Скривени лого-и

Страна 4 of 14 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 14  Next

Go down

Скривене поруке на ТВ-у

11% 11% 
[ 1 ]
11% 11% 
[ 1 ]
78% 78% 
[ 7 ]
 
Укупно гласова : 9

Re: Скривени лого-и

Порука  Μαθθαιος on 6th May 2009, 23:43

Не видим ни зашто не би био доказ. Ево, за сада сам успео само да нађем на википедији о томе, па као што рекох - нек истражује ко хоће.

Нико није ништа преовеличао него си ти то протумачио као преувеличавање, све што су људи до сада изнели имало је јаку основу.
Ја рекох шта сам имао, нећу се понављати.

У филму јесте дат наговештај за догађаје који су уследили касније, а није ни једини филм. Има занкова 911 и у Терминатору и у још доста филмова Холивудске продукције, истражи сам о томе.
... Заборави... ја сам само питао ЗАШТО би они давали наговештаје у филмовима, али ништа од одговора... заборави.

Не ваља то што преко ограничених ствари покушава да докаже Бога. Не ваља и то што чак и по тој аналогији, следи само да је Бог највећи ентитет, али не и бесконачан. А не свиђа ми се ни то што покушава уопште Бога да докаже, али мислим да је и ово за сад довољно.


Брате, ти као да си изашао из инквизиције. Свуда видиш зло и неке сатанске знаке. Па да ли си ти свестан, да да су све те фирме и програми и све око нас са тим знацима заиста то о чему ви причате, па ви бисте 100% до сад НЕКАД, било КАД у било ком моменту непажње примили жиг преко једне од тих ствари. Напросто је немогуће да сте од малих ногу па све до сад савршено избегавали сваки контакт са било којом фирмом која има "знак сатане".

Ма што се ја у опште и расправљам са вама, то треба да се запитам...

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Србин_православац on 7th May 2009, 00:16

Нећу ја гледати Светог Саву и он је грешан човек
Рекао сам да нећу убијати, све и да ми он каже, јер више држим до заповести Божије, но до речи светог Саве. Молим вас браћо да ми не стављате у уста оно што рекао нисам!
Знаш врло добро о чему је реч, нисам рекао за убијање, него у чету кад смо причали рекао си да је он погрешио у вези нечега, подсети ме молим те...
Значи по тој логици, ако неко чита молитву, не размишљајући о њој, он призива анђеле? Чак и ако је не разуме? Па је л њих призивају речи или шта?
Нормално да молитва иде из срца, и да оне молитве које нису из срце неће бити испуњене, али је свакако призивање негативних и палих демона читање сатанистичке Библије...Није исто Бог и сатана, Бог нас воли све, али је много лакше прићи сатани него Богу, али је Божји закон исправнији и лепши, мислим глупо је и полемисати о Богу Безгрешном, и палим демонима, јер се не могу поредити никако....

А за мене се не брини, ја сам предострожности предузео да ме демони не обузму, свакако сам се молио Богу да не застраним, и не мислим да јесам...
Нисам ја рекао да јеси, само схватања неких ствари ти нису баш "права", ако разумеш о чему причам...


БРАТЕ... нисам. то. рекао. Нисам никада рекао то и у то не верујем! Приписујете ми оно што никад нисам рекао, не чините то!
И за светог Саву и за то спавање. Сад сам погледао све своје поруке, за сваки случај, и нисам то нашао....
То за спавање ја те нисам чуо то је рекао брат у Христу ако се не варам, а ја сам лично присуствовао у чету када си рекао за Светог Саву, то је онда било када смо расправљали о хомосексуалцима! Праштај, ако сам рекао лаж, мада стојим иза речи које сам рекао, али опрости ми, ако сам погрешио!

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  TruthSeeker on 7th May 2009, 00:57

Μαθθαιος ::Не видим ни зашто не би био доказ. Ево, за сада сам успео само да нађем на википедији о томе, па као што рекох - нек истражује ко хоће.
Дакле пре треба да верујемо томе, а не ономе што је написано у књизи које се годинама налази у продаји, и да сумњамо да ли је то заиста написао аутор...

Μαθθαιος ::Нико није ништа преовеличао него си ти то протумачио као преувеличавање, све што су људи до сада изнели имало је јаку основу.
Ја рекох шта сам имао, нећу се понављати.
Не треба се понављати, али не треба заборавити ни доказе које сам до сада изнео.

Μαθθαιος ::У филму јесте дат наговештај за догађаје који су уследили касније, а није ни једини филм. Има занкова 911 и у Терминатору и у још доста филмова Холивудске продукције, истражи сам о томе.
... Заборави... ја сам само питао ЗАШТО би они давали наговештаје у филмовима, али ништа од одговора... заборави.
Отворена је нова тема тако да ако тамо нешто не буде јасно радо ћу објаснити.
Μαθθαιος ::Не ваља то што преко ограничених ствари покушава да докаже Бога. Не ваља и то што чак и по тој аналогији, следи само да је Бог највећи ентитет, али не и бесконачан. А не свиђа ми се ни то што покушава уопште Бога да докаже, али мислим да је и ово за сад довољно.
Докаивање се састоји у Прапокретачу, дакле непостоји кретање ако га неко није покренуо. Постојање Господа Бога је лако доказиво, отвореном уму, преко дизајнера и дизајна, али не желим сада да отварам нову дискусију, пошто знам да верујеш у Бога, спорне су друге ствари које криво тумачиш, па бих се усредсредио на томе као нпр. Зашто си читао сатанистичку литературу?
Μαθθαιος ::Брате, ти као да си изашао из инквизиције. Свуда видиш зло и неке сатанске знаке. Па да ли си ти свестан, да да су све те фирме и програми и све око нас са тим знацима заиста то о чему ви причате, па ви бисте 100% до сад НЕКАД, било КАД у било ком моменту непажње примили жиг преко једне од тих ствари. Напросто је немогуће да сте од малих ногу па све до сад савршено избегавали сваки контакт са било којом фирмом која има "знак сатане".
Пријатељу, извини ако те бијем аргументима, али истина боли. Бркаш жиг са бројем звери. Жиг не може бити без три шестице у њему, али три шестице могу бити ван жига. До сада је била реч о овом другом.

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Μαθθαιος on 7th May 2009, 02:03

Обичан грешник ::Знаш врло добро о чему је реч, нисам рекао за убијање, него у чету кад смо причали рекао си да је он погрешио у вези нечега, подсети ме молим те...

Можда сам рекао да је погрешио за то са убијањем, али ја се заиста не сећам да сам и за шта друго аргументовао, нити сматрам да ја то бих и радио.

Обичан грешник ::Нормално да молитва иде из срца, и да оне молитве које нису из срце неће бити испуњене, али је свакако призивање негативних и палих демона читање сатанистичке Библије...Није исто Бог и сатана, Бог нас воли све, али је много лакше прићи сатани него Богу, али је Божји закон исправнији и лепши, мислим глупо је и полемисати о Богу Безгрешном, и палим демонима, јер се не могу поредити никако....

По теби испада да је лакше прићи сотони него Богу... чак не ни то, него сотона долази лакше до тебе него Бог! Сотона се хвата за твоје речи, иако оне немају подлогу у твом срцу... па ми смо у гадном сосу онда...

Обичан грешник ::Нисам ја рекао да јеси, само схватања неких ствари ти нису баш "права", ако разумеш о чему причам...

Разумем шта хоћеш да кажеш.

Обичан грешник ::То за спавање ја те нисам чуо то је рекао брат у Христу ако се не варам, а ја сам лично присуствовао у чету када си рекао за Светог Саву, то је онда било када смо расправљали о хомосексуалцима! Праштај, ако сам рекао лаж, мада стојим иза речи које сам рекао, али опрости ми, ако сам погрешио!
Погрешио си брате, лоше се сећаш. Нема везе, само кажем да те ствари говорио нисам.

TruthSeeker ::Дакле пре треба да верујемо томе, а не ономе што је написано у књизи које се годинама налази у продаји, и да сумњамо да ли је то заиста написао аутор...
Ја сам читао текстове на интернету само, а мислим да ни ти немаш заиста књигу. Ја кажем: можда то и пише, мада постоје и индиције да није тако, али је вађено из контекста и тумачено по вољи.

TruthSeeker ::Докаивање се састоји у Прапокретачу, дакле непостоји кретање ако га неко није покренуо. Постојање Господа Бога је лако доказиво, отвореном уму, преко дизајнера и дизајна, али не желим сада да отварам нову дискусију, пошто знам да верујеш у Бога, спорне су друге ствари које криво тумачиш, па бих се усредсредио на томе као нпр. Зашто си читао сатанистичку литературу?
Добро.
Читао сам јер ме је... занимало? Мислим да није лоше знати у шта верују да би се лакше то разоткрило и препознало. Не сматрам да је лоше познавати непријатеља.

TruthSeeker ::Пријатељу, извини ако те бијем аргументима, али истина боли. Бркаш жиг са бројем звери. Жиг не може бити без три шестице у њему, али три шестице могу бити ван жига. До сада је била реч о овом другом.
Јао... како смешно. :)
Али заборављаш још једну ствар... три шестице могу просто бити случајна подударања. Случајна у смислу да је неко можда намерно изазвао саму појаву броја, али не са намером да стави број звери... Што не ставља предмет са бројем под икакву власт сатане, звери, антихриста, масона или новог светског поретка...

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Србин_православац on 7th May 2009, 02:30

По теби испада да је лакше прићи сотони него Богу... чак не ни то, него сотона долази лакше до тебе него Бог! Сотона се хвата за твоје речи, иако оне немају подлогу у твом срцу... па ми смо у гадном сосу онда...
Како мислиш лакше? Ја нисам Свети Отац, па да могу рећи да сам ближи Богу, моје речи, дела су ајд да не узмем у обзир покајање, коме си ближи ђаволу или Богу? Скоро свако је ђаволу, на то сам мислио. Ја нисам причао о томе да нам Бог опрашта и да ће нас "загрлити" и спасти од демона, само ако хоћемо. Нормално када се покајемо то је као да нисмо ни урадили, него ја кажем да смо сви ми делима ближи ђаволу него Богу, то је реална слика, е сад кад се покајемо идемо право Богу, али када би се на један тас ставили грехови (нпр. да Бог каже, сад се мере грехови, али који су урађени, да нема покајања(то се наравно никада неће десити), него примера ради кажем) а на другу страну добра дела, смерност, послушност, стрпљење, мени би лева страна била много већа, а верујем да и свима нама! О овоме је глупо и причати, него сам ја дао пример, и нормално да је лакше ићи низводно, и пребивати у греху него молити се Богу да их "отклони"! Не причам шта је исправније, него шта је једноставније!

Разумем шта хоћеш да кажеш.
Добро је Laughing

Погрешио си брате, лоше се сећаш. Нема везе, само кажем да те ствари говорио нисам.
Не могу да се сетим тачно, али 100% си рекао за Свето Саву, као није ми он пример, ја гледам у Исуса Христоса, и ја сам ти рекао, нормално да је Свети Сава грешан, и да се нико са Богом не може поредити, али сам ти рекао и да је Свети Сава то рекао када је био одрастао и просветљен, па да није погрешио, сети се тога, 100% је било! Само се не сећам шта је рекао!

Али заборављаш још једну ствар... три шестице могу просто бити случајна подударања. Случајна у смислу да је неко можда намерно изазвао саму појаву броја, али не са намером да стави број звери... Што не ставља предмет са бројем под икакву власт сатане, звери, антихриста, масона или новог светског поретка...
Рећу само да се надовежем, Матија, лого-е, нису правили људи који су глупи, него врло интелигентни, чак ће и сам антиХрист бити веома леп и паметан. Нема у оваквим стварима случајности! Негде претерују, али неке ствари су 100% истините, дајем пример, јеси видео рекламу за теленор каже допуните кредит са вредношћу од 333 динара, и где год да уђе у такси или месару рачун је 333, ето већ су ти открили да ништа није случајно. По мени и ово је са намером, да би рекли сутра, 666 динара допуна, то је дупло више од 333, и да би рекли како то нема везе, да је 333 била акција па сад 666, ово се можда неће ни десити, ја ти само причам, да ништа веруј ми није случајно! Што није за рекламу био 300 динара или 111 динара или било којио број него баш пола од 333, а као изговор су нашли да се број 333 понавља у Старом Завету море 333 пута, није то случајно, врло лукаво и подмукло!

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  TruthSeeker on 7th May 2009, 02:32

Μαθθαιος ::Ја сам читао текстове на интернету само, а мислим да ни ти немаш заиста књигу. Ја кажем: можда то и пише, мада постоје и индиције да није тако, али је вађено из контекста и тумачено по вољи.
Немам ту књигу, и ја сам читао текстове на интернету, али је мало вероватно да свуда пише исто, макар би се сами масони побунили против изнетих лажи, а то се као што видиш није десило.
Μαθθαιος ::
TruthSeeker ::Докаивање се састоји у Прапокретачу, дакле непостоји кретање ако га неко није покренуо. Постојање Господа Бога је лако доказиво, отвореном уму, преко дизајнера и дизајна, али не желим сада да отварам нову дискусију, пошто знам да верујеш у Бога, спорне су друге ствари које криво тумачиш, па бих се усредсредио на томе као нпр. Зашто си читао сатанистичку литературу?
Добро.
Читао сам јер ме је... занимало? Мислим да није лоше знати у шта верују да би се лакше то разоткрило и препознало. Не сматрам да је лоше познавати непријатеља.
Ето видиш и ти радиш оно што и ми, само на другачији или погрешнији начин. Знаш ли да је радозналост убила мачку? Да ли си сазнао да је наш Бог прави Творац и на која си питања специфично тражио одговор који ниси нашао у Библији?

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Μαθθαιος on 7th May 2009, 10:51

Обичан грешник ::Како мислиш лакше? Ја нисам Свети Отац, па да могу рећи да сам ближи Богу, моје речи, дела су ајд да не узмем у обзир покајање, коме си ближи ђаволу или Богу? Скоро свако је ђаволу, на то сам мислио. Ја нисам причао о томе да нам Бог опрашта и да ће нас "загрлити" и спасти од демона, само ако хоћемо. Нормално када се покајемо то је као да нисмо ни урадили, него ја кажем да смо сви ми делима ближи ђаволу него Богу, то је реална слика, е сад кад се покајемо идемо право Богу, али када би се на један тас ставили грехови (нпр. да Бог каже, сад се мере грехови, али који су урађени, да нема покајања(то се наравно никада неће десити), него примера ради кажем) а на другу страну добра дела, смерност, послушност, стрпљење, мени би лева страна била много већа, а верујем да и свима нама! О овоме је глупо и причати, него сам ја дао пример, и нормално да је лакше ићи низводно, и пребивати у греху него молити се Богу да их "отклони"! Не причам шта је исправније, него шта је једноставније!

Разумем шта причаш али... ево конкретан пример. Један од мојих добрих другова бави се магијом, таротом и тим стварима. Лик верује у Бога и добра је особа - помоћи ће свима, неће никога повредити, увек те развесели, а поврх свега не проповеда своје уверење никоме. Значи није секташ. Углавном, мене свакако занимају та учења, јер желим да видим шта тачно њега спречава да 100% верује у Бога, пошто он "у прунципу верује"(разумеш шта хоћу да кажем).
У том циљу, бавим се истраживањем магије и сличних ствари, али сам ништа не практикујем и ни за моменат не поверујем. Како шта прочитам, у глави ми се јави шта то заправо јесте(у светлу хришћанства). Пре него што почнем да читам, помолим се, и то ти је то.
И ако ви кажете, да мене Бог неће у том случају заштитити, са мојом најјачом вољом да истрајем, добром намером и вером у њега... е па стварно.


Обичан грешник ::Не могу да се сетим тачно, али 100% си рекао за Свето Саву, као није ми он пример, ја гледам у Исуса Христоса, и ја сам ти рекао, нормално да је Свети Сава грешан, и да се нико са Богом не може поредити, али сам ти рекао и да је Свети Сава то рекао када је био одрастао и просветљен, па да није погрешио, сети се тога, 100% је било! Само се не сећам шта је рекао!

Е можда сам рекао нешто слично. Свакако ми није главни узор свети Сава, већ Христос(узгред, каже се Исуса ХристА, Христос је само у номинативу), и ако се деси нека контрадикција, ма колико ситна, пре ћу гледати реч Христову.

Обичан грешник ::Рећу само да се надовежем, Матија, лого-е, нису правили људи који су глупи, него врло интелигентни, чак ће и сам антиХрист бити веома леп и паметан. Нема у оваквим стварима случајности! Негде претерују, али неке ствари су 100% истините, дајем пример, јеси видео рекламу за теленор каже допуните кредит са вредношћу од 333 динара, и где год да уђе у такси или месару рачун је 333, ето већ су ти открили да ништа није случајно. По мени и ово је са намером, да би рекли сутра, 666 динара допуна, то је дупло више од 333, и да би рекли како то нема везе, да је 333 била акција па сад 666, ово се можда неће ни десити, ја ти само причам, да ништа веруј ми није случајно! Што није за рекламу био 300 динара или 111 динара или било којио број него баш пола од 333, а као изговор су нашли да се број 333 понавља у Старом Завету море 333 пута, није то случајно, врло лукаво и подмукло!
Па можда им је то и разлог... све док не лупе да је 666 допуна, немаш им шта рећи.
Али се нико и даље ниј потрудио да објасни... ЗАШТО би они ово радили? Ви сте свесни да смо сви ми у односу на њих шачица балаваца. И ако ми можемо, користећи најраспрострањенију и најпознатију књигу на свету, да провалим њихов план(који је онда у исто време и генијалан и имбецилан?)... онда стварно треба да се запитају. И не говори ми како су пола света преварили, јер треба да видиш шта се дешава у Америци. Значи пуно је људи и у свету, који размишљају као ви.
И како су сад ти масони, или штагод, интелигентни?

TruthSeeker ::Немам ту књигу, и ја сам читао текстове на интернету, али је мало вероватно да свуда пише исто, макар би се сами масони побунили против изнетих лажи, а то се као што видиш није десило.
Богме јесу. Шта мислиш како се онда открило да је у питању превара. Али тек ми предстоји читање књиге да бих могао лично да аргументујем против тога свега.

TruthSeeker ::Ето видиш и ти радиш оно што и ми, само на другачији или погрешнији начин. Знаш ли да је радозналост убила мачку? Да ли си сазнао да је наш Бог прави Творац и на која си питања специфично тражио одговор који ниси нашао у Библији?
Да, пошто би најбоље било да будемо као коњи који само терају уз један пут... па тек тако би нас обмањивали!

Видиш, у Библији не пише много о сатанизму и о магији. Пише за мене довољно, немој мислити да не, само за неке друге....
Мене је, на пример, занимало да ли они стварно користе 666, пентаграм толико и на који начин су против хришћанства, као и њихова учења(етика и то). Погледај мој први одговор у овој поруци.

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  TruthSeeker on 7th May 2009, 14:53

Μαθθαιος ::
Разумем шта причаш али... ево конкретан пример. Један од мојих добрих другова бави се магијом, таротом и тим стварима. Лик верује у Бога и добра је особа - помоћи ће свима, неће никога повредити, увек те развесели, а поврх свега не проповеда своје уверење никоме. Значи није секташ. Углавном, мене свакако занимају та учења, јер желим да видим шта тачно њега спречава да 100% верује у Бога, пошто он "у прунципу верује"(разумеш шта хоћу да кажем).
У том циљу, бавим се истраживањем магије и сличних ствари, али сам ништа не практикујем и ни за моменат не поверујем. Како шта прочитам, у глави ми се јави шта то заправо јесте(у светлу хришћанства). Пре него што почнем да читам, помолим се, и то ти је то.
И ако ви кажете, да мене Бог неће у том случају заштитити, са мојом најјачом вољом да истрајем, добром намером и вером у њега... е па стварно.
Диван дечко, вероватно има и све петице. Пази овако, видим да и даље ниси добро разумео Свето Писмо па ћу морати поново да цитирам нашег Господа:
"Нико не може два господара служити; или ће једнога мрзити, а другога љубити; или ће се једнога држати, а другога презирати. Не можете служити Богу и мамону." (Мт. 6, 24).
Господ нам је још у Старом Завету, рекао да се клонимо гатара, врачара, астролога. По теби су врачаре супер. Видовита Зорка, Клеопатра, астролози итд, довољно је да кажу да су они добре особе и да помажу људима, говоре им шта ће се десити и теби је то довољно, а не знаш да они служе демонима и тако директно крше Божије заповести:

ДВЕ НАЈВЕЋЕ ЗАПОВЕСТИ НОВОГА ЗАВЕТА КОЈЕ НАМ ЈЕ ДАО ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС:

1. Љуби Господа Бога свога свим срцем својим и свом душом својом и свим умом својим и свом снагом својом.

2. Љуби ближњега свога као самога себе.

ДЕСЕТ БОЖЈИХ ЗАПОВЕСТИ СТАРОГА ЗАВЕТА КОЈЕ НАМ ЈЕ ДАО ГОСПОД БОГ ПРЕКО МОЈСИЈА:

1. Ја сам Господ Бог твој; немој имати других богова осим мене.

2. Не гради себи лика резаног, нити какве слике од онога што је горе на небу, или доле на земљи, или у води и испод земље. Немој им се клањати нити им служити.

3. Не узимај узалуд имена Господа Бога свог.

4. Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је одмор Господу Богу своме.

5. Поштуј оца свога и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.

6. Не убиј.

7. Не чини прељубе.

8. Не укради.

9. Не сведочи лажно на ближњега свога.

10. Не пожели ништа што је туђе.

Друго, тебе занима зашто он 100% не верује, баш зато што ти 100% не верујеш и неке ствари ти нису јасне, само да знаш да одговор тражиш на погрешном месту. Него постоји једно име од кога сви демони дрхте, а то име је Господ Исус Христос. Реци твом другу нека што чешће понавља молитву:
Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј ме грешног! - па ће онда схватити где је права моћ и ко је прави Господар свега, ко је Цар над царевима.
Μαθθαιος ::Богме јесу. Шта мислиш како се онда открило да је у питању превара. Али тек ми предстоји читање књиге да бих могао лично да аргументујем против тога свега.
Не треба се уопште клети, а поготово у име Господа Бога!
Ко је то открио да је то превара? То сада први пут чујем. А коме онда они служе? Имаш толико видео материјала где су снимљени шта раде...
Μαθθαιος ::Видиш, у Библији не пише много о сатанизму и о магији. Пише за мене довољно, немој мислити да не, само за неке друге....
Мене је, на пример, занимало да ли они стварно користе 666, пентаграм толико и на који начин су против хришћанства, као и њихова учења(етика и то). Погледај мој први одговор у овој поруци.
Да пише довољно по теби, ти не би читао сатанистичку литературу.

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Константин on 7th May 2009, 16:51

Нисам био 10 так дана кући, ал видим да се писало и без мене....треба ово да се исчита људи, хехехехе Laughing
За ове који верују да је ACDC знак за струју , ево само пар примера
могу и трџт да прочитају, веома занимљив као и пар сличица споменутог бенда

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Fickov on 7th May 2009, 19:53

Константин ::Нисам био 10 так дана кући, ал видим да се писало и без мене....треба ово да се исчита људи, хехехехе Laughing
За ове који верују да је ACDC знак за струју , ево само пар примера
могу и трџт да прочитају, веома занимљив као и пар сличица споменутог бенда
Auto - put do pakla :lol: hahahahahahah o Gospode.. :bounce:
avatar
Fickov
Admin


Погледај профил корисника

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Μαθθαιος on 7th May 2009, 21:00

TruthSeeker ::Диван дечко, вероватно има и све петице. Пази овако, видим да и даље ниси добро разумео Свето Писмо па ћу морати поново да цитирам нашег Господа:
"Нико не може два господара служити; или ће једнога мрзити, а другога љубити; или ће се једнога држати, а другога презирати. Не можете служити Богу и мамону." (Мт. 6, 24).
Господ нам је још у Старом Завету, рекао да се клонимо гатара, врачара, астролога. По теби су врачаре супер. Видовита Зорка, Клеопатра, астролози итд, довољно је да кажу да су они добре особе и да помажу људима, говоре им шта ће се десити и теби је то довољно, а не знаш да они служе демонима и тако директно крше Божије заповести...

...Друго, тебе занима зашто он 100% не верује, баш зато што ти 100% не верујеш и неке ствари ти нису јасне, само да знаш да одговор тражиш на погрешном месту. Него постоји једно име од кога сви демони дрхте, а то име је Господ Исус Христос. Реци твом другу нека што чешће понавља молитву:
Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј ме грешног! - па ће онда схватити где је права моћ и ко је прави Господар свега, ко је Цар над царевима.

А ти си разумео свето писмо па ћеш да мени, неуком, објасниш...
Пун си цитата, ал ти то ништа не вреди ако немаш љубави, самилости и разумевања.
Постоје људи на овом свету који желе да чине добро, који желе да помогну, неће никога да повреде, а који можда и не знају јеванђеље у правом светлу... Треба им га открити, али за то није довољно знати само цитате, него знати и нешто о њиховим верама. Нису ли они који су покрштавали добро разумели паганске вере?
А ти моју веру немој мерити, а још мање моје разумевање. Они на којима је то да раде, ако уопште могу и рећи да има таквих међу људима ми не налазе замерке, или бар не те...
Твоје се знање светога писма види добро сада. Понављај једну молитву и све ће бити супер. А шта вреди молитва без вере? А како може бити вера без икаквог знања? У шта се тачно верује?
Звучиш ми као протестант са тим твојим цитирањима, наводној доследности писму и овој причи о молитви. Не кажем да јеси један, само звучиш.TruthSeeker ::Не треба се уопште клети, а поготово у име Господа Бога!
Ко је то открио да је то превара? То сада први пут чујем. А коме онда они служе? Имаш толико видео материјала где су снимљени шта раде...

Много питаш... кажем ти - изучавај сам, ако желиш знати.
Масони дозвољавају да верујеш у шта хоћеш, док год се не коси са њиховим циљевима. Има ту и сатаниста сигурно, али има и других.
Да ли ти и мало размишљаш о томе што причаш...? Причате о контроли, о људима који су паметнији од генија, о систему контроле... којима се промакне видео снимак са нај-тајнијег састанка. Па то се бар да врло лако спречити!! Смејурија...


TruthSeeker ::Да пише довољно по теби, ти не би читао сатанистичку литературу.
Да читаш шта сам рекао, знао би зашто то чиним. И понављам, радо читам сваку књигу која није Библија или књига светих отаца, било муслиманска, будистичка, књига магије, митологија... Никад није лоше знати непријатеља, а ти ако желиш да имаш везе само са хришћанством, седи у соби са Библијом и светим списима и не излази, јер свуда има елемената других вера. Да не спомињем сад народна веровања са чим све имају везе...

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Брат у Христу on 7th May 2009, 21:09

Матеја, читаш јеретичке књиге и поред девете Црквене заповести, у којој се каже ''Јеретичке књиге не читати'' :?:

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Μαθθαιος on 7th May 2009, 21:37

Читам. Јесте. Видиш како лепо знаш. Узгред, име ми је Матија. :)
Доста више са тим правилима формалисти једни! Није човек створен ради суботе, него субота човека ради!

А не може се рећи баш да су то јеретичке књиге, јер то јереси нису... само друге вере.

А и сигуран сам да је Црква то правило установила да би се уклонила опасност да неко буде повучен у јерес, па су то забранили, али сигурно је било оних међу њима који су читали. Ако ништа друго, па онда они који су се борили против јеретика. Није све баш тако црно бело и једносмислено како ви то гледате. Размислите мало зашто је шта ту...
немојте само да пратите правила, јер да нам је закон био довољан, не би нам био потребан Христос.

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  TruthSeeker on 7th May 2009, 23:38

Μαθθαιος ::А ти си разумео свето писмо па ћеш да мени, неуком, објасниш...
Пун си цитата, ал ти то ништа не вреди ако немаш љубави, самилости и разумевања.
Постоје људи на овом свету који желе да чине добро, који желе да помогну, неће никога да повреде, а који можда и не знају јеванђеље у правом светлу... Треба им га открити, али за то није довољно знати само цитате, него знати и нешто о њиховим верама. Нису ли они који су покрштавали добро разумели паганске вере?
А ти моју веру немој мерити, а још мање моје разумевање. Они на којима је то да раде, ако уопште могу и рећи да има таквих међу људима ми не налазе замерке, или бар не те...
Твоје се знање светога писма види добро сада. Понављај једну молитву и све ће бити супер. А шта вреди молитва без вере? А како може бити вера без икаквог знања? У шта се тачно верује?
Звучиш ми као протестант са тим твојим цитирањима, наводној доследности писму и овој причи о молитви. Не кажем да јеси један, само звучиш.
То да си неук се да закључити из тога што читаш јеретичке књиге. Цитате наводим из Светог Писма да бих показао директан извор мог знања и информација, или би више ценио да сам цитирао Aleister Crowley-a. Ти људи који не знају јеванђеље имају 10 Божијих заповести, а ко не зна ни њих он има савест, тако да је свако одговоран за своја дела. Нисам ти мерио веру, али се закључак сам по себи наметнуо, јер читаш јеретичке књиге што је последица мањка вере а и разумевања Библије. А то ако ти нико ништа није замерио постоје два објашњења:
1. Или их уопште не занимаш;
2. или ни сами не знају.
Када сам рекао да се понавља та молитва, вера се подразумевала, а знање је у Библији. Иначе сам православни хришћанин, то можда теби као јеретику сви ми звучимо као протестанти.
Μαθθαιος ::Много питаш... кажем ти - изучавај сам, ако желиш знати.
Масони дозвољавају да верујеш у шта хоћеш, док год се не коси са њиховим циљевима. Има ту и сатаниста сигурно, али има и других.
Да ли ти и мало размишљаш о томе што причаш...? Причате о контроли, о људима који су паметнији од генија, о систему контроле... којима се промакне видео снимак са нај-тајнијег састанка. Па то се бар да врло лако спречити!! Смејурија...
Они имају јако ригорозан систем и то они на нижим нивоима можда могу да верују у шта хоће, јер они и не знају у каквој се организацији налазе, али они на вишим нивоима, они се клањају луциферу.
Немој ми стављати да сам рекао оно што нисам, то су рекли други да су они генијалци, по мени су масони глупи људи, а ако сам рекао нешто такво да су они генијалци наведи где.
Μαθθαιος ::Да читаш шта сам рекао, знао би зашто то чиним. И понављам, радо читам сваку књигу која није Библија или књига светих отаца, било муслиманска, будистичка, књига магије, митологија... Никад није лоше знати непријатеља, а ти ако желиш да имаш везе само са хришћанством, седи у соби са Библијом и светим списима и не излази, јер свуда има елемената других вера. Да не спомињем сад народна веровања са чим све имају везе...
Знам зашто читаш јеретичку литературу, одговор је јако једноставан. Зато што и даље немаш одговоре на нека питања, па покушаваш да их нађеш тамо, као алкохоличар на дну флаше. Али веруј ми одговор који тражиш нећеш наћи у сатанистичкој литератури!

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Μαθθαιος on 8th May 2009, 00:06

TruthSeeker ::Ти људи који не знају јеванђеље имају 10 Божијих заповести, а ко не зна ни њих он има савест, тако да је свако одговоран за своја дела. Нисам ти мерио веру, али се закључак сам по себи наметнуо, јер читаш јеретичке књиге што је последица мањка вере а и разумевања Библије. А то ако ти нико ништа није замерио постоје два објашњења:
1. Или их уопште не занимаш;
2. или ни сами не знају.
Када сам рекао да се понавља та молитва, вера се подразумевала, а знање је у Библији. Иначе сам православни хришћанин, то можда теби као јеретику сви ми звучимо као протестанти.

Како неко може знати јеванђеље, а да не зна десет божијих заповести? Ти мислиш да се то негде учи? Једва да је ко прочитао то са довољно пажње да разуме шта пише, а још да дубље размисли... напросто то није њихова вера. А што се савести тиче, о томе и причам, и таквим људима је то на месту, углавном.
Ја сам ти објаснио зашто читам књиге, ако не желиш то да схватиш, хвала лепо довиђења, разговор је за оне који слушају друге.
Да ли је ово покушај увреде? Мене заправо доста људи слуша, почев од мојих пријатеља, професора(и веронауке), па и свештеника, и то у озбиљном разговору.
Ја сам ти рекао да без знања нема вере, а без Библије - знања. Да би направио успешно преобраћање, мораш разумети оно у шта ти људи верују.


TruthSeeker ::Они имају јако ригорозан систем и то они на нижим нивоима можда могу да верују у шта хоће, јер они и не знају у каквој се организацији налазе, али они на вишим нивоима, они се клањају луциферу.
Немој ми стављати да сам рекао оно што нисам, то су рекли други да су они генијалци, за мене су они глупи људи, а ако сам рекао нешто такво наведи где.

Ја сам рекао "ПричаТЕ". Ако су глупи, како владају светом? Еј, владају светом? Против нас "паметних" уз које стоје војске ангела и сам нас Господ штити?
А ако су паметни, како им се промакла тако имбецилна грешка.
Ма колико глуп био, нико не греши ТАКО!

TruthSeeker ::Знам зашто читаш јеретичку литературу, одговор је јако једноставан. Зато што и даље немаш одговоре на нека питања, па покушаваш да их нађеш тамо, као алкохоличар на дну флаше. Али веруј ми одговор који тражиш нећеш наћи у сатанистичкој литератури!

Ово што си управо урадио је било јако ружно, а ја се нећу спуштати на тај ниво да тако разговарам са другима. Тебе нисам имао намеру да вређам нити понижавам нити сам то чинио, а понајмање да оптужујем за јерес, што си ти учинио једном директно, а једном индиректно. Са тобом више разговарати нећу, јер си неразуман, заслепљен и у недостатку аргумената избегаваш моја питања и аргументе и намерно ме погрешно тумачиш. Са тобом се, бар сада, не може водити добар разговор, те све ово губи смисао, јер је ово изван мојих моћи.

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  TruthSeeker on 8th May 2009, 00:32

Μαθθαιος ::Како неко може знати јеванђеље, а да не зна десет божијих заповести? Ти мислиш да се то негде учи? Једва да је ко прочитао то са довољно пажње да разуме шта пише, а још да дубље размисли... напросто то није њихова вера. А што се савести тиче, о томе и причам, и таквим људима је то на месту, углавном.
Ја сам ти објаснио зашто читам књиге, ако не желиш то да схватиш, хвала лепо довиђења, разговор је за оне који слушају друге.
Да ли је ово покушај увреде? Мене заправо доста људи слуша, почев од мојих пријатеља, професора(и веронауке), па и свештеника, и то у озбиљном разговору.
Ја сам ти рекао да без знања нема вере, а без Библије - знања. Да би направио успешно преобраћање, мораш разумети оно у шта ти људи верују.
Може, нпр. научили су га родитељи који су само то знали а Јеванђеље никада нису ни прочитали, и то уопште није редак случај код нас. Не знам зашто ако ти укажем на незнање или грешку у размишљању, ти то тумачиш као увреду? Ако је тачно да без Библије нема знања, зашто онда читаш сатанистичку литературу?
Μαθθαιος ::Ја сам рекао "ПричаТЕ". Ако су глупи, како владају светом? Еј, владају светом? Против нас "паметних" уз које стоје војске ангела и сам нас Господ штити?
А ако су паметни, како им се промакла тако имбецилна грешка.
Ма колико глуп био, нико не греши ТАКО!
Мени си се обратио и рекао причате, одакле испада да сам и ја причао, зато сам ти рекао и понаваљам да ја то нисам откуцао.
1. Поставља се питање ко влада светом?
2. Знамо да се без Божијег допуштења ништа не може десити, тако да се зна ко је заиста прави Владар.
3. Неко може бити глуп, али интелигентан.
4. Да ли слуга влада или владар, а они су само слепе слуге онога који мисли да влада јер и он има одређену врсту моћи која је несравњено мања од Творца.
Μαθθαιος ::Ово што си управо урадио је било јако ружно, а ја се нећу спуштати на тај ниво да тако разговарам са другима. Тебе нисам имао намеру да вређам нити понижавам нити сам то чинио, а понајмање да оптужујем за јерес, што си ти учинио једном директно, а једном индиректно. Са тобом више разговарати нећу, јер си неразуман, заслепљен и у недостатку аргумената избегаваш моја питања и аргументе и намерно ме погрешно тумачиш. Са тобом се, бар сада, не може водити добар разговор, те све ово губи смисао, јер је ово изван мојих моћи.
Ако читаш јеретичку или сатанистичку литературу и то јавно браниш онда си јеретик, и ја сам само цитирао оно што си ти сам за себе рекао. А јасно је да дијалог избегаваш због малог знања или недостатка аргумената.

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Evgenije on 8th May 2009, 01:28

Draga braćo i sestre. Kao prvo, meni je jako žao, ali promena jezika mi ne radi na kompjuteru, te sam prisiljen da koristim latinično pismo, koje i inače koristim na internetu.

Ja sam evgenije. Ako malo bolje pogledate, kada se moje ime obrne naopako, dobiju se vrlo jasno tri šestice. No ja sam sigurno odabrao ime evgenije, te sam satanista, ili su moji roditelji satanisti, pa su mi dali ime, koje mi je prikriveni broj zveri, ako je suditi istim merilom kao i mom prijatelju u nesreći Hajnikenu, koji je eto, na obostranu žalost, završio sa prezimenom kakvog sataniste!

TruthSeeker ::
Може, нпр. научили су га родитељи који су само то знали а Јеванђеље никада нису ни прочитали, и то уопште није редак случај код нас. Не знам зашто ако ти укажем на незнање или грешку у размишљању, ти то тумачиш као увреду? Ако је тачно да без Библије нема знања, зашто онда читаш сатанистичку литературу?

Ako smem uskočiti i primetiti sledeće:
Čitanje stranih dela ne znači odbaciti domaću literaturu, već samo proširiti znanje, i još bolje naučiti da ceniš domaću literaturu. Ako ti ne želiš, ili ne smeš, da pogledaš bilo šta što nije isključivo Božije, ne znači li to da je tvoja vera slepa i slaba? Jer ako je Μαθθαιος i pored saznanja o satanističkim i jeretičkim učenjima ostao jak u veri i Hrišćanin u duši, nije li onda on odoleo iskušenjima, i nije li onda njegovo znanje veće, a vera ojačana nakon takvog putovanja kroz znanje?
A njegov komentar "Da li je ovo pokušaj uvrede?" se odnosio na to što si ga ti nazvao jeretikom, što bi verujem uvredilo bilo koga na ovom forumu ko sebe smatra pravoslavnim. Iskreno savetujem da obratiš pažnju na reči koje daješ ljudima koje ne znaš, i nisi upoznao, već ih znaš preko nula i jedinica koje ne mogu preneti dušu! Ali obrati pažnju i na svaku reč drugoga jako pažljivo, jer se Μαθθαιος obraća svima nama, a ne samo tebi. Običan grešnik, Brat u Hristu i ostali su takođe prisutni ovim raspravama te se njegova množina, mogu predpostaviti, odnosila na sve, a ne samo na tebe.

TruthSeeker ::
3. Неко може бити глуп, али интелигентан.

Dragi Tražioče Istine. Nisam siguran kako tačno da ti saopštim, koliko je jedna ogromna logička, misaona i govorna greška sama ova konstatacija. Pamet i inteligencija, su generalno govororeći sinonimi, te su isto tako i glupost i neinteligencija. Čovek može biti neobrazovan, ali inteligentan, ili načitan ali glup, ali ne i pametan i glup istovremeno u istom trenutku u trećoj dimenziji. Zamolio bih te da, da bi preneo poentu koju želiš, preformulišeš ovu konstataciju da bi, ako niko drugi, onda ja, razumeo tačno šta si hteo da kažeš.

TruthSeeker ::
4. Да ли слуга влада или владар, а они су само слепе слуге онога који мисли да влада јер и он има одређену врсту моћи која је несравњено мања од Творца.

Što ako je tačno, povlači sa sobom da bi se sam gospodar prisetio nečeg tako banalnog. Nisam siguran da li razumeš koliko je lako da se zaustavi informacija koja je procurela, ako ništa drugo, kontra informisanjem, jer će čovek lakše da poveruje u laž koju čuje po milioniti put nego u istinu koju čuje jednom! Ali njima nije u cilju da vas spreče da verujete u šta god da hoćete, dok god vas drže daleko od srži i poente njihovih planova, time što se vi zamajavate presavijanjem etiketa, i buljenjem u novčanice koje su odštampane pre nego što je simbolika svevidećeg oka postala masonska. Do tada je ona bila Hrišćanska i ona je stavljena na novčanicu uz reči "In God We Trust" jer je Amerika tada bila građena kao u osnovi Hrišćanska država.

TruthSeeker ::
Ако читаш јеретичку или сатанистичку литературу и то јавно браниш онда си јеретик, и ја сам само цитирао оно што си ти сам за себе рекао. А јасно је да дијалог избегаваш због малог знања или недостатка аргумената.

E ovde te ne mogu ispratiti. Μαθθαιος nikada nije branio jeretike ili sataniste. on je branio svoje pravo na čitanje, što ćeš videti ako pročitaš njegove izjave sa razumevanjem. Imam utisak kao da samo slepo prolaziš, i hvataš se za neke izjave ljudi koje nisu ključne, a izbegavaš mnogo. Čitao sam sve što je svako ovde rekao, i niko nema validnu argumentaciju da je zvezda poput komunističke zapravo satanistička! Ja sam pogledao po internetu i jedino što sam našao jeste da je zvezda, obična petokraka oznaka za Pet rana Isusovih, a kada se zvezda obrne dobije se koza, simbol sotonin. Satanisti koji koriste običnu petokraku su se zapravo prešli jer koriste Isusov simbol, kao što bi se Hrišćanin može preći i iskoristiti obrnutu zvezdu, iz neznanja. To ne čini Hrišćansku zvezdu ne-svetom, već naprotiv, pokazuje neinformisanost satanista.

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  TruthSeeker on 8th May 2009, 02:41

Evgenije ::Ja sam evgenije. Ako malo bolje pogledate, kada se moje ime obrne naopako, dobiju se vrlo jasno tri šestice. No ja sam sigurno odabrao ime evgenije, te sam satanista, ili su moji roditelji satanisti, pa su mi dali ime, koje mi je prikriveni broj zveri, ako je suditi istim merilom kao i mom prijatelju u nesreći Hajnikenu, koji je eto, na obostranu žalost, završio sa prezimenom kakvog sataniste!
Пре него што кренем са објашњавањем, какав ти је то аватар????
Не знам Евгеније како си дошао до тога да твоје име има симбол три шеситце. Појасни
Evgenije ::Ako smem uskočiti i primetiti sledeće:
Čitanje stranih dela ne znači odbaciti domaću literaturu, već samo proširiti znanje, i još bolje naučiti da ceniš domaću literaturu. Ako ti ne želiš, ili ne smeš, da pogledaš bilo šta što nije isključivo Božije, ne znači li to da je tvoja vera slepa i slaba? Jer ako je Μαθθαιος i pored saznanja o satanističkim i jeretičkim učenjima ostao jak u veri i Hrišćanin u duši, nije li onda on odoleo iskušenjima, i nije li onda njegovo znanje veće, a vera ojačana nakon takvog putovanja kroz znanje?
Вера се јача знањем, а колико сам приметио твој пријатељ трага за знањем и даље, те пошто није нашао истину у Библији, прешао је на сатанистичку литературу. Да ли желиш да кажеш да су највећа имена наших духовника долазила до истине тако што су ишчитавали такву врсту литературе или да без ње нема истине? Колико је таквих управо скренуло са пута читајући сатанистичку литературу и скренуло у сам сатанизам?
Evgenije ::A njegov komentar "Da li je ovo pokušaj uvrede?" se odnosio na to što si ga ti nazvao jeretikom, što bi verujem uvredilo bilo koga na ovom forumu ko sebe smatra pravoslavnim. Iskreno savetujem da obratiš pažnju na reči koje daješ ljudima koje ne znaš, i nisi upoznao, već ih znaš preko nula i jedinica koje ne mogu preneti dušu! Ali obrati pažnju i na svaku reč drugoga jako pažljivo, jer se Μαθθαιος obraća svima nama, a ne samo tebi. Običan grešnik, Brat u Hristu i ostali su takođe prisutni ovim raspravama te se njegova množina, mogu predpostaviti, odnosila na sve, a ne samo na tebe.
На то питање сам већ да одговор, па те молим да убудуће прочиташ оно што сам написао пре него што кренеш са критиком. Шта је по дефиницији хришћанске православне вере онај који чита сатанистичку литературу, ако не јеретик?
Друго бавио сам се програмирањем и добро знам како функционише велики број програма.

TruthSeeker ::
3. Неко може бити глуп, али интелигентан.
Evgenije ::Dragi Tražioče Istine. Nisam siguran kako tačno da ti saopštim, koliko je jedna ogromna logička, misaona i govorna greška sama ova konstatacija. Pamet i inteligencija, su generalno govororeći sinonimi, te su isto tako i glupost i neinteligencija. Čovek može biti neobrazovan, ali inteligentan, ili načitan ali glup, ali ne i pametan i glup istovremeno u istom trenutku u trećoj dimenziji. Zamolio bih te da, da bi preneo poentu koju želiš, preformulišeš ovu konstataciju da bi, ako niko drugi, onda ja, razumeo tačno šta si hteo da kažeš.
Евгеније, ако си се усудио да тврдиш нетачним моју констатацију, подразумевано би било да знаш ко је по дефиницији глуп а ко интелигентан, што се да закључити да не знаш, што није ни чудно јер већина је та која не зна, да глуп и интелигентан нису синоними. Синоними су глуп и паметан, а не глуп и интелигентан, што сам ја навео ако мало боље погледаш, јер човек може бити глуп али интелигентан, али не и паметан и неинтелигентан, јер по дефиницији интелигенција је брзина проналажења решења у датој ситуацији, и само ћу споменути да постоје три веће подврсте интелигенције а то су: математичка, емоционална и духовна.
Evgenije ::Što ako je tačno, povlači sa sobom da bi se sam gospodar prisetio nečeg tako banalnog. Nisam siguran da li razumeš koliko je lako da se zaustavi informacija koja je procurela, ako ništa drugo, kontra informisanjem, jer će čovek lakše da poveruje u laž koju čuje po milioniti put nego u istinu koju čuje jednom! Ali njima nije u cilju da vas spreče da verujete u šta god da hoćete, dok god vas drže daleko od srži i poente njihovih planova, time što se vi zamajavate presavijanjem etiketa, i buljenjem u novčanice koje su odštampane pre nego što je simbolika svevidećeg oka postala masonska. Do tada je ona bila Hrišćanska i ona je stavljena na novčanicu uz reči "In God We Trust" jer je Amerika tada bila građena kao u osnovi Hrišćanska država.
Не знам одакле ти ове информације, како ми буљимо у новчанице од једног долара, и на крају крајева то се правог и истинског хришћанина не тиче. Многи монаси са којима сам разговарао чак ни не знају за чип, а камоли нешто друго. Они гледају да живе Богоугодно и уопште их се не дотичу "планови масона", јер знају да ће увек на крају бити воља Божија.
Evgenije ::E ovde te ne mogu ispratiti. Μαθθαιος nikada nije branio jeretike ili sataniste. on je branio svoje pravo na čitanje, što ćeš videti ako pročitaš njegove izjave sa razumevanjem. Imam utisak kao da samo slepo prolaziš, i hvataš se za neke izjave ljudi koje nisu ključne, a izbegavaš mnogo. Čitao sam sve što je svako ovde rekao, i niko nema validnu argumentaciju da je zvezda poput komunističke zapravo satanistička! Ja sam pogledao po internetu i jedino što sam našao jeste da je zvezda, obična petokraka oznaka za Pet rana Isusovih, a kada se zvezda obrne dobije se koza, simbol sotonin. Satanisti koji koriste običnu petokraku su se zapravo prešli jer koriste Isusov simbol, kao što bi se Hrišćanin može preći i iskoristiti obrnutu zvezdu, iz neznanja. To ne čini Hrišćansku zvezdu ne-svetom, već naprotiv, pokazuje neinformisanost satanista.
Прво то што ти слепо верујеш интернету и информацијама које си нашао за петокраку не могу никако другачије окарактерисати него пуким незнањем. Одакле ти то да је петокрака хришћански симбол и како су се то тужни сатанисти преварили? То је управо због тога што они и желе да ти верујеш како је то хришћански симбол, како би се хришћани саблазнили. Иначе прави и вечни симбол хришћанства био је и остаће КРСТ јер је на њему наш Господ Исус Христос разапет.

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Evgenije on 8th May 2009, 03:23

TruthSeeker ::
Пре него што кренем са објашњавањем, прво да те поздравим и да пожелим добродошлицу.
Не знам Евгеније како си дошао до тога да твоје име има симбол три шеситце. Ако није проблем појасни.

Pa na isti način kao i dragi nama Hajniken ja imam tri e u imenu, čak sam složio i mali video prikaz toga:

Isto kao Hajniken.

TruthSeeker ::
Вера се јача знањем, а колико сам приметио твој пријатељ трага за знањем и даље, те пошто није нашао истину у Библији, прешао је на сатанистичку литературу. Да ли желиш да кажеш да су највећа имена наших духовника долазила до истине тако што су ишчитавали такву врсту литературе или да без ње нема истине? Колико је таквих управо скренуло са пута читајући сатанистичку литературу и скренуло у сам сатанизам?

Smatram da su najveća imena naših duhovnika čitala ono što su kritikovali. Da li bi ti mogao da kritikuješ evoluciju ako je ne znaš? Možeš li kritikovati satanističku bibliju ako je samo znaš po imenu?
A možeš li tvrditi da je SVAKA istina u životu napisana u Bibliji? Da ne postoji ni jedna jedina istina koja nije spomenuta u Bibliji? Ako je tako, onda mi je žao da te razočaram. Ako nije tako, onda ima se šta tražiti i van Biblije...

TruthSeeker ::
На то питање сам већ да одговор, па те молим да убудуће прочиташ оно што сам написао пре него што кренеш са критиком. Шта је по дефиницији хришћанске православне вере онај који чита сатанистичку литературу, ако не јеретик?
Друго бавио сам се програмирањем и добро знам како функционише велики број програма.

Dozvoli da te citiram, bez vađenja iz konteksta:
"Може, нпр. научили су га родитељи који су само то знали а Јеванђеље никада нису ни прочитали, и то уопште није редак случај код нас. Не знам зашто ако ти укажем на незнање или грешку у размишљању, ти то тумачиш као увреду? Ако је тачно да без Библије нема знања, зашто онда читаш сатанистичку литературу?"
Ti si tu rekao kako je on tvoje ukazivanje na neznanje ili grešku u razmišljanju tumačio kao uvredu, što je neistina. On je tvoje nazivanje njega jeretikom tumačio kao uvredu i na to je odreagovao, te je tvoj odgovor na to nekompatibilan sa njegovom reakcijom. Čisto sam hteo da razjasnim to.

Drugo, ako ja pročitam "Mein Kampf" da li sam nacista ili samo neko ko želi da sazna više o nacizmu, možda da bih se borio protiv njega? Ja vas pozivam ovde na širu perspektivu. Ako sam ja pročitao Mein Kampf nisam nacista. Ne možeš suditi o nekome na osnovu jedne činjenice! Ko može nazvati tebe jeretikom? Samo onaj koji te zna bi imao to pravo, jer bi svakome drugome ta uvreda previše olako mogla poleteti.

A moje spominjanje nula i jedinica je bilo tu da istakne činjenicu da ti nisi njega upoznao nikada kao osobu, nikada niste seli, popili čaj i kafu, ručali, šetali pa da kažeš, znaš čoveka, znaš šta je radio i kakav je tačno, znaš da mu sudiš. Nisu li bludnice postajale svetice? Zar želiš da ti se desi da jednom budeš jedan od onih koji se posle kaju zbog svojih reči, umesto da prvo milion i jedan put budeš siguran da su ti reči na mestu?


TruthSeeker ::
Драги Евгеније, ако си се усудио да тврдиш нетачним моју констатацију, подразумевано би било да знаш ко је по дефиницији глуп а ко интелигентан, што се да закључити да не знаш, што није ни чудно јер већина је та која не зна, да глуп и интелигентан нису синоними. Синоними су глуп и паметан, а не глуп и интелигентан, што сам ја навео ако мало боље погледаш, јер човек може бити глуп али интелигентан, али не и паметан и неинтелигентан, јер по дефиницији интелигенција је брзина проналажења решења у датој ситуацији, и само ћу споменути да постоје три веће подврсте интелигенције а то су: математичка, емоционална и духовна.

Ja ne znam u kom delu onog mog pasusa si ti pročitao da su "glup i inteligentan" sinonimi. Međutim ti kažeš "Синоними су глуп и паметан". Verovatno misliš na antonime. Sinonimi su reči istog značenja. Antonimi su reči suprotnog značenja. A uz dužno poštovanje, šta je "glup" po definiciji, da bih ja saznao, kako to neka osoba može da bude inteligentna, ako je ona u stanju da jako brzo reaguje, ali jako glupo. Interesuje me koja je osoba definisala inteligenciju isključivo kao brzinu, ostavljajući mogućnost da je svaka ta reakcija pogrešna. Takođe, hteo bih da napomenem da je to jedna od podela i definicija inteligencije, ali ne i jedina važeća.


TruthSeeker ::Не знам одакле ти ове информације, како ми буљимо у новчанице од једног долара, и на крају крајева то се правог и истинског хришћанина не тиче. Многи монаси са којима сам разговарао чак ни не знају за чип, а камоли нешто друго. Они гледају да живе Богоугодно и уопште их се не дотичу "планови масона", јер знају да ће увек на крају бити воља Божија.

Na ovoj temi sam ja video presavijanje nalepnica, traženje simbola tamo gde ih nema, i slična očigledna po meni gubljenja vremena. Ja se slažem da monasi žive Bogougodno, i svaka njima čast, ali ti nisi monah, koliko ja znam, ali živiš u konstantnoj komunikaciji sa svetom i očigledno si zabrinut za delanja Masona.Šta ako je Volja Njegova da Masoni uspeju u svom poduhvatu? Šta će se onda desiti sa svima vama koji ste verovali da su oni nastali u vreme izgradnje solomonovog grama ili u bilo koje drugo pra-vreme, i da su tu za neku ličnu pobedu, ili da rade za Lucifera? Ako ih ne znate, nemojte pričati zlo o njima. Loše je, ne valja vam, ne valja nikome, a niko ne dobija, tek trošite vreme i život.

TruthSeeker ::Прво то што ти слепо верујеш интернету и информацијама које си нашао за петокраку не могу никако другачије окарактерисати него пуким незнањем. Одакле ти то да је петокрака хришћански симбол и како су се то тужни сатанисти преварили? То је управо због тога што они и желе да ти верујеш како је то хришћански симбол, како би се хришћани саблазнили. Иначе прави и вечни симбол хришћанства био је и остаће КРСТ јер је на њему наш Господ Исус Христос разапет.

O slepom verovanju ja nisam pričao. Ja sam rekao svoje nalaze, ne i da je to istina, i da li ja u to verujem. A ko od nas dvojice ima pravo, ako ti svoje znanje crpiš od toga da satanisti koriste taj simbol, a ja svoje iz izvora sa Hrišćanskih sajtova? Ja nisam rekao kako je GLAVNI SIMBOL HRIŠĆANSTVA petokraka, nego da je jedan od simbola, kao što je to i pastir, i riba, i jagnje i razni drugi simboli, pri čemu i dalje stojim dok ne naiđem na neke jače argumente.

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Синђелић1809 on 8th May 2009, 14:06

Μαθθαιος ::Читао сам јер ме је... занимало? Мислим да није лоше знати у шта верују да би се лакше то разоткрило и препознало. Не сматрам да је лоше познавати непријатеља
Према канонима забрањено је читати јеретичку литературу, а камоли сатанистичку. Могу само људи који имају благослов за то ради истраживања и одбране Вере

Μαθθαιος ::И ако ви кажете, да мене Бог неће у том случају заштитити, са мојом најјачом вољом да истрајем, добром намером и вером у њега... е па стварно.
Видиш и сам не знаш већ претпостављаш да то није против Бога. Зато имамо каноне који одређују понашање у разним ситуацијама па и таквим

Μαθθαιος ::Свакако ми није главни узор свети Сава, већ Христос(узгред, каже се Исуса ХристА, Христос је само у номинативу), и ако се деси нека контрадикција, ма колико ситна, пре ћу гледати реч Христову.
А ко си ти да кажеш да је неки потез Светитеља (тај закон је класичан Хришћански закон који је био код многих других Светитеља, а не само Св. Саве) у супротности са Господом? Не ради се ту о поређењу Исуса Христа са Св. Савом већ о твом тумачењу и тумачењу Св. Саве. Дакле, већ сам писао Влађимиру, не може грешан пао човек, посебно човек последњих времена какви смо сви ми да тумачи Јеванђеље по свом нахођењу не слушајући Свете Оце. Сматрајући себе већим ауторитетом за Јеванђеље од Светих Отаца можеш само да скренеш у јерес, а то је један од највећих грехова пред Богом.
Светоотачко Предање је органски део Православља и ако си Православан мораш се држати тумачења Светих Отаца, а не сопственог умовања.

Μαθθαιος ::немојте само да пратите правила, јер да нам је закон био довољан, не би нам био потребан Христос.
Па брате тај аргумент користе сви богохулни секташи, јеретици и екуменисти. Стално вичу "не требају нама та правила, ми имамо Исуса". Али превиђају заповест "ко у најмањој заповести погреши, све је згрешио". Зато кроје и преправљају Христа по мери своје пале душе, па тако несрећници створише "ружичастог Исуса суперстара" уместо да поштују Православну Цркву (ако су икад чули за њу)
Шта мислиш брате, чему сви они Васељенски Сабори? Управо због тих правила јер су се појавили грешници који су почели да мењају Веру и прилагођавају је својој сујети, па су тако отпадали од Цркве због неких, нама би изгледало, потпуно небитних ствари. Зато су уведена правила или канони да до тога не би долазило. Уведен је Символ Вере и још много тога што нас чува у Правој Вери.
Не можеш да не поштујеш правила. Христос се борио против изопаченог схватања правила (а не против поштовања правила) до ког је дошло јер људи нису имали благодат Светог Духа.
Па су тако почели да обожавају суботу и да је постављају испред других правила - значи изопачено схватање правила суботе

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  TruthSeeker on 8th May 2009, 15:15

Evgenije ::Smatram da su najveća imena naših duhovnika čitala ono što su kritikovali. Da li bi ti mogao da kritikuješ evoluciju ako je ne znaš? Možeš li kritikovati satanističku bibliju ako je samo znaš po imenu?
A možeš li tvrditi da je SVAKA istina u životu napisana u Bibliji? Da ne postoji ni jedna jedina istina koja nije spomenuta u Bibliji? Ako je tako, onda mi je žao da te razočaram. Ako nije tako, onda ima se šta tražiti i van Biblije...
Пре него што кренем са даљим објашњавањем, какав ти је то аватар????
Сви одговори на најважнија и есецијална питања налазе се у Библији. Било би смешно у једној таквој књизи тражити одговоре на нека тривијална питања...
Evgenije ::Drugo, ako ja pročitam "Mein Kampf" da li sam nacista ili samo neko ko želi da sazna više o nacizmu, možda da bih se borio protiv njega? Ja vas pozivam ovde na širu perspektivu. Ako sam ja pročitao Mein Kampf nisam nacista. Ne možeš suditi o nekome na osnovu jedne činjenice! Ko može nazvati tebe jeretikom? Samo onaj koji te zna bi imao to pravo, jer bi svakome drugome ta uvreda previše olako mogla poleteti.A moje spominjanje nula i jedinica je bilo tu da istakne činjenicu da ti nisi njega upoznao nikada kao osobu, nikada niste seli, popili čaj i kafu, ručali, šetali pa da kažeš, znaš čoveka, znaš šta je radio i kakav je tačno, znaš da mu sudiš. Nisu li bludnice postajale svetice? Zar želiš da ti se desi da jednom budeš jedan od onih koji se posle kaju zbog svojih reči, umesto da prvo milion i jedan put budeš siguran da su ti reči na mestu?
Ђаво то и жели, само да нађе изговор зашто би се читала литература, која њему прија или желиш да кажеш да се анђели на небесима радују када неко чита сатанистичку литературу?
Нити сам њега упознао као човека нити тебе, нити било кога са форума и о томе нисам ни говорио, а оно што сам ја критиковао односило се на ставове и размишљање и оно што је изнето овде, а никако не на особу како би многи криво протумачили.
Evgenije ::Ja ne znam u kom delu onog mog pasusa si ti pročitao da su "glup i inteligentan" sinonimi. Međutim ti kažeš "Синоними су глуп и паметан". Verovatno misliš na antonime. Sinonimi su reči istog značenja. Antonimi su reči suprotnog značenja. A uz dužno poštovanje, šta je "glup" po definiciji, da bih ja saznao, kako to neka osoba može da bude inteligentna, ako je ona u stanju da jako brzo reaguje, ali jako glupo. Interesuje me koja je osoba definisala inteligenciju isključivo kao brzinu, ostavljajući mogućnost da je svaka ta reakcija pogrešna. Takođe, hteo bih da napomenem da je to jedna od podela i definicija inteligencije, ali ne i jedina važeća.
То сам погрешно откуцао а мислио сам на антониме. Глуп по дефиницији је супротно од паметан, тако да зависно од тачке гледања дефиниције памети ће бити дефиниција глупости. Када то будеш дефинисао онда ћу наставити са даљим објашњењем. Иначе такође можеш проверити да паметан и интелигентан не значе исто.
Evgenije ::Na ovoj temi sam ja video presavijanje nalepnica, traženje simbola tamo gde ih nema, i slična očigledna po meni gubljenja vremena. Ja se slažem da monasi žive Bogougodno, i svaka njima čast, ali ti nisi monah, koliko ja znam, ali živiš u konstantnoj komunikaciji sa svetom i očigledno si zabrinut za delanja Masona.Šta ako je Volja Njegova da Masoni uspeju u svom poduhvatu? Šta će se onda desiti sa svima vama koji ste verovali da su oni nastali u vreme izgradnje solomonovog grama ili u bilo koje drugo pra-vreme, i da su tu za neku ličnu pobedu, ili da rade za Lucifera? Ako ih ne znate, nemojte pričati zlo o njima. Loše je, ne valja vam, ne valja nikome, a niko ne dobija, tek trošite vreme i život.
Ја до сада нисам нигде прочитао о пресавијању новчаница, не знам где си то прочитао. То што причаш да су они успели, то би била само илузија, јер сам већ једанпут рекао да се ништа не може десити без Божијег допуштења. И како је Свети Јован Богослов могао да зна о догађајима који ће уследити после 2000 година, ако му то није дао Свемоћни Господ Бог, ако заиста масони владају? Да они владају они му не би дали да говори унапред оно што ће се десити.
Evgenije ::O slepom verovanju ja nisam pričao. Ja sam rekao svoje nalaze, ne i da je to istina, i da li ja u to verujem. A ko od nas dvojice ima pravo, ako ti svoje znanje crpiš od toga da satanisti koriste taj simbol, a ja svoje iz izvora sa Hrišćanskih sajtova? Ja nisam rekao kako je GLAVNI SIMBOL HRIŠĆANSTVA petokraka, nego da je jedan od simbola, kao što je to i pastir, i riba, i jagnje i razni drugi simboli, pri čemu i dalje stojim dok ne naiđem na neke jače argumente.
Управо сам о томе и говорио, а то је да информације којима верујеш нису из провереног извора.

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Србин_православац on 8th May 2009, 18:13

Евгеније, променио сам тј. избрисао сам онај Бого хулни аватар, оно је страшно. Одлучио сам да те не банујем заувек са форума, али то нисам урадио из разлога да би видео ово и покајао се ако хоћеш.

Прво и главно је твој Бого-хулни аватар, који сам обрисао, TruthSeeker га је видео, и лепо те је питао какав ти је то аватар, на шта си ти изменио његово питање, али ниси могао, јер не можеш да обришеш поруку од њега, нема везе, али ово си смислено урадио да не би одговорио на питање! Ео сад и једне слике да не буде да причам без доказа, а овај текст има на форуму на 7. страни!

Ево слике, питање TruthSeeker-а

А ево твоје лукаво преправљање...


Овим си брате доказао две ствари а то су прва је да лажеш, преправљаш ствари, и да слика за профил није случајна, да јесте, ти би питао, шта фали слику, жао ми што нису људи одгледали анимацију, ја све могу да схватим, али ЗАШТО СИ ПОСТАВИО САТАНИЗОВАНУ СЛИКУ ИКОНЕ СПАСИТЕЉА НАШЕГА???? За оне који нису видели, слика је икона Господа Исуса Христа и одједном се претвори у ђавола, али је и то лукаво врло, то је неко јасно се види радио у фотошопу и наместио delay time дуг да не би приметио неко одмах, јер ја сам сасвим случајно приметио!
Друга ЛАЖ ОПЕТ, је да ти не ради ћирилица, да ти не ради ћирилица не би могао онако лукаво да одрадиш и преправиш питање ТражитељаИстине, а друга исто лаж је, да немаш ћирилично писмо како би могао да направиш анимацију (оно твоје име са три шестице), а да ниси имао ћирилицу, јасно се види да је ћирилица. Него си ти мислио, да неће нико пазити а ти да убациш да нам буде испред носа, ПРЕВАРИО СИ СЕ ДРУЖЕ!

Брате, ово ти причам да би увидео грешке своје и окренуо се Истини. Мислим да знам ко си, тј. физички опис, опрости ако грешим, али ово си ти сигурно, осим ако није неко лажне слике ставио на MySpace...
П.С. Да ли знаш шта значи овај "поздрав"? Мислим да је о томе толико пута причано да је то страшно и сви јасно знамо да ово представља рогове ђавоље, нема то везе са музиком, она је само изговор, доста људи знам који су прави верници и слушају рок, метал али се не користе овим поздравом!


Опрости ми брате, ако сам погрешио везано за тебе, али ја мислим да нисам 100%, јер ако лажем ја не лаже email адреса!
Брате покај се, мање више за лагање, није да није ништа, али оно је срамотно за икону!

_________________
Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика ми сила прети, него по томе колику светињу браним!
Кликни на анимацију
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙΝ

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  TruthSeeker on 8th May 2009, 19:39

Обичан грешник ::Евгеније, променио сам тј. избрисао сам онај Бого хулни аватар, оно је страшно. Одлучио сам да те не банујем заувек са форума, али то нисам урадио из разлога да би видео ово и покајао се ако хоћеш.

Прво и главно је твој Бого-хулни аватар, који сам обрисао, TruthSeeker га је видео, и лепо те је питао какав ти је то аватар, на шта си ти изменио његово питање, али ниси могао, јер не можеш да обришеш поруку од њега, нема везе, али ово си смислено урадио да не би одговорио на питање! Ео сад и једне слике да не буде да причам без доказа, а овај текст има на форуму на 7. страни!
Брате Обичан грешниче, морам само да додам да Евгеније није изменио мој текст, него ја и оно на шта је он одговорио то сам ја прво поставио, па сам касније накнадно изменио незнајући да је он већ почео да одговара на моје питање. А изменио сам онај део са добродошлицом, чим сам видео да је стављен онај Богохулни аватар. То је истина и не би било у реду да га нападаш за оно што није до њега, али у реду је јер ни ти то ниси зано. Али за онај аватар заиста немам речи!

Назад на врх Go down

Uzas!

Порука  Fickov on 9th May 2009, 00:30

Ko je ovaj Evgenije? samo su nam takvi trebali :evil:
avatar
Fickov
Admin


Погледај профил корисника

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Србин_православац on 9th May 2009, 06:33

Нека ми опрости драги Бог и Евгеније ако сам погрешио, јер сам видео да нису иста 2 поста, а TruthSeeker, само ми није јасно ако си изменио пост, кад си видео богохулни аватар, а написао оно за добродошлицу, ако си изменио свој пост, то остаје испод стране и пише user edit his post at.... Значи то пише увек, али ајд нема везе, рекао сам да сам погрешио и готово....

Али зашто нас је брат Евгеније, слагао за ћирилицу, јасно се види да је анимација одрађена ћирилицом, нема везе, што није рекао лепо, нећу да пишем ћирилицом, а не не ради ми.

Што је ставио онај Бого-хулни аватар, ја не бих ни приметио, него сасвим случајно, знао сам од почетка да није цртана икона, већ да је провучена кроз један филтер у фотошопу, страшан је....Можда није дечко хтео тај, можда је куцао на гооглу или тако нешто, али за то нема оправдања, прво одмах је могао да види да је то анимација а не слика, јер је екстензија фајла код слике најчешће .jpg a код анимације .gif, а чим знаш да направиш анимацију за своје име, онда толико знаш, мада сачекаћемо Евгенија да нам каже....

Брате Евгеније, можда ти ниси све ово намерно радио, али брате, једноставно чињенице су биле на мојој страни....Ове твоје слике и ово остало, нисам поставио да бих те "(на)грдио" него једноставно, да ти укажем брате где грешиш, као што бих волео да и ви мене исправите где грешим!

Опрости брате, ако сам те негде оптужио али није ми била то намера, већ да ти кажем где грешиш, мада морам признати да кад сам видео онај аватар, да сам се био мало изнервирао, јер виђао сам многе сатанистичке слике, али овакво сатанизовање Светих икона још нисам, толико....

_________________
Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика ми сила прети, него по томе колику светињу браним!
Кликни на анимацију
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙΝ

Назад на врх Go down

Re: Скривени лого-и

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Страна 4 of 14 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 14  Next

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму