Биометријски пасош!

Страна 9 of 16 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16  Next

Go down

Биометријска документа

Биометријски пасош! - Page 9 Vote_lcap62%Биометријски пасош! - Page 9 Vote_rcap 62% 
[ 16 ]
Биометријски пасош! - Page 9 Vote_lcap19%Биометријски пасош! - Page 9 Vote_rcap 19% 
[ 5 ]
Биометријски пасош! - Page 9 Vote_lcap19%Биометријски пасош! - Page 9 Vote_rcap 19% 
[ 5 ]
 
Укупно гласова : 26
 
Poll closed

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  ppp on 11th December 2009, 03:31

ДИГИТАЛНИ АНЂЕО III


Ових дана се појавио и трећи део филма Дигитални анђео. Сва три дела су некако аматерски урађена и у њима се показује једна недоследност. Наиме, прво су се фокусирали на причу о борби против чипа за који су тврдили да је жиг антихриста, да би већ у овом трећем делу почели да тврде како је чип превазиђен, вероватно ће у неком следећем дигиталном анђелу бити превазиђена и ова биометријска идентификација и питање је само на чему ће се зауставити. На тај начин, подсећају на суботаре и јеховине сведоке, који су израчунавали време доласка Христовог, и онда продавали све што су имали, куповали свечана одела и ишли на пољане са песмама да дочекају Христа и Христос није дошао, а имања продали. И онда тражили грешку, па поново израчунавали па поново излазили на пољане и чекали, а Христос опет није дошао. И онда то израчунали да ће се десити у време првог светског рата, и опет није дошао. Онда су се досетили и рекли: "па дошао је невидљиво". А Исус лепо каже: "У последња времена појавиће се многи лажни пророци, који ће говорити: ево овде је, ево онде је." И говори Господ да се не излази у поља итд. И на тим секташима се то обистинило и видимо да су последња времена. Али суботари и јеховини сведоци су бар искренији по томе што су они тада ипак били заокупљени доласком Исуса Христа, а ови нови пророци су заокупљени доласком АНТИХРИСТА.

Ми у символу вере уопште не говоримо о доласку антихриста, него говоримо о доласку Христовом који ће да суди живима и мртвима. А тај антихрист није био достојан да буде у СИМВОЛУ ВЕРЕ, јер је нечист и њега ће убити Исус Духом уста својих. Дух ових филмова је секташки и нема никакве везе са духом православља. Слушајући ове филмове човек бива узнемирен и губи мир, а Исус својем малом стаду говори: МИР ВАМ, МИР СВОЈ ДАЈЕМ ВАМ, МИР СВОЈ ОСТАВЉАМ ВАМ, НЕ ДАЈЕМ ВАМ ГА КАО ШТО ГА СВЕТ ДАЈЕ. Значи, ако ми имамо УМ ХРИСТОВ, МИР ХРИСТОВ, БЛАГОДАТ ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА, И ЉУБАВ БОГА ОЦА, И ЗАЈЕДНИЦУ СВЕТОГА ДУХА, зашто онда да мучимо себе непотребно. Зашто да нас обузима маловерство и неспокојство западних секташа? Не кажем да тајна безакоња не ради, али и апостол Павле је говорио да тајна безакоња ради. И такође верујем да иде велика невоља на свет, јер свет сав у злу лежи. Али када небогонадахнуто тумаче Откривење Јованово, ови људи само ИСМЕВАЈУ ОТКРИВЕЊЕ ЈОВАНОВО. Свети оци када би приступали тумачењу нечега што је речано у Светом Писму су приступали са страхом Божијим и молитвом, некада и са постом, а из ове приче у овом филму се не осећа тај благочестиви, побожни приступ тумачења књиге Откривења. И речено је код апостола Павла: "Љубљени, не верујте свакоме духу, него кушајте духове јесу ли од Бога, јер се и сам ђаво претвара у светлог анђела да би преварио изабране". А ми нисмо у стању да испитамо животе ових људи који говоре о овим документима , о чиповима (сада већ превазиђеним у овој причи), нисмо у стању да испитамо њихову веродостојност, јер људи који су под дејством страсти нису веродостојни сведоци истине Божије, јер који су испуњени Духом Светим они се не страше да кажу своје име, а пошто се страше да изнесу своје име сведоче да нису испуњени Духом Светим, јер Бог Духа Светога не даје у нечисте сасуде, у остраствљене људе, јер када је Дух Свети сишао на апостоле, они се више нису страшили смрти, нити страдања за Христа (а ови су обично анонимуси, а Црква Православна не може прихватити безимене људе, колико год да се ти људи у филму боре против замене имена бар кодом, они нигде своје име неће да кажу, да знамо ко су).


Ово је врло опасна ствар, јер се на просторе Православне Цркве уноси протестантски дух да свак тумачи како хоће Свето Писмо (зато протестанти имају безброј тумачења ), као да не постоји ЗАКОНИТА ЦРКВЕНА ЈЕРАРХИЈА код нас православних. Ово је врло опасна ствар, јер се под видом борбе против нових докумената исмева и сама Црква, јер у овом случају неки анонимни људи (анонимуси), неки непознати људи, се постављају у улогу правилног тумача Истине, гаранта Истине, а испада да епископи којима је од Бога поверено да УПРАВЉАЈУ РЕЧЈУ ИСТИНЕ БОЖИЈЕ нису више гарант, да Дух Свети не делује код епископа! И на тај начин руше установе Цркве. А да заиста хоће да у православном духу делују, ови људи би деловали у оквиру Цркве, а не овако самостално и анонимно, јер они не могу никоме да се ставе у Цркви у послушност, а по речима светог пророка Самуила "непослушност је гора од идолопоклонства". Не треба православни хришћани да се обмањују овим причама, зна се како је Бог устројио цркву и кога у цркви треба да питају за шта.

Разноразне секте које се баве апокалиптичким темама, добом антихриста, постављају јако много материјала на интернет. У филму Дигитални анђео доста материјала је позајмљено управо са тих секташких сајтова који се баве том проблематиком (као што су суботари или адвентисти и јеховини сведоци). Анонимност твораца сва три дела дигиталног анђела, њихова недоследност, чињеница да је доста садржаја преузето са тих секташких сајтова, и немир који филм изазива указују да православни хришћанин треба са много опрезности да се односи према филму Дигитални анђело. Није хришћански некога страшити, уцењивати спасењем, одузимати мир, а при томе не нудити алтернативу.

Свакако да у условима светског тоталираризма којем се приближавамо, у којем ће по речима Откривења Јовановог хришћани бити гоњени и маргинализовани у друштвеном животу, хришћане интересује и питање тог ЖИГА ЗВЕРИ . Али хришћанин такође треба да има у виду да је новозаветна књига Откривење Јованово пророчка књига, и као пророчка књига не може се тумачити на исти начин као што се могу тумачити и законске књиге четири јеванђеља и поучне књиге посланица, и историјска књига Дела апостлских. Баш из разлога што је то пророчка књига, свети оци се никада нису усуђивали да комплетно тумаче Откривење Јованово, јер у њој има доста праслика и визија, алегорија, које се не могу олако тумачити. Не може се Откривење Јованово тек тако протумачити људским умом, за то је потребно стећи "ум Христов" како говори апостол Павле, тј. стећи Духа Светога који ће нас увести у сву Истину, а за то је потребан врлински и светотајински живот по јеванђељу Христовом. Не може се о жигу звери говорити "погађачким духом", час говорећи жиг звери је чип, час говорећи "чип је превазиђен". Тако православни хришћани не треба да раде.

Размишљање о доласку Христовом изазива у нама љубавна радосна осећања, која снаже човека, која уносе хармонију у човека. А претерана размишљања о доласку антихриста уносе немир, слабе веру и наду на Бога, смућују ум, изазивају колебање у души, уопште раслабљују човека, многе и духовно паралишу. Бављење причом о доласку антихриста постаје својеврсна страст, и као свака страст ово има за последицу лишавање благодати Божије, а без благодати Божије нема спасења. Добро је и потребно читати и о последњим временима, али са расуђивањем и надом на Бога, чувајући мир душевни и кроз светотајински живот стицати Духа Светога, који једини истински душу може да утеши и у најтежим временима гоњења Цркве и једино се уз помоћ Духа Светога, који се зове и Дух Истине може победити Отац Лажи који је Сатана. То је једини Пут којим се побеђује зло у нама и око нас, то је једини Пут којим ћемо се одржати и у та последња времена, која ће и бити тешка каква нису била од постанка света, али Христос каже и храбри: "НЕБОЈ СЕ СТАДО МАЛО, ЈА ПОБЕДИХ СВЕТ".


јерођакон Доситеј Хиландарац
ppp
ppp


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  ivan on 11th December 2009, 04:19

Ово вријеме тражи од слуге Божијега озбиљност, неозбиљна околосебна гледања никоме добра не може донијети. Филм дигитални анђео 3 не доноси страх ни панику, само позива на будност, указује на провалију, да се треба чувати... као руке од струје или вреле рерне , тако и добровољног полагаља руку на скенирање или потпис. ''Учите се да препозннајете дух времена, проучавајте га, тако да ћете кад год је то могуће моћи да избегнете његов утицај..'', ово је рекао свети Игњатије Брјанчанинов.

ivan


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Sveto Pravoslavlje on 11th December 2009, 23:09Последњи изменио Sveto Pravoslavlje дана 14th December 2009, 06:26. измењено укупно 1 пута
Sveto Pravoslavlje
Sveto Pravoslavlje


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  ivan on 12th December 2009, 15:22

Дигитални анђео 3, допуњено...

ivan


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Њикалај on 12th December 2009, 15:53

ivan ::Дигитални анђео 3, допуњено...

како допуњено? А и сада има само три клипа, мени се не појављује 4-ти.
Њикалај
Њикалај


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Sveto Pravoslavlje on 12th December 2009, 15:58

https://www.youtube.com/watch?v=S1e0TN-BZfo a sta to fali biometriji molim vas.....
Sveto Pravoslavlje
Sveto Pravoslavlje


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  ivan on 12th December 2009, 16:24

На почетку прве је кратка, сматрајте душекорисна допуна..

ivan


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  ivan on 14th December 2009, 03:43

Уновинару де, па ихтусу итд... појавиле су се критике негативне на филм дигитални анђео 3, и то ће многим њиховим читаоцима послужити као оправдање да узму ''нешкодљива'' биометриска докуимента. Ја ћу и даље читати радо њихове душекорисне текстове, али ова критика није добронамјерна, што ја разумијем, јер самоћа односно усамљеност је камен сотицања и највећих бораца оцвог раслабљеног 21 вијека.

ivan


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Њикалај on 14th December 2009, 11:52

ivan ::Уновинару де, па ихтусу итд... појавиле су се критике негативне на филм дигитални анђео 3, и то ће многим њиховим читаоцима послужити као оправдање да узму ''нешкодљива'' биометриска докуимента. Ја ћу и даље читати радо њихове душекорисне текстове, али ова критика није добронамјерна, што ја разумијем, јер самоћа односно усамљеност је камен сотицања и највећих бораца оцвог раслабљеног 21 вијека.

Е брате... неки од мојих најближих ми не верују, а у духу су. А ови који се отприлике слажу само ме застрашују питањима, где ћеш, шта ћеш да радиш, како ћеш да живиш... Али изгледа да се историја понавља, као што је Господ једном и рекао у јеванђељу отприлике: Царство Божије ће доћи неприметно као када је поплава дошла у време када је Ној упозоравао људе, сви ће до последњег дана да једу, пију и да се веселе док се не појави поплава и однесе их... можда се то управо сада и дешава. Па и ми хришћани као да очекујемо неку катаклизму, па као онда бежи у планине, куд који мили моји, а на свесно одрицање, сви смо готово и заборавили.
Ко изабере спашће се! ,О) Свако добро!
Њикалај
Њикалај


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  ivan on 15th December 2009, 01:04

Драги пријатељи, да нијесве црно у земљи свјетославији, доказ је ноћашњи текст на Борби за веру о прогласу светогорских монаха ... силовита је борба за душу, зато стражите!

ivan


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Константин on 15th December 2009, 01:49

ivan ::Драги пријатељи, да нијесве црно у земљи свјетославији, доказ је ноћашњи текст на Борби за веру о прогласу светогорских монаха ... силовита је борба за душу, зато стражите!
могао си нам поставити и линк
Константин
Константин


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  ivan on 15th December 2009, 02:06

Радо бих га поставио, али не знам како се поставља..

ivan


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Њикалај on 15th December 2009, 11:46

Константин ::
ivan ::Драги пријатељи, да нијесве црно у земљи свјетославији, доказ је ноћашњи текст на Борби за веру о прогласу светогорских монаха ... силовита је борба за душу, зато стражите!
могао си нам поставити и линк


Па шта сада ово значи, јел' су личне карте или пасоши код нас, због процедуре, жиг звери или нису!?
Мени је све ово више нејасно, да сам лаик, што изгледа да јесам, ја бих само попиздео и не бих се више уопште распитивао о свему овоме! Људи, могима који сумњају и којима треба одговор су га можда потражили овде, а после свих ових постова... питање да ли се неко ко није баш у вери вратио на форум. Ова тема је отворена за отворену расправу о томе да ли или не. а сви су уздржани осим дигиталног анђела. мислим... Биометријски пасош! - Page 9 855868

Ја више благе везе немам. изгледа да смо сви када је у питању таква одлука сами, па ко где.
Њикалај
Њикалај


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Њикалај on 15th December 2009, 11:58

TruthSeeker ::Теби и мени није сигурно згодан, али нећемо заборавити да када је он постао председник, плакали су сузе радоснице широм света и кинези и јапанци и у европи и аустралији. Плус сам био први који је пустио revesed yes we can = thank you satan Koincidencija ili ne, prosudite sami...


па то си био ти... ,О) гледао сам то, тј слушао, и има оно као 'let me express, let me express' - serve satan, невероватно је како је се ту добро чује.
Њикалај
Њикалај


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  ivan on 15th December 2009, 13:11

Вријеме је кад појачана будност и бистро расуђивање може донијети многи род. Али, тешко доиљама и трудницама... тешко њима... који пију млијеко у погрешно доба, и који се касно труде...

ivan


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Њикалај on 15th December 2009, 13:27

ivan ::Вријеме је кад појачана будност и бистро расуђивање може донијети многи род. Али, тешко доиљама и трудницама... тешко њима... који пију млијеко у погрешно доба, и који се касно труде...

разумем те, али не схватају сви исто, није једноставно за људе који су посумњали у ова нова документа, у која сам и ја посумњао има дуже време, да се тек тако одлуче на један јако битан корак, поготову ако нису правилно и сигурно усмерени на праву истину, јер ако се ми овде нећкамо и тако говоримо те о чипу, те о документима, па затим и картама за осигурање, свако ће се запитати: добро шта је овде шта?!
Дефинитивно ми морамо сами овде показати колико смо спремни да се одрекнемо за Христа. Као што сам већ негде и написао, супови су већ годину дана пуни, људи једва чекају да реше проблем папирологије и документације, већина и која је посумњала се смирила изјавом да то није још то и да се можемо служити новим документима, црква ту не износи свој став, а једва неки искуснији духовници се бране тиме што ћуте. И ја сам збуњен, а гомила више и не прави питање.
Њикалај
Њикалај


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Њикалај on 15th December 2009, 13:39

Не знам да ли сам ја овде блесав, или нико не схвата озбиљност ситуације.
У суштини, нисмо ни толерантни, а камоли солидарни.

Када кажем да се сваког дана толико захтева преда за пасош или личну карту, то аутоматски значи да је то 90 посто људи који ће напустити веру и кренути себи да стварају егзистенцију! А ми се овде премишљамо и нећкамо. Изгледа да нико од нас и не верује довољно!
Ја не могу сам да покренем штрајк који су покренули Руси и Грци зато што овде као да никога није ни брига... а вероватно сам и ја лицимер, јер ко зна, да мени можда не истичу документа можда се ја не бих овако борио, мада чистом сумњам. Храброст је у срцу, не у речима, снази, делима, већ у вери!


Последњи изменио Њикалај дана 13th January 2010, 23:14. измењено укупно 1 пута
Њикалај
Њикалај


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  ivan on 15th December 2009, 14:32

Садашње отступништво је допуштено Богом: немој покушавати да га утврдиш твојом немоћном руком. Устани, сачувај се од њега сам и то је за тебе довољно. Упознај се са духом времена, изучи га да би по могућности избегао његов утицај… постојано страхопоштовање пред судовима Божијим неопходно је ради правилног духовног живљења. У то страхопоштовање и покорност Богу потребно је приводити себе вером. Над судбама света и свакога човека будно бди Промисао Свемогућег Бога, - и све што се дешава, дешава се или по вољи или по допуштењу Божијем…

Свети Игњатије Брајчанинов 1865 год.

ivan


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Њикалај on 16th December 2009, 14:27

Као што рекох: никог овде изгледа да није ни брига.

Позивања на св. Оце?
Да, питам се да ли би се борили или мирно гледали како народ тоне!?
Али као што рекох, изледа да смо ми увек сами на своме, само да нам после не буде крив ,,ђаво" док смо ми смирено и паметно гледали како нам односи оно највредније - дух, људске душе, а то су наши ближњи!
Њикалај
Њикалај


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty mudrycz

Порука  mudrycz on 16th December 2009, 14:41

TruthSeeker ::Теби и мени није сигурно згодан, али нећемо заборавити да када је он постао председник, плакали су сузе радоснице широм света и кинези и јапанци и у европи и аустралији. Плус сам био први који је пустио revesed yes we can = thank you satan Koincidencija ili ne, prosudite sami...brate poslusao sam tvoj revesed.....tesko da je to slucajnost...uostalom vec je javna tajna da se nemoze ni doci na neke svetske kljucne pozicije ako neces slaviti satanu...a tek za predsednika amerike.....
pozdrav brate...

mudrycz


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  ivan on 16th December 2009, 15:34

Брате Николај, твоја жеља је чиста и надасве људска, што је неспорно... Наша вјера је детаљна, свака ријеч правовјерна има свој простор духовни, која залази у дубине Божанског откровења. О велике и страшне тајне, Бог нам се јавио и открио начин пута до Неба, сишао са Неба и открио начин како да Му слиједимо. Данашња вјера је у огромној већини спољна и далека од Христа, док је у мањини слава у унутарпостојању, зато је молитва ввелика милост Божија самим тим и помоћ, која много гњеви наше непријатеље.. Ефес. 6,12.

ivan


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Њикалај on 16th December 2009, 15:44

ivan ::Брате Николај, твоја жеља је чиста и надасве људска, што је неспорно... Наша вјера је детаљна, свака ријеч правовјерна има свој простор духовни, која залази у дубине Божанског откровења. О велике и страшне тајне, Бог нам се јавио и открио начин пута до Неба, сишао са Неба и открио начин како да Му слиједимо. Данашња вјера је у огромној већини спољна и далека од Христа, док је у мањини слава у унутарпостојању, зато је молитва ввелика милост Божија самим тим и помоћ, која много гњеви наше непријатеље.. Ефес. 6,12.

Нажалост, тешко ми је да гледам како све одлази некуд, а ја сам беспомоћан... Моји рођени (неки) су узели нова документа, а нисам могао ни да им приђем, а камоли објасним зашто не би требало, не верују, немају страха у себи. Имам 21 годину, куда ћу ја сада, како да објасним човеку који ме школује и гледа у мене као у свој улог у будућност, да ја нисам тај, да ја нећу следити његов пут, ни пут који је он за мене замислио. А ту су и моје жеље, све оно о чему сам још као мали маштао... Ја знам да ћу да истрајем, бар се надам да ће тако бити, али ако се покрене нешто велико негде у дубини верујем да ће се бар једна маса пробудути, а моји ближњи схватити зашто толико силно желим да се нешто промени. Ето... Нисам ја ни помислио да нешто могу сам.
Њикалај
Њикалај


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Њикалај on 16th December 2009, 15:57

... аnd I am praying... from all of my heart, and above of all I'm trying to find any kind of way just to help me, to help someone else.
This is a time when we need to show how good we are and how strong our faith is.
Obviously I doubt what are we going to become. Maybe i just doubt in myself, I'm afraid!
Њикалај
Њикалај


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  ivan on 16th December 2009, 16:29

Господ је рекао...'''И непријатељи човјеку постаће домашњи његови'' Мат 10,36. Оно што тебе не схватају не схватају многе и премноге на путу спаса... и то је једина множина која ће се, ако истраје на путу спаса, спасти! Непријатељ твог спасења је родитељ твој, али он има најбоље намјере.. Путеви до пакла су поплочани најбољим намјерама, неко је рекао.. На теби је да трпиш у Богу, да се ни под коју цијену не гњевиш,пази на себе, не мрзи никога, немој се расправљати, чувај енергију.. Бог ће те подржати! Моли Бога Свемоћнога и немој се уздати у себе.

ivan


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Њикалај on 16th December 2009, 18:30

ivan ::Господ је рекао...'''И непријатељи човјеку постаће домашњи његови'' Мат 10,36. Оно што тебе не схватају не схватају многе и премноге на путу спаса... и то је једина множина која ће се, ако истраје на путу спаса, спасти! Непријатељ твог спасења је родитељ твој, али он има најбоље намјере.. Путеви до пакла су поплочани најбољим намјерама, неко је рекао.. На теби је да трпиш у Богу, да се ни под коју цијену не гњевиш,пази на себе, не мрзи никога, немој се расправљати, чувај енергију.. Бог ће те подржати! Моли Бога Свемоћнога и немој се уздати у себе.

,O) Биометријски пасош! - Page 9 590986
Њикалај
Њикалај


Назад на врх Go down

Биометријски пасош! - Page 9 Empty Re: Биометријски пасош!

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Страна 9 of 16 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16  Next

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму