АПОСТОЛСКИ ЦЕНТАР 888 ФОРУМ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Умрежавање

Страна 20 of 24 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next

Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 9th August 2018, 18:54


Спољашњи уздисај (уздисај за нечим споља) је прељуба од Бога!
Притисак пажње на очи да гледамо у слободи; то је онда кад се молимо у пажњи на очи, уочавајући слова молитвеника или ствари испред себе. У пажњи на чело је кочница ка споља, мисао о молитви зауставља нападе оспољивачких мисли! Благодат се не тражи споља, зато све снаге усредсређујемо ка унутра; зато затварајући ум и очи за споља (пажња на очи и чело) сву пажњу усредсређујемо на дух (додир срца (пажњом) са горње стране). А унутра, унутра се дешава уздисај, који јесте удисај у пажњи духа и сјећање на Бога у пажњи чела; јер је речено: ''Сјетих се Бога, и обрадовах се; размишљах, и омалодуши се дух мој.'' Псал. 76,4. Уста затворити за споља значи: затвори уста за спољашњи уздисај! Спољашњи уздисај (уздисај за нечим споља) је прељуба од Бога! Зато не жуди за отимањем туђег, јер туђе је светиња; и не тражи отето од тебе, јер то је Божија имовина! О, колики је гријех прељуба од Бога, бол срца која Богу није угодна! Богу је угодна жртва, а то је молитва у смиреном духу! И није ријеч у нечувању уста; и није несмирена мисао, јер ти је неко отео нешто; већ мисао смјерна и погодна за молитву. И, драги моји, тјелесни непријатељи то су они чија ријеч значи прељубу од Бога; кад дођу наспрам вас, чувајте врата уста својих и унутрашњим уздахом призивањем Божјег Имена, да уста вама не одају прељубу, борите се против спољашњег уздаха! ''А шта излази из уста из срца излази, и оно погани човека.'' Мат. 15,18. А срце ваља бити мирно, јер Бог не станује у немирном срцу, преко немирног срца може дјеловати само ђаво! И чувајте Бога у срцу, страхом Божијим плашите се; јер су притисци на ум и очи велики и зато извршите притисак пажње на себе; а то вам је притисак пажње на чело и очи у смјерности Богу у срцу. Буди свјестан Бога у срцу, јер ако ти срце залута у несвјесност Бога – срце ти не може бити пријатељ:
''У моме животу једна ствар ме бије,
Срце кад залута и пријатељ ми није,
Кад из њега избијају многе будалаштине,
које ми говоре да сам пун немаштине... ''
Борац се може само успокојити у Богу; зато у срцу чува Бога! Трепетни страх од Бога је зато што се лако губи Господ (Утјешитељ) из срца кад у срцу држимо било што друго. Док ђаво борцу потура људе отуђиваче пажње да му срцем господаре, језик отуђивачког свијета мјесто молитвеног обраћања Богу; борац притиском пажње на очи и чело чува унутрашњи уздах за Богом од заробљености духа.

Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 16th August 2018, 12:58Насиљем према себи одговоримо насиљу над нама

У пажњи на очи борац се одваја од оспољивачког свијета вансебног; и он наступа са Богом, са Ким се осамљује, призивајући Га у духу. Борац у пажњи на очи отвара очи за страх Божији у духу: ''Отвори очи моје, и схватићу чудеса Твоја из закона Твога.'' Псал. 118,18. Очи отварам за заповијести Божије, што буди у мени страх да прекршим заповијести Божије. Кад удах милује срце и када глас, који изговарамо, милује срце, то значи да нисмо одавде; већ смо гости на земљи. И дјелујемо из дубине и глас и дах нам милује дух: ''ИЗ ДУБИНЕ вичем Теби, Господе,'' Псал. 129,1. Ово вријеме је вријеме насиља над умом , које је максимално изражено у чулном свијету; насиље технолошког ада,који на очи изгледа дивно, само што се дух предаје тој дивоти, а са њиме и срце прељубничко (од Бога)! Борац трпи насиља од људи и демона те у њиховом присуству МОРА извршити насиље над собом; против притиска на нашу вољу, у нади да се сломи, од стране злих језика, притисак пажње на чело и упућеност пажње на ум ка духу,гдје је пажња утемељена иште призивање Христовог Имена. Пажња на очи утемељује се у пажњи на дух и тако борац дјелује – из дубине; не са површине, гдје се пажња оспољава, човјек расипа енергију око себе, схватате... Пажња на чело утемељује се у пажњи на дух, гдје Христова молитва брани дух од небудног лутања по спољашњости. Али, на притисак злог демона ''да овлада мноме помоћу насиља овог тијела'', одговоримо притиском на очи и чело и молитвом из дубине. Насиљем према себи одговоримо насиљу над нама: ''А од времена Јована Крститеља до сад царство небеско на силу се узима, и силеџије добијају га.'' Мат. 11,12. Ако већ хоћемо да мазимо тијело, да угодимо тијелу (чулима) прихватићемо све, само да угодимо нашем идолу (тијелу)! Зато име душе мијењамо за број тијела, јер хоћемо да служимо тијелу; ово вријеме је ново вријеме, кад је Бог дао све да тијелу буде лакше! Зато што се човјек побунио против Бога! Како? У мислима! Тјелесне мисли су угушиле духовне; и Бог је оставио човјека у намјерама својим! Зато је мисао на молитву у пажњи чела усмјерена ка дубини срца, јер је на површини лењост духа! Тај проток молитве од чела до срца треба бити слободан; а то је да мисао о молитви у пажњи чела не гуши нека мисао са површине. Закречење долази од свијета, тијела и ђавола; отуђивачке мисли и ријечи које долазе од њих су разарајуће, да, ако их пратимо! Зато су ту очи и у очима дух којега молитвено стражимо на вратима срца.

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 23rd August 2018, 13:25

Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997
Молитвама непрестано прозири на вратима срца!
Правилно схватање ствари, да радост буде радост, да мир буде од Бога, да туга буде радосна. Кад у свијету се радујемо, приређујемо свадбено или неко друго весеље то је све али није радост и нема никакве везе са правим весељем! Адреналин радости због туђег ока, та душегубна таштина не зна за Бога: јер ниси радостан ако то други не види и ниси свој ако то туђе око не установи!? Док се права радост и право весеље осјећа у срцу: зато, ако хоћеш да осјетиш праву радост и провидиш право весеље иди пажњом пут срца! Дакле, у очима (у пажњи очију) је дух на вратима срца; у пажњи чела (на уму) је дух на вратима срца; видите, све је подређено духу, зашто? Јер се тамо нешто дешава: сусрет Бога и човјека! ''У онај ћете ви дан дознати да сам ја у оцу својему, и ви у мени, и ја у вама.'' Јован 14,20. Бити у Христу је бити у себи (у сабраности); бити у Антихристу је бити ван себе; чиме? Пажњом! Наспрам отуђивача – опрез! Ако си небудан – теже да испразне срце Небеске свјетлости! То чини очи слијепим и ум безумним, да се борац уподобљава отуђивачима!? А ко су отуђивачи? То су они који су себе отуђили да би могли да раде зли посао; ђаво је учитељ непажљивим на себе људима, дрвенастих (немолитвених) срца! ''Господ испитује праведника и безбожника; а који љуби неправду, мрзи душу своју.'' Псал. 10,5. И тако, кад дође отуђивач и очи устреми, тражећи из нас страх од отмичара мира душевног, добро пазимо гдје су наше очи! У пажњи очију борац има у виду дух на вратима срца , наспрам отуђивача који емитују из себе ОТУЂЕНОСТ! У пажњи чела борац има на уму молитву, слободан проток молитве до врата срца! Оћете ли право да се веселите, да осјетите праву радост, да доживите прави мир? Станите пажњом близу срца и ослушните непрестано весеље и радост оличена у слободи духа; дух који није заробљен спољашњим (чулним) радостима, безумним весељима, вансебним (смућујућим) мислима, унинијем... осјећа у срцу ''непрестано ликовање оних који празнују'' и неисказану сладост оних који гледају неизрециву љепоту лица Његовога. Смутљивице и смутљивци су ударна војска Антихриста, што вреба око борца; дођу наспрам борца у циљу да смуте мисао и узму мир са мјеста молитвеног стражења. Зато молитвама непрестано прозири на вратима срца! Дух се чува на мјесту страже, ту од јутра до мрака борац пажњом стоји и Христа призива; имајући у виду дух којега чува од спајања са духовима отуђивача (духом овога свијета).
Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 31st August 2018, 11:49


На мјесту подвига
У пажњи очију, имајући у виду дух на вратима срца, борац се моли у пажњи чела; што значи да на уму има силазак умне молитве у дух. Колико је већи терет од свијета, тијела и ђавола то Христова молитва стална (непрекидна) нека надјача грају (смућивање) ума! Молитвом се бори, то је оружје борца којим се бори ЗА СВОЈ МИР; чујете ли: борац се молитвом бори за свој мир!
''држава си брате у држави,
суверен у схватању љубави,
кад је љубав дух у т'јелу твоме,
и свјетовни духови се ломе,
да уграбе што је св'јету драго,
и украду души духа благо.''
Значи, имаш легитимно право да се бориш за свој мир, јер мир духа је Богоугодан: '' Смиреног човека жели Бог.'' (Старац Тихон Светогорац). А то, да би био смирен у духу (јер важна је унутрашња смиреност) од чулних одвраћања пажње, обрати пажњу на Христову молитву у духу! Грају људи – отуђивачи, грају демони, граје тијело безумно, све да пажњу смету са молитве у духу. Јер ту, у молитви је спас од глади, Биометрије и духа злобе; да, у молитви, ако нам не досади и обратимо пажњу на бијег од Бога. Чувајте се од приче и убјеђивања биометријских посленика, јер биће ту и насиља; немојте обраћати пажњу на отуђивачке ријечи и (не)дјела; ништа не константуј, већ само обрати пажњу на Христову молитву у духу! И не остављај молитву Господњу у духу да би се прихватио смућења у уму! '' И биће да ће се сваки спасти који призове име Господње.'' Дјела 2,21. Да, Име Господње НА МЈЕСТУ ПОДВИГА, то је на мјесту повлачења (пажње) у своје срце; јер Бог нам рече : стражите, а то је чување оружјем молитве мира срца, на вратима срца! ''Пазите, стражите и молите се Богу; јер не знате кад ће вријеме настати. Као што човјек одлазећи остави кућу своју, и да слугама својима власт и свакоме свој посао; и вратару заповједи да стражи.'' Мар. 13, 33-34. Христова молитва на вратима срца усредсређује пажњу; и чува од многих одвлачења пажње на поље отуђивача (вансебно поље). Борба Христовог слуге у вријеме броја звијери (мјесто имена душе) је на личном плану! Важно је обратити пажњу на молитву у духу; и свако ко одвраћа пажњу са молитве у духу је оспољивач пажње са молитве! А ко одвраћа пажњу са молитве, отима вријеме...телевизор, мобилни, компјутер, ријеч отуђивачка...а ви пажњу на очи, имајући у виду дух (у очима), умом потражимо дух на вратима срца који је супротно од телевизора, мобилнога, брата, сестре, сина, снаје, мајке (многи су отуђени узимањем броја звијери).
Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 6th September 2018, 18:12

Мисао отуђивачка дух извлачи са мјеста подвига
Када примијетиш покрете немирног духа ти му се супростави Христовом молитвом у унутрашњој пажњи (у пажњи на себе). Јер је речено: '' Покорите се дакле Богу, а противите се ђаволу, и побјећи ће од вас.'' Јаков 4,7.  Молитва Господња је непобједива сила која задржава борца у себе, да се не споји са духовима зла у поднебесју. Гледали сте телевизор.. и ако сте гледали онда знате која сила задржава дух, да не изађе из себе; те забаве, маскембале, фасцинантне (засљепљујуће) призоре, онда знате! Или ћеш да снажиш дух свијета ван себе (са којим се спаја немолитвени дух), или да задржаваш дух у себи сталним (упорним) призивањем Христовог Имена! Скренуће ти пажњу човјек - отуђивач, и демон ће викати да ти дух извуче, ако уочи покрете духа ка споља (напољу); јер мисао отуђивачка дух извлачи са мјеста подвига; и зато је пажња на чело (мисао водиља) у ствари вршење притиска да дух остане (да се задржи) у себи (да не отиђе за отуђивачком мишљу). Безлични дух свијета чини душу празну Бога, а пуну чулних утисака, који просто избацају дух напоље. Јер отуђивачка мисао је безумна стријела ђаволска, а треба све стријеле ђавоље  ОГЊЕМ МОЛИТВЕ попалити! Зато, све ради у складу са смиреним духом, заджавајући дах у себи, мислећи о томе приликом СВАКОГ подухвата; нарочито наспрам отуђивача даха, са дахом духа! Уздахнути духом својим наспрам оспољивача,  и задржати дах, у издаху имати сјећање на унутрашњи уздах; то је снажење духа из силе у силу, иначе би било из слабости у слабост! И пажња на молитву (мисао на молитву у пажњи чела) усресређена на дух унутра буди у срцу огањ молитве! Та врелина духа, кад се цијело срце пали огњем љубави Божанске, се осјећа тамо унутра. А сад мало о фасцинантним (засљепљујућим) детаљима функције затворених очију за Царство Небеско.. У неком селу један домаћин је купио телевизор у боји, што је био први апарат у том селу, значи нешто ново, фасцинирајуће. И сељани дођоше да ВИДЕ то ЧУДО од технике, кад тамо нека кутија која приказује људе; али поента је у томе што су им очи биле хиптнотички залијепљене за екран. И умјесто да у центру пажње буде молитва у духу и то у пажњи очију, очију затворених за земаљске бриге и мисаоне (умне) лавиринте; очи заслијепљених у екранократију потпадају под масовну хипнозу немирних тјелеса.. ''Свијећа је тијелу око. Ако дакле буде око твоје здраво, све ће тијело твоје свијетло бити.'' Мат. 6,22.
Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 14th September 2018, 10:51


Пажња у чулима избаца дух напоље
Оспољавање речника зна да буде болно по срце; иначе је оспољавање речника пражњење енергије живота из себе. Зашто? Па кад човјек иде за чулима а не за духом, ријечи трче испред њега, испред духа, схватате ли? То је кад се дух не пита, него чула, са душом отуђивачком. Сва си у чулима, душо отуђивачка; мртва за вјечност, али се пробуди умом за вјечност у духу! А како је то почело? (Јер да би нешто рекао мораш се прво напунити...). Вријеме које је битно за спасење прво смо проводили играјући се (рекли би све у реду, то је нормално, али ништа није у реду...). Онда смо своје вријеме проводили купећи негативну енергију гледајући разне екране, па да ли су то филмови, забавне емисије, игрице...и знали смо као што и сада боље знамо да ''искористимо'' вријеме дана на разне оспољивачке активности, да нам не пропадне дан. Па људи, кога ми то замајавамо, ми, слуге екрана и многих чулних задовољстава које избацају дух напоље? Све што је потребно за спасење је прежати над духом унутра и спустивши ум у срце призивати Христово Име! Јер важно је лично спасење, али то не може да се деси без спасења времена; па спасимо вријеме од невремена, коме поклањамо пажњу! Јер ми требамо поклонити пажњу молитви која треба да буде у центру пажње, будимо слуге Христоцентричности; далеко од уништавања времена у разним замајавањима пажње, па бивамо слуге екранократије и разних чулних бљескова (засљепчивача). Имаш мобилни, компјутер, телевизор, све то спада у екранократију, што је владавина екрана над нама; нашим временом, емоцијама. Имаш тијело које тражи разна чулна задовољства, хоће да једе, хоће да пије, хоће да ужива и чулима редовно да се умива. Све је то против духа што чулима предаје превласт, ЈЕР ПАЖЊА У ЧУЛИМА ИЗБАЦА ДУХ НАПОЉЕ. И зато ријеч има велику силу, молитвена да задржи пажњу на себе; на другу страну ријеч има толику силу да покреће тијело како му лице са екрана, рецимо каже. А ми кад смо пажњом у духу, у простору вјечности смо; али екран који јесте икона звијери из откровења оспољава пажњу на супротној страни од оне на коју треба да буде. Сила ријечи оспољивачке учиниће то да побјегнете од молитве и од мира духа и уђете у просторе немира духа. Чувајте се оспољивача демона, који убацају ријечи небудном уму, зашто то раде? Па да растуре мир са Богом у Христовој молитви; да скрену пажњу са Бога у нама на ђавоље инструкције ван нас.
Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 24th September 2018, 12:38


Срце прељубничко мртво је за Бога
...у ад ми се свијет претворио,/ а сви људи паклени духови. Његош. Стање српства јуче у стиховима Његоша; данас, као јуче, од Адама до данашњег дана! Ради тјелеснога мира предају непријатељу спасења мир у духу, ко? Они који су се предали тјелесним задовољствима, што бјеже од духа свога тијелом својим; и јесу тјелесни, што талант свој закопавају у земљу. То су паклени духови, што тјелесно размишљају и умиру на путу за ВЈЕЧНЕ МУКЕ! '' Јер ако живите по тијелу, помријећете; ако ли духом послове тјелесне морите, живљећете.'' Рим. 8,13. Како борац треба посматрати људе који љубав дају тијелу (чулима) а преко тијела и користољубљу? ''Љубав мјери силом новца,/ коме биће корист прави, '' ето баш тако.. знај ко је наспрам тебе, да би му смиремомудрено одмјерио! Бити пажњом у духу значи бити у Богу, у миру са Богом, јер се приближавамо Њему; бити пажњом ван духа значи приближавати се демонима и људима који имају паклени дух у себи, што значи – одаљавати се од Бога! Православље није угрожено кад си сам са духом својим, већ кад умом идеш ка пакленим духовима тјелесним, оспољавање је евидентно; и створени су услови за узнемиравање духа, а преко духа и тијела! Држи се духа као пијан плота и очима (у пажњи очију) прати дух и умом (у пажњи чела) мисли о Дароваоцу Благодати у духу! Јер данас је Биометријом разрађена нова религија у свијету: Мамонизам. ''Од нас изиђоше, али не бише од нас: кад би били од нас онда би остали с нама; али да се јаве да нијесу сви од нас.'' 1 Јов 2,19. И ово су људи који у себи крију духове пакла, и борац мора имати правилан однос са њима; наиме, он треба умријети за њихов негативан утицај, призивајући Божије Име у духу! Ако смо мртви за њих то не значи да су они мртви за нас, али да ће бити трећи свјетски рат због мамонистичког користољубља –то значи! Та биометријско – технолошка лавина (технологија је знак краја времена) уђе у човјеку и постави Мамона за господара на престолу срца прељубничкога. Срце прељубничко мртво је за Бога; и ти мртваци ће наступити на борца који је иначе мртав за њих (убили су га у себи); отуђивачима је жив новац у срцу, док је борцу жив Христос у срцу: што значи Христос је живот људскога живота, док је оно споља, за које се човјек умом веже – смрт!
Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 28th September 2018, 18:08


Мука и невоља је поклањати пажњу тварном
Бранити Бога у срцу је чувати смиреност за Бога, под сваку цијену! Бити у људима овога свијета значи стварање хаоса у духу; и узрок сваке нерасудности! Зато, бити у духу значи смиреност од свих немира вањских; безметежни живот са Богом у срцу и призивањем Имена Божијег у духу. У центру пажње је пажња на дух (на вратима срца); на периферији пажње је пажња на очи и чело; што значи да пажња не излази из себе, из сабраности у себе не излази. У сабраности пажње (ума) у духу борац се моли и воли Бога и ближње своје; он иде пажњом ка духу да би волио (људе, рецимо), јер ДУХ ЈЕ ЉУБАВ! Што значи, ако волимо духом волимо и то што духом волимо у срцу баштинимо. Љубав према Мамону ствара у срцу мир поборнику спољњег мира; то су људи који вежу свој дух са неким од духова из поднебесја; и зато им у срцу Мамон царује, да им се у уму свако злосмрадије гнијезди. А теби борче живот је Христос, МИР ЈЕ ХРИСТОС и призивање Христа у духу оружје за чување мира срца! ''Ово вам казах, да у мени мир имате. У свету ћете имати невољу; али не бојте се, јер ја надвладах свет.'' Јован 16,33. Молитва У ПАЖЊИ НА СЕБЕ отвара простор трпљења, чим изађеш из пажње на себе улазиш у простор нестрпљења! Има ли веће среће и радости од мира у души, брате најмилији?! А зашто нам тај мир често фали (многима је тај мир отишао заувијек)? Зато што га тражимо ван душе, у везаности са нечим споља; везаност за новац, сина, кола, кућу, жену.. тварно , буди страст у нама, која нас одваја од Христа! Вани, гдје тварно влада (данас јеси – сјутра ниси) пажњу крије не у духу, гдје Христос влада, човјек који се везао за мамац споља који ће му се и онако и овако отети! '' Не сабирајте себи блага на земљи, гдје мољац и рђа квари, и гдје лупежи поткопавају и краду;'' Мат. 6,19. Мука и невоља је поклањати пажњу тварном, пропадљивом; зато пажњу криј у духу, тад ти тијело пропадљиво неће вољети пропадљиво; већ дух вјечни вољеће вјечно у себи и другима! А ту већ орјентација има пресудну улогу; лијеве мисли су мисли ка вани, и оне су јаке ван пажње на себе; то су тјелесне (чулне) мисли које треба кварити, кад наиђу, духовним (десним) мислима! Причам вам о пажњи на Христа у духу (десна мисао), далеко од пажње на људе ван духа (лијева мисао); причам вам о читању молитви у пажњи очију; и да на уму (у пажњи чела) стално имамо Христа, а никако отуђиваче пажње на себе!
Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 784725 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 130788

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 4th October 2018, 13:40


Демони су упорни да оборе пажњу на очи
У пажњи на очи је гледање својим очима, гледање очима духа, то је личносно гледање. Гледање са свога ЛИЧНОГ становишта, неоптерећеног безличним схватањима, је одвајање пажњом на очи, свих пажњи наспрам нас усмјерених на нас (наше очи). У пажњи на очи гдје год погледамо видимо Господа, јер смо слијепи за спољашњост, јер наша пажња је усмјерена ка унутра; гледа у дух, гдје се састају Бог и човјек. Гдје год се окренем видим Бога, то је толика снага благодатне љубави да човјек постаје слијеп за све што одваја од Бога, и глув за све отуђивачке ријечи. Само води рачуна на пажњу на очи (улазак у себе) и биће ти овако: ''
Гдје год се окренем ту Те видим,
и у мрклом мраку када гледам – Тебе видим,
моја твар тјелесна Твоје дјело хвали,
да, свуда си Ти, Господе Боже мој.
Ти ме штитиш од олуја, свих недаћа и свих бура,
и од ропства таме зле Ти ме чуваш, Господе...''
У осјећању очију тијело је мртво да би благодат живјела; човјече, како не схваташ.. тјелесне очи гледају ка вани и не пазе на дух, купећи спољне утиске и са њима спољна, вансебна (ван пажње на себе) осјећања; у пажњи очију човјек је окренут пут Царства Небеског у дубини срца. То је вјера, која се у осјећању Царства Небеског у нама да осјетити; што је вјера јача дубље је осјећање и чистије призивање Имена Божијега! У осјећању очију умна снага да се сагледати, срце и тијело да се радује , јер умна борба да се остане у себи...то је кад гледаш малу избочину на стијени у пажњи очију, а срце одговара миром у души. Ово је та простота коју Бог тражи од нас, да у пажњи на очи видимо себе и Господа; у пажњи на чело мислимо о себи у Господу. Јер мир сваког борца је Господ, а до мира у Богу долази се уз ПОДВИГ! Јер пажња на очи је орјентир што води у срце; ту човјек гледа себе што ради, идући према Господу; док је ''према'' – ка, ако човјек потражи мир вани, наћи ће га у немирима духа! Видите, једини гарант мира у духу је Господ; па ако борац изађе духом за очима да потражи мир у немирима духа.. нека се покаје и врати призивању Имена Божијега у пажњи очију (осјетиће мир у духу)! Како се односити са собом у доба кад олује и вјетрови су упорни да управљају са тобом? Како са демонским олујама које бију у људима вансебним, и у вадуху са демонима да оборе пажњу на очи упорним? Удар на тијело заустави обраћањем пажње на очи, јер ако су ти очи бистре и цијело тијело ће бити!
Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 9th October 2018, 14:12


Држите бистро око на себи
И зато држи пажњу на очи, јер ђаво чека тренутак мицања пажње са очију (небудности на себе); да би дезорјентисао борца и упутио га са орјентације ка унутра на дезорјентацију споља. Шаптач вреба непажњу на очи да уши постану орган послушан ђаволу; јер у непажњи на очи тијело слуша шаптача. У пажњи на очи борац гледа себе како хода по ивици бездана 21. Вијека; мало помјерање пажње ка споља је одваћање од Бога, и улажење у простор немира! О, колико важан моменат бјеше кад Господ нама, слијепцима, указа на функцију ока: ''Јер гдје је ваше благо, ондје ће бити и срце ваше. Свијећа је тијелу око. Ако дакле буде око твоје здраво, све ће тијело твоје свијетло бити.'' Мат. 6, 21-22. Видите усмјереност ока ка себи је свјетло за унутрашњост, да срце мирује и да се срце радује; усмјереност ока ка вани је свијетло које човјек види у таштини овога свијета. Шта ја то кажем? О, да, шаптач вреба тренутак непажње на очи; тај упорни пазитељ на наше очи, у непажњи на очи шапуће тијелу; будећи огањ разних страсти, јер ђаво је преусмјерио непажљивом пажњу на нешто споља, да би узнемиривши тијело гледао нашим очима! А ви гледајте на одговор у пажњи очију, наспрам тјелесних и бестјелесних извлакивача пажње на очи; па ће тијело смирено, без страсти према трулежном свијету, духом одговорити! Не дајте очима да их зароби биометријско скенирање, јер тада ђаво добија власт над пажњом на ваше очи! Да их усмјерава по вашим тјелесним склоностима (страстима); просто, човјек постаје тијело коме управљају тјелесна размишљања; како се најести, како се напити, како побјећи што даље од себе, како тијелу (чулима) угодити. Такви су сви који узеше електронске документе! Зато вам савјетујемо да одбаците тај ПРИСТАНАК да уђете у систем Антихриста и покајете се! Прихватите крст следовања за Истином; и немојте слиједити страсти своје душе везане за тијело; као неко ме је увриједио.. ђаво везује дух за тијело и ради поноса свог тјелесног ја многи су спремни да убију дух ради опстанка тијела! А ви, држите бистро око на себи! Шта је то бистро око? Оштро гледање испред себе у пажњи очију, то је бистро око! Ђаво удара на тијело да би дух заробио тјелесним страстима и бригама! Како? Па, упорно прежи пред очима борца, и чека да се благодатни поглед (поглед у пажњи очију) смути; не би ли тако дезорјентисао борца и упутио га на везу са оковидим замкама; резултат тога су немири срца.
Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997 Умрежавање - Page 20 73997

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 12th October 2018, 00:57


Бистро око чисто срце даје
Данас је умро један млад човјек; болест, најгоре, гледао је смрти у очи. Свијет каже: ''трагедија'', и то је добар повод да причамо о твојој и мојој смрти:.. Наиме, борац против биометрије гледа смрти у очи, у недостатку средстава за живот; али важно је – како гледа! Бистрог ока, гледајући да уђе у смрт са Христовом молитвом! Борац, у ствари свагда треба да гледа смрти у очи, да га не би смрт изненадила! Док човјек оспољени тјелесно умује, јер је речено: '' Јер ако живите по тијелу, помријећете; ако ли духом послове тјелесне морите, живљећете.'' Рим. 8,13. И тако драги борче гледај да уђеш у смрт са Христовом молитвом. Причали смо како ђаво утиче на тијело да би могао да зароби дух; и о важности пажње на очи, као орјентације што води до духа, и пажње на чело коју би добро било надовезати на пажњу на очи. Овдје говорим о контроли тијела духом, јер ђаво и људи преко тијела хоће контролисати борца 21. вијека. Зато пред људима отуђивачима добро водимо рачуна о орјентацији у простору; јер ако у пажњи ока гледамо оштро сва наша пажња је унутра, односно орјентисани смо у духовном простору. Тјелесни отуђивачи, биометријске звијери, кад се пробуде утицаће на тијело да би задобили дух (личност) и вршиће демонски посао; да би избацили борца из пажње у духовном простору ; а борац нека тјелесне и бестјелесне непријатеље држи на БИСТРОМ ОКУ, што јесте орјентација ка духовном простору; што значи да поглед који излази из ока јесте благодатни; у том случају Господ се бори за нас благодаћу својом. Видите, биометријски систем звијери је тако програмиран да издајници борца буду они који су повезани са њим; да ли родбинским везама, кумовским, пријатељским, познаничким... Они који се чврсто држе тијела и чула, ратоваће против оних који се чврсто држе молитве у духу. Јер у пажњи на очи очи се отварају за духовни свијет; исто као што у пажњи наспрам очију крије се везаност за материјални свијет. Рецимо, гледамо телевизор, екран оштро, бистро видимо; екран је бистар али наше очи нису! Очи су се расијале по бистром екрану, јер изван очију гледамо на свијет око нас, расијавајући очи и стварајући мутне очи срца! ''Изван очију, изван срца.'' Српска народна пословица. Схатате ли.. поглед из очију, ако није благодатни, у пажњи очију... је поглед слуге ђавољег умовања! Бистро око чисто срце даје! И зато држите бистро око, јер у супротном: ''Расејано око неће задржати мир и целомудреност.'' (Св. Јефрем Сиријски)
Умрежавање - Page 20 996721 Умрежавање - Page 20 996721 Умрежавање - Page 20 996721

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 26th October 2018, 12:39


Пажња на унурашњи уздах чини дух смиреним
Осјећај ока, шта је то осјећај ока? Додир (пажњом) ока, као кад додирнете десном руком чело, па тај осјећај додира.. Свјетиљка је тијелу око, рече Христос, па ако је око наше расијано по свијету, и мисао ће слиједити орјентир брода душе (око тијела). ''Јер Ти просветљујеш светиљку моју, Господе; Боже мој, просветљујеш таму моју.'' Псал. 17,29. Господ просвјетљује таму моју ИЗНУТРА која се накупила од споља! Што значи да у пажњи ока борац има у виду благодатну свјетлост, што од срца сија. Гушење од споља, када ''умује'' наш спољашњи човјек, дух да исчезава, лијечи се сидром; унутрашњим уздахом, гдје се борац успокојава Христовим именом. И тако, борац провиди Христа пред њиме свагда.. и кад се пред нама појави Голијат као глад, зао човјек, биометријски жрец.. ми уздишимо Христово име, да би издахнули унутрашњи уздах! И унутар себе, у бистром оку, свагда имај у виду Господа да се не потопиш у мору ванебности; ето ти Га с десне стране, у унутрашњој пажњи (у духу); да те не дезорјентише (смути ти око) отуђивач! ''Провиђах Господа преда мном свагда, с десне стране мени, да не посрнем.'' Псал. 15,8. Човјече, знаш ли какви су вјетрови зли споља, од пажње на себе? Вјетрови зли од људи који су се предали злим вјетровима, и вјетрова злих савјетника (демона). Овдје вам причам о непажњи на унутрашњи уздах; када несметан од унутрашњег уздаха за Христом, борац пусти да зли вјетар демонски од споља, уздахне и срце смути. Борац сваким уздахом, уздишући за Христом, СМИРЕНОСТ Христову призива (и доживљава сваким уздахом), тјерајући зле вјетрове из људи (и од куда све могу зли вјетрови демонски дувати), у бијег! Осјећање ока прати унутрашњи уздах, јер пажња на унурашњи уздах чини дух смиреним. Ту се види (бистрим оком) да унутрашњи уздах у пажњи чела даје смирено умовање. Од бистрог ока баца се сидро, које је унутрашњи уздах, у дубину срчану; јер долазе, са циљем да угуше унутрашњи уздах, биометријски жреци! Људи у којима бјесне зли вјетрови; и зато плачем.. јер сваки борац умире на путу Истине, и деси се да биометрији – не значи пут у смрт у Христу! Мало прије умиреш да би вјечно живио; или одржиш тјелесни живот на путу лажи, да би са Звијери вјечно патио! ''И дим мучења њихова излазиће ва вијек вијека; и не ће имати мира дан и ноћ који се поклањају звијери и икони њезиној, и који примају жиг имена њезина.'' Откр. 14,11.
Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 1st November 2018, 12:39


Пажња на очи значи буђење унутрашњег човјека
Тјелесни човјек је спољашњи, стари човјек, којега треба бистрим оком контролисати; унутрашњим узДАХОМ (који чини дух смиреним) ; одвојити од немирних духова и злих вјетрова из људи тјелесних. Тјелесни човјек је човјек овога свијета, коме ум је погружен у мору страсти, јер му бистро око не контролише ум, већ се ум предаје смућеним очима. Тјелесне страсти, ти немири у тијелу, бјеже кад се угледају бистрим очима; оним очима када гледаш све у себи (тјелесни човјек) и око себе у пажњи очију; то је кад пажњу вратиш очима, гдје туђе (демонске) очи не гледају очима борца! Јер оштар поглед у пажњи очију, што је бистро око, чини оштрим и ум; јер пажња пут очију улази у себе, да се дух осјећањем Бога буди и радост у срцу станује ОНОГА СВИЈЕТА! Већ кад се пажња одбија ОД очију, значи негдје напољу, у овом свијету који у злу лежи, снажење ума злобом угушиће ти молитвени дух, борче! Сад знајући да је бистро око важно за здравље духа, и да га стално треба држати, питам се: зашто некад попустамо себи и пустимо бистро око? Па да би ушли у чула, наравно, а то је улазак у тјелесне страсти; тих бесловесних, безумних, страсти има много; али једно им је заједничко: да су налик псу! ''Страст је налик псу.Као пас трчи за нама и јури на нас када бежимо од ње,а када јој се супротставимо и појуримо је,бежи од нас .'' (Св.Тихон Задонски). Пажња на очи значи буђење унутрашњег човјека; и зато, обрати пажњу на очи, јер ако одвратиш пажњу са очију пробудићеш спољашњег,старог човјека; који се, у пропуштању пажње на очи рва са унутрашњим човјеком; и тада брод, који у пажњи на очи мирно плови, улази у олују, јер орјентир брода гледа очима олује! И деси се да унутрашњост брода плави, и то толико да се и алат лађарски мора избацати и пшеница у море просути! Олакшавши се од тјелесног човјека и прихватити се лишавања и најосновнијих средстава за живот, у циљу да брод не потоне и не повуче душу због везаности за ствари на броду; ми кажемо са тим, биометријским жрецима или отуђивачима иним, узми ми све само душу не дам, јер она припада Богу! Душу је важно спасити, зар не? '' И ево сад вас молим да будете добре воље: јер ни једна душа од вас неће пропасти осим лађе;'' Дјела 27,22. Док је лађа тијело,везано за земљу; душа се брани унутрашњим узДАХОМ за Богом који смирује тијело; док бистро око води ка срцу дубоком!
Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 996721 Умрежавање - Page 20 996721 Умрежавање - Page 20 996721

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 8th November 2018, 12:33


Не бојте се ничега кад је Христос у вама!
Пажња на очи је у ствари вођење рачуна о бистром оку (на очима бистро), док је поглед испред нас оштар! Важно је да уочите удубљење испред себе, или неки детаљ, који чини поглед оштрим; оштар поглед чини око бистрим; одвој оштар поглед од бистрог ока пажњом! У молитви, брате, укључи бистро око. Доћи ће и отимачи душа тјелесни и бестјесни, да причају с тобом; ти укључи бистро око, па ће Бог из дубина одговарати за тебе... има једна прича.. Питали су једну девојчицу како се бори против сатане. Девојчица је мало размислила и одговорила: "Када сатана закуца на врата мог срца, ја позовем Исуса да му отвори"! Без Христа не можемо ништа чинити, и требамо гледати да не пропуштамо кроз очи расијавање пажње по свијету! Зато бистро око повежимо са пажњом срца , јер у срцу бистром Бог обитава, ако ти је срце чисто на правом си путу! Поглед, бистро око утемељено у пажњи срца – то је прави смјер, смјерност душе према десној мисли. Јер ово доба је доба када душа молитвено брани Христа унутрашњег од Антихриста спољашњег. Ово је право вријеме за исповједање вјере; или вјере у Господа или вјере у антихришћански систем вриједности. Вјера у Господа захтијева доста пута тјелесну смрт НА ПУТУ ИСТИНЕ, у супротном сачуваћемо тијело размишљајући о тјелесном опстанку, али заувијек погубићемо душу. Зато размишљај о смрти у Богу , на супротној страни је размишљање о животу у лажима што јесте антихришћански систем вриједности. и да не би упао у ту замку биометрије и глобалистичког начина размишљања борац мора прихватити крст! И зато је врло важно бистро око дјецо Божија, јер оно ће дати свијетлим цијело тијело; славу Бога, јер испред себе видимо Христа а не Голијата, и оно што је испред нас и унутар нас се збива. Говорим о борби...Испред тебе цича зима али ти видиш Христа и топло ти је; испред тебе нема ни хране ни воде и људи су исукали своје језике као мачеве, а видим некога да је песницу спремио...неко пиштољ репетирао, али борац видећи Христа испред себе не види антихришћанске сплетке и радује се до овација! Зато молим вас: бистро око, оштар поглед, пажњу на ум (чело), молитава безброј што се уливају у срце јуначко, и не бојте се ничега кад је Христос у вама! Испред човјека је трпеза којом се храни и зато не храните се отровом за душу, већ дајте простора да се Христос бори за вас. Мисаона трпеза, кад нам је у мислима човјек увредиоц испред нас, отровна храна за срце; лијечи се Христом испред нас.
Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 596189

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 15th November 2018, 01:41


Христос је Свјетлост твога тијела
У пажњи на очи – затворио си их за спољни свијет; напада ђаво у циљу да отвориш очи и умујеш по свијету, на мјесто гдје те ђаво усмјери. А зашто? Зато што ђаволу треба пажња која смућује очи; зашто ти да бистрим очима имаш у виду ум који се моли Богу; и зашто ти у бистром оку имаш у виду молитву у пажњи духа?! Јер бистро око даје бистар ум и чисто срце; док мутно око, које даје смућен ум, бригама, рецимо, не уочава ништа испред себе! А зашто се трудити што чешће, у тежњи увијек, да држиш бистро око? Тако ћеш пустити Христа да се умијеша у твој живот! ''Свећа је телу око. Ако дакле буде око твоје здраво, све ће тело твоје светло бити.'' Мат. 6,22. Здраво око је бистро око; то је она бистрина у пажњи очију, гдје је оштар поглед испред себе уствари – благодатан поглед. Борац умује по духу, али узнемирава се умујући по свијету. Зато је важно држати бистро око.. то је отворена веза за комуникацију са Богом, без спречавања од стране оспољивача! Драги борче, одвој оштар поглед, који улази у неко удубљење испред тебе и бистро око; видиш, бистро око се формира у пажњи очију и тако добија силу у унутрашњем уздаху; јер изнутра бистро око свјетлост упија, тамо изнутра Христос се одазива на призивање Његовог Имена. '' Сви народи окружише ме, и Именом Господњим брањах се од њих.'' Псал. 117,10. Да, Христос је Свјетлост твога тијела, јер у духу свијетли да се душа радује! Док свијет у човјеку бјесни на борца, у циљу да га извуче из себе, да га преорјентише на умовање по свијету; борац нек се држи бистрог ока, које јесте орјентација ка унутрашњости, и нека се Именом Господњим брани од оних који га опколише! Кваритељи ума кваре мисао да очи замуте, расијавајући ум по отуђивачима; утврђујући пажњу у злом духу који развијава ум у вјетар. Док бистро око утврђује пажњу у дух, на вратима срца, да ум мисли о Небеском. Зато не тражи спољашњи, тренутни мир – затвори очи за спољашњост, отвори их у пажњи очију за живот у духу! „Немојмо тражити мира овде на земљи, већ пожелимо да постанемо славни тамо где је и живљење наше“ (свети Златоуст).
Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 596189 Умрежавање - Page 20 596189 Умрежавање - Page 20 596189 Умрежавање - Page 20 784725

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 22nd November 2018, 01:03


Бистро око усамљује борца са Богом у себи
Трпјети све ударце од споља унутрашњим човјеком (човјеком утврђеним у себи). Човјек је биће навике, и зато се треба чврсто држати за крст свој; то значи стражити уста пред отуђивачима; јер смутићемо се и изгубити плодове молитве, бистро око расијаћемо по вансебности. Бистро око које усамљује борца са Богом у себи, смућује се у нестражењу уста са отуђивачима ван себе! ''Врт без ограде биће изгажен и опустеће; и ко не чува уста своја, тај ће уништити плодове своје.'' Св. Јефрем Сирин. Значи, бистро око моли Бога и у бистром оку унутрашњи човјек се гради у Богу; око које не уочава оштрим погледом испред себе, небудно на себе лута ван себе, и ум је у контакту са злим дусима тако се разграђујући ван Бога! Бистро око гледа себе, своје покрете мисли и тијела и ћути у одговору наспрам отуђивача. Да, да и не, не наспрам тјелесних првака; иначе у Господу тај одговор је ДА! Бестидни (зли) људи јесу насилни, ти их гледај бистрим оком и ћути ка споља; јер тијело које не слуша Господа бјежи од страха Господњега; што значи бјежи од духа у чула. Зато борац у духу пребива и моли се, док около провокатори бјесне и чине све да извуку борца из молитве у духу; наводећи га на узнемиравање тијела, мисли и језика. У пажњи на очи гледаш себе у оштром погледу, а ко си ти – дух ће да ти каже! Смирени дух – смирено и тијело; немирни дух, зато што је кренуо за духовима вањским, узнемирен крвоток и – болест! Борац треба кад наиђе мисао отуђивачка, да је скенира (прати) бистрим оком; кад злорјеки отуђивач (тјелесни или бестјелесни) наступи наспрам нас, бистим оком пропрати одговор свој, пријатељу мој! Јер он те гледа к'о звијер да прогута; и оће, ако ти бистрим оком не будеш пратио сваки СВОЈ покрет! А твоје је да се молиш Христовом молитвом, схваташ ли? Бистро око је скенер мисли ума, гдје се прихватају само молитвене као мисли срца! Док купац да би функционисао даје очи да му скенирају у кабини; свевидеће (компјутерско) око је скенирало очи онога коме је у мислима куповина и продаја; али није видио 30 сребрника , кад је ушао у кабину система Звијери, што је цијена његове душе! Опитујте себе, пратите мисли ума бистрим оком и распршиће се у вјетар мисао отуђивачка и једино мисао молитвена ће се утемељити као мисао срца! Онај који не опитује себе – спава и њему се најтеже пробудити; а и што би се будио кад сања Амерички купопродајни сан!?
Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 8th December 2018, 16:01


Смири тијело и мисли у бистром оку
Буди у духу и тамо се моли; ови што споља газе траже и тебе на своје стазе; а ти унутра молитвено делај: ''У речи истине, у сили Божјој, с оружјем правде и надесно и налево,'' 2 Кор.6,7. Бистро око вежи с духом унутрашњим уздахом који даје смиреност (смјерност) духу; велики непријатељ духа је тијело, које пажњу смјера на тјелесно, тијело које страстима гори. Затвори очи које гледају ка споља, пажњом на очи која улази у дубину срчану! Тјелесни човјек (твој стари човјек) је непријатељ духовном човјеку. Он види само оно што је везано за тијело и чула, док пренебрегава оно што је везано за дух и Бога; значи, види оно што оспољава пажњу, док оно што сабира пажњу, и скупља снагу одбацује од себе. Мислити тијелом је нерасудно трошити енергију на безброј чулних оспољавања; видите, борац није изузет од овога погубнога размишљања, јер у небудности демон пролази кроз очи и улази у срце спољашњим уздисајем; па кад хоће борац да се врати од безумног умовања на стазе духа дешава се да зијева; ово је зато што демон упире снагу да спријечи борца да уђе пажњом у срце. Овдје је веома битно гледати испред себе У ПАЖЊИ ОЧИЈУ: '' Гледате ли на оно што вам је пред очима?...'' 2.Кор. 10,7. Апостол Павле нам управо говори о лијеку против тјелесног размишљања, одбране тијела тијелом (против духа); јер он је одвојио пажњу на очи од предмета кога уочавамо испред очију. Демон се упире пред нашим очима не би ли ослијепио очи и сам завладао кормилом наше душе. '' Они који ме изагнаше, сада ме опколише, очи своје устремише да ме оборе на земљу.'' Псал. 16,11. Патња срца, јер га рањава стријела демонска или стријела злих људи иште стриктно држање бистрог ока; што је држање страже... буди будна, војско Христова! Стража на уста врши се држањем бистрог ока тако чувајући врата усног апарата; чувају се од излива гордости, од таштине, од гњева, од.. бистрим оком, што јесте оштар поглед у пажњи на очи. Пажња на дух пажњом на очи добија орјентацију; и унутрашњи уздах постаје као сидро брода, што значи смирење. Орјентација ума (мисли) пажњом на очи се контролише; што значи: пажња на чело пажњом на очи добија орјентацију; јер оружје јесте молитвено и надесно (ка унутра) и налијево (ка споља); и зато смири тијело и мисли у бистром оку; и дух и срце биће ти захвални!
Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 15th December 2018, 01:13


Свако трпљење трпи се у бистром оку
Сав се претвори у очи, бистре очи срца свога! Будност је везана са бистрим очима; јер ако хоћемо да будемо будни на језик (да се не отуђи од Извора мира) ми морамо повезати језик са бистрим оком, што јесте пажња на очи у оштром погледу. Постоји нагонски језик (тјелесни), који се употребљава у непажњи на очи и смућености срца; то борцу ствара патњу срца, не веже језик са бистрим оком, да се срце радује. ''И бистре очи срца вашег да бисте могли видети шта је нада Његовог звања, и које је богатство славе наследства Његовог у светима,'' Ефес. 1,18. Углавном, бистре очи су упућене (због пажње на очи) на Цара мира у дубини срца; и зато стражење уста без бистрог ока је спавање на стражи! Јер наступа вријеме исповједништва кад ће борац бити приупитан за његову наду; и ако буде над у Бога, они који се надају у тијело (провод тијела, рецимо), удариће на тијело борца у циљу да привуку дух броју звијери, рецимо! Доћи ће наспрам борца са оштрим мачевима својих отуђивачких језика; бистро гледајмо и поставимо дебелу стражу на уста своја, што значи; бистро гледајмо на уста своја; што значи имати у виду (бистром оку) уста своја поред духоизвлакача! Кад кажемо нешто, кад мислимо нешто, ми привлачимо дух томе нечему. Кад кажемо нешто отуђивачко (у непажњи на себе) ми ћемо привући дух немира који се налази у томе нечему! Зато се борац служи молитвеним језиком као оружјем против немолитвених ријечи. Али са свим што радиш користи бистро око, јер да би ти ум био бистар мора бити бистро и око; да би ти ријеч из уста добила силу мора се везати са бистрим оком! Јер контрола ума, језика , срца, врши се везом између ума и бистрог ока, језика, срца... Да би било чисто срце дух се мора везати са бистрим оком, да би тијело било послушно духу. Свако трпљење трпи се у бистром оку, јер ту је снага живота; и ма гдје да се налазиш бистро око ће те увести у смисао тренутка. Они који тијелом бјеже од духа у разне туризме, кафиће, земље у циљу да побјегну од себе су мртваци који тијелом бјеже од истине духа. Са таквим људима који су повезани са системом звијери Бог из бистрог ока борца има посао. Ти идолопоклоници, жреци који се могу још назвати православнима по имену су борци против борца који је кренуо да прославља Бога у духу. Што значи да је доба пред нама доба лишавања чак и сопственога тијела у име вјечности душе. Ту борац сваки трен треба да мисли о смрти, јер смрт је излаз из насртљивог система Антихриста!
Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 22nd December 2018, 00:36

Ако треба да бјежиш, бјежи пажњом у дух
Одговарај у бистром оку, јер живот духа живот је молитава, док у бистром оку смиреност је за молитве! У пажњи очију испред себе видиш Распетог, у оштром (благодатном) погледу, Кога призиваш; изоштри поглед у пажњи очију и осјетићеш Христа како ти помаже у трпљењу! ''Јер у чему пострада и искушан би у ономе може помоћи и онима који се искушавају.'' Јевр. 2,18. Самоконтрола у бистром оку се огледа, јер борац је у бистром оку будан на себе; будан на чело мисли, будан на ријечи које изговара (које из уста излазе), будан на реакције пасивне, као одговор отуђивачу (пажње). Молитвеник у бистром оку стражи уста, тако да сила гласа допире до дубина срчаних! Да, глас борца треба да буде угодан Богу, а не људима (човјекоугодништо) или демонима (немири срца). И бистро око утврди у пажњи духа, да ријеч добије благодатну силу: ''Реч ваша да бива свагда у благодати, сољу зачињена, да знате како вам свакоме треба одговарати.'' Кол. 4,6. И све у тијелу бистро око да надгледа повезано са духом срца (пажњом)! Угодност унутрашњем Богу (Богу из срца) је држати мир срца у страху Божијем ( у пажњи духа) при сваком подухвату; што значи:''Немој да даш свој унутутрашњи мир за ништа на овом свету и по сваку цену сачувај свој унутрашњи мир! Старац Тадеј. Однос са самим собом, видите, у свим ситуацијама је битан! Како се односимо са самима собом наспрам отуђивача? Јер битно је не увриједити Бога својим немирима! Однос ума са срцем је однос са унутрашњошћу; а то је однос са миром Божијим у нама. Шта смо ми људи да дајемо вријеме отуђивачким мислима...о да, па ми смо растројени људи, расијани по људима и демонима који нам извлаче дух по замкама спољашњости. О танана душо, зашто разбијаш мисли тражећи се по свијету...по скупим колима, путовањима у биометријско доба (бјежањима од себе), по лошим или добрим искуствима ван себе? Ко си, што си у очима других- то је сасвим небитно! Ако треба да бјежиш, бјежи пажњом у дух, што се споља збива немој да те се дотиче; јер шта те брига шта си у расијаности, битно је ко си и што си у сабраности, па ти си слуга Божији, борче драги, иначе ћеш бити слуга својих страсти којима је ђаво владар! Напољу је крст, док ти бистро око управљаш Господу у срцу: ''Јер Теби, Господе, Господе, управих очи моје; у Тебе се уздах, не одбаци душу моју.'' Псал. 140,8.
Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 29th December 2018, 19:01


Ум у дубину срца пажњом да путује!
У пажњи чела (мисао водиља) – Христос; иначе би ти се попео на главу свијет насртљивих отуђивача! Демон је насртљив да мисао смути и људи демоном инспирисани су тако весели да испуне демонске налоге, иако Бог каже: не пожели! И зато се мисао отуђује од духа, док Бог каже: пази на себе! Чувај душу, унутрашњи уздах, од оних што уздишу за туђим, овај пут би и душу да отму, и тако наставе путем отуђивачким. Па се пењу на главу, да би мисао о Богу у пажњи чела преусмјерили на мисао која узнемирује дух! Усмјерен на дух ум се весели и очи бистро виде воинствујућу Цркву у лику једнога, што се моли Христовом молитвом. Христова молитва у пажњи на себе стабилизује зле страсти, и зато утемељи се у дубини срца; осјети ехо свога гласа у срцу, своје мисли смирене (на путу) за срце! Ријеч има силу стварања или разарања самог себе; борац умује, али ум у дубину срца (огроман простор) пажњом да путује! Јер будите у молитвеној вези са Богом у срцу, да знате да сте од личносног Бога а не од безличног духа овога свијета: ''Ви сте од Бога, дечице, и надвладасте их, јер је већи који је у вама неголи који је на свету.'' 1 Јов 4,4. Десне мисли су смирене мисли које спајају с Богом; а лијеве мисли су безбожне мисли и указују на ђавола. И зато прати сваку мисао Христовом молитвом, сваку ријеч коју изговараш прати Христовом молитвом; сваки покрет пропрати Христовом молитвом у духу, и срце ће ти бити мирно од насртљивих помисли! Борац јесте нападнут од стране злих људи; у циљу да преко разних тјелесних мучења и умних одвлачења пажње на себе ухвати душу у замку. Зато пажњом на очи борац гледа у Бога и не враћајући напад нападом борац чува мир Божији у срцу; призивајући Христово Име, у циљу да се Бог умијеша у његов живот! И тако, гледајући Бога у бистром оку борац плаче; плаче јер је отуђио мисао од Бога, плаче јер је скрајнуо поглед од Бога У ПРИСУСТВУ ОТУЂИВАЧА; плаче јер хоће неко да украде душу од њега. И призива Име Божије, јер у боју за име душе усамљен је, ко птица на грани: '' Пријатељи моји и ближњи моји спрам мене дођоше и сташе, и најближи моји на одстојању стадоше.'' Псал. 37,12. Молитва јесте у пажњи на себе, јер десна мисао је мисао срца, мисао унутрашња; лијева мисао је мисао вансебна, спољашња – отуђивачка. Десна мисао спаја са Христом, јер је у пажњи срца; ума погруженог у пучину смирења; лијева мисао одваја од Христа и улази у срце у молитвеној непажњи на себе.
Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 4th January 2019, 01:44


Непријатељ нема приступа сабраном у себи
Вођење рачуна на унутрашњи уздах уз бистро око срца је улазак у дубину смирења. Јер шта имаш.. немаш ништа сем унутрашњег уздаха; све остало је оптерећење везаности за овај свијет! Гдје мисао лута по немирима материјализма, тог сатанизма које се још може назвати и КОРИСТОЉУБЉЕ. И нека умру сви користољубци у теби, мислим прво стари користољубиви човјек у теби; нека умре њихов негативан утицај ожививши молитву у срцу твоме! Свјетовни (отуђивачки) језик је пун адског отрова; молитвени језик, је језик из дубине срца (сабраности). Умом иди срцу кад си у контакту са отуђивачима, сабирајући молитвену енергију у себи разгониш насртљивог мисленог вука! И нека умре спољашњи уздах у теби, што значи, држи се стриктно унутрашњег уздаха! Умри за носиоце спољашњег уздаха око себе ожививши унутрашњи уздах у себи. И у бистром оку гледај Христа, Кога у пажњи чела призиваш у срцу. Спољњи уздах је трчање за собом око себе; о, бола, туристички ум путује што даље од себе и неће да пази на себе, но пази на пут који води у амбис! Ако у пажњи ока гледаш унутрашњи уздах како се улива у срце, и у пажњи ока имаш у виду мисао у пажњи чела, која налази свој пут до мира Божјега у срцу, знај да си на правом путу пазећи на себе! Да, непријатељ нема приступа сабраном у себи, као што има приступа расијаном по свијету или негдје напоље. ''Повратиће се непријатељи моји назад, у који дан Те призовем; ево познадох да си Ти Бог мој.'' Псал. 55,10. Видите, не може да се успостави мир Божији без призивања Божјег Имена, али Божје Име се не призива у бијегу од себе! Већ пажња на чело је лијек за оспољавање ума, да мисли не лете у немире духа; што јесте оптерећивање свијетом, материјализмом, другим људима.. духом овога свијета! На борцу је да живи у себи, не у другим људима (отуђивачима), не негдје напољу од себе; да влада собом и не допусти да отуђивачи владају са умом његовим! Јер онда ум постаје туристички ум; путује по градовима, кафићима, игрицама, таштинама, гордоумљима, телевизорима, компјутерима, увредиоцима, итд, до бескраја непажње на себе. Зато вам је Христова молитва главни путоказ ка миру Божјему у вама; мислим, начин вршења Христове молитве! Христова молитва врши се у пажњи чела, јер је речено немој лако мисли покретати ка напољу (немој бити лакомислен)! ''Да се не дате ласно покренути од ума, нити да се плашите, ни духом, ни ријечју, ни посланицом, као да је од нас послана, да је већ настао дан Христов.'' 2. Сол. 2,2. И у пажњи ока да борац води рачуна на унутрашњи уздах!
Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 11th January 2019, 00:39


Умовање по свијету празни срце Бога
Унутрашњи уздах је духовни уздах, као што је унутрашњост – духовност! Зато, у смрт уђи са Христовом молитвом у пажњи на себе; и кад те нешто боли (душевни или физички бол) уђи у тај бол Христовом молитвом! Та веза између бистрог ока и срца, као престола Божјег, захтијева стално исправљање срца од патњи срца Христовим Именом! И у пажњи чела отвори мислене очи, усредсредивши пажњу пут срца; да засвијетли у срцу Господ вјечну свјетлост Богопознања Његовог! Јер што је покварено то не обраћа пажњу на срце своје; а што да обраћа кад за отуђивача постоји само оно што гњеви Господа; ту за битије нема мјеста! У пажњи на очи у оштром погледу човјек има дух на вратима срца (додир срца (пажњом) са горње стране); е, тај дух духовно мисли, прича и дела, зато што је смирен у бистром оку срца свог! Ту се свако трпљење подноси у смирености духа, иначе ако дух изађе да се споји са духовима споља онда бива: ''да не буду као оци њихови, нараштај покварен и преогорчујући, нараштај који није исправљао срце своје, и није поверио Богу дух свој.'' Псал. 77,8. Зато све ради изнутра (унутрашња пажња), и повјери Богу дух у умно – срдачној молитви, јер МОЛИТВА ЈЕ ЗАДРЖАВАЈУЋА СИЛА ДА ДУХ НЕ ИЗАЂЕ НАПОЉЕ! И у пажњи ока борац у оштром погледу (уочавању ствари испред себе) види крст; док у унутрашњој пажњи призива Бога да истрпи све у смирености духа свог! Јер умовање по свијету празни срце Бога и борцу доноси патње срца; јер ђаво води ум по свијету, али наша воља је да усмјеримо ум пут срца, гдје је Христово Име задржавајућа Сила да ум остане у срцу! Притисак пажње на чело и очи и Христова молитва са једне (десне) стране побјеђује терет, тај притисак немолитвени са друге (лијеве) стране; попуштању тијелу, мислима отуђивачким и уздисањима за спољашњим, јер ту је патња срца..''Не уздишите један на другог, браћо, да не будете осуђени: гле, судија стоји пред вратима.'' Јаков 5,9. Тај уздах који није за Богом лијечи се унутрашњим (духовним) уздахом за Христом! И будност на одговор отуђивачу, који ради користи се спрема да отуђи душу борца; и тако, пружа зли језик отуђивачки да борац отуђи језик свој у одговору. Борба је за душу у току, док су нас опколили тјелесни и бестјелесни непријатељи који војују на нас и Бога отуђивачким језицима. Језик служи за славу Бога и призивање Имена Христовога у одбрани од злога: ''Сви народи окружише ме, и Именом Господњим брањах се од њих.'' Псал. 117,10. Та саосјећајност према језику оспољивачком (језику шаптача) гуши молитвени језик усрдни; зато немој мислити и говорити тим безбожним језиком!
Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 18th January 2019, 23:28


Искусимо и трудимо се да се увијек у духу нађемо!
Избјегавај отуђивачки језик, не саосјећај са отуђивачким језиком, не брани се отуђивачким језиком! Човјек који прича отуђивачким језиком црпи енергију живота из небудног саговорника. Зато будимо у Богу Који је у духу за нас; и зато упамтимо, искусимо и трудимо се да се увијек у духу нађемо! Јер ово усредсређење је спасоносно: пажња на очи и чело се улива у унутрашњу пажњу на дух. Отуђивачка мисао се бори против унутрашње пажње; зато мораш да побиједиш самог себе у свакој ситуацији! Јер ако се отуђиш од себе због разних врста отуђивања пажње од себе, онда ти враћање себи може бити подвиг блудног сина: ''А кад дође к себи, рече: колико најамника у оца мојега имају хљеба и сувише, а ја умирем од глади!'' Лука 15,17. Свака мисао која одваја од Бога је отуђивачка мисао! Срце пати кад се отуђи од Бога; али, ипак, буди спреман на сваковрсна рањавања од стране људи и демона (мислених вукова); јер кад се човјек одвоји од Бога – од себе се одваја! Зато се не одвајај од себе улазећи у духове отуђивачке; јер не бјежећи од бола, бол бјежи од борца! Демон, по закону акције и реакције, прелази на простор сањарења сујете ради! Демон упорствује да отуђи пажњу од човјека ( да отуђи ум од пажње срца); заиста, борац се бори са собом да остане у пажњи духа; јер отуђити пажњу од Христове молитве у духу и бавити се отуђивачким дјелатностима (ван пажње духа) – то је циљ ђавола. Док циљ борца је пажњу ока утемељити у пажњи духа (додир пажњом срца са горње стране); и у пажњи чела, усредсређеној ка дубини срца, призивати Христово Име. Видите, те навалице од стране отуђивача да борац изађе из себе, побјеђују се уласком (пажњом) у себе: ''Уђи у себе и себе сламај, побеђуј, уразумљуј! Сам са собом води борбу пред лицем Бога.'' Свети Теофан Затворник. Јер, ипак, ово је твоја (лична) борба, док око тебе су убице духа, и зато бори се са њима Христовом молитвом у пажњи духа кад те окруже они или њихови ментори (ђаволи). Видите, убице духа тако дјелују да, у непажњи на дух, дух ишчезава из борца; и ако дух (личност) предамо онима који су га убили у себи и ми ћемо постати дио Антихриста! Лична карта је карта духа, карта личности, која узимањем биометријских отисака (тјелесних карактеристика) постаје карта везаности за тијело, али и карта убиства духа! Човјек 21 вијека је избацио дух напоље, робови спољашњости људи од напољу су људи потрошачког духа; док је потрошачко друштво – идолопоклоничко друштво! Схватате ли, дух се чува у себи (пажњом на дух) призивањем Божјег Имена у духу; у пажњи очију видимо Бога у духу. Човјек 21 вијека, сва су му добра у зломе духу (духу отуђивачком) скривена; пред очима претпоставља твари Творцу. У добром духу срца свог човјек види колико је добар Бог; у злом духу што оспољава пажњу човјек види колико је добар свијет. Видите, све је у виђењу; или пазиш свој дух или остављаш свој стан духа да би се прихватио широких стаза: ''Ово су они што се одвајају (од јединости вере), и јесу телесни, који духа немају.'' Јуда 1,19.
Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542 Умрежавање - Page 20 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 25th January 2019, 01:34


Држи се молитве у духу
''Саветујем те да купиш у мене злато жежено у огњу, да се обогатиш; и беле хаљине, да се обучеш, и да се не покаже срамота голотиње твоје; и масти очном помажи очи своје да видиш.'' Откр. 3,18. Другар, теби се очи лијепе за телевизор, мобилни и за земаљске ствари, а ти ме питаш: каква је то маст?! Кад се пажња очију прилијепи за унутрашњу пажњу духа добија се духовна маст за очи! Пажња чела (ума) је усредсређена на дух; ум је погружен у СМЈЕРност (смиреност) духа. Духовно гледање је оштро гледање у пажњи очију повезано са пажњом духа; духовно мишљење је мишљење у пажњи чела повезано са пажњом духа. Сад, какав је то савјет да у Господа купимо злато жежено у огњу мука Господњих? О, па то је ПРЕСУДНО за твоје и моје спасење! Гледати Крст Господњи испред себе (у благодатном погледу) и трудити се да будемо заједничари Крста Господњег (да се сараспнемо Богу!)! Борац у бистром оку гледа да види себе; бистро око у пажњи чела гледа дах како се улива у пажњи духа; јер ово је духовно мишљење које јесте смирено мишљење, јер почиње и завршава се у области смирености (у духу). Суштина је чувати Светог Духа у себи (бити свјестан Бога у себи); од себе чувати Бога у себи молитвеним вапајима; јер ако је речено ''не уздај се у човјека'' и ''сваки је човјек лаж'', то значи – немој се уздати прво у себе, јер и ти си човјек! У пажњи чела Христос, да ти се не би отуђивач или ти сам себи попео на главу. Јер слиједити свој крст значи не бјежати од себе; док је суштина сараспети се Христу не бјежећи од себе (духа); човјека овога свијета хвата ђаво да бјежи од себе (духа) у забаве... у поуздање у самога себе; да, он може без поста и молитве да живи!? Па јесте он је тјелесно јак, нико му ништа не може и ништа му не треба...Али борац не може да живи без молитве и поста и побиједити себе то му је императив! Сраспети се Христу је ставити чула у покорност духу... не бјежи од духа у чула ма колико да ти је тешко! ''Одвојимо се духом од свега што видимо и приљубимо се уз оно што верујемо. Ово је крст који морамо утиснути на свакодневна дела и понашање.'' Свети Петар Дамаскин. Ти што бјежиш од крста - бјежиш од смрти , али кад тад ће те сустигнути! Човјек се рађа да би умро, зато и стари, ружња да би видио (духовним очима) да је за њега припремљено нешто много славније од ове отежалости! И држи се молитве у духу да се не би држао (броја) тијела у ђаволу; јер пажња на себе (пажење себе) значи упућеност духу, гдје се смиреност духовна (молитвена) одваја од несмирености тјелесне (немолитвене)!
Умрежавање - Page 20 996721

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 1st February 2019, 14:37


Срце често треба пунити умном молитвом
Виђи како је лијеп цвијет, гледај како је божанствен предио; гледај ствар вјештаствену, срце да ти понесе. Гледај како су лијепа туристичка мјеста, виђи ону жену, лијепу, ружну, блудну, какву ли већ.. Такав је начин мишљења и дјеловања оних који не виде себе и своју огреховљеност већ бјеже од себе у тјелесне немире. ''Али видим други закон у удима својима, који се супроти закону ума мојега, и заробљава ме законом грјеховнијем који је у удима мојима.'' Рим. 7,23. Да би прикрио своју унутрашњу ругобу отуђивач оговара и оптужује ближње до бесвијести; или прича како је нешто лијепо или ружно само да се не би коснуо ружноће онога што он ради. Зато, да не би били ружни у мислима, дјелима и ријечима све прилагодимо молитви! Тијело зна за путеве немира, па то су страсти које спречавају пут молитве до срца! Зато срце често треба пунити умном молитвом; и задржавати пажњу на граници ока; јер би хтјела пажња да се задржи на нешто споља што буди страст. Јер пажња би хтјела да се одвоји од ока и крене за погледом и срце да се ''скраси'' у неком немиру споља који изазива страст. Постоји мисаони и визуелни поглед; и ако је унутрашњим уздахом везан (пажњом) за дух на вратима срца, везан је за благодатну смиреност. На том умном молитвеном путу свети оци су расудили да је Биометрија и Екуменизам – ЗЛО! У духу је живи молитвени однос са Богом, док човјек широких стаза ум крије у некој ђавољој замки споља за коју срце веже. И тако људи широких стаза који ум држе у ђаволу постају слуге тјелесних страсти на које их је ђаво навукао. Задатак тих унификованих људи Новог Доба је умно заразити све око себе различитим биометријским процедурама. За убјеђивање јако је подесан новоговор (модернизација говора) како би се уништио молитвени језик у небудном саговорнику. И шта је проблем? Ништа, ето само да гледамо и оплакујемо своје грехове и не саглашавамо се са отуђивачима. Видите проблем је у нама а то је брига о смирености духа у пажњи на себе! Насртљив је систем Антихриста, само му не треба отварати врата срца, да спољашњост новог времена не уђе у нас и не ровари нам по души. Већ ако отворите врата срца сву модерну технологију за заробљавање душе уградиће у вас; биометрија је кључ за отварање врата срца и борац би том приликом престао да буде борац већ само фасадна, безлична ствар.

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 20 Empty Re: Умрежавање

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Страна 20 of 24 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму