АПОСТОЛСКИ ЦЕНТАР 888 ФОРУМ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Жиг звери - шта су вас слагали

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Сале 16th October 2009, 14:45

Као што сами цитираше у филму - ''понављај лаж и натераћеш људе да верују''. Чињенице:

1) Људи који су радили филм нису измислили рупу на саксији, о свему овоме се у свету причало годинама пре него што се овај филм појавио код нас, са српским текстом и гомилом злоупотреба и лажи. Дакле, укуцајте на google Digital angel - The Mark of the Beast и сами потражите доказе. Јесу ли платили некоме ауторска права? Несумњиво је да срж приче, која се тиче целога света, јесте веома близу истине (али ту ''аутори'' нису рекли ништа ново, с обзиром да су све ове чињенице пронашли најпре истраживачи у САД и о томе снимили гомиму филмова сличних овом), али је зато део филма у коме се говори о Србији, и овим просторима уопште, дебело претрпан лажима и полуистином. Злоупотребити приказивање филма о Апокалипси зарад политичких интереса, а представљати се при том као православац - то управо значи бити на путу антихриста. О лажном цитирању и тумачењу Откривења Светога Јована богослова, као и потпуном занемаривању стварног учења нашег Господа Исуса Христа датог у Јеванђељима, а у корист ове или оне цркве - о томе ћу писати другом приликом.

2) Тврде - ''Емисија је урађена са благословом, из разумних разлога нека само Бог зна кога.'' Чему оволика тајанственост, па испада да се о овим темама прича само у Србији. Напротив, прича се у целом свету, много армунетованије и опширније. Оно што ме живо занима је - које је то свештено лице могло да благосиља овај филм, с обзиром на јасну намеру да у Србији његово приказивање послужи за велику манипулацију? Ако изузмемо чињеницу да аутори текста не поседују ни основни ниво писмености (нарочито кубуре са правилном употребом знакова интерпункције, а изгледа да им није најјаснија ни употреба негације приликом грађења различитих врста речи), овом филму иде на терет злоупотреба истине, хришћанства, српске историје... а све са циљем остваривања дневнополитичких интереса.

3) Свети Јосип Радник - католичка црква је 1955. године прогласила 1. мај за празник Светога Јосипа. У филму је наведено следеће: ''Ватикан Тита проглашава Свецем. Свети Јосип Радник, слави се за 1. мај. У кући цвећа је ''сахрањен'' сандук са коњском главом и камењем, да би народ вршио идолопоклонство, што је противно Божјој заповести.'' Ја стварно немам сазнања да ли је у Титов сандук положена коњска, магарећа или слонска глава, али једну ствар сигурно знам. Свети Јосип (православно Јосиф) је био хранитељ нашег Господа Исуса Христа, муж Пресвете Девице Марије. С обзиром да је био тесар и издржавао породицу у којој је растао Син Божији, католичка црква се одлучила да његову личност постави као симбол рада. Нека ми неко каже - после овакве лажи и увреде хранитеља нашега Господа, да ли вас и даље интересују њихова верзија истине о три прста? Људи који су овај филм радили нису се либили грднога богохуљења, а тобоже им је филм благословен и требало би да нам свима послужи као путоказ познања Бога и истине.

4) Масонска теорија еволуције Чарлса Дарвина - аутори изгледа нису имали предмет Филозофија у средњој школи. Анаксимандар (око 610. до 547. године пре Христа) и Демокрит (око 460. до 370. године пре Христа) су, свако у своје време, много пре Дарвина (1809. до 1882. - свега око 2500 година разлике) поставили теорију о еволицуји, сматрајући да је сав органски живот потекао из воде и развијао се од нижих ка виших облицима, прилагођавајући се животним условима средине. Такође, за човека су сматрали да је настао дугим низом преображаја различитих животиња. Није ми познато да ли су ова два грчка филозофа били масони.

5) Масонски симболи - хвала Богу, нису нам приказали ниједан доказ да три раширена прста имају било какве везе са масонеријом. Али, спомињу удружење ''Лобање и кости'', и истичу мртвачку главу као масонски симбол. Зашто им онда није пало на памет да са масонима повежу и гусаре (пирате, како год) и четнички покрет из Другог светског рата? Зашто не спомињу да међу бројним масонским симболима постоји и двоглави орао, сличан ономе на српском грбу? Да ли се може закључити да је више одговарало да се ова аналогија не спомиње?

6) Кажу: ''Земља у којој је сво зло сазрело - Америка.'' Прво, Америка није држава, него континент (или су они под речју ''земља'' управо мислили на континент - можда у том случају сво зло креће од Че Геваре, Кастра или Марадоне?). Према Старом завету, зло настаје када Адам и Ева уберу јабуку са дрвета познања - јесу ли онда аутори филма мислили на то да су Адам и Ева били Американци? Ако је већ из САД иницирана велика већина актуелних светских зала, зашто нису истакли да су управо ''амере'' покрали када су правили филм, односно, да није било ''амера'', не би било ни њиховог филма?

7) Тврде да није само Хитлер побегао из Европе, него да постоји читав ''Армагедоснки Рајх''. Ово је јако битна ставка за све нас - од пресудне важности за целу причу јесте учешће Хитлера у масонском пројекту који води право ка антихристу. Да ли је Хитлер имао подршку неког политичара из Србије или Краљевине Југославије, много пре него што је рат почео? Не само да је имао подршку у виду личности, већ целе једне политичке организације - Југословенског народног покрета Збор на чијем је челу био Димитрије Љотић (идеолошка претеча данашњих организација Образ, Двери српске, СНП 1389... међу којима можемо тражити ауторе овог филма). Зашто Љотић није споменут у филму? Ево, управо ћете сазнати.


8) Овде долазимо до кључне тачке када је у питању српски поздрав са три раширена прста. Наиме, у филму се наводи да је на краља Александра Првог Карађорђевића од стране масона вршен јак притисак да прихвати Хитлеров талас, и да је због одбијања да пристане на крају убијен, заједничким радом усташа и комуниста. У позадини свега је, наравно, масонска организација. Имају ли везе српски фашисти са овим? Димитрије Љотић је 1931. постао министар правде Владе Краљевине Југославије. Након што је краљ Александар одбио његов предлог за новим државним уређењем (основа Љотићеве идеологије је југословенски оријентисан национализам, мусолинијевско сталешко уређење, хитлеровски тоталитаризам и антисемитизам, и све то под монархом), Љотић исте године сам напушта владу. Свега четири дана након што је краљ Александар убијен у Марсеју, у Београду Љотић окупља ситне међусобно идеолошки сродне политичке групе (типа ''Југословенска акција'', ''Буђење'', ''Бојовници'' из Љубљане...) и договара уједињење свих тих група у ЈНП Збор. На изборима одржаним 1938. године, Збор је добио 30 734 гласа, односно 1,01% укупног бирачког тела. Други светски рат је за Љотића дошао као поручен - иза леђа Милану Недићу, од Немаца је добио одобрење да образује своју војску, која ће послужити за истребљивање комуниста и српских националиста (предвођени Драгољубом Михаиловићем, борбу са окупатором отпочели су већ 13. маја, месец дана након капитулације), односно свих оних који не подржавају његову (или Хитлерову, свеједно) идеологију. Љотићев Српски добровољачки корпус за време рата није испалио ниједан метак у Немца или усташу, већ је са бугарским и албанским фашистима ратовао против четника и партизана, коју су у првим месецима рата заједнички деловали против окупатора. Управо су војници Српског добровољачког корпуса (које нам аутори филма представљају као прототип ''српског војника''), увели дизање три спојена прста приликом полагања заклетве, а познато нам је да су фашисти из свих земаља обожавали да злоупотребљавају верске симболе. Дакле, пре 1941. и појаве српских фашиста, овакав начин заклетве није постојао у српској војсци. И, да не беше једног јединог четничког корпуса (Колубарског), који је приликом заклињања 1944. године употребио та иста три спојена прста, српски фашисти би били једини који су такав вид ''поздрава'' користили (данас га користе чланови поменутих ''родољубивих'' организација). Зашто су припадници овог четничког корпуса овако поступили, за сада се не може прецизно рећи (потрудићу се да откријем). Али, можда не би било на одмет истаћи да се већ крајем 1943. дешавају бројна прелажења из СДК-а и Недићеве страже у четнике, па је врло могуће да се управо преко ''пребеглих'' војника заклетва са три спојена прста пренела и на Колубарски корпус.

9) У филму је поздрав са три раширена прста представљен као антихришћански, фашистички и усташки, са очигледном намером да се потпуно искорени у српском народу. Ја сам, до сада, успео да пронађем доказ који употребу три раздвојена прста (знак ИСХС) преноси у далеки шести век, ни мање ни више него на приказу Господа Исуса Христа. Уместо да је аутор текста ''Истина о три прста'' кренуо од те чињенице, он је знак ИСХС директно везао за усташе, а истина је за његове читаоце остала сакривена (какав срБски патриота). Није на одмет напоменути да су се православци све до 1652. крстили са два прста (кажипрстом и средњим прстом - у појединим деловима Русије та традиција је очувана и данас), али нам зато аутор текста потура да је дизање три скупљена прста у вис одлика православаца од 4. века (до раскола у хришћанској цркви дошло је 1054). Све лаж до лажи. Шта је још потребно људима да би увидели истину? Шака стављена у такав положај да су палац, кажипрст и средњи прст одвојени од корена (дакле, веома слично нашем данашњем националном поздраву са три раширена прста), јавља се на бројним православним фрескама на којима су приказани српски свеци (такав положај прсти имају приликом благосиљања). Питање за ''родољубе'' и пропагандисте скрнављеног светосавља било би: да ли су Господ Исус Христ, Свети Сава, Свети Никола... били усташе? Или сте то можда ипак ви? Аутор текста који је пласирао дезинформације и произвољне оцене о томе шта је заправо српски поздрав, уопште не живи у Србији, ма бре шта у Србији - на Балкану. Шта више, цела та машинерија финансирана је из иностранства и оданде идеолошки вођена. Док ми овде грцамо у сиротињи и лажу нас сви и лево и десно, ''они'' из белог света овде потпаљују мржњу и раздор. Чтец, нећеш моћи. Нисмо ми овде толико неписмени, а нарочито није неписмен онај на кога си се свом снагом (која, узгред речено, и није баш нека) окомио. Има и њега ко да брани.

Пошто је текст и превише дугачак, овде ћу стати. Поновио бих само питање са почетка - да ли је могуће да је српски свештеник благосиљао овакву пропаганду, у којој се потурају лажи о свецима, прећуткује истина о симболима и Љотићева војска истиче као прототип српске војске? Браћо и сестре, скрећем вам пажњу да нам се веома ближи избор новога партијарха Српске православне цркве. Ми на њега не можемо никако утицати, али вас упозоравам - уколико одређена ''личност'' буде изабрана на место првог човека наше светосавске цркве, Србе чека време мрачније и од најцрњег комунизма. Његовим избором, ''родољубиве'' организације (које сте и у овом тексту имали прилике да упознате), добиће крила и врло брзо постати главна политичка снага Србије. Три прста (оваква или онаква) су само један детаљ. Они су већ сада толико бахати да дозвољавају себи потурање наивних лажи које нису очигледне само заслепљеном човеку, па можете ли онда замислити како би њихова власт изгледала? За комунисте је било познато да су безбожници, атеисти... Али ови - па они су прави антихришћани, у Божије име продају лаж за истину. Пробудите се људи, шта вам је?!

С вером у Бога, за истину, правду и слободу!

Шта мислите о овом тексту,иначе ово нису моје речи.
Сале
Сале


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  ppp 19th October 2009, 02:07

Текст је апстрактна ГЛУПОСТ!
ppp
ppp


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  ppp 19th October 2009, 02:08

Ма ово су сигурно радили СПО-овци и слични чим су се ухватили за ТРИ ПРСТА, а истовремено написали милион глупости.
ppp
ppp


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Христов ратник 19th October 2009, 11:27

Petar Duhovno Blago ::Текст је апстрактна ГЛУПОСТ!

И ја се слажем да је ГЛУПОСТ, па ја сам лично видео да у римокатоличком календару стоји свети Јосип (а не Јосиф) радник!
Рекао ми је и отац да зна да је то Тито, још пре овог филма!

_________________
Жиг звери - шта су вас слагали Maslin10
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Стефан Игрутин 19th October 2009, 13:54

Ко год је ово написао он хоће да натера друге да прихвате истину.

А и запамтите једно, Пре другог доласка Хпистовог , и при доласку Антихриста појављиваће се много пророци и многи ће им поверовати и поћи за њима... ,, Тако и ово све преобличавају а ми својом слободном вољом можемо одлучити где ћемо и са ким ћемо... Ником не верујте осим Господу Богу а он ће кроз друге људе да нам шаље добро... и тиме ћемо ако Бог да претрпети сва страдања а ко претрпи до краја биће СПАШЕН...
Стефан Игрутин
Стефан Игрутин


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Христов ратник 19th October 2009, 20:25

Стефан Игрутин ::Ко год је ово написао он хоће да натера друге да прихвате истину.

Ја тебе не капирам, па ово је обичан документарни филм, не могуће је направити га са 100 посто истине.
Важно је да испуњавамо Христов закон, све остало је мање-више небитно.

_________________
Жиг звери - шта су вас слагали Maslin10
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Стефан Игрутин 21st October 2009, 18:34

Цвеле1993 ::
Стефан Игрутин ::Ко год је ово написао он хоће да натера друге да прихвате истину.

Ја тебе не капирам, па ово је обичан документарни филм, не могуће је направити га са 100 посто истине.
Важно је да испуњавамо Христов закон, све остало је мање-више небитно.

Наравно да је немогуће направити га са 100 % истине и наравно да морамо испуњавати све христове законе и морамо се предати Христу јер ћемо само у њему наћи спасење.Ко год је ово написао он хоће да натера друге да не прихвате истину.
Ово сам мислио ... фалило је само не... Али опет несмемо у све веровати ако верујемо Христу све остало нас неће погађати толико.
Стефан Игрутин
Стефан Игрутин


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Синђелић1809 30th October 2009, 19:31

Ово ми изгледа као текст човека који мисли да 2. светски рат и даље траје и онда у својој (хвала Богу нама очигледној) острашћености тражи некакве невероватне завере у вези филма.

Кључна прича му је у вези три прста и ту би цео овај његов текст могао да се побије једном реченицом - а то је да ИСХС нема везе са три раширена прста већ представља изображавање почетних и последњих речи имена Господа Исуса Христа.

Што се тиче Димитрија Љотића довољно је рећи да кад је Немачка напала Југославију, Љотић је расписао наредбу припадницима Збора да се мобилишу за рат, што су ови доследно испоштовали и да је био против потписивања Тројног пакта, који су потписали Цветковић и Мачек, управо људи који су хапсили и прогонили припаднике Збора и који су створили претходницу НДХ - Бановину Хрватску
Синђелић1809
Синђелић1809


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Сале 30th October 2009, 19:48

Има још текстова,ако хоћете могу да поставим.
Сале
Сале


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Христов ратник 30th October 2009, 21:25

Сале ::Има још текстова,ако хоћете могу да поставим.

Постави...
Ја би баш волео да чујем мишљења других.

_________________
Жиг звери - шта су вас слагали Maslin10
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Сале 31st October 2009, 02:12

Поздрав шаком са отвореним палцем, кажипрстом и средњим прстом, а затвореним домалим и малим прстом, постао је 90-тих српски национални поздрав. Поздрав је први употребио Вук Драшковић на демонстрацијама одржаним 9. марта 1991. у Београду. Три прста представљају личности које стоје као стубови српке нације и њене историје - Светог Саву (као симбол српске духовности и православља), Карађорђа (симбол српске снаге и храбрости) и Његоша (симбол српског ума и мудрости), односно систем вредности супротстављен комунистичком. Три раширена прста су од идеолошког и антикомунистичког поздрава, убрзо постала широко распрострањен српски национални поздрав, препознатљив у целом свету, пре свега захваљујући спортистима, који су са победничких постоља из држава са свих континената, поздрављали своје земљаке.

Да ли поздрав са три раширена прста има дубље историјско утемељење у српском народу? Пуковник у пензији и доктор војних наука Раде С.Н. Рајић, који се исцрпно бавио пореклом српских поздрава, тврди да се Срби поздрављају са три раширена прста још из свог прехришћанског периода, а поздрав симболише Бога Вида (по њему носи име Видовдан), који је био бог светлости, обиља и јунаштва. Такође, Карађорђе је од народних вођа приликом заклетве, захтевао да му се са три подигнута и раздвојена прста, уз присуство свештеника, закуну на верност. Исто је чинио и неколико година касније Милош Обреновић.

Појединци желе да нас убеде да српски поздрав представља заправо шака са три отворена, али спојена прста (као када се крстимо). Такав ''поздрав'' симболише Свету Тројицу - Оца, Сина и Светога Духа. Потпуно замењујући тезе, они желе да нам потуре лаж и скрнављење управо наше православне вере. Верујући људи би требало да знају да молитва и заклетва нису и никако не смеју да буду исто што и поздрав. У молитвама се обраћамо Богу, Његовом Сину и свецима, а заклетвом дајемо своју реч и част да ћемо испунити оно што обећамо. Као што Богу не шаљемо поздрав, тако не би требало ни човека да поздрављамо шаком која је стављена у положај у каквом се користи док се крстимо. Када у својој десној шаци скупите палац, кажипрст и средњи прст, та шака би једино усмерење требало да има ка вашем челу, стомаку, десном и на крају левом рамену, а не да буде бацана у вис и томе слично.

Као аргумент, ти исти наводе да су три отворена и раширена прста заправо користили нацисти и усташе у Другом светском рату приликом давања заклетве, а да су се, с друге стране, прирадници Српског добровољачког корпуса Димитрија Љотића (који су, такође, идеолошки једнаки нацистима), заклињали онако како они тврде да би сви ми требало да се поздрављамо. Нацисти су злоупотребили пуно симбола чија се старост протеже и хиљадама година уназад (између осталог и кукасти крст, односно свастику), а за прилику давања заклетве злоупотребили су три отворена и благо раздвојена (а не и раширена) прста - по угледу на хришћански симбол стар две хиљаде година, који представља заправо знак Исуса Христа (знак ИСХС). Усташе су тим симболом хтеле да истакну како своје клање спроводе у Његово име (познато је да Хрвати себе воле да називају ''Исусовцима'', а уместо уобичајеног поздрава ''добар дан'', употребљавају ''хваљен Исус'' - ''увек хваљен''). На фотографијама усташких заклетви можете примети да они дижу три благо раздвојена, али не и раширена прста. Када је у питању наша православна вера, довољно је да обратите пажњу на фреске у манастирима на којима је десна рука светаца често подигнута, а шака у таквом положају да су управо палац, кажипрст и средњи прст отворени - у таквом се положају шака нађе приликом благосиљања (или у положају у којем се кажипрст и средњи прст отварају, а палац и домали прст додирују ближе корену шаке - и један и други положај шаке и прстију осликан је на православним фрескама, с тим што овај други представља приказ шаке којом су се крстили стари православци). Пошто тврде да су три раздвојена прста нацистички и усташки симбол, остаје нам да их питамо - да ли су Господ Исус, Свети Никола, Свети Сава... били нацисти и усташе?

Као пандам усташама, Љотићева војска је приликом заклетви истицала верски симбол. Политика Љотићевог Југословенског народног покрета Збор, јесте залагање за један тоталитаран, сталешки и недемократски систем, са наглашеним антисемитизмом, а инспирацију за своје политичко убеђење Љотић је пронашао у лику и делу Адолфа Хитлера. Што се тиче поздрава који нам они предлажу, битно је истаћи да он нема дубоког корена у српском народу (јер се три скупљена прста нису користила никада као поздрав!). Истини за вољу, поред Љотићеве војске, заклетву са три спојена прста полажу и припадници једног четничког корпуса (Колубарског) 1944. године. На основу две фотографије Колубарског четничког корпуса и неколико фотографија на којима су приказане заклетве војника СДК-а, неонацистичке организације које се у Србији представљају као ''родољубиве'', потуриле су причу како три спојена прста представљају православни и српски поздрав ''више од хиљаду година''. Питање је - где су вам слике са тим поздравом старије од 1941. године? Очигледно да ни они ни њихове присталице не знају да је до расцепа хришћанске цркве на католичку и православну дошло 1054. године (дакле, сваки симбол који је постојао пре тог периода, не може бити ни католички ни правослани, већ само хришћански), а да су Срби постали хришћани православне оријентације тек почетком 13. века (1219. Српска православна црква званично постаје самостална). Исто тако, не знају да су се изворни хришћани православне оријентације крстили са два прста (као на слици), а тек 1652. године и Руска православна црква, као последња, усваја да се верници крсте са три спојена прста. Да ли три скупљена прста постоје макар на једној фресци или икони на овоме свету? О каквим хиљадама година српског православног симбола онда они причају?
Сале
Сале


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Христов ратник 31st October 2009, 12:20

Само да прокоментаришем Laughing

Сале ::Три прста представљају личности које стоје као стубови српке нације и њене историје - Светог Саву (као симбол српске духовности и православља), Карађорђа (симбол српске снаге и храбрости) и Његоша (симбол српског ума и мудрости), односно систем вредности супротстављен комунистичком.

Ако ћемо тако, Цар Лазар би пре требао да буде симбол храбрости...

Мада текст ми се уопште не допада, ал лепо је чути свачије мишљење, макар било и глупо Laughing
Сале јел знаш ко је ово писао?

_________________
Жиг звери - шта су вас слагали Maslin10
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Србин_православац 31st October 2009, 14:35

Синђелић1809 ::Што се тиче Димитрија Љотића довољно је рећи да кад је Немачка напала Југославију, Љотић је расписао наредбу припадницима Збора да се мобилишу за рат, што су ови доследно испоштовали и да је био против потписивања Тројног пакта, који су потписали Цветковић и Мачек, управо људи који су хапсили и прогонили припаднике Збора и који су створили претходницу НДХ - Бановину Хрватску
Схватам ја то, чуо сам да је био изузетно побожан, да је знао Литургију са 6 година напамет, али шта ћемо са нпр оваквим сликама?

Жиг звери - шта су вас слагали Hvtfg6
Српски добровољачки корпус

Знам да су ове књиге што се уче комунистичке, али не могу да схватим да један православац сарађује са Немцима и још ставља свастике као облежја својих војника...

_________________
Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика ми сила прети, него по томе колику светињу браним!
Жиг звери - шта су вас слагали 8r-jedans Кликни на анимацију
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙΝ
Србин_православац
Србин_православац
Admin


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Сале 31st October 2009, 14:43

Није Цар него Кнез Лазар,зар не?
Аутор текстова је Милан Вукајловић,јел неко чуо за њега?
Сале
Сале


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Христов ратник 31st October 2009, 14:44

Сале ::Није Цар него Кнез Лазар,зар не?

Цар Лазар, ипак... Laughing

http://www.vidovdan.org/arhiva/article1366.html&

http://www.znanje.org/i/i21/01iv11/01iv1133/car_lazar.htm

https://www.facebook.com/people/CAR-Lazar-Xrebeanovi/1596074551?ref=search
-------------------------------------------------------------------------------
Цар Лазар и царица Милица

Цар Лазаре сједе за вечеру,
Покрај њега царица Милица;
Вели њему царица Милица:
"Цар-Лазарем српска круно златна,
Ти полазиш сјутра у Косово,
С собом водиш слуге и војводе,
А код двора никог не остављаш,
Царе Лазо, од мушкијех глава,
Да ти може књигу однијети
У косово и натраг вратити;
Одводиш ми девет миле браће,
Девет браће, девет Југовића:
Остави ми брата бар једнога,
Једног брата сестри од заклетве!"
Њој говори српски кнез Лазаре:
"Госпо моја, царице Милице,
Кога би ти брата највољела
Да т' оставим у бијелу двору?"
- "Остави ми Бошка Југовића."
Тада рече српски кнез Лазаре:
"Госпо моја, царице Милице,
Када сјутра бијел дан осване,
Дан осване и огране сунце,
И врата се отворе на граду,
Ти ишетај граду на капију:
Туд ће проћи војска на алаје,
Све коњици под бојним копљима,
Пред њима је Бошко Југовићу,
И он носи крсташа барјака;
Кажи њему од мене благосов,
Нек да барјак коме њему драго,
Па нек с тобом код двора остане."
Кад ујутру јутро освануло
И градска се отворише врата,
Тад ишета царица Милица,
Она стаде граду код капије:
Ал' ето ти војске на алаје,
Све коњици под бојним копљима,
Пред њима је Бошко Југовићу
Н алату, вас у чистом злату,
Крсташ га је барјак поклопио,
Побратиме, до коња алата:
На барјаку од злата јабука,
Из јабуке од злата крстови,
Од крстова златне књиге висе,
Те куцају Бошка по плећима;
Примаче се царица Милица,
Па ухвати за узду алата,
Руке склопи брату око врата,
Па му поче тихо говорити:
"О мој брате, Бошко Југовићу,
Цар је тебе мене поклонио
Да не идеш на бој на Косово,
и тебе је благосов казао
Да даш барјак коме тебе драго,
Да останеш са мном у Крушевцу,
Да имадем брата од заклетве."
Ал' говори Бошко Југовићу:
"Иди,сестро, на бијелу кулу;
А ја ти се не бих повратио,
Ни из руке крсташ барјак дао,
Да ми царе поклони Крушевац;
Да ми рече дружина остала:
- "Гле страшивца Бошка Југовића!
Он не смједе поћи у Косово
За крст часни крвцу прољевати
И за своју вјеру умријети!"
Пак проћера коња на капију.
Ал' ето ти старог Југ-Богдана
И за њиме седам Југовића,
Све је седам устављала редом,
Ал' ниједан ни гледати неће.
Мало време затим постајало,
Ал' ето ти Југовић-Војина,
И он води цареве једеке,
Покривене сувијем златом,
Она под њим ухвати кулаша,
И склопи му руке око врата,
Па и њему стаде говорити:
"О мој брате, Југовић-Војине,
Цар је тебе мене поклонио,
И тебе је благосов казао
Да даш једек' коме тебе драго,
Да останеш са мном у Крушевцу,
Да имадем брата од заклетве."
Вели њојзи Југовић Војине:
"Иди, сестро, на бијелу кулу;
Не бих ти се, јунак, повратио,
Ни цареве једеке пустио,
Да бих знао да бих погинуо!
Идем, сејо, у Косово равно
За крст часни крвцу пролијевати
И за вјеру с браћом умријети."
Пак проћера коња на капију.
Кад то виђе царица Милица,
Она паде на камен студени,
Она паде, пак се обезнани.
Ал' ето ти славнога Лазара.
Када виђе госпу Милицу,
Удрише му сузе низ образе;
Он с' обзире с десна на лијево,
Те дозивље слугу Голубана:
"Голубане, моја вјерна слуго,
Ти ођаши од коња лабуда,
Узми госпу на бијеле руке
Пак је носи на танану кулу;
Од мене ти Богом просто било,
Немој ићи на бој на Косово,
Већ остани у бијелу двору!"
Кад то зачу слуга Голубане,
Проли сузе низ бијело лице,
Па одсједе од коња лабуда,
Узе госпу на бијеле руке,
Однесе је на танану кулу;
Ал' свом срцу одољет' не може
Да не иде на бој на Косово,
Већ се врати до коња лабуда,
посједе га, оде у Косово.

_________________
Жиг звери - шта су вас слагали Maslin10
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Константин 31st October 2009, 20:18

Sale, ajd jade odleprsaj tamo odaklen si dosao, pa kad se malo informises onda pisi..
Ili jednostavnije receno ne lapdaj.. kad nesto tvradis postavi izvore tvrdnji kao dokazni matreijal.
PS.pozdravi drgove u dugim koznim crnim mantila :cherry:
Константин
Константин


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Константин 31st October 2009, 21:54

Константин ::Sale, ajd jade odleprsaj tamo odaklen si dosao, pa kad se malo informises onda pisi..
Ili jednostavnije receno ne lapdaj.. kad nesto tvradis postavi izvore tvrdnji kao dokazni matreijal.
PS.pozdravi drgove u dugim koznim crnim mantilima :cherry:
Константин
Константин


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  СнагаСамсонова 31st October 2009, 22:11

Константин ::
Константин ::Sale, ajd jade odleprsaj tamo odaklen si dosao, pa kad se malo informises onda pisi..
Ili jednostavnije receno ne lapdaj.. kad nesto tvradis postavi izvore tvrdnji kao dokazni matreijal.
PS.pozdravi drgove u dugim koznim crnim mantilima :cherry:

ovo ne pise on, polako...
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Христов ратник 31st October 2009, 22:15

Сале се, мислим, чак и не слаже са овим што је поставио.
Ја сам му рекао да постави наставак.
Треба чути свачије мишљење.

_________________
Жиг звери - шта су вас слагали Maslin10
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Сале 1st November 2009, 15:36

Константин ::Sale, ajd jade odleprsaj tamo odaklen si dosao, pa kad se malo informises onda pisi..
Ili jednostavnije receno ne lapdaj.. kad nesto tvradis postavi izvore tvrdnji kao dokazni matreijal.
PS.pozdravi drgove u dugim koznim crnim mantila :cherry:

Полако брате,што ме осуђујеш?
Ови текстови нису моје речи нити се слажем са тим текстовима.Поставио сам их само да бих чуо ваше мишљење.Извор је фејсбук а аутор је Милан Вукајловић.
Сале
Сале


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Христов ратник 1st November 2009, 17:03

Сале ::
Константин ::Sale, ajd jade odleprsaj tamo odaklen si dosao, pa kad se malo informises onda pisi..
Ili jednostavnije receno ne lapdaj.. kad nesto tvradis postavi izvore tvrdnji kao dokazni matreijal.
PS.pozdravi drgove u dugim koznim crnim mantila :cherry:

Полако брате,што ме осуђујеш?
Ови текстови нису моје речи нити се слажем са тим текстовима.Поставио сам их само да бих чуо ваше мишљење.Извор је фејсбук а аутор је Милан Вукајловић.

Ма опуштено брате, само ти постављај.
Можемо о свему да причамо.
Чак и да си ти то написао, нико нема право да те осуђује!
Свако добро брате Сале!

_________________
Жиг звери - шта су вас слагали Maslin10
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Сале 1st November 2009, 17:12

Хвала ти али они текстови нису моји,заиста не лажем вас.
Ви сте искуснији у овоме од мене па сам желео да прочитам ваше мишљење.
Сале
Сале


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Христов ратник 1st November 2009, 17:21

Сале ::Хвала ти али они текстови нису моји,заиста не лажем вас.

Па знам брате да нису твоји...

_________________
Жиг звери - шта су вас слагали Maslin10
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Стефан Игрутин 1st November 2009, 18:01

Нико те несме грдити и нико несме да те осуђује осим Господа ...

Истина се на крају дозна, тако да ако си поставио , увек морамо да чујемо и туђе мишљење а човек ће по слободи коју је Бог подарио сам да изабере пут , по коме ће да корача ...

Ја ти верујем да ниси ти...

Постави још тих списа... да видимо баш шта други мисле...
Стефан Игрутин
Стефан Игрутин


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Христов ратник 1st November 2009, 18:03

Стефан Игрутин ::...увек морамо да чујемо и туђе мишљење а човек ће по слободи коју је Бог подарио сам да изабере пут , по коме ће да корача ...
Ја ти верујем да ниси ти...
Постави још тих списа... да видимо баш шта други мисле...

Слажем се потпуно!
Да охрабримо мало Сала...
Сале за председника! :cheers: Laughing

_________________
Жиг звери - шта су вас слагали Maslin10
Христов ратник
Христов ратник


Назад на врх Go down

Жиг звери - шта су вас слагали Empty Re: Жиг звери - шта су вас слагали

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму