Умрежавање

Страна 21 of 21 Previous  1 ... 12 ... 19, 20, 21

Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 7th February 2019, 18:13


Умовање по свијету узнемирава дух
Када би почео да умујеш по свијету (како ђаволу одговара), а то је...како је лијепа кућа , како је лијеп мобилни телефон, како је лијепа жена (да уградим своју чулност на њу)... Ето видите како може и борац прихвативши игру Новог времена постати чулни објекат са ким влада тијело; а требало би силом Духа Божијега да остане духовни субјекат, а то је онда кад тијелом влада дух на вратима срца. Гледам вас, гледам како гледате серије, филмове...у којима су уграђени закони Новог Доба; и слушам вас, слушам како описујете догађаје, а не видите контролу ума која се врши над вама. И тако у овој усамљености (одвојености) борац се моли у духу знајући да је молитва једина жива веза. Видите, борац је одвојен духом послушним Духу Божјем од гомиле послушне страстима; контроли ума страсти погодују, и, да, контролишу се ''људи од напољу'' – спољашњи људи! Док фасадни (спољашњи) човјек нема уши да чује...И баш такви људи су на чело Тајне владе који хоће да остваре план једна религија и једна (глобална) држава на челу са Антихристом; и они имају слуге, цјелокупни систем који је прихватио законе Новог Доба. И, ето, гледам вас како гледате серије, филмове.. и описујете дешавања, људе.. али испод маске емотивних сцена крије се лик звијери у циљу да лако прихватите биометрију, разне картице, систем Звијери. Човјек Новог Доба је упућен на умовање по свијету, што даље од себе; да се угради у чулност, да му тијело реагује на чула, да трчи за чулима; да бјежи од духа у чула, схватате ли? Главна борба човјека широких стаза у удима се збива и у тијелу налази поље борбе; у духу чамотиња од духовности кад нема испуњености од тјелесности (чулности). Док је дух танан, закон духа Закон је Господњи; зато страх Господњи је трепетан, танан као дух који лако исчезава, ако на стражи не бдимо и непрестано се молимо. Молитва је сигурност у борцу; баци молитву било гдје, у свјесности о молитви ухватиће је смирени дух; то је онај тренутак кад борац у молитви осјећа мјесто духа у себи. Бог се Осјећањем приближава молитвенику и Он препознаје свога слугу у молитви правовјерној. Већ, умовање по свијету узнемирава дух и он престаје бити благодатно смирен. Читајте Откровење Јованово, читајте Зиновија Мниха, приближите се молитвеницима Божијим који су имали ум за опасност губљења духа у овом времену. И, ако вјерујете, одбаците биометрију и све што веже дух за обмане овога технолошког времена. Јер је најбитније чување смирености духа од спољашње узнемирености са тјелесношћу (чулношћу). Јер благодатна смиреност ће учинити то да прођемо замке овога времена; и ако треба смрт тијела да би се сачувала благодатна смиреност радо прихватимо то! И узнемираваће вас у немолитвеном расположењу а ви се учите искуствено да будете смирени: ''Док се не научимо да будемо смирени, наша срца имају још много болова да претрпе." Отац Тадеј.
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 16th February 2019, 14:32

Све почиње од очију небудних на себе
Сатанистички знак руком, да сви виде, о та симболика нешто значи! Значи припадност Сатани и тјерање Бога из себе; значи да не жели мир Божији у себи, онај са роговима.. већ мир ђавољи у себи (јер призива ђавола) и ван себе! Очи су орјентири душе, и кад срце пође за очима у ствар, која постаје власник срца, онда ђаво од споља управља покретима душе. И тако ђаво постаје умјетник спољашњег човјека, па ђавоље рогове на руци изображава; па пирсинге, минђуше, грдила боде по глави и цијелом тијелу; силиконима пумпа тијело, да би било привлачније и пожељније као сексуални или неки други објекат у друштву; тетоважама слика тијело, и што више тетоважа то је црни ђаво већи умјетник да направи грдило од човјека, окреченог гроба 21. Вијека. Видите, све почиње од очију небудних на себе; и у том нестражењу над собом у немолитвеној атмосфери ствара се безтемељни отуђивач. Док борац зна за бистре очи срца; то су бистре очи (оштар поглед који ствара бистро око у пажњи очију) које су имовина срца смиреног у Богу; већ кад се орјентација ока смути оде борац у немире вансебности! '' Без будалах тупога погледа, /би л' умови могли блистат св'јетли?'' Његош. Тупи поглед омогућава ђаволу да ради са човјеком шта хоће, и онај ко га стално држи лута око себе тражећи себе у бјежању од себе!? Зато је ум таквих људи умјесто погружен унутар њих, отуђен од себе због сљепила ока и тупости погледа. У пажњи ока (у бистром оку) човјек гледа да види себе, исто као човјек у сљепоћи ока што гледа да види све осим себе. У слијепом оку ми чујемо ђавола шаптача и приклањамо му ухо; у бистром оку ми чујемо себе како призивамо Бога у духу! И кад тако призивамо Христово Име у пажњи на очи (у бистром оку) осјећамо смиреност духа; земља срца је мирна, чувана Благодаћу Христовом. Јесте, браћо и сестре, шаптач баца мисаоне стријеле у циљу да узнемири срце; али то успијева у тупом (небудном на себе) оку; већ кад човјек у бистром оку почне бесједу са Богом призивањем Христовог Имена, тамни облаци се разиђу и демони бјеже од смирености духа и настаје мир у земљи срца! По сваку цијену чувај мир Божији у срцу; то је мир духовни и удариће на њега мир тјелесни; прво пламен тјелесних, да не кажем блудних, страсти; па страх за тијело у доба лишавања, а треба да нас је страх за дух, да трајно не исчезне због тјелесног страха; тјелесни отуђивачи, они ће гонити или насилно биометријом обељежавати борца. Све је ово удар од споља на мир Божији у срцу; на нама је да мислимо (бринемо се) на мир Божији у срцу призивајући Божје Име; јер, ево, видите свијет се брине о тијелу, убијајући дух у себи; призивајући ђавола који му смирава тијело и унификује све људе (оспољавајући дух из себе), на рачун благодатне смирености.
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 21st February 2019, 17:48


Сараспињање Господу
Човјек 21. вијека је оптерећен спољашњошћу, док је спољашњост за борца у ствари крст који се у духу претвара у радост духа. Куда ћеш ићи човјече 21. вијека са својим оптерећеностима које се у ствари боре у удовима твојим? Те ти бјежиш од себе у аутомобил, комфор, путовања...у главном чулна задовољства. Јер постоји или или; или си у духу за Бога или у чулима и бијегу од Бога. Борче, слиједи за својим крстом тако се сараспињући са Господом; и кад те мисао нападне, спољашњи човјек преко којег демон има приступ теби, мисли о мукама Христовим да се са својим болом присајединиш оном дану кад је Христос био на мукама; и то јесте сараспињање Господу, тако на себи довршаваш Крст Христов. Јер Христос није распет себе ради него тебе који ово читаш; и Он је распет да нам укаже на пут сараспињања куда требамо ићи. Он је распет напољу, изван Јерусалима, да нам укаже да су напољу демони и људи оспољивачи; и напољу је крст за тебе и мене, ако смо вољни да слиједимо Крст Господњи. И доћи ће људи, створиће се ситуације споља – атмосфера крста; која захтијева трпљење Христово; а то је наука Христова, угледање на Господње муке у призивању Имена Господњег. Чим је угледање онда је и мишљење, враћање умом на онај дан када је прикован за Крст Онај кога треба слиједити узевши (прихвативши) свој крст! Иначе, брате ти ниси Христов, нити си на Христову страну, ако нећеш да носиш крст свој! Јер Христос је распет за оне који су вољни носити крст свој; за оне који својим животом довршавају на себи Крст Христов! Било што с тобом да се збива, било добро или лоше – ти носи крст свој! А то није мала ствар! А да би носио свој крст у сваком моменту и тако се сараспео Христу - ти се мораш трудити у благочестивом животу, да се приближиш Христу! Како је Христос познао апостола Павла? По молитви, дабоме: ''А Господ му рече: Устани и иди у улицу која се зове Права, и тражи у дому Јудином по имену Савла Таршанина; јер гле, он се моли Богу,'' Дјела 9,11. Да би носио свој крст, мораш знати за уздржање, да не излијећеш из себе приликом сваког страха или чулног мамца демонског! И свако сараспињање треба повезати са благодатним смирењем у духу, запамтите – у духу! Јер тражећи смирење својих страсти у тијелу, ти тражиш тренутни мир, смиривање тијела (чула), иза кога се крије вјечни рат између Сатане и Бога!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 28th February 2019, 00:06


Све радите као да се припремате за молитву
Пнеума - испунити се Духа Светога призивањем Божијег Имена у духу. Значи труд.. али од самог труда Дух Свети не улази у срце (јер и Бог има слободну вољу) – то је дар, благодат Духа Светога! Али труд пажње на себе је веома битан у призивању Божијег Имена! Бистро око је усмјерено на дух, што даје смиреност духа, јер у духу је контакт са Духом Светим који смирује дух. Пажња на себе је једна Божија наука, ту је Црква Божија последњих времена- у срцу куда пажња на себе води. Јер заиста, заиста човјек ако хоће да буде борац мора да побиједи самога себе, док у пажњи на себе може увидјети шта му то фали за смиреност духа. Кад има човјек оштар поглед да уочава ствари испред себе и обавезно пажњу на очи енергија пажње усмјерена је на дух; и ту човјек кад мисли о смирености духа мисао се усмјерава на дух; заиста смјерна мисао је смирена она која има смјер ка духу. То је духовна мисао која не излази из себе јер тражи Бога у себи; иначе кад би изашла из себе оптеретила би се вањштином, гдје увијек нешто фали ( немири духа). И у ово доба изазивања духа (да изађе вани) од стране мислених вукова (тјелесних или бестјелесних).. прије одговора ка споља добро обрати пажњу на себе и стално призивај Христово Име! Јер ђаво тражи одговор који њему одговара, а то је одговор у немирима духа; и врши притисак на ум, да у оспољеној пажњи , дакле у пажњи ка споља, зароби ум у немирном духу. А ти иди ка себи и сам себе приморавај на сабраност у смиреном духу, а не на расијаност у немирним духовима! Немирни духови крију се у стварима и замкама духа ван себе; у људима – отуђивачима и богаству отуђивачком. Док Господ рече: ''Нико не може два господара служити: јер или ће на једнога мрзити, а другога љубити; или једноме вољети, а за другог не марити. Не можете Богу служити и мамони.'' Мат. 6,24. У пажњи на чело одвајамо се од умова у којима је зли дух; и фиксирамо дух на челу, што значи на уму имамо дух на вратима срца. И ако хоћемо да Бог дјелује преко нас ми се морамо обратити Њему; призивајући Га у духу (у сабраности пажње), јер пуни себе ми се и надамо у себе, уздајући се у себе и своју гордост.И зато, пазимо гдје дишемо... пазимо на унутрашњи уздах приликом молитве, да издах добије снагу унутрашњег уздаха; јер унутрашњи уздах (удах у пажњи духа) је духовни уздах. То у опиту уочите... молите се у унутрашњем уздаху и уочићете смисао ријечи у сабраности духа! Уосталом, све радите као да се припремате за молитву и уочићете све немолитвене моменте; пазићете да пуноћу Духа Светога у вама не замијени пуноћа себе!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 8th March 2019, 01:35


Духовни човјек умује по духу
Пуните око духом а не спољашњом фасцинацијом испред вас, која отуђује пажњу од вас! Схватате, живот је унутар вас, какав живот? Молитвени живот! Све молитвом провјеравамо, да , сваку мисао, ријеч и дјело. Ту, у тој атмосфери припреме за молитву човјек може да уочи многе мисли које не гледа, које у небудном стању пролазе кроз нас. То вам је подешавање пажње од ума ка духу и ту тражење Бога Невидљивога; иако невидљив може се осјетити и Његова благодат коју несебично даје као одговор на молитвену пажњу у духу у овим последњим временима. И тако у тој молитвеној будности на наш унутрашњи живот ми можемо примијетити сујетну, блудну, углавном отуђивачку мисао како протиче кроз нас; али чим угледа ђаво, који убацује мисли пасивне у нас, атмосферу припреме за молитву он бјежи; бјежи од молитве као везе са унутрашњим Богом. Ви сте чули да Бог срце скрушено неће одбацити; то вам је смјерност мисли ка унутрашњем свијету (срцу) у ово доба надмености и уздигнутости изнад пажње на себе -скрушености срца има у пустињи самоће далеко од људи који би можда у нама изазвали гордост; али лијек за гордост јесте молитвена пажња и при сваком послу кад радимо, чинимо као да се прпремамо за молитву. Јер ако нијесам скрушенога срца онда сам ја већи и од себе и од тебе; та сујета и надменост духа у немолитвеној атмосфери приказује мене као ја сам нешто велико, вриједно изузетног поштовања; да, у немолитвеној атмосфери мени је важно мјесто у друштву и то гледајући себе као лажну величину , а није ми важно мјесто у Богу гдје мир духа влада. Знате оно човјек се изненада домогне гомиле пара или постане директор некога предузећа и он већ није он; он живи у немирима духа јер дух се покренуо ка духовима злим. Док духови зли у надмености духа пребивају, надмени човјек (који се издиже изнад људи..) умује по свијету; тјелесни човјек умује по тијелу, усељавајући у себе злога духа; док духовни човјек умује по духу. Видите, умовање по чулном јесте предавање срца, које је центар живота, нечему вани што је напунило око; док кад ти у око упадне спорт, рецимо, ти умујеш по спорту!? Мисаони поглед је кад ти у око упадне отуђивач, рецимо, да ти будност помути; а ти мисаони поглед усмјериш на дух у бистром оку и молитвено стражиш на вратима вјечности, што јесу врата срца! Жалац у тијелу је кад човјек умује по тијелу; јер блудна мисао јесте умовање по тијелу, али се умовање ту не завршава – на дјелима се завршава! И зато пуните око духом да вам и дјела буду духовна!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 12th March 2019, 15:09


Борац се бори да остане у себи
Борац трпи нападе од људи. Данас су то најближи, углавном они који најбоље знају ваше СПОЉАШЊЕ биће. ''А предаваће вас и родитељи и браћа и рођаци и пријатељи; и побиће неке од вас.'' Лука 21,16. Ако вас не гоне једни онда ће други, углавном ђаво ће наћи неког ко ће гонити ваше СПОЉАШЊЕ биће! И не чудите се, тако је програмиран систем Звијери... алгоритми, ех, ти алгоритми. Произвољење масе је довело до паметне технике; а резултат је: глупи људи који вјерују мртвој техници. Ту мјеста за Живог Бога нема, кад ''људи живе живот као никада до сад''!? А моја бол што си ти занијемио гледајући засљепљујуће призоре супертехнолошког 21. Вијека је евидентна! Постао си дио машине, дајући срце супертехнолошком Новом Добу; пажњу заледивши у погледу испред себе; јер је важно гледати на оно што је пред вама, али морамо знати КАКО ГЛЕДАТИ на оно што је пред нама! Дакле, на све испред себе гледати у пажњи на себе, да никад усне не занијеме Божијега Имена! Јер већ ван пажње на себе ми смо у домету злих сила; јер ево рата, ево глади, ево панике, ево немира...којима требамо одговорити на прави начин, а то је молитва у пажњи на себе (оној крстоносној), док Христова молитва у пажњи на себе (унутрашњој пажњи) је право рјешење. Крстоносна пажња јесте усредсредђивање на дух у нама ради Духа Владалачког Коме треба угодити по писму: дух скрушен и срце скрушено је жртва коју Бог неће одбацити! Све то оружје се тражи негдје испод пажње очију и испод пажње чела , невидљиво, дубоко у нама. И то је скрушеност, погруженост у дубини срца и смјерност мисли ка духу. На основу ове приче ви можете сагледати безумље паметне технологије и нас у њој, на основу које ће дезертери духа постати издајници Бога и ближњег. А треба заиста постати дио Божијег устројства: '' Да прими део ове службе и апостолства, из кога испаде Јуда да иде на место своје.'' Дјела 1, 25. Већ ако нећете бити дио службе коју вам је Бог предодредио постаћете као Јуда који испаде због издајства! Стање је јако озбиљно зато је потребно будно штимовати пажњу, јер ако искочимо из пажње на себе, вратимо се светој пажњи на себе и боримо се да останемо у Богу; и постаћемо борци који се боре да остану у себи (погруженост срца и духа) и призиваћемо Бога у наш свијет са циљем да побиједимо технолошки свијет ван нас. '' Помози ми, Боже мој, да победим свет у мени, па ћу лако победити свет изван мене." Св.Николај Жички .
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 596189

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 21st March 2019, 21:43

.Николај Жички .
Трпљење да борац остане у Духу Правоме
У духу је сила, коме бистре очи стреме; и ум се приклања (погружава) да ту (у духу) потражи Бога. У духу смирује мисли ума да не одлутају у немире духа. Јер човјек се смирује у Богу Кога молитвено тражи и налази у духу, јер је речено: ''И биће да ће се сваки спасти који призове име Господње.'' Дјела 2,21. Молитвена мисао погружена у пажњи духа стопира мисао да одлута од себе; молите се, и ђаво ће нападати на вашу мисао да је одвоји од вас, да то не буде смирена мисао већ немирна... И тако се молитвена мисао оспољава и прелази у немолитвену мисао. Постоји безброј искушења поводом тога да се одвојимо од Бога , напади на ум од стране људи и демона; ви ако сте борац неће се дешавати како хоћете него ћете морати много претрпјети на путу истине свог бића; и ако се питате зашто се искушење да изађемо из себе дешава баш нама, знајте да се без искушења нико не може спасити! '' Нико без искушења не може ући у Царство Небеско; да нема искушења нико се неби спасао.''(Преп. Антоније Велики) Друже, шта тражиш да без искушења у којима треба да се искаже трпљење, добијеш од Бога било какво духовно искуство. Мора то трпјети се, па у смиреном духу и слави Бога добити дар! '' А које је на доброј земљи то су они који реч слушају, и у добром и чистом срцу држе, и род доносе у трпљењу. Ово говорећи повика: Ко има уши да чује нека чује.'' Лука 8, 15. Видите, од трпљења вам је искуство, од трпљења бјеже ђаволи; да, то је трпљење да борац остане у Духу Правоме, а има доста искушења...за борца тај план је испуњен. Напади ђавољи су префигани и данас удоба екуменизма, биометрије и Новог свјетског поретка ти напади и успијевају; тако да се демон лако усели у срце нерасудних Хришћана. Тај демонски план да уништи вјеру у Хришћана довео је на свијет дијете Новог Времена. У људима владају криви духови који вежу човјека са демонским силама; и зато криви дух има силу разбијања људске личности. Људи неће да трпе неистине екуменизма, неће да трпе план Новог свјетског поретка и биометрију до смрти већ се придружују злим силама немогући трпјети ударце са лијеве стране. Па људи, побогу, ви са вашим нетрпљењем губите Прави Дух који вас води у Рај! Тај Прави Дух, нашим молитвама у смиреном духу, дјелује из нас - да би Он одговорио људима, ситуацијама и времену. Времену у коме наше тијело стари, и мора борац не рачунати вријеме по тијелу које пропада, већ по духу који вјечно траје!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 28th March 2019, 16:11


Мјесто у друштву је илузија постојања
Унутрашњи уздах, то је вођење рачуна на удах да милује дух; унутрашњи уздах се веже са бистрим оком, док бистро око је оштар поглед на детаљ испред вас у пажњи на очи. Благодатна снага је у вама, из духа избија, што у срцу се скрива. И зато у молитви тражимо благодат да нас води, она је та која чува душу од неблагодатних момената, а то су моменти гдје је изузета молитва од нас, кад се ухватимо демонске енергије мисли ван пажње од нас. Зато, пажња не излази из нас, ту је тајна наших побједа и пораза! Људи, свако пасивно осећање је пораз, а свако такво осећање одводи од Бога и привлачи душу тами. Зато је веома важна пажња на себе, осјећање очију, осјећање чела и осјећање струјања ваздуха у нама. Унутрашњи уздах, о, то је то сидро које нас задржава у себи. Дух је извор коме сва пажња у човјеку иде; јер ако је Црква Православна онда је то црква у пажњи на себе, онда је то Црква унутрашњег духа који слави Господа Сведржитеља! Видите браћо и сестре, улазак у Цркву вашега спољашњег човјека је небитан; тако је нажалост стање у човјеку 21. вијека; он је по имену Хришћанин, односно њега зову Хришћанин а он је у ствари паганин! Управо зато што у Цркву не улази унутрашњим духом, он ни не зна за Прави Дух јер живи кривим духом а криви дух плива у пасивним осећањима! Драги борци, ви који знате за Прави Дух у вама, ви сте борци јер чувате Прави Дух у вама пажњом на себе; јер важно је сву пажњу посветити Правом Духу у вама и борити се да дух не изађе из вас. У вама је љубав, у вама је живот, у вама су душе које призивате и зато никада не излазите пажњом из вас јер ако изађете изаћићете ка пасивним осећањима. А пасивна осећња су осећања гнева, среброљубља, мржње, злопамћења... а све то због некаквог спољашњег мамца. Долази рат, мука, долазе нека дешавања која људима, у којима је дух овога свијета, неће одговарати зато што живе споља док унутра су запоставили. А ви молитвено стражите над Правим Духом и ту тражите живот јер је речено: човјек ако се споља распада... ''За то нам се не досађује; но ако се наш спољашњи човјек и распада, али се унутрашњи обнавља сваки дан.'' 2 кор. 4,16. Драги борци, морамо живети и дисати унутрашњим човеком, споља је илузија која нас привлачи и буди пасивна осећања у нама. Она зграда и твој диван стан то је стан за твога спољашњег човјека, онај аутомобил скупи то је мамац за илузију постојања; мјесто у друштву је илузија постојања јер кад умреш од тога ништа неће бити, само ти и Бог и осећања која си давао. А ти осећања даји, чувајући свој дух од спољашње непажње и држећи се унутрашњег уздаха!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 3rd April 2019, 20:54


Унутра је живот док је напољу смрт
Сврх свега што се чува чувај срце своје, јер из њега излази живот. Приче 20,23. Умно делање, ако је небудно, онда такво ''умовање'' улази у срце кроз разбијена врата срца, и човјек живи смрт! Умно делање је мишљење (размишљање, умовање) У ДАТОМ ТРЕНУТКУ. И оно покреће на акцију у смјеру лијевом или десном; у смјеру пражњења срца безумним дјелатностима или у смјеру срца, гдје таква смјерност ( Смјерност – у смјеру) сабраност чини. Данас у опасном 21. вијеку ''умовање'' по свијету празни срце Бога разбијајући врата срца да уђу умни разбојници. Те силе демонске које су опколиле човјека добро пазе на мисао човјека да буде по свијету, по људима... али да смути мисао како би Сатана управљала мислима и дјелима човјека 21. вијека.Овдје се заустављамо на борца, а борац је онај који се бори и не предаје струјама времена! Не, ја нијесам рекао да је супротан од борца само дезертер, већ онај који није заинтересован за борбу за душу своју. Борца гуши размишљање о вани зато се настањује унутра да чува врата срца од мисли које разбијају благочестиву мисао. Ово вријеме је вријеме напада на тијело борца; гуше ђаволи да уморе везујући борца за свијет и свјетовну мисао. Ти драги борче мисли о смрти кад ти ђаво и слуге његове представе живот ван Бога; и кад те гуши свјетовна мисао да те уплаши мислећи да се можеш угушити ти опет мисли о смрти, јер ту је сусрет борца и Умрлог а Васкрслог. Јер ђаво хоће да бјежиш од гушења а ти мисли о смрти у Богу, па што Бог да! Јер мислећи о животу у току гушења ђаво гања (због несмирености), већ мислећи о смрти у току гушења ђаво бјежи ( од смирености). Овдје пишем о гушењу од свјетовног мора или тјелесном гушењу; у тим гушењима (кад недостаје ваздуха) убрајам и тјелесна мучења која ће бити због непристајања односно прихватања струје Новог времена. Зато остати пажњом на вратима срца и не одаљавати се у демонске мисаоне сплетке веома је важно! Не одаљавати се од врата срца тако чувајући срце од пажње ка вани, што је отуђивање од самога себе. Немој бити у људима, у стварима... јер то може изазавати бригу или везаност за нешто што није Бог. Свијет 21. вијека има шему за разбијање личности и топљење у масу која се предала струји Новог Доба. А личност, она се налази на вратима срца и зове се наш унутрашњи човјек, призивајући Име Божје. То се зове распињање тијела духу. Гледајући смрт пред собом борац се брине како гледа; да, унутра је живот док је напољу смрт и зато гледајмо да уочимо оштро испред себе у пажњи очију која унутра води!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 13th April 2019, 13:53


Може ли екран да чува срце у јунака!?
Будно мотрећи на своје мисли, можеш уочити како ђаво убаца мисао, вребајући чулни одговор у мислима или у дјелима. Чула избацају дух напоље; драги пријатељи у духу је суштина, и зато пажњу дајемо на унутрашњи уздах, а пошто је унутрашњи уздах молитвени уздах то значи да је унутрашњи уздах духовни уздах. Човјек овога свијета даје своју пажњу аутомобилу рецимо, и ту му је суштина зато се десило данас да је неко запалио аутомобил јер није прошао технички преглед. И сад кад је суштина човјека напољу, окованог у материјалу унутрашњост оставља празну; и зато са човјеком 21. вијека ђаво може да чини шта хоће. Кад човјек дозволи да му мртва ствар управља срцем у њему, од таквог бездиханог идолопоклоника се може очекивати све оно што му ђаво приреди. Гдје је ту борац, има ли га у овој причи? Има, има како да нема јер кад не дише духом, молитвеним уздахом он се приближава човјеку који је своју пажњу дао аутомобилу (а не духу у њему). Има, има...гледаш мобилни и поглед си заробио по илузорним сликама, игрицама и питаш се гдје ти прође вријеме, а треба пазити на вријеме, зар не? Слободан поглед у пажњи очију је супротно од заробљеног погледа; да не причам о другим чулима која се вежу за отуђивачку мисао, а то је ум усредсређен на нешто споља. Поглед у пажњи очију је духовни поглед, ако је свјестан Духа Коме се у духу (у пажњи духа) обраћа, гдје је ум усредсређен на вратима срца. Док многи и премноги поглед заробе за екран, питам се – може ли екран да чува срце у јунака!? Око нас су духови отуђивачи пажње, схватате ли? Да, ја говорим о обавезној утемељености пажње у свој дух што јесте одвајање пажње од духова туђих. А то је потез твоје воље да останеш у себи, али невоља испитује нашу смиреност па ми неријетко отиђемо пажњом од себе. Утемељење пажње на вратима срца захтијева молитву, јер без молитве као везе са Господом човјек се растемељи, па уђе у дијалог са туђим духовима који убацају у мисли мислени мамац у циљу да човјек одговори ван себе. Већ, поглед у пажњи ока гледа оштро у смиреност духа; шта ја то кажем... па да, свако трпљење трпи се у смирености духа! Оно што нас веже са духовним животом јесте унутрашњи уздах, јер да нема њега ми смо мртваци у можда здравом тијелу; јер не дишемо Бога ради, но наше дихање крије се негдје споља... па можда нас је мисао одвела пут нечега за што се поглед (мисаони или визуелни) заробио. Јер онда се дешавају, кад не гледамо у пажњи очију, мисли пасивне које тјерају на небудна дјела.
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 17th April 2019, 22:13


Остани у унутрашњем делању Христове молитве
Држи се стриктно Христове молитве у пажњи на вратима срца; тамо гдје је вјечна садашњост, у духу, пази се на вријеме у тијелу! Пажња на очи и пажња на чело су упућени на пажњу на вратима срца; јер ту, на вратима срца, је капија вјечности гдје се утемељује Христово Име, принуђавајући себе на призивање Христовог Имена! Зашто принуђавајући себе? О, па ђаво и људи принуђавају на отуђење и ''лакши живот'' са жигом Звијери и прихватањем лажног (антихришћанског) система вриједности; зато борац вољом принуђава себе на призивање Христовог Имена, нарочито у тренутцима присиљавања на отуђење; зато вољом призивамо Име Божје, да не би невоља овладала са нама и сломила нам вољу! А држати себе у вољи за небом је повезано са призивањем Имена Христовог кад нам затреба помоћ. А кад нам то треба помоћ? Стално! Приликом невоље за мир у духу и приликом мирних околности за радост у духу; тако да ум стално молитвено дела у духу и кад се ми не молимо Дух се моли за нас неисказаним уздасима . Просто призивати Име Христово за отуђеног, о колико је то тешко, бити једноставан мислим; али неделатни људи не желе знати суштинско делање (просто призивање Христовог Имена) које их увлачи у спасење! Човјек овога свијета тражи алтернативу спасенске дјелатности било гдје напољу...у хлебу и играма које одвајају од Христа. На ум ми паде туризам, вјечно бјежање од себе у тјелесна уживања, посољена мишљењем о уживању напољу. А дјелатност која спасава је тако проста призивањем Христовог Имена у унутрашњој пажњи. Док људи напољу баштине спољашњу пажњу и бјеже од простоте у сложену (многообразну, широкостазну) илузорну стварност. И огромна планина мисли, у циљу да молитва заћути и направи сјенку прелази се обраћањем пажње на Христову молитву у духу! А одвраћају, како не одвраћају, људи антимолитвених мисли, јер им дјела ''смрде нечовјештвом'' Његош; мисли које одвраћају од мисли о молитви, кад човјек обраћа пажњу на мислене вукове тјелесне или бестјелесне, па ти њихови сигнали одвраћају од унутрашње пажње на молитву. Ма шта ти говоре помисли, ти не обраћај пажњу на њих, већ се моли у пажњи унутрашњој: ''Ма шта да ти говоре помисли, ти свој посао ради: моли се!'' Свети Амвросије Оптински. Што год да се споља дешава, тако јаке мисаоно – делатне снаге, да одвучу борца. од његовог основног делања, он нека остане у унутрашњем делању Христове молитве; унутра невидљива молитвена стварност, споља видљива илузија широких стаза, а ти, како си?
Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 24th April 2019, 15:00


Испред себе чувај миран дух у себи
''Боље је бити у миру него у праву'', све мислећи – не бити у расправама које проузрокују свађу и нервозу. Мир срца за Христову молитву, јер немири су за демонско гушење! Ти зли осјећаји, што јесу зли дуси, се упињу да улију у срце човјека зло осјећање живота; а то је лутање ума по овостраним илузијама, разним везаностима нашег духа (осјећања) са духовима злобе из поднебесја; то је онда кад помисли заслијепе и заробе се увредама, и овостраним везаностима од којих потичу све лажне вјере. Схватате ли... с ове стране СВЕ је илузија; и те куће, коњи, краве... само битно је како се односимо са тим илузорним материјалом. И твоје тијело и њена ИЛУЗОРНА љепота, јер она јесте лијепа, али то је твоја илузорна слика о њој! То није реалност, не то је пролазност, реалност је у духу и није у чулима; реалност је Христос Непромјењиви! Ти снажиш дух Христовим Именом, призивајући Оно што је вјечни живот у теби; око тебе су људи који баштине у себи говор од споља, оспољавање из пролазности; један је онај који пази на вријеме, коме га даје, јер су дани зли; други је заведени са оковидом спољашњошћу, па му ријеч у пролазност упада, већ ако је ријеч онда је и мисао и дјело. ''И похвали господар невјернога пристава што мудро учини; јер су синови овога вијека мудрији од синова видјела у својему нараштају.'' Лука 16,8. Значи, око душе се не расправља, ни лијево ни десно (ни ван себе (споља) ни у себи)! Видите, нису сви браћа који се браћом зову, браћа су они који се изнутра граде! Како? Христовим Именом! Испред тебе илузија, замка за дух, ако дух држиш (чуваш) у немирима споља; зато чувај дух у миру унутра, да не излази из унутрашњости сањајући кошмарне снове! Зато је Бог поставио границу преко које се не смије прећи, јер ако пређеш улазиш у кошмар! Та граница су десет Божјих Заповијести. Дух се чува унутра, јер кад би изашао из себе одмах би био у домету злих савјетника (укради, учини прељубу, убиј...). А пошто је све с ове стране илузија, пазите што радите, јер је вјечност близу: '' Ако дакле у неправедном богаству вјерни не бисте, ко ће вам у истином вјеровати? И ако у туђем не бисте вјерни, ко ће вам дати ваше?'' Лука 16, 11-12. Схватате ли, лоповлук и лагање су кошмарни сан и ту се тренутно и зна лажов и радовати, али смрћу га чека вјечни кошмар и болно плакање због изгубљене вјечности! Борче, ти си окружен адским људима, али и у тебе големи се пакао крије, зато испред себе чувај миран дух у себи ради мира срца у Име Христа!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 3rd May 2019, 03:17


Тишином ка споља дајеш простора тишини унутра
Стражење уста повезано је са бистрим оком срца; и у пажњи усана Христово Име разгони таму неконтролисаног говора! Човјек бистрим оком контролише све покрете у тијелу; јер, не заборавите, тијело не жели да види Бога, зато Христово Име разгони тјелесну таму. У унутрашњем уздаху је снага дјеловања борца, ту је чеп да у срце не уђе спољашњи уздах (уздах од споља), и зато зачепи дух унутрашњим уздахом! Та пажња, то праћење даха кад се улива у дух (на вратима срца) и ту у унутрашњем уздаху молитва, је мјесто због кога Сатана диже големи рат на борца; само да напусти то мјесто! Борац у пажњи очију прати дах у духу, борац је сав у унутрашњем уздаху; и, да вам кажем, Сатана упорствује да зијевањем спријечи борца да дела у унутрашњем уздаху. И, већ, унутрашњи уздах спречава зијевање, спречава улазак у сан... само, држи се унутрашњег уздаха у пажњи очију! Мисли о унутрашњем уздаху и мисао ће ти бити у духу; али Сатана ће упорствовати да ти мисли преусмјери на било што друго осим унутрашњег уздаха! Видите, кад борац тражи љубав он прво иде пажњом пут срца; јер ту, у сабраности (у срцу) борац, у пажњи очију, гледа Бога! Човјек овога свијета тражи љубав около себе (ван себе) у немирима, али у себи је не налази; он у себи не види ништа; и, већ, кад је сав споља – он је мртав за унутра! Док је унутра, у правом духу, живот; духовни мртвац тражи живот у духу овога свијета!? Кад борац тражи смирење, он иде пут срца и у духу се зауставља; да ту, у духу, призива Божје Име и Божја Благодат узводи борца ка смирењу које одговара његовом духовном стању .''Напредовање човеково ка Богу јесте смирење, јер колико се неко спушта у смирењу, толико се узвисује у напедовању.'' Старац Клеопа. Мисао, ријеч и дјело у духу се страже; и сад се питам: како одговорити отуђивачима онај дан кад виком и насиљем буду дејствовали, станући испред нас? Исповједништвом (биометрији – НЕ!) и ћутањем! Расправе са отуђивачима нема! Пажња на очи и на чело које се утапају у пажњи на дух зовемо унутрашња пажња; све што је унутрашње то је духовно, и унутрашњој пажњи даје живот унутрашњи уздах. Али смрт је у устима кад из срца избије ватра страственог говора; човјече, вансебни око тебе су против твог става и они су непријатељи твог личног спасења! Одвој се (умом) од њих и ради свој посао, они нека чине свој, не сметај им противречењем! Твој посао је молитва до смрти; и не ометај молитву нестражењском ватром из уста; тишином ка споља дајеш простора тишини унутра, миру који одговара Христовој молитви.
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 10th May 2019, 12:52


Сваку мисао дочекај на унутрашњи уздах
Мисао повежи са унутрашњим уздахом, а то је пажња на дах у духу, на вратима срца; јер гдје ти мисао иде, или ван себе или у себи, уздах ће ти казати! Спољашњи уздах је мисао која није повезана са унутрашњим уздахом, зато прати дах, јер ако није у пажњи на прави дух онда га воде зли духови по вансебним мислима. Молитву повежи са унутрашњим уздахом, то ти је, брате, дах у сабраности; усрдна молитва (молитва у клијети) да не би ван срца (вансрдно) тумарао мислима! Будан на унутрашњи уздах, борац не да спољашњем уздаху да се усели унутра; зато се свака мисао повезује са унутрашњим уздахом; то је, у ствари, сабирање мисли у унутрашњем уздаху, далеко од расијавања мисли у недуховном уздаху. Да, ја говорим о смиреној мисли, док је смирена мисао мисао на вратима срца, на мјесту смирења, гдје уске стазе побјеђују широке; гдје Прави Дух влада над тијелом, свијетом и ђаволом! Сваку мисао дочекај на унутрашњи уздах и видјећеш војске мисли које нису од Бога. Али уједно и бијег немирниих духова од мира у сабраности! Зато ђаво наводи на мир и радост ван себе; да се човјек не смирује у Правом Духу, већ у духу забава и вансебних мисли, зависности од спољашњег мира, што јесте био мир блудног сина. Демонска енергија преко небудног даха у духу улази у срце, гушећи духовну атмосферу недуховним садржајима; тако несмирена мисао гони смирену мисао у Богу. И испуњеност срца демонским садржајима чини да: ''Јер изнутра из срца људскога излазе мисли зле, прељубе, курварства, убиства, Крађе, лакомства, пакости, злоће, лукавство, срамоте, зло око, хуљење на Бога, понос, безумље.'' Мар. 7, 21-22. Видите, кад срце испуните дахом из духа небудног на дах, мисли зле пуне атмосферу срца дахом из атмосфере кнеза таме, испод неба. Зато са дахом Христово Име у дух нека се стражи, јер ако не стражимо у молитви спаваћемо у отуђивачима! Тај уздах има толику снагу да, ако је молитвени, гради човјека у спасењу; док, ако је нестражењски удах мисли вансебне, човјек добија снагу мисли зле, са којом срце испуњава. Видите, треба пазити што мислимо, јер мисао је сила која избаца дух напоље; зато делатна мисао је мисао у пажњи на себе. У мислима зацртајте пут од пажње чела до пажње духа, то је траса на којој се одвија живот, и на том путу нема демона! Док дах испуњава срце кроз врата срца и чини то да срце свијетли као сунце или мрачи као непостојање. Немојмо се гушити од вансебних, неделатних, мисли; мисао повезана са дахом у пажњи духа Христа нека призива!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 14th May 2019, 00:42


Молитва у духу вас спаја са вјечношћу
''Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њим иду.'' Мат. 7,13. О, колика је ово тајна коју нам Господ откри! Уска врата јесу врата срца, али пази на пут! Пут усредсређења на себе док мислиш, говориш и радиш: ''Управо тај стрпљив, монотон рад је пружао могућност УСРЕДСРЕЂЕЊА ИСКЉУЧИВО НА СЕБЕ САМОГ, ПОГРУЖАВАЊЕ У МОЛИТВУ, ПРИМОРАВАЈУЋИ ДА СЕ ПОСТИГНЕ И ОСЕТИ МИР У ДУШИ.'' старац Антоније. Унутрашњи пут, пут рада на себи, тај умни напор да борац побиједи самог себе; јер тијело хоћс да се запали од страсти, док дух има тежњу да плане од молитве. Зато диши у духу да не би дисање своје дао спољашњем уздаху. Дакле, уздиши у себи, што значи – буди свјестан даха у духу, да ти дах не оде у друге духове: ''Не уздишите један на другога, браћо, да не будете осуђени: гле, судија стоји пред вратима.'' Јаков 5,9. Јер врло је битно гдје видимо свјетлост; борац свјетлост налази у благодатним зрацима од Сунца правде из дубине срца! Модерни човјек свјетлост види у тами спољашњости, што очима сними то у срцу носи. Зато борац пажњом на очи тражи благодат у срцу, гдје је пажњу на чело (ум) усредсредио; унутра је Сунце, Чију благодат молитвено иштемо, па ако Бог хтедбуде осјетићемо зрак из Рајског блаженства; ако не осјетимо, слава Богу, али изнутра чекајмо благодат – одатле долази! У срцу је Вјечно Сунце, гдје се ум окренуо да би се гријао и спасио од смрзавања које јесте у одвраћању пажње од унутрашњости; јер кад обратиш пажњу на извлачење пажње од унутрашњег мира, немири те воде по спољашњости! Схватате ли, молитва у духу вас спаја са вјечношћу, стално понављање Имена Божијег у покајној скрушености. То је стражење над собом, стајање (умом) на вратима срца и стално призивање Божјег Имена. Демони и зли људи нападају на ум, док борац погружава ум у срце, гдје Вјечно Сунце пржи хладне умове. И те пролазне утваре бјеже од Имена Христовог; јер борац подгријева срце своје сталним призивањем Христовог Имена! Данашњи људи су непримирљиви, што значи – не могу на једно мјесто; но лутају умом куда их ђаво води. Тражећи мира тијелу бјеже (умом) од мјеста смирености (срца скрушенога) у циљу да ухвате мир са ђаволом!? Па ти туризми (ум што даље од себе), па ти телевизори, мобилни телефони, компјутери (ум са друге стране духа) и жалац у тијело рањено блудом... то су све широке стазе, бијег од себе у мисао прељубничку, ријеч отуђивачку и дјело тјелесно.
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Страна 21 of 21 Previous  1 ... 12 ... 19, 20, 21

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму