Умрежавање

Страна 22 of 22 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22

Go down

Умрежавање - Page 22 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 24th August 2019, 13:25


У духу се осјећа слава Бога
Уста напуни славом Божјом кад стану пред тобом вукови умни; у циљу да извуку ријеч из срца рањеног отуђивачким ријечима и дјелима. Да, ништа се не дешава без Божијег промисла, и зато слава Богу; све што се дешава са тобом – слава Богу, али од срца слава Богу! Не бјежи од тренутка у неки други, љепши; а што ће ти љепши од сад и ту (пажњом у духу). А шта дух јесте? То дио срца је; онај дио додира срца пажњом срца са горње стране – врата срца! Док споља у 21. Вијеку пакао вреба свуда око борца; само тражи да се сагласиш са њим. Овај пут ми говоримо о сагласју језика и срца пуног славе Божије у односу на дешавања око нас. Било што да се дешава са нама или око нас – слава Богу! Да срце чује језик и да језик чује срце – слава Богу! То свето сагласје ума и срца; гдје у срцу мир и радост бије онога свијета. Ту, у слави Божјој ми доводимо енергију Божју у свој живот; дешавања око нас знају да одвуку пажњу; то Нови Свјетски Поредак тражи да се сагласиш са злом које доноси Ново Вријеме ради свога добра, тјелеснога наравно!? Али мисли, те мисли отуђивачке, мисли о отуђивачима, оне одвлаче пажњу од главне мисли: сјећања на Бога. То значи да требамо пазити на мисли о отуђивачима и стопирати мисао која није главна мисао. Јер овај свијет је отуђивачки и зато води рачуна на заводљиву технологију и мишљења о људима који одвлаче пажњу од Бога увлачећи нас у мисли смутљиве. Јер кад се пажња смути како онда рећи: Слава Богу за све? Мисли отуђивачке одвлаче пажњу од себе и разарају личност; и зато такве мисли нека ћуте пред мислима молитвеним. Јер мисли отуђивачке су м Умрежавање - Page 22 454542 Умрежавање - Page 22 454542 Умрежавање - Page 22 454542 исли о пролазном ( о неком човјеку који нам разара мир или мисли о систему које одвлаче од Бога ); док мисли унутрашње оне благочестиве имају почетак али немају крај у Добру. Мисли отуђивачке побјеђују се мислима о призивању Христа у духу. Јер мисли које рањавају срце су наметљиве, ти зли духови из људи што роваре по земљи нашег срца; али све је у мислима, јер су умни вукови – мислени вукови; и зато стопирај наметљивце Христовим Именом у мјесту гдје се слави Господ, а то је у духу, зар не? Ту, у духу, осјећа се слава Бога; то је онда кад призивамо име Божије у пажњи духа и борац осјећа сагласје са Небеским свијетом који кличе: свјат, свјат, свјат Господ Саваот. Срце је мјесто праве славе; то је онда кад се ум погружи у срце, а срце пуно љубави према Узроку радости и мира! И, тако, дочекај све што ти се дешава, и добро и лоше, на славу Божју у пажњи духа; и кад ти наметљиве (грубе, отуђивачке) мисли (а могу то бити зли језици) окупирају ум нека ћуте зле мисли (замрзи их) – да би проговорила слава Божја! Тако завладај језиком да са бистрим оком које је усмјерено у дубину срца (на славу Божју), на том путу стражиш и језик који на све што се дешава са борцем одговара: слава Богу!

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 22 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 28th August 2019, 18:58


Да се мисао и виђење не помичу од Господа
Дакле, постоје двије стране дјеловања. Унутрашње, што иде од бистрог ока до срца јуначкога; и спољашње антидјеловање што иде од ока залијепљенога погледом за нешто споља, што привлачи поглед. Стражење увјек иде од ока и од енергије упућене ка унутра или споља; и по томе се језик одређује да ли ће се стражити или пустити да прича из сувишка срца. Сувишак срца значи допуст да неки други (зли) дух стражи над нашим духом; то је онда кад молитвено не стражимо над собом (духом). Људи, енергија живота (у срцу је живот) сабира се у срцу; само треба настројити душу своју како ваља, да се енергија Божија не би растакала на енергију оспољивачку! Јер мисли се саде у срцу (земљи срца), и зато се пажња чела и ока уливају у пажњу срца које се пуни благочестивим мислима; и, ако срце пуниш молитвама оно ће дочекати и добро и лоше са пуно благодати у срцу! Богатство је у срцу, које се чува молитвом у пажњи духа; сталном пажњом на дух и на том мјесту Христовом молитвом и непрестаним сјећањем на Христа; ал' помакне ми се мисао са мјеста стражења на увреде и овосвјетска завођења; тражећи своју правду – губим правду Божију! И зато молитвена веза са Богом у унутрашњој пажњи раскида везе са овостраним завођењима! Тај смисао одбране своје правде и то да је 2 плус 2 = 4 ствара муку срца; борац се не треба бавити математиком и логиком овога свијета.. он треба да умре за своју правду и нека изгуби СВЕ на овом свијету – само да придобије Бога! То значи да се не везује са тијелом и тјелесним жељама; јер правда моја је правда моја, али не и правда Божија! Ја знам да желим задржати посао, и то добар посао, али ми за то треба да уђем у систем и прихватим Биометрију, картице и допустим да ми ум контролише Звијер; за узврат ћу добити поштовање и многе ствари што су идолопоклонички мучитељи обећавали мученицима у замјену за поклоњење идолима. Па мученици нијесу прихватили адски мамац и прихватили систем идолопоклоничког размишљања. Данас у отуђивачком и непажљивом Новом Времену маса је отишла, за захтјевима Новог Времена; и због угодности које носи Ново Вријеме спремно је да избрише све из сјећања што угрожава сјећање на материјална добра. И у тој борби за тијело и тјелесне жеље борац молитвом брани душу од духова злобе који су насрнули у тежњи да му окупирају ум. Зато води рачуна на очи; како очи гледају... да ли очи гледају тијелу се покоравајући (гледајући у тијело и тјелесне жеље); што значи, имају ли пажњу на овострано (2 плус 2 = 4), или очи пажњу дају Духу, а то је десно (у нама) да се мисао и виђење не помичу од Господа! ''Јер Давид говори за Њега: Господа једнако гледах пред собом: јер је с десне стране мене, да се не помакнем;'' Дела 2,25.
Умрежавање - Page 22 996721 Умрежавање - Page 22 996721 Умрежавање - Page 22 996721

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 22 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 4th September 2019, 12:34


Живот није ван себе, већ се у срцу крије
Суочити се са болом, не бјежати од бола; у пажњи чеоног дијела главе мислити о небеском, јер енергија притиска пажње на чело отвара пут до духа у нама; гдје Прави Дух чини да мислимо Духом, што јесте благодатно мишљење; а та бол је од отуђивачког свијета, кад му се поклони пажња, јер скреће пажњу са Небеског! Данас је свијет Паклу одан, што јесте чврста везаност за тијело; јер тијело хоће да гледа и духу да види не да; тијело се веже за поглед замрзнут за објекат страсти; док дух, о тај дух, у Духу благодат види и смирује се у виђењу благодатном; коме чежња за унутрашњим Небом води. Дух тјелесног блуда и прељубе (од Бога) ствара бол душевну; јер мисао одступа од чежње за Небом у пажњи духа; и приклања се тијелу и вансебним страстима. ''Но имам на тебе мало, што допушташ жени Језавељи, која говори да је пророчица, да учи и да вара слуге моје да чине прељубу и да једу жртву идолску.'' Откр. 2,20. Зато, не допусти тијелу да гледа, јер оно ће видјети објекат за задовољавање својих страсти; а тјелесне страсти везане су за идол, разлог духовне и тјелесне прељубе; видите, тај идол је тијело које нас веже са животињским свијетом, сјећате ли се златног телета? Гледајући очима тијела човјек се чврсто веже за овај живот, јер види све што тијелу годи; и дух заобилазећи, што јесте вјечност у себи, таштину налази. Већ, очима духа борац види свога мртваца и каје се због небудних покрета тијела (мртваца); сјећајући се смрти он духом гледа све у односу на смрт тијела. Јер зна свакога трена може умријети, не представљајући себи дуг живот у мртвацу; и само молитва у духу и чежња за Небом смирује од неразумних тежњи за овостраним вансебностима. Тијело се смирује у духу; у тој пажњи унутрашњој, која јесте духовна будност, дешава се молитва! Свако искушење од стране отуђивача (тјелесних или бестјелесних) да дух изађе из унутрашње пажње и са тим се узнемири (отјелеси) у духу нестаје; гдје Дух види што не виде бриге овога свијета! И ту, у духу, је ''Божије мјесто'' израиљских стараца кад им се на Синајској Гори Бог јавио. Не излази се из духа (унутрашње пажње) да би се тражио Бог; него се остаје у духу да би се нашла благодат! Да, ту, у духу је обиталиште борца; ту, у непрестаној пажњи на вратима срца је мјесто смирености; већ, ван духа је мјесто отуђености; о, колико пута отуђимо пажњу од себе и уђемо у простор немира; и зато је оно Бог, Бог, указујући на ''Божије мјесто'' уствари позив да се вратимо на мјесто стражења над собом кад пажња одлута пут мјеста отуђености. А ту, кад нам се мисао заустави на мјесту отуђености станује бол срца и патња; станује мир у немиру и компромис са ђаволом; станује радост и срећа у несрећи отуђености, станује испуњеност у чулима и у бијегу од себе у забаве и лажне представе живота. Заиста, живот није ван себе, већ се у срцу крије; зато сваку бол дочекај у духу, на ''Божијем мјесту'', што је локација за благодатну смиреност.
Умрежавање - Page 22 454542 Умрежавање - Page 22 596189 Умрежавање - Page 22 596189 Умрежавање - Page 22 596189 Умрежавање - Page 22 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 22 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 12th September 2019, 12:01


Да срце не би бољело, срцу се приклони
''А Бог рече: Не иди овамо. Изуј обућу своју с ногу својих, јер је место где стојиш света земља.'' 2. Мој. 3,5. На гори Хорив јави се анђео Господњи Мојсију; у пламену огњеном из купине која је горела а није сагоријевала. То је ПОГЛЕДАО Мојсије, али његова радозналост била је мисао из овог свијета. Изуј обућу своју, рече му Господ у циљу да се остави мисли из овога свијета и да пази на ријеч Господњу. А мени и теби лако мисли одлутају за мисленим или визуелним погледом, срце да те заболи јер си напустио (пажњом) ''Божије мјесто'' о ком су Јеврејски старци говорили. Зато води рачуна о штимовању пажње! Прво да имаш бистро око, што је оштар поглед у пажњи очију; да видиш Бога испред себе, а не неког скретничара пажње од Бога! Призивајући Бога у себи (у унутрашњој пажњи) и испред себе ћеш га видјети - благодатним погледом из бистрог ока срца! Већ из мутног ока ван срца се види да човјек лута мислима; и имајући бригу, рецимо, не види ништа испред себе! А да срце не би бољело, срцу се приклони; то је унутра кад пажњу усмјериш пут срца, гдје права радост и срећа јесте! Пажња на чело значи да је чело срца; пажња на очи значи да су очи срца! Већ непажња на чело (ум) и очи значи да се очи и ум отуђују од срца (унутра је испуњеност животом); и улазе у тешки сан лењости очију и ума ван нас. У срцу је живот, и зато битку за душу побјеђујеш у срцу призивајући на том мјесту Христово Име; Христос је побједник! Ти нема што да тражиш вани, вани је 21 вијек; слава у спољњем уређењу унутрашњости која слави себе у себи (егоизам). У срцу је живот, прави осјећај живота, и зато пажњу смјерај ка десно, гдје је земља срца; која се брани молитвом и постом и благочестивим мислима, што у срцу сију се пажњом на земљу срца; а земља срца се треба бранити од засадитеља пакла; што скрећу мисли на вањска дешавања, гдје се срце отуђује од мира Божијега у нама. И остати унутра, у унутрашњој пажњи, гдје осјећање Бога и молитва живи – то је императив борца! Јер изаћи из себе значи бити доступан оспољивачима 21. вијека. Спољашња пажња се бори да угуши унутрашњу пажњу; то је рат сјећања за сабраност усрдности или расијаност вансрдности мисли, ријечи и дјела. Ђаво присјећа на вансрдно дешавање (ван духовног простора); и зато ум треба да изврши подвиг сјећања на Бога у духовном простору; док ми читамо Псалтир, рецимо, демон се бори да нас одвоји од пажње на Бога у срцу на сјећање о отуђивачима; на нама је да се сјетимо Бога у срцу, рецимо ''Бог, Бог'' у себи, указујући на ''Божије мјесто'' у нама! Јер умни непријатељ присјећа да би отуђио пажњу од близине Бога; и зато ''Бог, Бог'' указује на дубину смирења; кад отуђивачи око нас вичу, ударају, чупају косе не би ли нас присјетили њихове близине одаљујући нас од сјећања на Бога у духу. Ђаво нас присјећа нечега што буди страсти у тијелу; ми се сјетимо Божјег простора у нама и ка њему усмјеримо наше молитве!
Умрежавање - Page 22 454542 Умрежавање - Page 22 454542 Умрежавање - Page 22 454542

Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 22 Empty Re: Умрежавање

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Страна 22 of 22 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму