О душепогубном учењу дарвинизма

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Синђелић1809 on 31st July 2009, 16:20

За почетак поставићу предавање које на одличан начин демаскира неутемељеност у научном смислу Теорије еволуције и тезе о 4,5 милијарде година старости Земље. Човек који предаје је, по сопственом признању, скоро цео радни век био дарвиниста:

http://video.google.com/videoplay?docid=-8200257101393204280&ei=1Ow-SfHhAqf22QK1gpmKDQ&q=istina+o+potop

И краћи текст о томе како је главна тврдња у дарвинизму да се стечене особине преносе лаж која је одавно одбачена, па је остала само као шарена лажа јудејских медија за широке народне масе. После ћу изнети аргументе о немогућности да Православни верник у исто време буде и дарвиниста у било ком виду
..........................................................................................................
Под еволуцијом се подразумева развој живих бића од нижих облика ка вишим без икаквог и ичијег разумног надзора и деловања, већ пуким случајностима. Дарвинов механизам еволуције, који је он измислио посматрајући различитости варијација међу врстама, је природна селекција. То би значило да су неке животиње развијале системе за лакше опстајање и то су преносиле на своје потомке да би се временом акумулацијом тих система дошло до нове врсте. Како је развојем генетике постало јасно да се стечене особине не могу преносити, заступници еволуције су на сваки начин покушавали да спасу дарвинизам од коначне пропасти. Јављале су се различите претпоставке о механизмима еволуције да би се дошло до данас општеприхваћеног механизма званог "мутације", а теорија која се заснива на томе назива се неодарвинизам.

Мутација је оштећење или замена информација у молекулу ДНК као носиоцу свих генетских информација, а настаје услед неких спољашњих утицаја, као што је нпр. зрачење, који оштећују нуклеотиде односно грађу ДНК толико да их је немогуће поправити.

Мутације су по правилу штетне, а у најбољем случају немају никакав ефекат, а мутирани организам је неспособан за репродукцију. Никада нико од еволуциониста није навео ни један пример позитивне мутације. Обично се као примери мутација код човека наводе Даунов синдром, канцер, албинизам итд. што само говори да мутације нису позитивне. Мутација је одузимање генетске информације, а никада додавање, и она не може да створи неки нови орган који би био корисан за јединку, а када би то и било могуће - ни тада та особина не би могла бити пренета на потомке, јер је за то потребно да промене буду одигране и у репродуктивним ћелијама. Против теорије еволуције у науци говори и фосилни запис као и чињеница да су прикази еволуције у књигама маштарска измишљотина без потврде у фосилном запису, а уз то су многи фосили који су представљани као човекови преци уствари били превара од стране научних мистификатора. О побијању теорије еволуције говоре многи научници и написане су многе књиге па ћемо овде да завршимо са биолошким погледом на еволуцију, а рећи ћемо само нешто о томе зашто се ипак еволуција прихвата у науци као чињеница.

Ми смо научени да су научници људи без предрасуда који истражују овај свет и износе своја експериментално доказана открића, притом заборављамо да и они могу имати свој филозофски поглед на свет и своје идеолошке предрасуде. Неки научник примећује хармонију која влада светом, али ће због своје идеологије прихватити да је све то производ случајности. Међутим, када би истом том научнику неко рекао да се једна реч склопила случајно од шаке пластичних слова, тај исти научник би рекао: "не причај глупости". Идеологија због које научници прихватају еволуционизам јесте МАТЕРИЈАЛИЗАМ. Сви научници еволуционисти су материјалисти и сав њихов научни рад своди се на научно доказивање материјалистичке филозофије, а еволуција је најбоље решење које они тренутно виде. Да је то тачно говори нам пример једног од водећих генетичара Ричарда Левонтина који каже да они стају на страну науке без обзира што постоје апсурди у констатацијама, јер имају обавезу према материјализму. Још каже да то не значи да их научна истраживања доводе до материјализма већ управо супротно да су научна истраживања апарат за материјалистичка објашњења и да ту нема места за Бога. Када би било и могуће да се еволуција посматра одвојено од материјализма остала би нерешена нека питања око настанка света, а посебно човека.

Научници покушавају да нека открића лажирањем или преувеличавањем представе као доказ еволуције, али јасан доказ еволуције никада није пронађен. Па ипак, на њој се упорно инсистира из ненаучних кругова, и то посебно политичких и масонских (сам Дарвин је породично припадао масонству) и да би неки научник могао своје радове да објављује мора заступати теорију еволуције.
Синђелић1809
Синђелић1809


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Христов ратник on 31st July 2009, 16:28

Хвала за ово, брате...
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Брат у Христу on 31st July 2009, 16:32

Naučnik Dr Votson je u časopisu 'Priroda' izjavio da je evolucija 'jedina univerzalno prihvaćena teorija, ne zato što je mogu potvrditi logički dokazi, već zato što joj je jedina alternativa Božje stvaranje, koje je naravno velikom broju ljudi neverovatno'.
Брат у Христу
Брат у Христу


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Брат у Христу on 31st July 2009, 16:40

Еволуционисти тврде да су мутације ''мотор'' еволуције. Ово је изузетно смешно, с обзиром да знамо да су мутације штетне и смртоносно, тако да је то уназађивање, а не еволуција. Једина делимично позитивна мутација је мутација српасте анемије, где су црвена крвна зрнца српастог облика. Оболели од ове болести су отпорни на маларију, али шта им то значи када их чека сигурна смрт...

О душепогубном учењу дарвинизма Srpasti3
Брат у Христу
Брат у Христу


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Христов ратник on 14th August 2009, 13:38

Како да скинем овај горе клип?

Ишао сам на Download video - iPod/PSP па на this link и неће...а све сам досад тако скидао...јел има негде другде клип?Помоћ...
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Србин_православац on 14th August 2009, 16:26

Цвеле-93' ::Како да скинем овај горе клип?

Ишао сам на Download video - iPod/PSP па на this link и неће...а све сам досад тако скидао...јел има негде другде клип?Помоћ...
Идеш само на Download video - iPod/PSP и сачекај пар секунди, изаће ти оно опен и саве, ти само изабереш да сачуваш и то је то...мени ради..

_________________
Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика ми сила прети, него по томе колику светињу браним!
О душепогубном учењу дарвинизма 8r-jedans Кликни на анимацију
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙΝ
Србин_православац
Србин_православац
Admin


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Синђелић1809 on 14th August 2009, 18:15

Разговор између два православна верника о питањима стварања света. Први је научник-палеонтолог, Јевреј по пореклу, који широм света, а највише у Норвешкој, истражује старе геолошке слојеве и стене. Други је обичан студент. Разговор је вођен испред једне мале руске цркве у јужној Немачкој, новембра месеца, лета Господњег 2008 од рођења Господа исуса христа (7516. од стварања света).
Разговор је почео питањем студента геологу: Рече да се бавиш далеким добом од 4 милиона година уназад? Зар то не стоји у супротности са Библијом? Зар то не стоји у супротности православном учењу да је свет стар око 7.500 година?

Геолог: Не, зависи како то посматраш, зависи од твог мисаоног модела – имаш научни и црквени мисаони модел.

Студент: Како то мислиш, не разумем, како зависи од мисаоног модела?

Геолог. Па зависи од тога у коме си мисаоном моделу – наука каже једно а вера друго, и обоје је тачно. То је све ралетивно.

Студент: Не, то ја не разумем, како релативно? Па ваљда постоји једна објективна и потпуна истина? Немогуће је да су обе ствари истините. Кијевско-Печерски Патерник, Свети Нил Мироточиви и цело предање каже нешто друго. Како је могуће да обе ствари буду истините?
Геолог: Постоје методи мерења, попут рецимо мерења периода полураспада радиоактивног угљеника, којим се доказује да је свет стар више милиона година.

Студент: То није поуздана метода, прецизна је само до неких 2-3.000 година уназад, одатле престаје наука и почињу чиста нагађања, то је доказано у науци, а све се базира на тој методи. цело датирање се базира на већ постављеним годинама добијених том методом, која није тачна.

Геолог: Да, тачно постоје одређене потешкоће, али је наука непобитно доказала да је Земља стара 4,5 милијарде година.

Студент: Није то наука доказала, управо супротно. Постоје бројни докази да је Земља млада, рецимо магнетно поље Земље. Јачина магнетног поље Земље се смањује константном брзином и показује да Земља не би могла да буде старија ни више од 10.000 година, јер ако је Земља старија од 10.000 година, онда би у то време она морала бити са невероватно јаким магнетним пољем, које би уништило цели живот.

Геолог: Али магнетни полови се померају.

Студент: То нема никаве везе са тим, јер се то нема везе са слабљењем магнетног поља.Овде је кључно да је Земља вештачки магнет која у је једном тренутку у прошлости наелектрисана и сада њена анелектрисаност полако слаби.

Геолог: Полови се померају и зато се налазе фосили на северу.

Студент: Али то није због тога него из разлога јер је пре потопа постојао водени омотач изнад Земље и зато је клима била уједначена свуда, на свим меридијанима, и зато имамо фосиле мамута у Сибиру рецимо. Затим постоји и доста других доказа о младој Земљи: Сунце, Халејева комета, таложење свемирске прашине, таложење седимената у стенама итд.

геолог: Да, Халејева комета се састоји од леда који се приликом њеног кретања убрзано троши, и то константном брзином, јер комета иде једном одређеном путањом и брзином.

Студент: Па како је онда то могуће да ако ти кажеш да је свемир стар милијарде година, да она још увек постоји, да се није истопила још увек?

Геолог: Па то је Божије чудо.

Студент: Не можеш рећи – то је Божије чудо, тога нема у еволуцији, нема Божијег чуда, мораш да имаш неко разумно објашњење, а то је објашњење које је једино постоји у Библији.

геолог: То зависи од тога како се посматра, не постоји иједна иситна него више истина, тј, твоја и моја истина. Као и истина вере и истина науке.

Студент: Не, то не може бити, већ постоји само једна истина, то је закон логике, не мозе бити више истина а да су све оне тачне. Или је еволуција тачна , или је тачно Свето писмо и нема трећег.

Геолог: Па тачно је и једно и друго, када се бавимо науком онда је тачно оно што каже наука о милионима година а када се бавимо вером онда је то истина.

Студент: Не, то је немогуће, еволуција не може да се уклопи у Библију. Да видимо конкретно – како је могуће да се десила еволуција ако је свет настао за 6 дана? Када? Како је могла еволуција да се деси у само 6 дана, за њу, када би уопште била могућа а није, су потребни милиони година?

Геолог: То није баш тако, не треба схватати дословно.

Студент: Хоћеш да кажеш да 6 дана није 6 дана него нешто друго, да је то алегорија за нешто друго?

Геолог: Баш тако.

Студент: Да су то неки временски периоди, да је један дан у ствари 1 период од неколико милиона година?

Геолог: Баш тако

Студент: Али зашто онда Јефрем Сирин каже да је то било буквално 24 сата, или Златосут, Серафим Роуз, па онда Шестоднев? Јесу ли они били у криву?

Геолог: Наравно да нису, али као што сам ти објаснио посотје две истине које су обе тачне, зависно од тога у границама којег мисаоног модела се крећеш.

Студент: То није могуће, јер су ови Свети писали руковођени Светим духом и ту нема промена, то је увек исто, оно што је речено је увек исто. Ево пример још један: створено одједном и по врстама (по Шестодневу и по Библији) немогуће да је то било у еволуцији, то је немогуће, све одједном и свака врста по себи, дакле нема прелаза из једне у другу врсту.

Геолог: Хм.

Студент: И још један пример рецимо како је могуће да су биљке настале пре сунца? По еволуцији то је немогуће. Јер стоји у Првој књизи Мојсија да су биљке настале трећи дан а сунце тек четврти дан. Како би онда било могуће, ако су дану из стварања у ствари дуги временски периоду, да су биљке онда те милионе година преживеле , и како се онда уопште десила еволуција, преображај једне у другу врсту без сунчеве енергије и фотосинтезе, то је немогуће.

Геолог: Па то није тачно.

Студент: Шта није тачно?

Геолог: Није тачно да су биље настале пре сунца. Сунце је прво настало, још пре Земље.

Студент: Чекај, па у Библији стоји другачије нешто?!?

Геолог: Ма знам, али ти ја већ објасних о угловима посматрања. Гледај, имаш координантни систем, икс ипсилом координате и онда се може лоцирати тачка, али ако је она у трећој димензији онда је немогуће лоцирати.

Студент: Ово не разумем, какве то везе има сада са целом овом причом?

Геолог: Погледај ову таблу и папир на њој – шта је прво настало, табла или папир?

Студент: Па табла наравно, али какве то везе има са тим, у Библији стоји лепо, а то је и неподељено и недвосмислено православно предање у току целих ових 2.000 година, да је свет настао онако како је било, у 6 дана и како стоји у Библији. Ево још једно питање: јели Адам био први човек, јели Адам настао од мајмуна?

Геолог: Не не никако.

Студен: Него од кога је настао?

Геолог: Па од заједничких предака мајмуна и човека?

Студент: Чекај, хоћеш да каажеш да је било неких хуманоида-људи пре Адама?

Геолог: Да наравно.
Синђелић1809
Синђелић1809


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Синђелић1809 on 14th August 2009, 18:15

Студент: Па онда Адам како личност, као јединка, као биће није постојао, као појединац?

Геолог: Не није постојао, Адам је више појам којим се означавама... цело човечанство, први људи који су се одвојили од овога хуманоида, претка.

Студент: А ко је онда починио прародитељски грех?

Овде гелог није одговорио ништа, настала је тишина.
После неког времена опет студент: Ако није било Адама шта је све оно описано око Раја, змије, Еве, по теби то се није десило?

Геолог: Па вероватно није.
Студент: Чекај човече, зар онда оно што пише у Библији, зар је то све алегорија, нетачно, и ако Адам није починио први грех зашто је онда Христос онда искупитељ? Кога је он онда искупио од прародитељког греха?

Опет тишина.

Студент наставља: Зар не видиш да еволуционизам удара на саме темеље Православља?

Геолог: Не удара, не удара, то су две иситне које су у реду, оно што је наука ту су објективне чињенице, а оно што је вера то је вера, то ми верујемо, а неко верује овако, неко онако. Ти верујеш да је Адам постојао, то је твоја вера. Може се рећи даје то Божије чудо. Као што је било зачеће и рођење Исусово од Дјеве, јелл можеш то да објасниш рационално?

Студент: Наравно да не могу, али то Црква 2000 година држи за чудо, и ту нема дилеме, али исто тако Црква стварање за 6 дана држи за чудо, и ту исто тако нема дилеме. А са друге стране еволуција удара на дословно тумачење Прве књиге постања, како је то чинила Црква све до сада и Свети оци. Позадина тога је да се онда све релативизује, и да се онда релативизује и морална поука па и сам Христос. Тако имају сада неки протестантски секташи који тврде да Дјева није била нити остала Дјева. Разлог је да се сруши цели систем вредности Светог писма. Тако на пример може се рећи више не важе десет Божијих запосвести.

Геолог: Да, тако неко може рећи: више не важи не убиј.

Студент: Да баш тако и сутра ће почети да примењују еутаназију да убијају около, па зар не схваташ шта се крије иза свега тога?

Геолог: Ма знам, али то је било некада у прошлости, сада су се времена променила, то све зависи од времена.
Студент: Не зависи од времена, боље рећи од духа времена, него су то сталне и непромењиве запосвести вредности, и Истина, која је дата од Духа Светога и зато је непромењива. Дух Свети је непрогрешив зато што је од Бога и код Бога нема данас ово сутра оно.

Геолог: Постоје докази за еволуцију врста.

Студент: Који?

Геолог: Фосили су јако чврст доказ, постоји мноштво фосила који доказују теорију еволуције.

Студент: То није тачно то је најслабија тачка еволуције јер није пронађен до сада ни један једини фосил прелазне врсте, ниједан.
Геолог: Па има она птица са зубима.

Студент: Да, то је једино нешто што личи на доказ али и то је, на крају се испоставило, фалсификат јер се ради о једној изумрлој врсти птице која је имала неке примитивне зубе. И има ли ли још неки доказ?

Геолог: Па хм.

Студент: Наравно да нема.

Геолог: Креационисти имају доста заблуда и бајки као рецимо она да су постојале у блиској прошлости велике животиње попут диносауруса, и чак да су пронађени заједно фосили мамута и диносауруса, што је немогуће јер су они живели у различито доба.

Студент: Ма то уопште није тачно. Јеси ти видео онај отисак у стени где су у истом геолошком слоју пронађени и отисци диносауруса и отисци човека?

Геолог: Да, наравно видео сам слику ту, али то је креационистички фалсификат – то јесте стварно отисак диносауруса али је онај други отисак преправљан да личи на људске и онда је после намерно та слика погрешно тумачено, али то није људски отисак.

Студент: Ха ха дај молим те.. него када смо код фалсификата, шта је онда са Хекеловим фалсификатима?

Геолог: Који Хекелови фалсификати?

Студент: Па они чувени цртежи развоја ембриона птице и човека, које је он намерно осликавао другачије него у природи, да би доказао да ембриони имају исти развој, а касније се то показало као фалсификат.

Геолог: Нисам знао да је то фалсификат али је тачно да ембриони у сваком случају нису доказ еволуције јер пошто су исти услови развоја (вода) онда је могуће да имају, невезано за еволуцију, исти развој.

Студент: Добро, за то ниси чуо, а јеси чуо за Пилдаунског човека, знаш да је то био фалсификат? Па онда човек са Јаве од кога је пронађен један зуб, за који се касније испоставило да је зуб од свиње?

Геолог: Да, знам да је то фалсификат, и то преко 70 година, нико више не обраћа пажњу на то.

Студент: Ето видиш како је еволуционизам пун фалсификата, али када се открије да су то фалсификати онда се просто иде даље, ништа се не мења у теорији. Ето тако данас у уџбеницима биологије мога брата се налазе Хекелове скице.

Геолог: Ма то није могуће.

Студент: Наравно да је могуће, погледај и сам. Еволуција трује мозгове младих људи и то фалсификатима. И онда пример за емитовањем сунчеве енергије назад у атмосферу назад од око 30 %.

Геолог: Да, знам за то, то је због распореда светлих површина.

Студент: Па како је то могуће да се баш тако постави лед да се баш толико светла емитује итд јер би у супротном билиоили прехладно или превруће?

Геолог: То је Божије чудо.

Студент: Како опет чудо, тога нема у еволуцији? Наравно да је то Божије дело јер то не може, апсолутно нема шансе да настане случајно. Сав систем Земље и све његове компоненте морају да настану одједном и у истом моменту да би могло да функционише. Једино тако иначе би пропало. Него да те питам – јели било потопа?

Геолог: Јесте, било је ноког потопа.

Студент: Ма не то, мислим у нашем билбијском смислу општег потопа на целој Земљи и Ноја и спасења људи и биљака и животиња у Нојевом ковчегу?

Геолог: Па било је, али је то био локални потоп?

Студент: И када је он био?

Геолог: Па ко то зна, давно, и то је био локални потоп.

Студент: А шта је онда са родословом Исуса Христа у Јеванђељу по Луки где су набројани преци Исусови један по један све до Ноја и онда до Адама, или родослов патријарха пре Потопа у Старом завету? Ту су сви најбројани.

Геолог: Да тако верују и Јевреји.

Студент: Па онда како, зашто би нас онда јеванђелисти лагали. Јер ту недостају онда по еволуционистима нека имена? И ако је то био локални потоп зашто стоји да је цели свет потопљен и зашто када је Ноје пустио голуба, зашто се голуб вратио први пут не нашавши копно?

Геолог рече хм слегнувши раменима.
Синђелић1809
Синђелић1809


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 15th August 2009, 10:36

ко је и како израчунао да је свет стар 7517 година
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Синђелић1809 on 21st August 2009, 19:37

СнагаСамсонова ::ко је и како израчунао да је свет стар 7517 година
Није нико израчунао. То је Божије Откривење
Синђелић1809
Синђелић1809


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 21st August 2009, 20:38

јер има тога у Библији, баш онако да пише Laughing ?
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Синђелић1809 on 26th August 2009, 17:24

СнагаСамсонова ::јер има тога у Библији, баш онако да пише Laughing ?
Нема тачног датума. То је део Светог Предања

Као потпору томе имаш родослов Исуса Христа који иде до Адама и где се лепо види да то није велик временски период.

Затим ту је изричита тврдња Св. Јефрема Сирина да се дани стварања не смеју посматрати као алегорија:
Преп. Јефрем Сиријски: "Нико не сме да мисли да је шестодневно стварање алегорија; није дозвољено такође говорити да је наводно оно што је по Писму створено током шест дана, то створено у једном тренутку, а такође да су наводно у том опису представљена само имена која или ништа не значе, или значе нешто друго. Напротив, треба знати да као што се небо и земља, а не нешто друго подразумева под именом неба и земље, тако и све што је речено о свему осталом, што је створено и доведено у ред након стварања неба и земље, не садржи у себи празна имена, већ моћи ових имена одговара сама суштина створених природа" (15,с. 210-211).

Онда, имамо јављање са Небеса Св. Нила Мироточивог који, потпуно просветљен Св. Духом, каже: "Када прођу четири двадесетпетогодишњице (100 година) , какав ће онда постати монашки живот? Ако пак прођу и друге три двадесетпетогодишњице (75 година): говоримо седми број година и пет који се налазе на пола пута осмог, тамо на половини број пет, каква ће се пометња догодити између четвртог и петог?"

Овде Св. Нил јасно мисли на 7500. годину од стварања света, тојест 1992. годину и да тада креће "пометња" јер је пророчанство дато 1817.г.

1817 = 7325
+100
=
1917 = 7425
+75
=
1992 = 7500

Иначе, кроз целу историју Цркве тај календар се користио као време од постанка света
Синђелић1809
Синђелић1809


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  РабМаксим on 28th August 2009, 05:58

Шта је било 1992?
РабМаксим
РабМаксим


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Синђелић1809 on 30th August 2009, 15:21

РабМаксим ::Шта је било 1992?
Не знам, али Св. Нил каже да од те године почиње пометња

Ево још једног занимљивог податка који сам скоро забележио:
За последњих 30 година, разорна рушитељска сила урагана, повећала се 2 пута. Расте број природних катаклизми. За десет година од 1973. до 1982. године, у свету се десило хиљаду и по катастрофа. Од 1983. до 1992. године, било их је и три по хиљаде. Од 1993. до 2002. године, било их је шест хиљада.
У време цунамија у југоисточној Азији, у децембру 2004. године, погинуло је и нестало без трага - 226 хиљада људи. Без крова је остало пола милиона људи. Поплаве у Европи у октобру 2005. године, су оставиле без крова над главом 200 хиљада људи. У време урагана Катрина у августу 2005. године, погинуло је око 1300 људи, а милион људи је остало без крова. За последњих 30 година, од последица катастрофа је погинуло скоро 4 милиона људи, а страдало је на разне начине 4,5 милијарде
Синђелић1809
Синђелић1809


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Христов ратник on 30th August 2009, 15:22

"Сећам се скамењених дрвета, стабала, која смо видели на Митилини.Има их старих и петнаест милиона година.На мене су оставила врло велики утисак!
И ово је молитва - да гледаш окамењене фосилне остатке и славиш величину Божију."

Ово су речи старца Порфирија Кавсокаливита...збуниле су ме
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Синђелић1809 on 30th August 2009, 15:31

Цвеле-93 ::"Сећам се скамењених дрвета, стабала, која смо видели на Митилини.Има их старих и петнаест милиона година.На мене су оставила врло велики утисак!
И ово је молитва - да гледаш окамењене фосилне остатке и славиш величину Божију."

Ово су речи старца Порфирија Кавсокаливита...збуниле су ме
Као прво, мислим да старац Порфирије није канонизован. А и да јесте није непогрешив. Може бити и да је неко намерно то убацио, а да то старац никад није ни рекао. Теорија еволуције је једна од највећих обмана која је задесила човечанство и није чудо што је толико распрострањена и што се увукла и међу монахе, иако је рецимо родослов Исуса Христа лако демантује, као и неке друге ствари (ако је Адам од мајмуна онда Ева није могла постати од његовог ребра, или нпр. у Књизи Постања лепо пише да су биљке настале пре Сунца и других небеских тела и тако даље)
Синђелић1809
Синђелић1809


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Синђелић1809 on 30th August 2009, 16:05

Опет рече Бог: Нека пусти земља из себе траву, биље што носи семе, и дрво родно, које рађа род по својим врстама, у коме ће бити семе његово по земљи. и би тако. И пусти земља из себе траву, биље што носи семе, и дрво родно, које рађа род по својим врстама, и дрво које рађа род, у коме је семе његово по његовим врстама. И виде Бог да је добро. И би вече, и би јутро, ДАН ТРЕЋИ

Потом рече Бог: Нека буду видела на своду небеском, да деле дан и ноћ, да буду знаци временима и данима и годинама; И нека светле на своду небеском, да обасјавају земљу. И би тако. И створи Бог два видела велика: видело веће да управља даном, и видело мање да управља ноћу, и звезде. И постави их Бог на своду небеском да обасјавају земљу. И да управљају даном и ноћу, и да деле светлост од таме. И виде Бог да је добро. И би вече и би јутро, ДАН ЧЕТВРТИ

Дакле, биљке су настале ПРЕ Сунца.

Родослов од Исуса Христа до Адама
23. И тај Исус имаше око тридесет година кад поче; и беше, као што се мишљаше, син Јосифа сина Илијиног,
4 Мој. 4:3, 4 Мој. 4:35, 4 Мој. 4:39, 4 Мој. 4:47, 2 Сам. 5:4, Мат. 13:55, Јован 6:42
24. Сина Мататовог, сина Левијевог, сина Мелхијиног, сина Јенејевог, сина Јосифовог,
25. Сина Мататијиног, сина Амосовог, сина Наумовог, сина Еслијиног, сина Нангејевог,
26. Сина Маатовог, сина Мататијиног, сина Семејиног, сина Јосифовог, сина Јудиног,
27. Сина Јоаниног, сина Рисиног, сина Зоровавељевог, сина Салатииловог, сина Ниријиног,
28. Сина Мелхијиног, сина Адијиног, сина Косамовог, сина Ировог,
29. Сина Јосијиног, сина Елијезеровог, сина Јоримовог, сина Мататовог, сина Левијевог,
30. Сина Симеуновог, сина Јудиног, сина Јосифовог, сина Јонановог, сина Елијакимовог,
31. Сина Мелејиног, сина Маинановог, сина Мататиног, сина Натановог, сина Давидовог,
2 Сам. 5:14, 1 Дн. 3:5, Зах. 12:12
32. Сина Јесејевог, сина Овидовог, сина Воозовог, сина Салмоновог, сина Наасоновог,
Рута 4:18, 1 Сам. 17:58, 1 Дн. 2:10
33. Сина Аминадавовог, сина Арамовог, сина Есромовог, сина Фаресовог, сина Јудиног,
34. Сина Јаковљевог, сина Исаковог, сина Авраамовог, сина Тариног, сина Нахоровог,
1 Мој. 11:24, 1 Мој. 11:26
35. Сина Серуховог, сина Рагавовог, сина Фалековог, сина Еверовог, сина Салиног,
36. Сина Каинановог, сина Арфаксадовог, сина Симовог, сина Нојевог, сина Ламеховог,
1 Мој. 5:6, 1 Мој. 11:10, 1 Мој. 11:12
37. Сина Матусаловог, сина Еноховог, сина Јаредовог, сина Малелеиловог, сина Каинановог,
38. Сина Еносовог, сина Ситовог, сина Адамовог, сина Божијег.

Матеј.И.1-17
Синђелић1809
Синђелић1809


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Синђелић1809 on 30th August 2009, 16:06

О. Серафим Роуз побија теорију еволуције
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/SerafimRouzTumacenjePostanja/SerafimRouzTumacenjePostanja.htm

О. Константин Буфејев "Јерес еволуционизма"
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Teologija/JeresEvolucionizma/JeresEvolucionizma.htm
Синђелић1809
Синђелић1809


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Христов ратник on 30th August 2009, 17:35

Хвала брате на овоме...
Хтео сам да те питам, дал имаш неки податак, наиме чуо сам да је Мухамед био хришћански епископ који је због блуда разрешен те дужности.Онда је он основао хришћанску секту, која је прерасла у ислам (а ислам је мешавина хришћанства, јудаизма (муслимани верују само у Бога Оца) и арабских многобожачких религија.
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Србин_православац on 30th August 2009, 18:27

Цвеле-93 ::Хвала брате на овоме...
Хтео сам да те питам, дал имаш неки податак, наиме чуо сам да је Мухамед био хришћански епископ који је због блуда разрешен те дужности.Онда је он основао хришћанску секту, која је прерасла у ислам (а ислам је мешавина хришћанства, јудаизма (муслимани верују само у Бога Оца) и арабских многобожачких религија.
Муслимани верују у Господа Исуса Христа као пророка, не признајући Његову божанство тј не признају Га за Бога... Колико знам сатана се јавио Мухамеду и рекао му да оснује ислам..

_________________
Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика ми сила прети, него по томе колику светињу браним!
О душепогубном учењу дарвинизма 8r-jedans Кликни на анимацију
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙΝ
Србин_православац
Србин_православац
Admin


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Христов ратник on 30th August 2009, 20:41

[quote="Муслимани верују у Господа Исуса Христа као пророка, не признајући Његову божанство тј не признају Га за Бога... Колико знам сатана се јавио Мухамеду и рекао му да оснује ислам..[/quote]

Мухамеду се "јавио Архангел Гаврило".
Е сад да ли је то био ђаво у облику Гаврила, или је он то све измислио...а постоји и трећа могућност, да се њему Гаврило стварно јавио и рекао му да проповеда Еванђеје у арабском свету, ал је Мухамед све то погрешно разумео Laughing Laughing

_________________
О душепогубном учењу дарвинизма Maslin10
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  РабМаксим on 31st August 2009, 02:09

Не, Брате, него му се јавио неки демон или можда сам сатана, и подучио га исламу.Колико сам чуо, сам куран показује да је после тог сусрета Мухамед испољио исте симптоме које људи имају при сусрету са демонима. (недељу дана је седео огрнут ћебетом и тресао се)
РабМаксим
РабМаксим


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  ppp on 31st August 2009, 18:20

Сатана лично никоме не може да се јави јер је затворен у паклу и неће бити пуштен све док не дође време за то.
ppp
ppp


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  РабМаксим on 1st September 2009, 02:38

Прочитао сам негде да је сатана пуштен преке око двеста година (отприлике када је свет нагло почео да прелази у ново и модерно доба). Не могу да се сетим извора, ако неко зна неко помогне.
РабМаксим
РабМаксим


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  РабМаксим on 1st September 2009, 02:42

Опет рече Бог: Нека пусти земља из себе траву, биље што носи семе, и дрво родно, које рађа род по својим врстама, у коме ће бити семе његово по земљи. и би тако. И пусти земља из себе траву, биље што носи семе, и дрво родно, које рађа род по својим врстама, и дрво које рађа род, у коме је семе његово по његовим врстама. И виде Бог да је добро. И би вече, и би јутро, ДАН ТРЕЋИ

Потом рече Бог: Нека буду видела на своду небеском, да деле дан и ноћ, да буду знаци временима и данима и годинама; И нека светле на своду небеском, да обасјавају земљу. И би тако. И створи Бог два видела велика: видело веће да управља даном, и видело мање да управља ноћу, и звезде. И постави их Бог на своду небеском да обасјавају земљу. И да управљају даном и ноћу, и да деле светлост од таме. И виде Бог да је добро. И би вече и би јутро, ДАН ЧЕТВРТИ

Неки верују да су ти дани у ствари милкиони година, али не верују у еволуцију него да је Бог све створио ни из чега само полако.
РабМаксим
РабМаксим


Назад на врх Go down

О душепогубном учењу дарвинизма Empty Re: О душепогубном учењу дарвинизма

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму