АПОСТОЛСКИ ЦЕНТАР 888 ФОРУМ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Бугарска Црква више не учествује у богословском дијалогу са римокатолицима

Go down

Бугарска Црква више не учествује у богословском дијалогу са римокатолицима Empty Бугарска Црква више не учествује у богословском дијалогу са римокатолицима

Порука  Стефан 21st July 2009, 11:35

20. јул 2009. 16:30

Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска

Свети Синод Бугарске Православне Цркве одлучио је да Бугарска Црква више не учествује у богословском дијалогу представника Православне Цркве са римокатолицима.
"На своме редовном заседању 8. јула 2009. године Свети Синод је у пуном саставу разматрао писмо бр. 352 од 8. маја 2009. године са приложеним позивом да представници Бугарске Православне Цркве учествују у наредном богословском дијалогу представника Православне и Римокатоличке цркве на Кипру од 16. до 23. октобра 2009. године.
После детаљне анализе досадашњих конференција и сусрета Свети Синод је проценио да одржани богословски дијалози између православних и римокатолика нису довели ни до минималног приближавања римокатоличке догматике православном вероисповедању, због чега је ДОНЕО ОДЛУКУ:
Свети Синод налази да је учешће Бугарске Православне Цркве у том дијалогу неумесно. Свети Синод ће давати свој допринос у сусретима посвећеним разматрању социјалних и других општељудских проблема".
Ова вест објављена је на званичном сајту Бугарске Патријаршије: http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=10497, а пренели су је руски и грчки црквени медији.
Подсећамо, богословски дијалог између представника Помесних православних цркава и представника Ватикана води се од осамдесетих година двадесетог века. После шестогодишњег прекида дијалог је обновљен 2006. године у Београду, а затим настављен 2007. у Равени. На оба ова заседања у име православних је председавао Митрополит пергамски Јован Зизјулас. Сусрети су изазвали велике недоумице и бурне реакције међу верницима помесних православних цркава, а делегација Руске православне цркве је демонстративно напустила оба заседања. Свети архијерејски сабор Српске православне цркве констатовао је да дијалог није нанео никакву штету, а Свети синод Бугарске православне цркве констатовао је да дијалог није донео никакву корист, те да је даље учешће у том дијалогу неумесно.
Стефан
Стефан


Назад на врх Go down

Бугарска Црква више не учествује у богословском дијалогу са римокатолицима Empty Re: Бугарска Црква више не учествује у богословском дијалогу са римокатолицима

Порука  Стефан 21st July 2009, 11:36

Да ли ће се и Срби икада опаметити?
Стефан
Стефан


Назад на врх Go down

Бугарска Црква више не учествује у богословском дијалогу са римокатолицима Empty порука

Порука  СнагаСамсонова 21st July 2009, 12:18

па можда и хоће, ко то зна... свак част бугарима, одлучно не, а не као ови наши, циле миле, зна се шта се сме а шта се не сме и тачка.
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Бугарска Црква више не учествује у богословском дијалогу са римокатолицима Empty Re: Бугарска Црква више не учествује у богословском дијалогу са римокатолицима

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму