Умрежавање

Страна 5 of 21 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 21  Next

Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 20th April 2011, 12:55

. Ударац на духовно достојанство, на призвање од Бога, то је поклоњење поретку златног кавеза, који је комфоран за тијело док је погубан за душу! Умјесто смјерности Богу, човјек ради тјелесних благодети прихвата смјерност антихришћанском систему дволичећи са Господом. Човјек овога свијета сав је свјетован, он не познаје духовни простор, зато зна само и једино за свјетовно достојанство. Мјесто у свијету нема цијену за борца овога свијета, и он све ради да задржи свјетовно достојанство које је стекао... име, које нешто значи у овом безначајном свијету. Он због тога имена у друштву (а не у Богу ) спреман је да брани своје (свјетовно) достојанство, буде савјестан грађанин пред људима (да му што ко не каже). И зато ће бранити своје мјесто у свијету презирући своје Небеско призвање. Тих свјетовних достојанственика клонимо се, не упрежимо се у исти јарам са њима и будимо свјесни тога – ПРОВАЛИЈА НАС ДИЈЕЛИ! Држимо до уховног достојанства и ако треба положимо живот на жртвенику Божије правде!
92. Смјерност свијету прати гордост исто као што смјерност Богу прати благодатна смиреност. Смјерност духу антихристовом прати невиђена гордост, кула од пијеска у одбрамбеном систему духовних потенцијала (слабост неслућених размјера) и кукавичлук! Исто као што смјерност Богу прати страх Господњи, који даје храброст у одбрани душе (мужевнност) пред налетима тјелесних и бестјелесих непријатеља. Из гордости пред свијетом човјек извршава самоубиство, због погаженог (свјетовног) достојанства, и зато ће то у будућности бити редовна појава. Из смјерности Богу слуга Божји радосно ће се прихватити разних лишавања, која као датост намеће антихристов дух. Губљења посла, пензија, разних понижавања, до лишавања овоземаљског живота, јер антихристов систем непослушне антихристу води том правцу. Многи човјек, да би одржао гордост живота, без поговора је послушан антихристима и биће послушан самом Антихристу. Такви људи се називају ФАСАДНИ ЉУДИ, који ради очувања спољашњости унутрашњост предају духу антихриста. Њихова унутрашњост сва је испуњена гордошћу и поносом на самога себе исто као што је унутрашњост смјерног Богу испуњена смиреношћу и поносом на Бога Сведржитеља (јер Господ је одбрана моја).

.

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 21st April 2011, 16:59

Отац Николај - Биометрија је опасна по душу!!!

https://www.youtube.com/watch?v=rgmC2SlcVR4&feature=feedu

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 22nd April 2011, 14:13

А сада поново о погледу. Данас ми је демон приликом свакодневних молитава убацио мисао која је била у служби поништавања молитве. Био је ипред погледа и додиривао је моје мисли. Ја осјетих очи и оштро погледах и именом Господњим га приморах на повлачење, да ми не смета. Тако и код тјелесних слугу бестјелесних демона, кад они хоће да додирују наше мисли, добро је иза таквог тијела видјети утицај демона и призвати Име Господње (јер Господ је одбрана моја). Присјетимо се ријечи светога Антонија: ''„ако човек не метне у срце своје да осим њега и Бога никога више нема у свету, не може обрести спокојства души својој". Сад видите колико је важна молитва и може ли вам бити пријатељ онај који вас одвлачи од молитвеног разговора, сјетите се ријечи Господње о домашњима. Заиста, вјечно око види да нема никога у свијету, зато је битно не задржавати поглед на земљу и земаљско и на њихова одвлачења пажње од небеског. Јер ту се крију све замке демонске, гдје човјек од превеликог бављења са земаљским изгуби осјећај за небеско.
94.. Данас мало ко тражи уточиште, као мирну луку (душевни мир) у Богу. Али многи траже уточиште за тијело, и то нема алтернативе. Просјек не може наћи смирај у Богу но га тражи у тијелу, па га широки простор привлачи, боравак на једном мјесту је досадан и монотон. Ту је тјескоба тјелопоклоницима, који траже утјеху тијелу јер су тијело поистовјетили са душом (тјелесна душа). И зато ће оправдати тјелесна душа биометриске документе, што духовна душа, која слуша здрави дух (а не тијело) неће - јер је укључила аларм за буђење (савјест).

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 23rd April 2011, 02:14

Човјек заиста нема никога сем Бога, иначе је сам и у мноштву људи. Стихови из моје пјесме дочаравају ријеч о самоћи:
Када умрем сјетићеш се, мама,
да си самном и без мене сама,
људи као прољећни цвјетови-
брзо им се м'јењају свјетови.
Рећи недуховном бићу: ти немаш никога (сем Бога)! То би представљало лудост за њега и повод за сујевјерне покрете. Али духовни борац ваља живјети пуноћу свога друштва у Богу и са Богом, у духовању тражити спас, не у обраћању људима рад људи и празним причама испуњати душу. Зато је добро осјетити постојање у Богу, да само душа правовјерног и Господ постоје,. Данас у 21. вијеку утицај и уплив туђих постојања у пуноћу постојања (човјек - Господ) је евидентан у огромном обиму. Тај уплив туђих постојања у пуноћу постојања даје немир до растројства, човјек у том стању може доживјети најљепша осјећања, незаборавне међуљудске разговоре пуне утјеха, много душевних љепота са најљепшом музиком (за душу)... Али све то и такво зове се једним именом: ЛАЖ ПОСТОЈАЊА. Мати Исидора указујући на иконе рече: ''А није важно... ово су светитељи све... али није важно ништа него је важан Бог! Какви смо срцем према Богу.'' Заиста, човјек да има сву силу могућу, без Бога је немоћник! Дакле, осим твог постојања и постојања Божијег, нико више не постоји, да би могао да се умијеша у пуноћу постојања! Јер заиста никоме и ничему не треба придавати важност, једино важно у твом животу је Господ! Некад је Црном Гором ходао велики јунак Никац од Ровина. У малом тијелу бјеше Божанска енергија и он је доказ пуноће постојања, у коме било какво туђе постојање није имало мјеста. Никога се плашио није сем Онога са Којим је постојао!
Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 24th April 2011, 22:36

Архиђакон Радош - О биометријским документима


https://www.youtube.com/watch?v=_bHgBP_6_YM&feature=feedu

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 25th April 2011, 13:24

Човјек који бјежи од страдања, који неће да страда, у тренутку страдања... кад је истина његовог бића доведена у питање, улазећи у сукоб са истином свога бића може само доћи до очајања! Отац Антоније би рекао: ''Униније неће обузети душу човека за кога је „живот - Христос, и смрт - добитак“. А ко да се радује смрти поред оваквих љепота и комфора, још и блиставих мисли o срећној будућности у овом свијету? Па управо онај за кога је живот Христос! Који, дакле, не поистовјећује живот са проводима, забавама, кућама, аутомобилима, продавницама, филмовима, омиљеним серијама, смртним чаролијама, већ са бесмртним Христом. А гдје је Христос – ту би волио и слуга Христов да буде, то дефинитивно није овај свијет, него мјесто иза смрти, које се подвигом стиче. Тај подвиг је духовни, гдје се човјек подвизава вјечности ради. Даје двије лепте удовичине вјечности ради, милостињу рад вјечних блага, али радо прихвата страдање, не бјежећи од исповједништва вјечности ради.
97. ''Како је много у Тебе добра, које чуваш за оне који Те се боје, и које дајеш онима који се у Те уздају пред синовима човечијим!'' Псал. 31,19. Закон људски у антихристово вријеме противи се Божијем закону. И зато се ваља уздати у Бога пред синовима човјечијим, што је исповједништво. Онај ко се узда у Бога добија Божанске особине: праву радост, смиреност, кроткост и послушност (Богу и Његовом закону), сабраност, итд. Закон о биометријским документима је закон (не)људски, који се противи Божијем закону, из чега слиједи да хули на Духа Светога. Узимати та документа је душепогубно и зато, ''у памет се...''. А замислите сад свештена и монашка лица која се у име оправдавања узимања биометријских докумената подсмијевају Рафаилу Берестову, оцу Јоилу, Рафаилу Карелину, оцу Николају и многим другим... да они са тиме не хуле на Духа Светога?! Немирним савјестима бранити мир стомака и мир са свијетом није посао духовних лица, примијетићете.Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 26th April 2011, 03:21

Имајте пред собом Бога, као Судију, јер свијет увијек подмеће човјека, тај човјек може бити најближи – цијели свијет у лику једног човјека, који би се представљао као судија. Његов суд да буде творац одлука борца... и ако борац послуша и прихвати тај и такав суд, уподобљава се стоци... јаким воловима васанским ако је физичка снага која приморава на оно што нећемо, али овдје није ријеч о уподобљавању стоци већ о насиљу над човјеком... или телећим језицима ако мукања ближњих доживимо као ријечи које са страхом треба слиједити (што је већ уподобљавање стоци). ''Оптече ме мноштво телаца; јаки волови васански опколише ме;'' Псал. 22,12. Овај стих из псалама бјеше пророчанство о страдањима Господњим. Мноштво телаца су људи, који не разумјеше Божије ријечи и Господњу науку, него се управљаше по свијету и ријечима фарисејским и садукејским пуним злобе на Господа. Јаки волови васански то су људи који користе своју физичку снагу да би насилно спровели свој суд, док по духовности су слични бесловесним воловима. Подметање воље палога човјека на мјесто слушања воље Божије и уподобљавања Божијем закону је актуелност садашњег тренутка. А ви имајте пред собом Бога, као судију, и не падајте на пролазна богоодступничка убјеђивања (судове бесловесне)! Само имајте у виду да насиље над слободном вољом није слободна воља и зато се немојте нервирати ако неко од вас налети на вола васанског (као што је то био случај код владике Артемија).
Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 27th April 2011, 12:29

Тешко нама, који не желимо да чујемо и повјерујемо свом Богу, Који нас учи: „НЕ БОЈТЕ СЕ ВРИЈЕЂАЊА ОД ЉУДИ, И НЕ ПЛАШИТЕ СЕ ЊИХОВИХ ЗЛИХ РИЈЕЧИ!“ Ово су ријечи старца Антонија, упућене нама, да би знали душепогубност зависности од туђег мишљења. Даље (у наставку) он говори о пословици: ''Ако хоћеш мир – спреми се за рат!''... у односу на нас се то може овако протумачити: „АКО ЖЕЛИШ СПАСЕЊЕ – ПРИПРЕМИ СЕ ЗА ГОЊЕЊА. Он рече ''гоњења'' а не ''гоњење'', премда је мислио на појединца, што значи да није само физичко, већ прогон властитих мисли из сопствене главе. И своју ријеч је посолио Господњом ријечју: СТРАЖИТЕ! Да се туђа сатанска мисао не увуче у унутрашњост нашег бића. Не прихватати страни уплив у унутрашњост нашег бића, стражити као војник Христов који је одговоран Њему, и бити будан на оне који траже одговорност себи отуђеном. Не улазити у отуђене судове, одвојте своја расуђивања и ставове од оних, чији су судови људски – противни Господњој правди. Испред вас угледајте Судију Христа и у гомили отуђених судија осамите се са Христом, Који вас чека иза смрти. Што значи: не задржавајте се на пролазним судовима него стражите са трепетом у страху Господњем!
100. Мијешањем у туђа (страна) размишљања угрожена су наша сопствена, нарочито данас у 21. вијеку непримијетно се прихвата и усваја уљез. И никад не ваља ићи КА туђем недуховном простору него борити се да останеш У свом духовном простору! Јер у свом духовном простору влада сабраност када не идеш на расијавање ка неком недуховном простору. Безрезевна вјера у Бога у вама да влада! Све остале вјере као што је вјера у туђа размишљања, у човјека, у себе... одбацимо као душепогубне! Јер вјера у Бога гради темеље у срцу духовног делатника, гдје влада лични однос ја – Бог. На другу страну је вјера, која иде ка неком метафизичком простору, јер није утврђена унутра, у нама. И то је лажна вјера, заводљива, јер се базира у простору око нас.

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 1st May 2011, 20:42

Дакле, ум када лута по метафизичком простору, он расијава пажњу на трице и кучине, и може познати било што али никада не може познати Бога. Зато се ум усмјерава на центар људског бића, а то је срце, да се ту обрати Богу - и не излази из те усмјерености на метафизичка мамљења.
Ово је теоријски дио, слиједи практични... У црној Гори свако мора замијенити лк до 5.маја 2011. Кад се донесе закон о укидању старе лк то је крајња граница.Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 2nd May 2011, 03:39

Данас је почео вербални сукоб, односно наставио се мало већим интезитетом...
-Државни закони се МОРАЈУ поштовати, зато се лична карта мора узет
-Онамо гдје се државни закони косе са Божијим – такви закони се не смију прихватати у мом животу!
-Али Црква је одвојена од државе (ово је констатација двојних ''личности''... са једне стране потврђују своју линост, са друге је потпуно поништавају).
- Трудити ћу се да не убијем Бога у себи, и да Господа не ожалостим!
Резиме:
1. Приликом било каквог контакта са духовним непријатељима потруди се да убијеш сваку гордост у себи!
2. У сусрету са безбожном државом, у лику својих ближњих, схвати да си ти ''држава у држави, суверен у схватању љубави ''.
Поука:
Обремењен греховима добијам шансу да сперем многе грехове у за то одређено вријеме, до тада стање је редовно, спремам се за рат за душу молитвом.


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 3rd May 2011, 12:41

Убити сваку гордост у себи значи претворити се у црва ''А ја сам црв, а не човек; подсмијех људима и руг народу.'' Псал. 22,6. То је Давид пророковао о Господу, а ти докторе, јеси ли спреман бити црв у трену када ти је име (у друштву) докторско угрожено јер требаш исповиједити вјеру? Или ћеш се оставити своје гордости држања имена у друштву да би се прихватио смјерног чувања имена у Богу, или се прихватити очувања имена у друштву без обзира на то што ћеш тако изгубити име у Богу. Јеси ли спреман да будеш црвуљак у овом животу пуном гордости и величања човјека?

Основа разговора људи је дијалошка, позива на здравље духа. Свака ријеч која одступа од овога је обмањивачка, преварна, зла ријеч која служи игри осјећања свог саговорника. Зато треба разликовати духове у говору и избјегавати замке на које, ако их не видиш, ћеш се примити.
Примјер1
Сине ти си паметан, најбољи, имаш њајљепшу цуру, поносим се са тобом, итд.
Ово је преварна ријеч, која има сврху да пробуди у жртви таштину или гордост.
Примјер2
Како си тако затупљен, ниси као сви ми, ти си горд, самољубив, глуп, кретенаст, дебил, далеко ми лијепа кућа од таквих као што си ти, православни вехабија, фундаменталиста, итд.
Ово је ријеч која је упућена да увриједи жртву не би ли она почела да брани своју гордост, уколико се не пробуди гордост (јер је уочена у нама) – онда се нема што бранити у ''разговору''.


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 5th May 2011, 02:29


Човјек не треба изгубити из вида свог унутрашњег човјека због угрожености спољашњег човјека. Све непријатеље твоје смирености држи испред себе, унутра, у теби нека влада мир! Умјесто спољашњег несмиреног разговора или доживљаја прихвати се унутрашњег молитвеног разговора са уздањем, који позива на смиреност. Дакле да не надгласа несмирена спољашњост твоју смирену унутрашњост.
Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Лепа вест

Порука  banedral on 9th May 2011, 00:28

Драги браћо и сестре,
данас прочитах једну дивну вест да је продужен рок трајања старих личних карти до 2017 год.Мислим да ће ово обрадовати многе од нас, који смо се намеравали борити против ових биометријских чудеса и да ће се ето наћи још времена за објашњавање људима пред каквом се муком налазе.

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 10th May 2011, 02:44

И зато је потребно стајати у Богу, Који дјелује однутра, из нас – на уским стазама живота.

Немој губити молитвено уздање у Бога због молитвеног уздања у неки спољашњи молитвени центар. Управи поглед ка напријед, тако тјерај безбожнике (тјелесне или бестјелесне) испред себе, док унутра се молитвено обраћаш.
Феномен масовног унинија за вријеме 3. свјетског рата биће тјескоба, и зато ће многи да би побјегли од себе извршавати самоубиство. Зато је духовно мртав онај ко је сав споља и зависи само од спољашњости, одакле ђаво упире пажњу директно испред ока и вреба своју жртву. Умни поглед је оштар али базу своје стабилности духовни борац не налази у уму бећ за то моли Господа да му отвори очи срца. ''Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њим иду.'' Мат. 7,13.Уска врата су врата срца, али та врата мало ко налази јер му изгледају тјескобна, ''а треба живот живјет пуним плућима''. Ако је поглед усмјерен чинећи своју оштрину (пробојан поглед), његова база или ров је у дубинама срца гдје Господ царује и Он је гарант сигурности вјерном Њему.

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 11th May 2011, 21:02

Дакле, његова база није споља, јер од споља демон дјелује, оштар оглед је битан јер тада се не повлачи, али од споља се не види основа, која је скривена дубоко у срцу. Док је срце давалац љубави, коју добија од Извора љубави, Који је сакривен у дубинама срца. Примјер за то је правовјерно (бистро) око на море или језеро. Гледајући море бистим очима срце је мирно и осјећа славу, јер се молитва Живоме Богу одвија у срцу. У срцу је радост и мир док је поглед споља, детаљан – СВЕ НЕПРИЈАТЕЉЕ ДРЖИ (ТЈЕРАЈ) ИСПРЕД СЕБЕ. Поглед из ока је зрак, који без Сунца из срца јесте тама! Зато поглед бацај оштро испред, пазећи на себе... ''Непријатељи се моји вратише натраг, спотакоше се и неста их испред лица Твог;'' Псал. 9,3. Док свети оци кажу: ''Сваки човјек је лице Божје''. Али видите да без нашег труда – нема Божјег човјека, јер се многим и премногим око отвара на спољашње мамце (аутомобиле, спорт, робне куће, инфраструктуру... углавном на лажни сјај овога свијета), док унутрашњег Сунца нису свјесни. Умјесто да пазе на себе и своју унутрашњост слијепци се излажу спољним мамцима, којим ПОКЛАЊАЈУ пажњу, и пазе на све осим на себе (док од себе бјеже).

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 14th May 2011, 14:44

Али запамтите: оштри безинтересни поглед, осим интереса људског спасења, је стање најближе Царству Небескоме! И зато у том стању изађите на мегдан са свим демонима и сву славу, част и силу, које будете свједоци, дајте Богу Свемоћноме – вашем Свеоружју на путу за Царство Небеско! ''Радо ћу принијети жртву, прославићу име Твоје, Господе, јер је добро. Јер ме избављаш од сваке невоље, и на непријатеље моје без страха гледа око моје.'' Псал. 54, 6-7. Твоје је да ГЛЕДАШ како се непријатељи твоји (тјелесни и бестјелесни) разбијају о Камен а не да мијешаш своје силе, тако одагнавајући Силу Божју, очигледно не вјерујући без у своју силу (и ово је слабост, која се лијечи остајући у СТАЊУ будности). Води рачуна о будности а не о скретањима пажње од ње. У оштроокој будности будите ти и Господ - и нико више, свако скретање пажње је пут ка ћорсокаку, гдје пажња обољева. Ђаво чини све да скрене пажњу са будног стања и молитвеног разговора са Богом. И тако убаца бриге, правду пасивну, углавном свој пакао, тако се и поглед повуче и умјесто молитвенога разговора човјек контактира са ђаволом, што прате пасивна осјећања. Једна моја пјесма говори о свеприсутности Бога, не о свеприсутности брига, конплекса, правди пасивних, углавном СВЕПРИСУТНОСТИ САМОГ СЕБЕ, већ о свеприсутности Бога!
Гдје год се окренем – ту Те видим,
и у мрклом мраку када гледам – Тебе видим,
моја твар тјелесна Твоје дјело хвали,
да, свуда си Ти, Господе Боже мој.
Ти ме штитиш од олуја, свих недаћа и свих бура,
и од ропства таме зле Ти ме чуваш, Господе,
Ти Пресвети и Преблагословени.
Кадгод брига ми наиђе, као гост,
ја опазим у свој бризи Лијек мој,
смирује ме поглед на сва Твоја дјела,
свуда испред себе што их гледам, и славим Те.
Моје око гледа Тебе, Твоје око мене гледа,
ја Те видим гдје год станем,
гдје год станем ту се молим.

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 19th May 2011, 11:43

У погледу, кад пане на нешто ја срце своје видим... што ми ради срце. Из овога се може видјети моја ранија тврдња да је човјек ЗАТВОРЕН СИСТЕМ и зато не ваља ИЗЛАЗИТИ ИЗ СЕБЕ лутајући по овостраном! ''Ако вам дакле кажу: Ево га у пустињи, не излазите; ево га у собама, не верујте.'' Мат. 24,26. Гледам срце на оштром плану, очи срца су усебне, ту нема мјеста за ништа друго сем за богољубље, за простор духовни – а то је простор срчани. Веома је битно имати затворен систем за све стране утицаје злих наговарача, гледаш оштро, он мисли да њега гледаш, док ти видиш само срце своје. Осим Бога и Божјега не константуј никога ко хоће (свјесно или несвјесно) да те одвоји од Бога и Божјега!

...

Докле може отићи самољубље, од лажне љубави до издаје. Сукоб двије глади, једна је звјерска друга је глад за Господом, једна је глад за људском правдом друга за Божијом правдом, једна је глад за земљом друга глад за Небом. Ово је прича о два човјека, један живи у Господу други у својим заблудама. Живјети у људима – звијерима значи упијати у себе све њихове слабости, насупрот тога је живот у Господу гдје човјек упија у себе благодат Господњу. Самољубље је сатански престо, док је богољубље – човјекољубље. Самољубље има деструктиван (рушилачки) карактер богољубље има градитељски карактер. Самољубље ће због себе издати другога богољубље воли другога као самог себе. Самољубље је поглед повучен у самог себе, своју умишљену величину, поглед који је у служби да повлачи друге погледе, своје циљне мете, у самог себе (у самољубиви поглед).

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 20th May 2011, 17:48

КОРИШЋЕЊЕ СТАРИХ ДОКУМЕНАТА СЕ У ЦРНОЈ ГОРИ ПРОДУЖАВА ЈОШ ГОДИНУ ДАНА!

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 20th May 2011, 23:53

Produžen rok za državljanstvo i ličnu kartu do 31. jula 2012.


Vlada je produžila rok za podnošenje zahtjeva za prijem u crnogorsko državljanstvo po olakšanim okolnostima do 31. jula naredne godine za državljane republika bivše SFRJ, koji imaju prijavljeno prebivalište u Crnoj Gori prije 3. juna 2006. godine.

- Predloženo je i produženje roka važenja lične karte, izdate na starom obrascu, do 31. jula 2012. godine, čime se građanima omogućava da do tada obave zamjenu ovog dokumenta - saopšteno je iz Vlade, uz informaciju da je to predviđeno prijedlozima zakona o izmjenama i dopunama Zakona o crnogorskom državljanstvu i Zakona o ličnoj karti.


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 25th May 2011, 16:19

Срце је центар универзума, срце је центар људског бића, оно је и апостолски центар – твоје срце пробуђено, човјече! Пробуђено за славу Бога Тројединога, у њему су овације од радости, у слави. И чувајте дух у срцу, када залута око срца дозовите га да се врати у срце... ''врни се овамо гдје се слави Господ!'' Поента је у овоме: стражите, да дух не лута споља, по славама лажним и завођењима празним, он да буде у срцу јуначком гдје се слави Господ и доживљавају благодатне овације. Отворите Јеванђеље по Јовану... ''У почетку бјеше Ријеч, и Ријеч бјеше у Бога, и Бог бјеше Ријеч. Она бјеше у почетку у Бога. Све је кроз Њу постало, и без Ње ништа није постало што је постало. У Њој бјеше живот, и живот бјеше видјело људима. И Видјело се свијетли у тами, и тама Га не обузе.'' Јов. 1, 1-5. Заиста, Христов борац води рачуна о свакој ријечи, која му из уста излази, то су ријечи славе Божије о којима срце свједочи славом. Дешава се да споља причамо сасвим безначајне ствари са ближњим, али да ми нисмо у тој ријечи јер је стражење и молитвени разговор животни пут Христовог борца. Данас у свијету најуобичајнији језик, којим се људи обраћају једни другима и себи самима, је пасивни језик. Углавном језик телади и товне стоке, којој је непознат духовни језик, језик Љубави – по којему нас препознаје Господ, да смо Његови. Јер је у почетку била Ријеч, стваралачка Ријеч, да би се и наша ријеч стварала Ријечју. У човјеку отуђеном је ријеч рушилачка, која прави праве рушевине од људи и личности обезличене. Дух обезличених људи вјечно лута споља док унутра у срцу демони се играју са осјећањима обезличеног. Дух у небудности има ту особину да иде у сусрет духу демонскоме споља, зато је Бог поставио кочницу у будном стражењу духа у срцу. Да буде покретан У ГОСПОДУ, дакле у Љубави и да не иде КА љубави споља, јер рекосмо ко је споља... ''А напољу су пси и врачари и курвари и крвници и идолопоклоници и сваки који љуби и чини лаж.'' Откр. 22,15. Људи неутврђени унутра причају са нама и убјеђују нас, вријеђају, бију ријечима, али пиримијетићете – дух ријечи њихове је мртав! Дух ријечи њихове мами наш дух да изађе напоље, чим се не стражи у срцу он излази, постаје нестабилан, са њиме се лако манипулише. У стражењу над собом ништа га од споља не може дотаћи, увриједити, избачити из такта. Он је радостан јер је у Наручју Бога Живота, стабилан у срцу, које је центар универзума. Питаћете, а зар није Бог Центар Активне Моћи и Он свуда дише, да али је Бог у срцу твом! Да, али неки спољни центар звани демонски центар чини све да измами духа напоље те ево ти забаве, те ево ти продавнице, туризам, ево ти мотор, ево аутомобили, ево куће, палате, фабрике, бизнис, машта о свему томе и још много чему, све благодети тјелесног живота, па ако не успије мами преко ближњих и духа мртве ријечи преко њих. У срцу је центар твоје љубави, у стражењу над собом је и чување здравог духа у себи. Споља може бити вика и галама док је унутра Бог и са Богом мир!
Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 2nd June 2011, 00:31

Болесни дух ријечи домашњег стријеља у срце. Они који су у заједници с борцима, везани пасивним везама, најаче за срце уједају – рањавају га. Али Господ рече: ''Не мислите да сам ја дошао да донесем мир на земљу; нисам дошао да донесем мир него мач. Јер сам дошао да раставим човека од оца његовог и кћер од матере њене и снаху од свекрве њене: И непријатељи човеку постаће домашњи његови. Који љуби оца или матер већма него мене, није мене достојан; и који љуби сина или кћер већма него мене, није мене достојан.'' Мат. 10, 34-37. Христоцентричност је унутарценричност, ту се налази све што нам треба, гдје се наша молитвена ријеч обогаћује Ријечју. Болесни дух ријечи потиче од неког центра споља који је привукао (магнет) своју мету. Здрави дух живи, хода у унутарпостојању, њега привлачи унутрашњи магнетизам као што несвјесне себе привлачи спољашњи магнетизам. Болесни дух заводи спољним манифестацијама, он се храни од споља тако добијајући снагу да удари на ближњег свог, чији су темељи у унутрашњости његовог бића (који је утврђен унутра).
Ех,да ми је биће од тог кова,
гдје се слави побједа Христова,
не би било небо затворено,
и од јада својих уморено,
као такво остављено спават,
јер би многи пасивно се дават,
искочише из круга љубави,
да би дошли на праг заборава.
и падају у замку Аспиде,
што гледају а ништа не виде.

Ал' прочисти канал Господару,
стани на крај прљавоме дару,


Стихови из мог епа говоре о катастрофалном стању србског бића и молитви да Господ Србину прочисти канал од ума до срца, живећи унутрашњи магнетизам, који се трудом и напором (неопходност садејства) остварује. Зато, ако хоћете да вам све лијепо и глатко буде ви нисте на добром путу да добијете Царство Небеско, јер апостол Павле рече: ''Утврђујући душе ученика и саветујући их да остану у вери, и да нам кроз многе невоље ваља ући у царство Божје.'' Дјела 14,22. Кад човјек испровоциран нечим споља изађе из себе и бори се у спољњем магнетизму он упада у ред оних који су болесно биће мога народа. То се свакоме од нас дешава, али кад се деси: ВРАТИМО СЕ СЕБИ И САБЕРИМО СЕ У СРЦУ! Христови борци живе Царство Небеско са пажњом сабраном у срцу, гдје је радост у боју, гдје се излива мноштво благодати. Борци за царство земаљско живе пажњом на земаљска блага и траже живот са главом упућеном на земљу, риљајући као свиње. И управо борци за царство земаљско у лику домашњих својим ријечима и дјелима од земље желе привући себи ближњег свог и тако га пасивним везама отргнути (раставити) од везе са Богом. Али ријеч Божија о љубави је евидентна. Пажња православног борца је повезана са стражењем над собом ради чувања здравог духа у срцу... пажња несвјесних је ван срца, док им је у срцу страни дух будан (дух којега су одомаћили).

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 3rd June 2011, 12:37

http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=5&idnovost=9178

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 10th June 2011, 23:34

Кад човјек хоће да се уплете у молитвену везу ја-Бог, таквог човјека, који хоће да скрајне пажњу на себе, не треба константовати! Значи не придавати важност небитностима, важно је не изгубити везу са Богом! Из користољубивог егоизма крвопије крв ближњег пију, дајући оно што имају – посесивни дух користољубља. ''Ти ћеш их, Боже, свалити у јаму погибли; крвопије и лукави неће саставити половине дана својих. А ја се у Тебе уздам.'' Псал. 55,23. Ви знате да правовјерни слуга Божији пије Крв Христову да би живио и ово је Бог благословио. А да ли ћете ви прихватити и благословити у свом животу богоодсупнички дух разних крвопија ваша је ствар (у домену ваше воље)! У себи да чујете Христову молитву и да не надгласа нека друга ријеч молитву вашу! Јер је извора много а само је Један Извор прави, Извор у Кога се узда Христов борац. Демон преко људи или сам ратује да ДЈЕЛУЈЕ ПРЕКО НАС, зато је Владика Николај рекао: ''Боже сачувај мене од мене; Боже сачувај ме од пријатеља, од непријатеља се сам чувам''. Домашњи отуђивач се представља као пријатељ (''мајка, сестра, отац, жена, комшија, директор, друг... ти је највећи пријатељ''... похвала пријатељства). Само постоји једна истина: у људима, у сјећањима, у болестима, у... пакао гори кад се човјек одваја од Бога и није у Богу но у човјеку, болести, све у свему у ћорсокацима ванбожности. ''Богом се хвалим за реч Његову; у Бога се уздам, не бојим се; шта ће ми учинити тијело?'' Псал. 56,4. Пред вама наступају људи, који су душу и духовно погребли у тијело и тјелесно. Важно је како и коме одговарате на људске и демонске провокације. Не излазећи из себе у сусрет демонским замкама одговоримо (будимо одговорни) Богу у себи!Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 23rd June 2011, 15:16

http://www.sunedeljnik.rs/desavanja/produzeno-vazenje-starih-licnih-karata

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 28th June 2011, 14:36

Да се здрави дух залијепи за срце треба духовни напор – Христова молитва! Не скрајнути поглед са Бога значи приближити се схватању Псалма 69. ''Изнемогох вичући, промуче ми грло, побијељеше ми очи погледајући Бога.'' Псал. 69.3. Побијељеше ми очи погледајући Бога – то може рећи искрени боготражитељ, исто као што искрени празнотражитељ стално тражи духовну празнину, и њему очи побијеле гледајући стално да некога превари, увреде које скрећу поглед са Бога, среброљубиви пут, сјај свијета и свјетовног, итд. Псалам 69 говори о Христу Богочовјеку, Његов мисаони поглед стално је био на Бога Оца и Бога Духа Светога! И ми будимо слични Христу, да и наш поглед буде управљен на Свету Тројицу! Сагледај своје стање, изврши војну смотру мисли, погледај нашто ти се поглед буди и бићеш близу своје дијагнозе. Да ли у теби станује среброљубац, свјетољубац, самољубац, горедљивац, итд. Или ако ти се поглед буди на увреде, људе који смућују ум, сопствену немаштину, биједу, глад... сагледај, јер је у питању скретање погледа од Бога! Јер кад се мисаони поглед пробуди на нешто што одвраћа пажњу од Бога онда су и напори усмјерени ка том неком недуховном простору. Живјети рај у души значи не обраћати пажњу на пакао у тијелу. Живјети духовно значи умирати тјелесно, живјети тјелесно значи умирати духовно. Дакле, оживи духу и за духовно – умри тијелу и за тјелесну филозофију. Умри за видовно – оживи за наду. Рај је у рају срчаном гдје здрави дух обитава, изађеш ли духом ван срца ти си већ ван Града Јерусалима Небеског! О, миру Небески који бјежиш од срца због немира земаљских. ''Ко ће нас раставити од љубави Божије? Невоља ли или туга? Или гоњење? Или глад? Или голотиња? Или страх? Или мач? Као што стоји написано:'' Рим. 8,35. Да, нико не може све и да хоће, у нашем напору ка Господу благодат Његова нас води! Али боготражитељ мора бити у Христу да би се наслађивао благодаћу Његовом, не у породици, у оцу тјелесном.., у свијету, у позоришту, у собама, у тијелу, у телевизору, у компјутеру... (тјелесни односно видовни простор) већ у Христу (духовни простор). Тјелесни простор увлачи у лавиринт мањег или већег одвајања од духовног простора. Зато без духовног напора не може се остати у Христу кад недуховни простори маме (лажном ријечју приљјепљују дух за спољну лаж).Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 5 Empty Re: Умрежавање

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Страна 5 of 21 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 21  Next

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму