АПОСТОЛСКИ ЦЕНТАР 888 ФОРУМ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Страна 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ on 19th August 2009, 22:27

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Otac%20Tadej

Отац Тадеј

Пише: А. Палић
Контроверзна предвиђања српских монаха доспела су у жижу једног дела домаће јавности. И поред тога што ова предсказања постоје годинама уназад, многи су на њих тек недавно обратили пажњу када су заиста и почела да се остварују!
Старац Тадеј (1914-2003), монах једног манастира у источној Србији (Витовница код Петровца на Млави) био је последњих деценија живота поштован као „најпросветљенији монах у Србиј и“. Његове проповеди, пре 2000. године, расуте су по разним публикацијама, а забележене су и на звучним и видео записима. Оне и данас могу да се погледају на многим интернет сајтовима. О овом мистику, мудрацу и философу, који је ликом веома подсећао на патријарха Павла, написана је и књига „Духовне поуке српском народу“.
Отац Тадеј је сматрао масоне виновницима највећег зла на свету. Масони су присутни у свим хиришћанским црквама, нарочито у католичким, али и у православним, већински у грчкој, а у мањој мери и у нашој цркви. Они свуда заузимају кључна места и припремају долазак антихриста, који само што није засео, а од 1992. године влада помоћу помагача.
„Када будете чули да је почела економска криза у целом свету, онда је његов долазак близу“, рекао је старац Тадеј.
Према његовим речима, велика економска криза из 30-их година према овој биће као мало дете. Из невиђеног хаоса који ће настати пропашћу светског монетарног система и економије изрониће Антихрист представљајући се као спасилац човечанства. Старац Тадеј је упозоравао да ће новац постати безвредан.
Када је Косово и Метохија у питању, отац Тадеј је још 2000. године говорио да ће Албанци сигурно прогласити независност, коју ће подржати Америка и Европа. Ипак, западне силе ће у скоријој будућности доживети тежак пораз услед економске кризе и већих планетарних сукоба.
“И Америка и Запад ће Србе поновно гонити. Ипак, после великих српских страдања, изненада, Америка и Запад ће доживети страховити пораз, пућиће као балон, па ће се сва њихова војска повући са Косова. Тада ће Срби, за веома кратко време ослободити своју духовну колевку. И Шиптара тамо више никада неће бити. Ни једнога.", говорио је Тадеј.
Уочи бомбардовања 1999. године, Тадеј је указивао на “грехове тадашње власти”. Прогнозирао је скори пад Милошевића, али је указивао да ће они који га на власти замене бити још гори од њега.
У то време предвидео је и да ће се Црна Гора одвојити од Србије. Људи из његовог окружења сведоче и да је указао на грађански рат у Црној Гори, а затим и на сукоб са Албанцима. У овом сукобу Црногорци ће ликвидирати руководство најмлађе европске државе.
Тадеј је и најавио удар на Српску православну цркву у Црној Гори. Чак је говорио да ће и мошти Светог Василија Острошког једно време морати да буду пребачене из Острога на сигурније место.
“Црну Гору ће мирити људи из Србије и она ће на крају поново ући у састав јединствене српске државе.”
За оца Тадеја кажу да је имао поглед детета, а речи пуне мудрости.
Све више пажње се посвећује и беседама монаха Гаврила, који се упокојио 1999. године (рођен 1902.). Књига "Монах Гаврило пророк последњих времена" доноси читав низ пророчанства везаних за Србију, од којих су се већ један део и остварио. Док је отац Тадеј умео да процени позадину свих дешавања крајем прошлог века и да из тога закључи даљи ток догађаја, Гаврило је, према сведочењу људи из његове околине, имао предсказања.
„Београд ће бити разрушен, део града ће потонути. Видим колоне људи како напуштају град беже. Тамо ће бити опасно улицом проћи, страх ће људи за своје животе осећати. У градовима неће имати од чега живети, посла неће бити, фабрике неће радити, а дугове држави неће имати од чега намирити. Ни воде здраве за пиће неће бити, само у брдима и планинама. Пролиће се крв у Скупштини, народ ће се побунити, грађански рат ће кренути“, само су нека од Гаврилових предсказања.
Монах Гаврило, који је годинама пре НАТО интервенције указивао да ће Србију бомбардовати због Косова, је предвидео и скорије отцепљење Војводине и Санџака.
„На Косову многе мртве никада неће ни наћи. Исти они који су нас бомбардовали узеће нам Војводину. После Косова отцепиће нам и Санџак. Туђини ће се питати у Србији. Многи ће веровати лажним обећањима страних владара, али ће се на крају народ побунити“.
Гаврило је предвидео и сукобе унутар Српске православне цркве, с обзиром на то да су последња дешавања показала да је један део владика и свештенства такозвани „новотарци“, односно део који се залаже за приближавање са католичком црквом.
“Владике које буду ишле папи да се поклоне или било шта да га замоле, велику ће невољу на себе навући и немир доживети. Нема шта код њега да се тражи. Папа оне који Србе муче свецима проглашава. Тражиће у Београд да дође, али ће се народ успротивити“.
Видим многе владике, на веселог патријарха као чавке гачу, да он слуша њих, а не они њега. Терају га да ради супротно својој вољи, а тиме и Господа љуте и не знају да их патријарх гледа као лекар снимак.
Много владика и теолога неће се руководити Божијем расуђивању, већ ће застранити и са политичарима пријатељства градити. Неће расуђивати по поукама Светих отаца, већ ће користећи, надмено поверену им власт, да наметну нека своја правила у цркви, било о посту или неке друге новотарије. Народ ће то сам уведети, многи ће се успротивити“.
Оно што су оба пророка тврдила је да ће се Срби вратити Богу тек после великих страдања.


ЧИПОВАЊЕ
Жиг Звери
Отац Тадеј је говорио да је већ створен "џиновски компјутер" од неколико спратова у Белгији, који се зове „Звер”. Исти такав компјутер се налази у Америци, а сви људски подаци ће се налазити у њима. "Печаћење" људи ће се обављатии невидљивим ласерским зрацима. Тај "жиг" ће људима служити у свему, на пример у куповини.
Према његовом мишљењу југословенски простор, а нарочито Босна, увек су били полигон за стратешка надметања великих сила. Тадеј је и упозоравао да су нова, страшна оружја, већ направљена у тајности, али да свет о томе још не зна.

КОНТРОВЕРЗНО
Српски и руски цар
Старац Гаврило је истицао да после голготе ипак долази велика слава и радост Србије.
„То се неће десити док Русија не постане царевина. Земља ће се трести где он буде пролазио. Са Косова ће се повући НАТО и Албанци ће бежати, да ће им и Албанија бити тесна. Руски цар ће доћи на крунисање српског цара. Наш цар је из рода Немањића по женској линији, рођен је и живи у Русији и још не зна да је он тај, већ ће га велики руски монах пројавити. Српски цар је висок, плаве косе, лепог изгледа и са младежом на лицу. Српски цар биће десна рука руском цару. Заједно, вратиће све српске земље“, прорекао је Гаврило. „Немци и остали долазиће тада у Србију да моле да купе жито, јер ће код нас рађати, а на Западу ће владати неописива глад и хаос. Али тада ће се за све цар питати“


Преузето из ревије92. Слава Богу за све!
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Стефан Игрутин on 20th August 2009, 00:54

Помаже Бог , имам књигу Пророк Последњих Времена

Монах Старац ГАВРИЛО управо сам је узео да је прочитам.

даље на првој страници односно на првој корици пише кроз летопис новообјављеног манастира СВ. Луке у Бошњанима код Крушевца...


имам и сличну књигу: АПОКАЛИПСА тумачења откровења Јовановог.
Стефан Игрутин
Стефан Игрутин


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  РабМаксим on 20th August 2009, 02:51

Све је то лепо али не сређено...шта од свега тога иде прво а шта иде после то није најјасније. Колико сам ја разумео:

Прво иде отцепљење војводине, па санџака, па побуне у Србији и раскол у цркви. Кад све то прође онда западне земље пропадну и устоличи се руски заједно са србским царем, и ослободе се све србске земље, али тад дође антихрист, оствари светску власт и почне чиповање. Пошто је речено да ће антиХрист доћи ускоро, значи да ће се све ово веома брзо издешавати. А колико видимо већ се доста полемише о статусу Војводине...
РабМаксим
РабМаксим


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Христов ратник on 20th August 2009, 10:09

Игрутин ::имам и сличну књигу: АПОКАЛИПСА тумачења откровења Јовановог.

Јел има та књига да се скине са интернета ил да се наручи?
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Стефан Игрутин on 20th August 2009, 14:36

Сигурно има да се наручи , неверујем да има у онлине издању.

Прочитаћу књигу о Старцу Гаврилу и протумачити вам све по најбољем реду.

Ево управо читам. Страшно ја и заплачем у неким деловима кад прочитам колико је старац Гаврило пострадао :( :x
Стефан Игрутин
Стефан Игрутин


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Србин_православац on 20th August 2009, 18:25

Ау која случајност...случајно кликнух на слику Оца Тадеја, кад оно која се случајност подеси...

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу 351wmy1

Ово наравно никакве везе са Оцем Тадејом нема...него која је случајност... :shock:

_________________
Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика ми сила прети, него по томе колику светињу браним!
Монаси Тадеј и Гаврило српском народу 8r-jedans Кликни на анимацију
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙΝ
Србин_православац
Србин_православац
Admin


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Стефан Игрутин on 20th August 2009, 22:56

Само храбро ускоро када прочитам написаћу односно преписати ако се тако може рећи нека ми није на грех , него на спасење свих ближњих , написаћу приче из књиге.

Једна је да ће се зацарити Цар из породице Немањића , тада ће Српска престоница бити Крушевац.

На спасење Браћо моја у христу.

Воли вас ваш брат Стефан :cheers:
Стефан Игрутин
Стефан Игрутин


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Христов ратник on 20th August 2009, 23:04

Игрутин ::Једна је да ће се зацарити Цар из породице Немањића , тада ће Српска престоница бити Крушевац.

Има доста тога у овом клипу:

Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Христов ратник on 20th August 2009, 23:08

Игрутин ::На спасење Браћо моја у христу.

Воли вас ваш брат Стефан :cheers:

На спасење добри брате у Христу.

Воли вас ваш брат Илија :cheers:
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Србин_православац on 20th August 2009, 23:21

Цвеле-93' ::
Игрутин ::На спасење Браћо моја у христу.

Воли вас ваш брат Стефан :cheers:

На спасење добри брате у Христу.

Воли вас ваш брат Илија :cheers:
И ми волимо вас драга браћо...

Колико ми је познао тај Немањић владар, ће бити само ако заслужимо и окренемо се Богу...

_________________
Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика ми сила прети, него по томе колику светињу браним!
Монаси Тадеј и Гаврило српском народу 8r-jedans Кликни на анимацију
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙΝ
Србин_православац
Србин_православац
Admin


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Синђелић1809 on 21st August 2009, 19:17

Обичан Грешник ::Колико ми је познао тај Немањић владар, ће бити само ако заслужимо и окренемо се Богу...
Или како каже Свети Теофан Полтавски у вези обнове Свете Русије:
Чекаћемо испуњење онога што је откривено. Судећи по многим обележјима ово време се приближава, само ако Господ Бог због наших грехова не укине или не измени обећање. По сведочењу Речи Божије, и то се догађа.

Зато треба бити опрезан и не примати пророчанства као нешто што ће се 100% испунити.

Оно што ће бити сигурно је Откровење
Синђелић1809
Синђелић1809


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Србин_православац on 24th August 2009, 01:18

Или како каже Свети Теофан Полтавски у вези обнове Свете Русије:
Чекаћемо испуњење онога што је откривено. Судећи по многим обележјима ово време се приближава, само ако Господ Бог због наших грехова не укине или не измени обећање. По сведочењу Речи Божије, и то се догађа.

Зато треба бити опрезан и не примати пророчанства као нешто што ће се 100% испунити.

Оно што ће бити сигурно је Откровење
Да на то сам мислио, не треба узимати све здраво за готово, једино ће се десити Откровљење, а ми морамо да се окренемо Богу и да се кајемо, а остало ће Господ дати, како и Господ сам каже: "Иштите најпре Царство Небеско, а остало ће вам се само додати"

_________________
Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика ми сила прети, него по томе колику светињу браним!
Монаси Тадеј и Гаврило српском народу 8r-jedans Кликни на анимацију
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙΝ
Србин_православац
Србин_православац
Admin


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Стефан Игрутин on 24th August 2009, 16:54

Обичан Грешник ::
Или како каже Свети Теофан Полтавски у вези обнове Свете Русије:
Чекаћемо испуњење онога што је откривено. Судећи по многим обележјима ово време се приближава, само ако Господ Бог због наших грехова не укине или не измени обећање. По сведочењу Речи Божије, и то се догађа.

Зато треба бити опрезан и не примати пророчанства као нешто што ће се 100% испунити.

Оно што ће бити сигурно је Откровење
Да на то сам мислио, не треба узимати све здраво за готово, једино ће се десити Откровљење, а ми морамо да се окренемо Богу и да се кајемо, а остало ће Господ дати, како и Господ сам каже: "Иштите најпре Царство Небеско, а остало ће вам се само додати"


Управо тако јер господ што нам је кроз неке људе послао као што нам је објавио кроз Оца Гаврила Господ то може да одложе и то са неким разлогом али чим је јављено има наде и даће нам се кад тад јер господ све бескрајно воли и сигурно да би нам помогао на све начине.

Књигу о Старцу Гаврилу сам прочитао и могу вам рећи да има велики утицај на мене, а овде ћу ако бог да и преписати неке приче из књиге. :cheers: Књига ме је пуно охрабрила али и растужила јер је и сам отац и монахиње које су биле поред оца Гаврила много пострадале , страдање је било пре монашења Оца Гаврила али се нажалост наставило страдање кроз монашки живот то јест у самом манастиру.

Има пуно поука о надолазећим временима и поручује нам такође да ни по коју цену не кушамо бога и да не идемо од бога јер је бог највећа сила и све ће урадити да нас спасе јер нас бескрајно воли.

Зато , Мир Божији међу људима , морамо се покајати.
Стефан Игрутин
Стефан Игрутин


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Христов ратник on 24th August 2009, 16:59

Свака ти је златна, брате...
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 26th August 2009, 11:57

јер може неко да накачи књигу (линк) монаха Гаврила....
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Стефан Игрутин on 26th August 2009, 12:40

Књига не постоји на интернету.

Ја сам власник једне од 500 примерака. Што је жалосно , да таква књига изађе у 500 примерака.
Стефан Игрутин
Стефан Игрутин


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Константин on 26th August 2009, 12:46

Игрутин ::Књига не постоји на интернету.

Ја сам власник једне од 500 примерака. Што је жалосно , да таква књига изађе у 500 примерака.
Knjiga posoji na netu, i ja sam postavio link za download na ovome sajtu, samo ne znam tacno u kojoj temi
Константин
Константин


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Стефан Игрутин on 26th August 2009, 12:56

Ако постоји сад ћу да пронађем.
Стефан Игрутин
Стефан Игрутин


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ on 26th August 2009, 13:09

Ево ти број монахиње Макрине,аутора ове књиге,ако можеш књигу купи(послаће ти на кућну адресу) није скупа тиме би помогао монахињама које су у јако тешкој ситуацији :!:

064-166-94-30

Свако добро од Господа
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Стефан Игрутин on 26th August 2009, 13:15

Ево нашао сам:

http://www.esnips.com/doc/5e0d8934-bb1a-43da-b7bc-97af449df56f/%C5%A0TA-%C4%86E-SKORO-BITI/?widget=documentIcon


али није то та књига ова је баш о старцу Гаврилу. Ова књига горе је интерпретација свих пророчанства.
Стефан Игрутин
Стефан Игрутин


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Стефан Игрутин on 26th August 2009, 13:23

Ево и овако ако вам се не отвара:

http://www.scribd.com/doc/18949370/Otac-Tadej-i-Drugi-Sveci-Sta-Ce-Skoro-Biti-Retka-Knjiga?autodown=pdf


ово је нека друга књига ово нисам видео до сад.


А мати Макрина је баш писала о старцу Гаврилу али ћу сигурно прочитати и ову горе.
Стефан Игрутин
Стефан Игрутин


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 26th August 2009, 13:35

а у ком месту се налазе те монахиње. ???
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Стефан Игрутин on 26th August 2009, 13:57

Монахиње су биле у манастиру СВ. Луке у Бошњанима али су га напустиле, ја незнам где се тренутно налазе.

Можда зна ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Стефан Игрутин
Стефан Игрутин


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ on 26th August 2009, 14:41

Мислим да живе у некој кући пошто граде манастир већ годинама то јест покушавајуда се изборе за правду у епархији Жичкој што је стварно подвиг!!!
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 26th August 2009, 14:51

па зашто им се не дозвољава да саграде то што желе???
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Монаси Тадеј и Гаврило српском народу Empty Re: Монаси Тадеј и Гаврило српском народу

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Страна 1 of 3 1, 2, 3  Next

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму