Објасните ми.

Страна 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  VOANERGES on 3rd November 2009, 00:41

[quote="Србин_православац"][quote="VOANERGES"]
Petar Duhovno Blago ::"To je već postalo kao papizam...episkop je nepogrešiv, a to je gordost i hula, a to je težak grijeh!!!"

Лупаш глупости, јасно се зна да у СПЦ није исто Владика што и римски папа (мислим да нема догмат непогрешивости). Па и ја и Петар припадамо "једној Светој Саборној и Апостолској Цркви", што се чита на Литургији и то исповедамо. Е сад, ја заиста не знам о каквој "одсусности" благодати у СПЦ причаш?! И драги брате, мало се држи више бројанице и молитве, није прикладно да један православни верник толико знакова узвичника ставља...а остави се ти осуђивања Владика, јер чак и да греше, ја и ти немамо толико знање, ово је знање за неке основне ствари, волео бих да видим један разговор између вас и неког Владике, чак и да је то што причате, не би могли ни да причате са Владиком, немојте бити смешни људи, о чему ви причате...Мало више молитве и љубави, а не осуђивања..

Jesi li ti pravoslavac? Je li ti vidiš šta se radi u SPC od pojedinih "vladika"? Jesi li ti vjernik ili si šta? Pogledaj zvanični veb sajt SPC i na stranici CRKVA/IDENTITET CRKVE objašnjenje velikog "PRAVOSLAVCA" Митрополит пергамски ЈОВАН Зизиулас.
Žao mi je što ne vidite šumu od drveta...-Hvalim te, Oče, Gospode neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i razumnih, a otkrio si bezazlenima.(Mt.11,25)
VOANERGES
VOANERGES


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  ppp on 3rd November 2009, 02:04

VOANERGES ::
Petar Duhovno Blago ::"To je već postalo kao papizam...episkop je nepogrešiv, a to je gordost i hula, a to je težak grijeh!!!"

Не причај глупости за џабе брате,не говори о нечему што благе везе немаш,сви данас као покушавају да буду спасиоци православља и теолози,а појма немају и не виде прелест. Једини Спаситељ је Христос.
Боље прочитај шта сам написао и шта је благодат коју добија епископ и како она функционише,научи неке основне ствари,не брукај се за џабе.

А уосталом којој Цркви ти припадаш - јел си Флоринац,Матејевац - шта си,ко си - ако већ негираш благодат СПЦ ?

Hajde brate u Hristu, objasni mi kakve su to gluposti zbog kojih se ja brukam ovde? Napiši ovde javno da svi čujemo ISTINU!!!
I...pripadam ""jednoj Svetoj i Sabornoj Apostolskoj Crkvi"", za razliku od tebe koji ne "znaš" kome pripadaš!!!

Прво реци која је ТО ЦРКВА ? Да не трошим слова за џабе.
ppp
ppp


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  mladenkovic on 3rd November 2009, 14:47

Сале ::Да ли би неко хтео да ми детаљно објасни шта и ко су зилоти,шта је "истинска православна црква" како зилоти говоре,шта су новотарци и новокалендарци,и да ли ће,по вашем мишљењу, због тих ствари доћи до раскола у СПЦ?

РабМаксим ти је рекао полуистине брате мој, да ли намјерно или из незнања, не знам.Углавном ево ти пар чињеница, кад су комунисти дошли на власт у Русији и почели постављати Паријархе и водити политику цркве, такв је био а изгледа још увијек је и случај код нас, долази до стварања Руске Катакомбне Цркве и Руске Истински Православне цркве-РИПЦ, Руске Заграничне Цркве итд.Истински Православна Црква Грчке основана је под окриљем РИПЦ, а ново основана Српска Истински Православна Црква је основсна под окриљем ИПЦГ-Истински Православне Цркве Грчке.Платформа на којој су основане све Истински Православне Цркве је супростављање СВЕЈЕРЕСИЕКУМЕНИЗМА, очување СВЕТООТАЧКОГ предања, чување православне вјере онакве каква је била до појаве комунизма.Такође постоје и Истински Православна Црква Румуније, Истински Православна Црква Бугарске ИТД.Имаш доста на YOUTUBE видеа који говоре о томе, па ти препоручујем упознај се са тим сам, немој да ти други пуне главу свиме и свачим.Истражуј сам.Мир ти
mladenkovic
mladenkovic


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  mladenkovic on 3rd November 2009, 14:57

Ја још увјек идем у нашу СПЦ, али дебело размишљам шта да радим.Наш епископ дабробосанки Николај одржава заЈудничке молитве са папистима, моли се у Срајевској КАТЕДРАЛИ, а у истој на зиду виси огромна слика АЛОЈЗИЈА СТЕПИНЦА усташког кардинала и идеолога, доводи КАРДИНАЛА Винка Пуљића и његове на заједничку молитву у саборни Храм У Сарајеву, продаје литературу у том истом храму у којој се говори о минијатурним разликама тј. великим сличностима наше ПРАВОСЛАВНЕ вјере и АНГЛИКАСКЕ и СТАРОКАТОЛИЧКЕ.То је да не повјеруеш очима кад видиш.
mladenkovic
mladenkovic


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  mladenkovic on 3rd November 2009, 15:18

Petar Duhovno Blago ::
Стефан ::Како се могу назвати сектом ако су за "чисто" православље, пре се могу назвати секташума (унијатима) они из СПЦ који љубе руку папи! Зна се да католичка јерес својим учењем хули на Духа Светог а у Јеванђељу се каже да ће се хула на Бога опростити а хула на Духа Светог не,а они који саслужују и љубе се са хулитељима шта су друго до хулитељи исте светиње или бар саучесници. А Свети Оци кажу да се Благодат може задобити,умножити али и изгубити . Већ дуже време се види да Дух Свети не управља са СПЦ а ко управља видите сами.


Брате мој Стефане није довољно прочитати пет до десет књига и одма се упуштати у осуђивање и разговоре о ономе о чему заправо се не зна,а онда притом несвесно чинити највећи могући грех и хулити на СВЕТОГ ДУХА ! Да ли си свестан о чему говориш,да ли знаш о чему заправо причаш.
Да ли знаш шта је саслуживање и када је неко из СПЦ саслуживао са јеретицима?
Да ли си свестан да су Акакаијвеци секта и то веома опасна и погубна,са великим проклеством раскола који им стоји на врату а за које Оци говоре да ни мученичка смрт не пере.
Да ли си свестан колику си хулу сада узговорио тиме што си рекао да Свети Дух не управља СПЦ? Добро размисли! И најпре којој ти цркви заправо припадаш?

Ти ПЕТРЕ мој, можеш да причаш шта хоћеш, али ПО ПЛОДОВИМА се познају испрвани и неисправни.Видим ја чему води половина наших епископа у СПЦ, а слушам и гледам шта причају ЗИЛОТИ, отац Акакије и свештеници СИПЦ.Па ти могу рећи да ми души много више леже ови други.А они епископи наше СПЦ, који чувају СВЕТООТАЧКО предање видјећемо ћему ће се, кад вријеме дође да се црта повуче између ЕКУМЕНИЗМА и православља, приклонити.Најмање што желим је раскол, највише што желим је јединство, али ово зло које се појавило задњих година у нашој СПЦ или се мора осудити АНАТЕМИСАТИ као што је некад АРИЈЕ, или се дистанцирати од тога па и расколом ако треба.
mladenkovic
mladenkovic


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  mladenkovic on 3rd November 2009, 15:34

Petar Duhovno Blago ::
Стефан ::Видео сам Лаврентијево покајање на недавној прослави 20 год како се епископ шабачки каје се заједно са Ђирламом и Хочеваром погледај на сајту Шабачке епархије,а Иринеј јесте се причестио са католицима на Слави епархије Бачке погледај на њиховом сајту,по крштењу сам Православац али нећу никада да будем унијата! На крају потребно је прочитати само једну књигу - Јеванђеље а не многе. Што се тиче Св. Литургије више сам је пута служио него што си ти присуствовао!


У овом свом тексту си сам себе открио ко си брате Стефане (не у Христу већ само по Адаму и Еви - јер су браћа у Христу само они који припадају у Цркви Његовој Православној - они који су као ти на жалост иступили из Исте припадају сами себи) знам и ко си и неке сам ствари повезао,пошто си рекао да служиш литургију ,а знам и где и код кога,мада то није битно,битно је да ти немаш брате шта тражити овде или на било коме православном сајту,хули брате на Духа на неком другом месту.

Што се тиче +Амфилохија никаквог причешћа није било - не износи невиђене глупости,или чак и ако си "свештеник" не знаш шта је причешће још увек. Оно што су они радили (што не подржавам) је било само давање хлеба и вина,а не Тела и Крви Христове - што опет нема везе са балгодатности Цркве ако су неки епископи скренули или по мало бацају ногу ван пута! БЛАГОДАТ ЈЕ ТУ - И СВАКО КО УМРЕ СА ТАКВОМ ХУЛОМ НА СЕБИ НЕЋЕ НАЋИ МИЛОСТИ ХРИСТОВЕ.
Што се тиче +Лаврентија то што ти спомињеш није ни вредно помињања - јер је +Лаврентије урадио доста добрих ствари које ни ти ни ја нећемо урадити.
А што се тиче Литургије - кажеш да си служио више него што сам ја на присуствовао (мада не знам шта ти то значи присуствовати - јер се на литургији може само учествовати),то је небитно - битно је то да ти не знаш оно о чему говориш,на жалост. Нити заправо знаш оно о чему причаш,а узимаш за пример Златоустову Литургију,а вероватно ни не знаш колико врсти те Литургије постоје,мада небитно је све то,битно је да на просторима Србије постоји само једна канонска и благодатна Црква а то је СПЦ - ма шта јој покушавали нападачи и хушкачи - благодат ће остати на Њој макар јој један Епископ остао правоверан.
Свако добро!

Не бих рекао брате мој Петре да си компетентан да говориш коме је мјесто овдје или било гдје, брани аргументима своје ставове и буди мирољубив.Бјес и љутња су демонска стања, тако тврде наши свети оци.
mladenkovic
mladenkovic


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  mladenkovic on 3rd November 2009, 15:39

А отићи у ВАТИКАН и пољубити у руку оног слугу САТАНИНОГ папу и онакве му славоспјеве изговорити i to jedan EPISKOP SPC da uradi.Кад год погледам онај снимак на YOUTUBE, LAVRENTIJEVE blamaže nad blamažama, dođe mi da povratim od muke.
mladenkovic
mladenkovic


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  Србин_православац on 4th November 2009, 00:02

mladenkovic ::А отићи у ВАТИКАН и пољубити у руку оног слугу САТАНИНОГ папу и онакве му славоспјеве изговорити i to jedan EPISKOP SPC da uradi.Кад год погледам онај снимак на YOUTUBE, LAVRENTIJEVE blamaže nad blamažama, dođe mi da povratim od muke.
"Црква ће остати Црква, са свим обећањима која јој припадају и са пуноћом благодати, чак и ако у Њој остане само један епископ са малим бројем верујућих. Сви остали ће бити "уздрмани" и "пашће", биће "надвладани вратима пакла", без обзира на то што ће наставити да себе називају "црквом"." ( Свети Игњатије)

_________________
Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика ми сила прети, него по томе колику светињу браним!
Објасните ми. - Page 2 8r-jedans Кликни на анимацију
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙΝ
Србин_православац
Србин_православац
Admin


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  mladenkovic on 4th November 2009, 00:53

[quote="Србин_православац"]
mladenkovic ::А отићи у ВАТИКАН и пољубити у руку оног слугу САТАНИНОГ папу и онакве му славоспјеве изговорити i to jedan EPISKOP SPC da uradi.Кад год погледам онај снимак на YOUTUBE, LAVRENTIJEVE blamaže nad blamažama, dođe mi da povratim od muke.
"Црква ће остати Црква, са свим обећањима која јој припадају и са пуноћом благодати, чак и ако у Њој остане само један епископ са малим бројем верујућих. Сви остали ће бити "уздрмани" и "пашће", биће "надвладани вратима пакла", без обзира на то што ће наставити да себе називају "црквом"." ( Свети Игњатије)[/quote

Помаже Бог брате србине_православни.Само да те поздравим, тебе и све који се боре за очување вјере православне.
mladenkovic
mladenkovic


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  mladenkovic on 4th November 2009, 01:10

Петре мој драги, па кад пишеш нешто пиши са разумом, како можеш онако извалити " то није причешће, то је само давање хлеба и вина", "нису примили тело Христово и крв Христову, већ само хлеб и вино".
Па причешће је примање освештаног хлеба које представља тијело Христово и освјештаног вина које представља крв Христову.Чуј изјаве "они су само давали хлеб и вино".Паметно резоновање, нема шта.Надам се да у најбољој намјери браниш ово што браниш, али мислим да и сам видиш све глупости које се раде у нашој СПЦ, и узалуд покушаваш да нађеш оправдање за те исте глупости.Мир ти брате мој.
mladenkovic
mladenkovic


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  ppp on 4th November 2009, 04:41

mladenkovic ::
Petar Duhovno Blago ::
Стефан ::Како се могу назвати сектом ако су за "чисто" православље, пре се могу назвати секташума (унијатима) они из СПЦ који љубе руку папи! Зна се да католичка јерес својим учењем хули на Духа Светог а у Јеванђељу се каже да ће се хула на Бога опростити а хула на Духа Светог не,а они који саслужују и љубе се са хулитељима шта су друго до хулитељи исте светиње или бар саучесници. А Свети Оци кажу да се Благодат може задобити,умножити али и изгубити . Већ дуже време се види да Дух Свети не управља са СПЦ а ко управља видите сами.


Брате мој Стефане није довољно прочитати пет до десет књига и одма се упуштати у осуђивање и разговоре о ономе о чему заправо се не зна,а онда притом несвесно чинити највећи могући грех и хулити на СВЕТОГ ДУХА ! Да ли си свестан о чему говориш,да ли знаш о чему заправо причаш.
Да ли знаш шта је саслуживање и када је неко из СПЦ саслуживао са јеретицима?
Да ли си свестан да су Акакаијвеци секта и то веома опасна и погубна,са великим проклеством раскола који им стоји на врату а за које Оци говоре да ни мученичка смрт не пере.
Да ли си свестан колику си хулу сада узговорио тиме што си рекао да Свети Дух не управља СПЦ? Добро размисли! И најпре којој ти цркви заправо припадаш?

Ти ПЕТРЕ мој, можеш да причаш шта хоћеш, али ПО ПЛОДОВИМА се познају испрвани и неисправни.Видим ја чему води половина наших епископа у СПЦ, а слушам и гледам шта причају ЗИЛОТИ, отац Акакије и свештеници СИПЦ.Па ти могу рећи да ми души много више леже ови други.А они епископи наше СПЦ, који чувају СВЕТООТАЧКО предање видјећемо ћему ће се, кад вријеме дође да се црта повуче између ЕКУМЕНИЗМА и православља, приклонити.Најмање што желим је раскол, највише што желим је јединство, али ово зло које се појавило задњих година у нашој СПЦ или се мора осудити АНАТЕМИСАТИ као што је некад АРИЈЕ, или се дистанцирати од тога па и расколом ако треба.

Ти знаш ко су исправни ,а ко неисправни?
Ти ћеш да судиш саборима,епископима?
Акакије чува предање,да чува га - али је у прелести дебелој,ревнује не по разуму,а у ствари нема појма ни шта ради.
Чим размишљаш тако како размишљаш,значи да си маловеран и да ти је вера врло мала.
Једини спаситељ православља је Христос (тако и спаститељ СПЦ)а не Акакије.
Требао би још много,много да се позабавиш са тиме о чему размишљаш.
Ако већ желиш да идеш у псеудо зилоте,ко ти потврђује да су они исправни (Акакијевци-Фролирнци),када постоје Матејевци за које се сматра да су прелешћенији чак од Флоринаца (што значи да су чврсти у "предању"),а постоје и они који су под митрополитом Кипријаном који су најнормалнији и не поричу благодат осталим Црквама (што ови остали раде - а то је хула над хулама на Духа Светог).
Слаба је вера ваша који тако размишљате,не познајете ни предање нити имате страха од Бога.
Може вас саблазнити било шта и одма бежите у раскол,немате нити знања нити вере да истрајете у Цркви и да се борите са проблемима. Такви људи нису нимало Богу угодни.
Црква ће остати Црква до краја - макар јој један епископ остао правоверан.
Каже св. Игњатије Брјанчанинов.
ppp
ppp


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  ppp on 4th November 2009, 04:46

mladenkovic ::Петре мој драги, па кад пишеш нешто пиши са разумом, како можеш онако извалити " то није причешће, то је само давање хлеба и вина", "нису примили тело Христово и крв Христову, већ само хлеб и вино".
Па причешће је примање освештаног хлеба које представља тијело Христово и освјештаног вина које представља крв Христову.Чуј изјаве "они су само давали хлеб и вино".Паметно резоновање, нема шта.Надам се да у најбољој намјери браниш ово што браниш, али мислим да и сам видиш све глупости које се раде у нашој СПЦ, и узалуд покушаваш да нађеш оправдање за те исте глупости.Мир ти брате мој.

Брате ај се добро запитај о чему причаш,много се петљаш у неке ствари о којима не знаш.
Знаш ли разлику између ОБИЧНЕ ПРОСФОРЕ И ОБИЧНОГ ВИНА (то су дали РМК јеретицима у Банату)
и Светог Причешћа!
Освештани хлеб не преставља тело Христово - већ јесте САМО ТЕЛО ХРИСТОВО- док Вино није освештано вино које представља крв Христову - ВЕЋ САМА КРВ ХРИСТОВА!
Ето ти си брате памтујеш,судиш епископима,а не знаш основне ствари,још износиш страшне небулозе и не схваташ уопште шта је СВЕТО ПРИЧЕШЋЕ.

Мир и теби такође!
ppp
ppp


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  ppp on 4th November 2009, 04:50

mladenkovic ::А отићи у ВАТИКАН и пољубити у руку оног слугу САТАНИНОГ папу и онакве му славоспјеве изговорити i to jedan EPISKOP SPC da uradi.Кад год погледам онај снимак на YOUTUBE, LAVRENTIJEVE blamaže nad blamažama, dođe mi da povratim od muke.

Па ти брате иди код Владике Лавренитја па му то реци.
Знаш ли ко је о.Симеон Рукумијски,знаш ли какве ставове он има - јел ти делује тотално различито од +Лаврентија,е па иди питај о.Симеона шта мисли о +Лавренитију и прогласићеш о.Симеона Екуменистом.
ppp
ppp


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  ppp on 4th November 2009, 05:00

mladenkovic ::
Сале ::Да ли би неко хтео да ми детаљно објасни шта и ко су зилоти,шта је "истинска православна црква" како зилоти говоре,шта су новотарци и новокалендарци,и да ли ће,по вашем мишљењу, због тих ствари доћи до раскола у СПЦ?

РабМаксим ти је рекао полуистине брате мој, да ли намјерно или из незнања, не знам.Углавном ево ти пар чињеница, кад су комунисти дошли на власт у Русији и почели постављати Паријархе и водити политику цркве, такв је био а изгледа још увијек је и случај код нас, долази до стварања Руске Катакомбне Цркве и Руске Истински Православне цркве-РИПЦ, Руске Заграничне Цркве итд.Истински Православна Црква Грчке основана је под окриљем РИПЦ, а ново основана Српска Истински Православна Црква је основсна под окриљем ИПЦГ-Истински Православне Цркве Грчке.Платформа на којој су основане све Истински Православне Цркве је супростављање СВЕЈЕРЕСИЕКУМЕНИЗМА, очување СВЕТООТАЧКОГ предања, чување православне вјере онакве каква је била до појаве комунизма.Такође постоје и Истински Православна Црква Румуније, Истински Православна Црква Бугарске ИТД.Имаш доста на YOUTUBE видеа који говоре о томе, па ти препоручујем упознај се са тим сам, немој да ти други пуне главу свиме и свачим.Истражуј сам.Мир ти


Лепо ти нама наброја разне секте и псеудо цркве - то ради на другом месту,овде немој!

Мораш још много да учиш,не скупља се знање нити се добија дар расуђивања преко јутјуба.

Није све ЦРНО - БЕЛО - нити је све сиво,већ је шарено.
Треба много времена и Божије благодати да би се стекло бар основно и мало расуђивање о нечему,а и уложен труд и целокупна преокупираност само православљем,да би се могло нешто знати и расудити по Божијој вољи - не по људској и прелешћеној како то чине "зилоти" - пуни мржње према свему и свакоме.
Са послушањем,јер без послушања настају многи проблеми,тако су и насталаи ови наши мали "реБнитељи" Акакије,Данило и Серафим - не знам ко је прелешћенији од њих тројице и ко више хули на Духа Светог,а ко зна каква им је била прошлост,но то није битно. (но данас су Данило и Акакије заједно ,док је Серафим Матејевац,једни друге сматрају јеретицима и одпадницима - довољно разумном човеку да види који је ту ДУХ)
Битно је да је једина БЛАГОДАТНА ЦРКВА НА ПРОСТОРУ СРБИЈЕ И ШИРЕ СПЦ СА СВОМ ПУНОЋОМ БЛАГОДАТИ ДУХА СВЕТОГА - то подврђује и скорашње мироточење светих моштију светог Прохора Пчињског (за дан његовог празника) за време СВЕТЕ ЛИТУРГИЈА НА КОЈОЈ ЈЕ СПОМИЊАН ВЛАДИКА ПАХОМИЈЕ.
ppp
ppp


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  mladenkovic on 4th November 2009, 15:52

Petar Duhovno Blago ::
mladenkovic ::
Сале ::Да ли би неко хтео да ми детаљно објасни шта и ко су зилоти,шта је "истинска православна црква" како зилоти говоре,шта су новотарци и новокалендарци,и да ли ће,по вашем мишљењу, због тих ствари доћи до раскола у СПЦ?

РабМаксим ти је рекао полуистине брате мој, да ли намјерно или из незнања, не знам.Углавном ево ти пар чињеница, кад су комунисти дошли на власт у Русији и почели постављати Паријархе и водити политику цркве, такв је био а изгледа још увијек је и случај код нас, долази до стварања Руске Катакомбне Цркве и Руске Истински Православне цркве-РИПЦ, Руске Заграничне Цркве итд.Истински Православна Црква Грчке основана је под окриљем РИПЦ, а ново основана Српска Истински Православна Црква је основсна под окриљем ИПЦГ-Истински Православне Цркве Грчке.Платформа на којој су основане све Истински Православне Цркве је супростављање СВЕЈЕРЕСИЕКУМЕНИЗМА, очување СВЕТООТАЧКОГ предања, чување православне вјере онакве каква је била до појаве комунизма.Такође постоје и Истински Православна Црква Румуније, Истински Православна Црква Бугарске ИТД.Имаш доста на YOUTUBE видеа који говоре о томе, па ти препоручујем упознај се са тим сам, немој да ти други пуне главу свиме и свачим.Истражуј сам.Мир ти


Лепо ти нама наброја разне секте и псеудо цркве - то ради на другом месту,овде немој!

Мораш још много да учиш,не скупља се знање нити се добија дар расуђивања преко јутјуба.

Није све ЦРНО - БЕЛО - нити је све сиво,већ је шарено.
Треба много времена и Божије благодати да би се стекло бар основно и мало расуђивање о нечему,а и уложен труд и целокупна преокупираност само православљем,да би се могло нешто знати и расудити по Божијој вољи - не по људској и прелешћеној како то чине "зилоти" - пуни мржње према свему и свакоме.
Са послушањем,јер без послушања настају многи проблеми,тако су и насталаи ови наши мали "реБнитељи" Акакије,Данило и Серафим - не знам ко је прелешћенији од њих тројице и ко више хули на Духа Светог,а ко зна каква им је била прошлост,но то није битно. (но данас су Данило и Акакије заједно ,док је Серафим Матејевац,једни друге сматрају јеретицима и одпадницима - довољно разумном човеку да види који је ту ДУХ)
Битно је да је једина БЛАГОДАТНА ЦРКВА НА ПРОСТОРУ СРБИЈЕ И ШИРЕ СПЦ СА СВОМ ПУНОЋОМ БЛАГОДАТИ ДУХА СВЕТОГА - то подврђује и скорашње мироточење светих моштију светог Прохора Пчињског (за дан његовог празника) за време СВЕТЕ ЛИТУРГИЈА НА КОЈОЈ ЈЕ СПОМИЊАН ВЛАДИКА ПАХОМИЈЕ.

Опет би ти брате мој Петре да одређујеш шта ће ко и гдје да говори.Али ваљда би требало само да тебе и такве као ти слушамо.То мало сутра.Послушај на ИХТУС-у владику банатског Никанора, послушај и види шта каже за Атанасија Јевтића и остало, послушај епископа ваљевског Милутина, имаш та видеа на ИХТУС-у.Сметало то теби и мени или не, главни кривци за тренутну ситуацију у СПЦ, за појаву Зилота код нас и заживљавање СИПЦ, су епископи и свештенство који су оштењем са ПАПИСТИМА довели међу српски народ немир и неспокој, као и сви који то нису у старту осудили.Мир ти
mladenkovic
mladenkovic


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  mladenkovic on 4th November 2009, 16:00

А ПЕТРЕ БЛАГО ДУХОВНО, не знам баш какви су твоји погледи на Екуменизам, па ако си за њега могу ти јавити кад код нас митрополит дабробосански Николај и кардинал Винко Пуљић буду држали заЈудничкуе молитве, па дођи да се испуниш благодаћу Духа Светога.Боже ми опрости.Одржавају се више пута годишње, могу ти јавити кад буду ако си за.Мир ти
mladenkovic
mladenkovic


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  ppp on 6th November 2009, 00:59

mladenkovic ::
Petar Duhovno Blago ::
mladenkovic ::
Сале ::Да ли би неко хтео да ми детаљно објасни шта и ко су зилоти,шта је "истинска православна црква" како зилоти говоре,шта су новотарци и новокалендарци,и да ли ће,по вашем мишљењу, због тих ствари доћи до раскола у СПЦ?

РабМаксим ти је рекао полуистине брате мој, да ли намјерно или из незнања, не знам.Углавном ево ти пар чињеница, кад су комунисти дошли на власт у Русији и почели постављати Паријархе и водити политику цркве, такв је био а изгледа још увијек је и случај код нас, долази до стварања Руске Катакомбне Цркве и Руске Истински Православне цркве-РИПЦ, Руске Заграничне Цркве итд.Истински Православна Црква Грчке основана је под окриљем РИПЦ, а ново основана Српска Истински Православна Црква је основсна под окриљем ИПЦГ-Истински Православне Цркве Грчке.Платформа на којој су основане све Истински Православне Цркве је супростављање СВЕЈЕРЕСИЕКУМЕНИЗМА, очување СВЕТООТАЧКОГ предања, чување православне вјере онакве каква је била до појаве комунизма.Такође постоје и Истински Православна Црква Румуније, Истински Православна Црква Бугарске ИТД.Имаш доста на YOUTUBE видеа који говоре о томе, па ти препоручујем упознај се са тим сам, немој да ти други пуне главу свиме и свачим.Истражуј сам.Мир ти


Лепо ти нама наброја разне секте и псеудо цркве - то ради на другом месту,овде немој!

Мораш још много да учиш,не скупља се знање нити се добија дар расуђивања преко јутјуба.

Није све ЦРНО - БЕЛО - нити је све сиво,већ је шарено.
Треба много времена и Божије благодати да би се стекло бар основно и мало расуђивање о нечему,а и уложен труд и целокупна преокупираност само православљем,да би се могло нешто знати и расудити по Божијој вољи - не по људској и прелешћеној како то чине "зилоти" - пуни мржње према свему и свакоме.
Са послушањем,јер без послушања настају многи проблеми,тако су и насталаи ови наши мали "реБнитељи" Акакије,Данило и Серафим - не знам ко је прелешћенији од њих тројице и ко више хули на Духа Светог,а ко зна каква им је била прошлост,но то није битно. (но данас су Данило и Акакије заједно ,док је Серафим Матејевац,једни друге сматрају јеретицима и одпадницима - довољно разумном човеку да види који је ту ДУХ)
Битно је да је једина БЛАГОДАТНА ЦРКВА НА ПРОСТОРУ СРБИЈЕ И ШИРЕ СПЦ СА СВОМ ПУНОЋОМ БЛАГОДАТИ ДУХА СВЕТОГА - то подврђује и скорашње мироточење светих моштију светог Прохора Пчињског (за дан његовог празника) за време СВЕТЕ ЛИТУРГИЈА НА КОЈОЈ ЈЕ СПОМИЊАН ВЛАДИКА ПАХОМИЈЕ.

Опет би ти брате мој Петре да одређујеш шта ће ко и гдје да говори.Али ваљда би требало само да тебе и такве као ти слушамо.То мало сутра.Послушај на ИХТУС-у владику банатског Никанора, послушај и види шта каже за Атанасија Јевтића и остало, послушај епископа ваљевског Милутина, имаш та видеа на ИХТУС-у.Сметало то теби и мени или не, главни кривци за тренутну ситуацију у СПЦ, за појаву Зилота код нас и заживљавање СИПЦ, су епископи и свештенство који су оштењем са ПАПИСТИМА довели међу српски народ немир и неспокој, као и сви који то нису у старту осудили.Мир ти


Ништа ми брате ниси конретно и аргументовано говорио,ама баш ништа,мани се паписта и екуменизма,мисли на лично спасење, и знај док неме причешћа нема ни никаквог сједнињавања са јеретицима,то би требао да знаш,све остало је бледа слика.
Као што ти рекох,знање се не скупља преко интернет сајтова,бар не преко "ИХТУСА" И "ВЕРУЈЕМ" два сајта,не зна се који је гори (и ако на оба има добрих и честитих православних људи и свачега доброг да се прочита) мани се Ихтуса - довешће те у жестоку прелест. Нађи духовника који ће да руководи са тобом,мани се паписта и зилота (исти су - сваки "зилот" је сам себи папа).
свако добро.
ppp
ppp


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  ppp on 6th November 2009, 01:04

mladenkovic ::А ПЕТРЕ БЛАГО ДУХОВНО, не знам баш какви су твоји погледи на Екуменизам, па ако си за њега могу ти јавити кад код нас митрополит дабробосански Николај и кардинал Винко Пуљић буду држали заЈудничкуе молитве, па дођи да се испуниш благодаћу Духа Светога.Боже ми опрости.Одржавају се више пута годишње, могу ти јавити кад буду ако си за.Мир ти

Моји ставово нису никакви,не заступам никакав јеретички екуманизам,већ сасвим нормалан,ако до таквог може доћи.
Православан екуменизам је одувек постојао и такав треба да остане до свршетка света.
Пусти Митрополита Николаја,не брини се за њега,ако треба рашчиниће га.
Све дог га рашчине или док се не причести заједно са римокатолицима,немој ничега да се плашиш.
Мада одкуд ја или ти знамо његову праву жељу за том молитвом са њима,можда је његова жеља добра,можда стварно жели да покаже да је једина истина православље,на тај начин,постепно,прво молитвом,па после полако,полако на други начин,ми то не знамо,видећемо.
Не мораш ми јавити,не бих се молио са римокатолицима заједно никада.
свако добро!
ppp
ppp


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  mladenkovic on 8th November 2009, 01:08

[quote="Petar Duhovno Blago"]
mladenkovic ::А ПЕТРЕ БЛАГО ДУХОВНО, не знам баш какви су твоји погледи на Екуменизам, па ако си за њега могу ти јавити кад код нас митрополит дабробосански Николај и кардинал Винко Пуљић буду држали заЈудничкуе молитве, па дођи да се испуниш благодаћу Духа Светога.Боже ми опрости.Одржавају се више пута годишње, могу ти јавити кад буду ако си за.Мир ти

Моји ставово нису никакви,не заступам никакав јеретички екуманизам,већ сасвим нормалан,ако до таквог може доћи.
Православан екуменизам је одувек постојао и такав треба да остане до свршетка света.
Пусти Митрополита Николаја,не брини се за њега,ако треба рашчиниће га.
Све дог га рашчине или док се не причести заједно са римокатолицима,немој ничега да се плашиш.
Мада одкуд ја или ти знамо његову праву жељу за том молитвом са њима,можда је његова жеља добра,можда стварно жели да покаже да је једина истина православље,на тај начин,постепно,прво молитвом,па после полако,полако на други начин,ми то не знамо,видећемо.
Не мораш ми јавити,не бих се молио са римокатолицима заједно никада.
свако добро![/quote

Ти се тјешиш, и ја сам био у недоумици док нисам видјео у саборном храму нову литературу, у којој се говори о англиканцима, старокатолицима итд.Како су нам доста слични, како су разлике између нас незнатне.Друга ствар, не може један епископ СПЦ, ако имало у глави памти има да уђе у Сарајевску катедралу и да учествује у заједничкој молитви, а на зиду виси огромна слика АЛОЈЗИЈА СТЕПИНЦА, тог УСТАШЕ над усташама, већи је био усташа од АНТЕ ПАВЕЛИЋА.Па то ја немогу прогутати.Ја мислим да се свети ПЕТЕР САРАЈЕВСКИ, чији је гроб унутар саборног храма у Сарајеву, окреће у гробу кад дође КАРДИНАЛ Винко Пуљић са свитом на заједничку молитву у храм.
mladenkovic
mladenkovic


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  mladenkovic on 8th November 2009, 01:19

Петре у праву си кад кажеш да треба мислити на сопствено спасење.Али опет, зар да се шути на ова сва дешавања, зар треба да будемо себични и мислити само на себе, па да пустимо да нам СПЦ постане нешто друго, неправославно.Зар треба бити себичан и мислити само на своје спасење, шути, пусти, Бог ће сићи са неба па завршити за нас све.Мало се врати у историју и види како су хришћани ревновали и страдали разобличавајући идолопоклонике и безбожнике, НИСУ ШУТИЛИ и пуштали да се само иод себе хришћанство шири и брани.Много је познатих узело учешћа, у ова времена, у одбрани православља, не само црквена лица, па зашто онда и ми да шутимо.Треба делати, трбју дјела или све пропаде.Зна се шта је написано и како ће доћи крај свему, али ја желима да, ако треба да страдам, да страдам бранећи оно за шта ми срце и душа говори да је исправно, а то је православље онако како нам је предато од светих отаца наших, без промјена и измјена, и нових учења.Само чисто, староотачко предање је исправно, свето, Божије.
mladenkovic
mladenkovic


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  ppp on 8th November 2009, 04:42

[/quote]
Ти се тјешиш, и ја сам био у недоумици док нисам видјео у саборном храму нову литературу, у којој се говори о англиканцима, старокатолицима итд.Како су нам доста слични, како су разлике између нас незнатне.Друга ствар, не може један епископ СПЦ, ако имало у глави памти има да уђе у Сарајевску катедралу и да учествује у заједничкој молитви, а на зиду виси огромна слика АЛОЈЗИЈА СТЕПИНЦА, тог УСТАШЕ над усташама, већи је био усташа од АНТЕ ПАВЕЛИЋА.Па то ја немогу прогутати.Ја мислим да се свети ПЕТЕР САРАЈЕВСКИ, чији је гроб унутар саборног храма у Сарајеву, окреће у гробу кад дође КАРДИНАЛ Винко Пуљић са свитом на заједничку молитву у храм.[quote]

Не ја се не тешим,ја се само не плашим,знам да ће Црква остати Црква све до краја света.
Ако ти смета та литература - једноставно немој да је читаш.
Старокалици јесу нама доста слични по свему - то је истина.
Можеш ли схватити да се они могу молити и радити шта год хоће,Бог неће дозволити да на тим просторима где живиш народ остане без спасоносне православне Цркве - ма шта покушавали противници Њени - свако ми мисли другачије нема ни зрно зрна вере у Бога.
Ти на те бљутаве молитве не иди,а Цркву не напуштај - јер ће Црква остати Црква све до краја света.


Последњи изменио Petar Duhovno Blago дана 8th November 2009, 04:55. измењено укупно 1 пута
ppp
ppp


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  ppp on 8th November 2009, 04:51

mladenkovic ::Петре у праву си кад кажеш да треба мислити на сопствено спасење.Али опет, зар да се шути на ова сва дешавања, зар треба да будемо себични и мислити само на себе, па да пустимо да нам СПЦ постане нешто друго, неправославно.Зар треба бити себичан и мислити само на своје спасење, шути, пусти, Бог ће сићи са неба па завршити за нас све.Мало се врати у историју и види како су хришћани ревновали и страдали разобличавајући идолопоклонике и безбожнике, НИСУ ШУТИЛИ и пуштали да се само иод себе хришћанство шири и брани.Много је познатих узело учешћа, у ова времена, у одбрани православља, не само црквена лица, па зашто онда и ми да шутимо.Треба делати, трбју дјела или све пропаде.Зна се шта је написано и како ће доћи крај свему, али ја желима да, ако треба да страдам, да страдам бранећи оно за шта ми срце и душа говори да је исправно, а то је православље онако како нам је предато од светих отаца наших, без промјена и измјена, и нових учења.Само чисто, староотачко предање је исправно, свето, Божије.

СПЦ никада неће постати нешто неправославно - то би теби као вернику требало бити јасно - СПЦ ће остати ЦРКВА до 2 Христовог доласка,макар та Црква била у пећинама и рупама,али Црква ће бити иста ова која је и данас.
Црква се треба бранити и борити се треба за Њу,треба и страдати! То је јасно сасвим,само не треба бити прелешћен и бавити се оним стварима које нису за нас нити у које се разумемо,што данас многи "верници" раде,већина тих људи пате од маније гоњења и разних духовних болести.
На жалост али тако је.
Многи се петљају у неке ствари које ама немају уопште појма,сви да буду теолози и бранитељи вере,а нису ни свесни да само раде против Цркве и не чине Богу угодно ништа.
Црква је жив,слободан организам који живи,дише,мења се ,шири се и функционише,таква је била одувек и таква ће бити до краја света,промењљива и прилагодива.
Треба се чувати од прелести и следити св. Оце,ђаво вреба са десне и леве стране - треба ићи по сред пута!
Са леве су прелешћени "екуменисти",а са десне прелешћени "зилоти".
Док су "зилоти" чак и опаснији јер одвлаче људе из Цркве и праве нешто најопасније - раскол - и навлаче проклество на себе,а о њиховом сталном хуљењу на Духа Светог да не говорим.
ppp
ppp


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  ppp on 8th November 2009, 06:18

http://www.borbazaveru.info/content/view/1063/52/
ppp
ppp


Назад на врх Go down

Објасните ми. - Page 2 Empty Re: Објасните ми.

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Страна 2 of 2 Previous  1, 2

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму