АПОСТОЛСКИ ЦЕНТАР 888 ФОРУМ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Срамота: Честитамо на геноциду!

Go down

Срамота: Честитамо на геноциду! Empty Срамота: Честитамо на геноциду!

Порука  Стефан 14th November 2009, 17:16

Срамота: Принц Александар Карађорђевић и бројни београдски глумци „увеличали“ прославу Дана државности Хрватске

Српски политичари нису дошли у хрватску амбасаду, али ту су били поједини глумци, новинари, свештеници, па чак и генерали
Михајлов: Немам речи за такав поступак престолонаследника

Маркићевић: Ја бирам друштво, могао би то и он да ради

Годишњица проглашења независности Републике Хрватске, што је био увод у прогон и геноцид над Србима, обележена је и у хрватској амбасади у Београду.
Док су Стјепан Месић и Иво Санадер прослављали Дан државности у Книну, њиховом амбасадору Жељку Купрешку честитали су многе јавне личности из Србије. Осим Станимира Вукићевића, државног секретара министарства спољних послова Србије и појединих генерала Војске Србије готово да није било других представника власти и државних институција.
Међутим, на свечаност код Хрвата дошли су владика Хвостански Атанасије Ракита, професор богословије Радован Биговић, бизнисмен Драгомир Ј. Карић, глумци Аљоша Вучковић, Весна Чипчић, Неда Арнерић, Бранислав Лечић, Ива Штрљић, новинари Драган Бујошевић и Антонела Риха, као и бивши премијер Србије Зоран Живковић.
Први пут у јавни живот Србије, од када му је одобрен агреман, укључио се и амбасадор Македоније, његова екселенција Љубиша Георгијевски.
Ипак, главни гост је био принц Александар Карађорђевић.
- Покушали смо да принцу укажемо на то да би било боље кад не би отишао у хрватску амбасаду, међутим он је инсистирао. Престолонаследник не жели да се бави политиком и сматра да сви народи бивше Југославије морају да се окрену будућности и старе неспоразуме да оставе у прошлости, рекао је за Правду извор из окружења Александра Карађорђевића који је инсистирао на анонимности.
Посланик из Нове Србије, Мирослав Маркићевић, изненађен је што је престолонаследник Карађорђевић присуствовао прослави Дана државности Хрватске.
- И ја као посланик добијам веома срдачне позиве из разних амбасада, институција, али, бирам где ћу да се појавим. То је моја порука. Иако ја не поредим своју функцију са престолонаследником, понављам да и ја бирам где ћу се појавити - казао је Маркићевић.
Да престолонаследник није смео да се појави на прослави дана државности Хрватске, јер то нису учинили ни председник ни премијер, сматра посланик из Српске напредне странке Милета Поскурица.
- Александар Карађорђевић је показао да функционише по својим сопственим мерилима и принципима, а требало би да његово деловање буде усаглашено са званичном политиком Србије. Он је симбол државе, а то је урадио на своју руку. Са друге стране, тражи рехабилитацију монархије. Обавеза суверена је да заступа државну политику, а он то није учинио - казао је Поскурица.
Он је додао да се из државног буџета издваја велики новац за краљевску породицу и да би та средства требало рационализовати.
Члан Главног одбора ДСС-а Дејан Михајлов наглашава да је „без текста".
- Изненађен сам тим потезом престолонаследника. Просто, немам речи. С једне стране, он има право на лични став, али, он ипак симболише државу и требало би да заступа званичну политику - казао је Михајлов.
Посланик СПС-а Ђорђе Милићевић кратко је казао да је изненађен, али да би требало питати престолонаследника који су му били мотиви и интереси да присуствује свечаности. Он је нагласио и да је 100 милиона колики су трошкови двора велика цифра, те да би то требало свести на неки рационални ниво.
Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма кратко је рекао да га то не интересује.
- Карађорђевић је за мене само грађанин Србије. А мене не интересује где иде грађанин Србије - казао је Палма.
Стефан
Стефан


Назад на врх Go down

Срамота: Честитамо на геноциду! Empty Re: Срамота: Честитамо на геноциду!

Порука  Маринковић 29th January 2011, 15:54

Срамота! Република Хрватска је настала као последица прогона и злочина над српским народом који се на територијама са којих су прогањани живели дуже од хрватског народа. Ова вест ме је шокирала нарочито присуство чланова СПЦ и престолонаследника Александра. Честитали су Хрватима на убијању и прогону Срба. Данас су Срби у Хрватској заборављени од свих и препуштени на милост и немилост онима који би са њима чинили исто као и за време другог светског рата. Каква ће бити судбина нас Срба на овим подручјима, плашим се и да помислим, молим Господа Бога да буде милостив према нама и сачува нас.
Маринковић
Маринковић


Назад на врх Go down

Срамота: Честитамо на геноциду! Empty ...........................

Порука  грешник1951 7th September 2012, 13:15

..........................
грешник1951
грешник1951


Назад на врх Go down

Срамота: Честитамо на геноциду! Empty Re: Срамота: Честитамо на геноциду!

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму