АПОСТОЛСКИ ЦЕНТАР 888 ФОРУМ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ЈАСЕНОВАЧКИ НОВОМУЧЕНИЦИ

Go down

ЈАСЕНОВАЧКИ НОВОМУЧЕНИЦИ Empty ЈАСЕНОВАЧКИ НОВОМУЧЕНИЦИ

Порука  Стефан 14th September 2009, 11:46

Jasenovački novomučenici
Srpska bruka i sramota
prof. u penziji M.Kraljević, Kruševac, Srbija, 14.09.2009

+++Za vreme “komunističkog patrijarha Germana” decenijama je taj Praznik Sv. 700.000 Jasenovačkih Novomučenika bio u Kalendaru SPCrkve, što čitav Srpski narod to može da potvrdi!

Sada, za vreme Patrijarha Pavla i njegovih “vrlih zamjenika, saradnika”, posle posete Vatikanu i papi rimskom, ODJEDNOM JE TAJ PRAZNIK IZBRISAN (”Greška napravljena u štampariji” kaže negde Amfilohije), jer njihovoj “zapadnoj hrišćanskoj braći”, papi rimskom i ostalima, taj broj 700.000 “bode u oči”.

Donese Amfilohije 100.000 američkih dolara od pape u Beograd, “kao pomoć sestrinskoj crkvi”, ali je uslov, izgleda, bio da se ta brojka izbaci iz Kalendara SPCrkve. Taj isti papa rimski skoro istovremeno je izjavio da “postoji samo jedna prava crkva, Rimska crkva, a sve ostale crkve nisu crkve, nego neke verske organizacije”.

Da li to znaju Amfilohije, predsednik Sinoda i Sinodalac Dr Irinej Bulović?! Mogu sutra da, pod zakletvom kao Sv.Petar, da mirne savesti kažu da to čuju prvi put. I starih i savremenih kameleona uvek je bilo i biće ih…

Taj Parastos Sv.Jasenovačkim Novomučenicima, se služio jedino u Australiji u “raskolničkom” manastiru Novi Kalenić kod Kambere, koji decenijama neguje tu tradiciju. (Pogledaj: http://www.novinar.de/2009/09/08/sluzba-i-moleban-za-700000-jasenovackih-novomucenika.html).

SPC Sinod je njima u Australiji, izuzetno odobrio pre neku godinu da u svoj kalendar unesu 700.000 Jasenovačkih novomučenika. Zar to nije žalosno, jedna smo tobož Crkva, a 13. septembra Amfilohije ne sluzi njima Parastos u Beogradu, a Srbi Australije - bivši “raskolnici” im služe i proslavljaju ih?!

Kako čitamo na sajtu SPCrkve, AEM Amfolohije je 13. septembra u Spomen-Hramu Sv.Save uručio i orden Sv.Save zaslužnima…a Jasenovački mučenici mu nisu zaslužni niti ga interesuju.

U poslednje vreme - uručivanje ordenja u SPC postalo je vrlo unosno zanimanje, važnije izgleda po Amfilohiju od svega danas, ah da..važno je i besomučno napadanje na Kosovskog velikomučenika Artemija Radosavljevića, na “raskolničkog” vladiku Damaskina Davidovica (već danima jedno pismo iz Australije protiv Damaskina nalazi se stalno na prvoj, udarnoj strani zvaničnog web-sajta SPCrkve)… Na te zaslužne episkope vrši se ovih dana jedan orkestrirani napad “iz svih oružja i orudja”, sa svih strana, bez stida, milosti, ljubavi…

A kada su novinari na praznik Usekovanja Glave Sv.Jovana Krstitelja otišli u Patrijarsiju, rekli su im tamo:

“Danas je praznik, postan dan, mi danas ne radimo niti dajemo bilo kakve izjave o Artemiju”.

Poste “sveti oci” a vladiku Artemija grizu li grizu… svakodnevno ga urnišu, kažu “ne saradjujemo sa državom”, a sada su podgovorili novinare da iznesu u javnost koliku platu ima mučenik-vladika Artemije, koju je tobož “sam sebi odredio”, a onda još… “država godinama Artemija i njegovu (samo njegovu eparhiju?!) dosta dotira godišnje”…

Za sinodalca Dr Irineja Bulovica, nikako da pročitamo da je negde služio u svojoj eparhiji, posetio neku crkvu i manastir… kao što to radi svake nedelje, praznika, i običnog dana vladika Dr Artemije?! Bulovic se pretvorio u birokratu i bezdušnog napadača i neprijatelja protiv mučenika Kosovskod Dr Artemija ?! Nekad su tobož bili zajedno “Justinovci” po velikom duhovnom gorostasu Prepodobnom Avi Justinu Popovicu, a sada, kako se na delu pokazuje… jedini pravi JUSTINOVAC je samo vladika Dr ARTEMIJE Radosavljevic, Leličanin i zemljak Sv.Nikolaja Srpskog(Velimirovica), a ostala trojica, otpali.. izneverili svog “duhovnog Oca i Ucitelja” u svakom pogledu…
Стефан
Стефан


Назад на врх Go down

ЈАСЕНОВАЧКИ НОВОМУЧЕНИЦИ Empty Re: ЈАСЕНОВАЧКИ НОВОМУЧЕНИЦИ

Порука  Христов ратник 14th September 2009, 16:09

Брука...

_________________
ЈАСЕНОВАЧКИ НОВОМУЧЕНИЦИ Maslin10
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму