АПОСТОЛСКИ ЦЕНТАР 888 ФОРУМ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Умрежавање

Страна 21 of 24 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23, 24  Next

Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 7th February 2019, 18:13


Умовање по свијету узнемирава дух
Када би почео да умујеш по свијету (како ђаволу одговара), а то је...како је лијепа кућа , како је лијеп мобилни телефон, како је лијепа жена (да уградим своју чулност на њу)... Ето видите како може и борац прихвативши игру Новог времена постати чулни објекат са ким влада тијело; а требало би силом Духа Божијега да остане духовни субјекат, а то је онда кад тијелом влада дух на вратима срца. Гледам вас, гледам како гледате серије, филмове...у којима су уграђени закони Новог Доба; и слушам вас, слушам како описујете догађаје, а не видите контролу ума која се врши над вама. И тако у овој усамљености (одвојености) борац се моли у духу знајући да је молитва једина жива веза. Видите, борац је одвојен духом послушним Духу Божјем од гомиле послушне страстима; контроли ума страсти погодују, и, да, контролишу се ''људи од напољу'' – спољашњи људи! Док фасадни (спољашњи) човјек нема уши да чује...И баш такви људи су на чело Тајне владе који хоће да остваре план једна религија и једна (глобална) држава на челу са Антихристом; и они имају слуге, цјелокупни систем који је прихватио законе Новог Доба. И, ето, гледам вас како гледате серије, филмове.. и описујете дешавања, људе.. али испод маске емотивних сцена крије се лик звијери у циљу да лако прихватите биометрију, разне картице, систем Звијери. Човјек Новог Доба је упућен на умовање по свијету, што даље од себе; да се угради у чулност, да му тијело реагује на чула, да трчи за чулима; да бјежи од духа у чула, схватате ли? Главна борба човјека широких стаза у удима се збива и у тијелу налази поље борбе; у духу чамотиња од духовности кад нема испуњености од тјелесности (чулности). Док је дух танан, закон духа Закон је Господњи; зато страх Господњи је трепетан, танан као дух који лако исчезава, ако на стражи не бдимо и непрестано се молимо. Молитва је сигурност у борцу; баци молитву било гдје, у свјесности о молитви ухватиће је смирени дух; то је онај тренутак кад борац у молитви осјећа мјесто духа у себи. Бог се Осјећањем приближава молитвенику и Он препознаје свога слугу у молитви правовјерној. Већ, умовање по свијету узнемирава дух и он престаје бити благодатно смирен. Читајте Откровење Јованово, читајте Зиновија Мниха, приближите се молитвеницима Божијим који су имали ум за опасност губљења духа у овом времену. И, ако вјерујете, одбаците биометрију и све што веже дух за обмане овога технолошког времена. Јер је најбитније чување смирености духа од спољашње узнемирености са тјелесношћу (чулношћу). Јер благодатна смиреност ће учинити то да прођемо замке овога времена; и ако треба смрт тијела да би се сачувала благодатна смиреност радо прихватимо то! И узнемираваће вас у немолитвеном расположењу а ви се учите искуствено да будете смирени: ''Док се не научимо да будемо смирени, наша срца имају још много болова да претрпе." Отац Тадеј.
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 16th February 2019, 14:32

Све почиње од очију небудних на себе
Сатанистички знак руком, да сви виде, о та симболика нешто значи! Значи припадност Сатани и тјерање Бога из себе; значи да не жели мир Божији у себи, онај са роговима.. већ мир ђавољи у себи (јер призива ђавола) и ван себе! Очи су орјентири душе, и кад срце пође за очима у ствар, која постаје власник срца, онда ђаво од споља управља покретима душе. И тако ђаво постаје умјетник спољашњег човјека, па ђавоље рогове на руци изображава; па пирсинге, минђуше, грдила боде по глави и цијелом тијелу; силиконима пумпа тијело, да би било привлачније и пожељније као сексуални или неки други објекат у друштву; тетоважама слика тијело, и што више тетоважа то је црни ђаво већи умјетник да направи грдило од човјека, окреченог гроба 21. Вијека. Видите, све почиње од очију небудних на себе; и у том нестражењу над собом у немолитвеној атмосфери ствара се безтемељни отуђивач. Док борац зна за бистре очи срца; то су бистре очи (оштар поглед који ствара бистро око у пажњи очију) које су имовина срца смиреног у Богу; већ кад се орјентација ока смути оде борац у немире вансебности! '' Без будалах тупога погледа, /би л' умови могли блистат св'јетли?'' Његош. Тупи поглед омогућава ђаволу да ради са човјеком шта хоће, и онај ко га стално држи лута око себе тражећи себе у бјежању од себе!? Зато је ум таквих људи умјесто погружен унутар њих, отуђен од себе због сљепила ока и тупости погледа. У пажњи ока (у бистром оку) човјек гледа да види себе, исто као човјек у сљепоћи ока што гледа да види све осим себе. У слијепом оку ми чујемо ђавола шаптача и приклањамо му ухо; у бистром оку ми чујемо себе како призивамо Бога у духу! И кад тако призивамо Христово Име у пажњи на очи (у бистром оку) осјећамо смиреност духа; земља срца је мирна, чувана Благодаћу Христовом. Јесте, браћо и сестре, шаптач баца мисаоне стријеле у циљу да узнемири срце; али то успијева у тупом (небудном на себе) оку; већ кад човјек у бистром оку почне бесједу са Богом призивањем Христовог Имена, тамни облаци се разиђу и демони бјеже од смирености духа и настаје мир у земљи срца! По сваку цијену чувај мир Божији у срцу; то је мир духовни и удариће на њега мир тјелесни; прво пламен тјелесних, да не кажем блудних, страсти; па страх за тијело у доба лишавања, а треба да нас је страх за дух, да трајно не исчезне због тјелесног страха; тјелесни отуђивачи, они ће гонити или насилно биометријом обељежавати борца. Све је ово удар од споља на мир Божији у срцу; на нама је да мислимо (бринемо се) на мир Божији у срцу призивајући Божје Име; јер, ево, видите свијет се брине о тијелу, убијајући дух у себи; призивајући ђавола који му смирава тијело и унификује све људе (оспољавајући дух из себе), на рачун благодатне смирености.
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 21st February 2019, 17:48


Сараспињање Господу
Човјек 21. вијека је оптерећен спољашњошћу, док је спољашњост за борца у ствари крст који се у духу претвара у радост духа. Куда ћеш ићи човјече 21. вијека са својим оптерећеностима које се у ствари боре у удовима твојим? Те ти бјежиш од себе у аутомобил, комфор, путовања...у главном чулна задовољства. Јер постоји или или; или си у духу за Бога или у чулима и бијегу од Бога. Борче, слиједи за својим крстом тако се сараспињући са Господом; и кад те мисао нападне, спољашњи човјек преко којег демон има приступ теби, мисли о мукама Христовим да се са својим болом присајединиш оном дану кад је Христос био на мукама; и то јесте сараспињање Господу, тако на себи довршаваш Крст Христов. Јер Христос није распет себе ради него тебе који ово читаш; и Он је распет да нам укаже на пут сараспињања куда требамо ићи. Он је распет напољу, изван Јерусалима, да нам укаже да су напољу демони и људи оспољивачи; и напољу је крст за тебе и мене, ако смо вољни да слиједимо Крст Господњи. И доћи ће људи, створиће се ситуације споља – атмосфера крста; која захтијева трпљење Христово; а то је наука Христова, угледање на Господње муке у призивању Имена Господњег. Чим је угледање онда је и мишљење, враћање умом на онај дан када је прикован за Крст Онај кога треба слиједити узевши (прихвативши) свој крст! Иначе, брате ти ниси Христов, нити си на Христову страну, ако нећеш да носиш крст свој! Јер Христос је распет за оне који су вољни носити крст свој; за оне који својим животом довршавају на себи Крст Христов! Било што с тобом да се збива, било добро или лоше – ти носи крст свој! А то није мала ствар! А да би носио свој крст у сваком моменту и тако се сараспео Христу - ти се мораш трудити у благочестивом животу, да се приближиш Христу! Како је Христос познао апостола Павла? По молитви, дабоме: ''А Господ му рече: Устани и иди у улицу која се зове Права, и тражи у дому Јудином по имену Савла Таршанина; јер гле, он се моли Богу,'' Дјела 9,11. Да би носио свој крст, мораш знати за уздржање, да не излијећеш из себе приликом сваког страха или чулног мамца демонског! И свако сараспињање треба повезати са благодатним смирењем у духу, запамтите – у духу! Јер тражећи смирење својих страсти у тијелу, ти тражиш тренутни мир, смиривање тијела (чула), иза кога се крије вјечни рат између Сатане и Бога!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 28th February 2019, 00:06


Све радите као да се припремате за молитву
Пнеума - испунити се Духа Светога призивањем Божијег Имена у духу. Значи труд.. али од самог труда Дух Свети не улази у срце (јер и Бог има слободну вољу) – то је дар, благодат Духа Светога! Али труд пажње на себе је веома битан у призивању Божијег Имена! Бистро око је усмјерено на дух, што даје смиреност духа, јер у духу је контакт са Духом Светим који смирује дух. Пажња на себе је једна Божија наука, ту је Црква Божија последњих времена- у срцу куда пажња на себе води. Јер заиста, заиста човјек ако хоће да буде борац мора да побиједи самога себе, док у пажњи на себе може увидјети шта му то фали за смиреност духа. Кад има човјек оштар поглед да уочава ствари испред себе и обавезно пажњу на очи енергија пажње усмјерена је на дух; и ту човјек кад мисли о смирености духа мисао се усмјерава на дух; заиста смјерна мисао је смирена она која има смјер ка духу. То је духовна мисао која не излази из себе јер тражи Бога у себи; иначе кад би изашла из себе оптеретила би се вањштином, гдје увијек нешто фали ( немири духа). И у ово доба изазивања духа (да изађе вани) од стране мислених вукова (тјелесних или бестјелесних).. прије одговора ка споља добро обрати пажњу на себе и стално призивај Христово Име! Јер ђаво тражи одговор који њему одговара, а то је одговор у немирима духа; и врши притисак на ум, да у оспољеној пажњи , дакле у пажњи ка споља, зароби ум у немирном духу. А ти иди ка себи и сам себе приморавај на сабраност у смиреном духу, а не на расијаност у немирним духовима! Немирни духови крију се у стварима и замкама духа ван себе; у људима – отуђивачима и богаству отуђивачком. Док Господ рече: ''Нико не може два господара служити: јер или ће на једнога мрзити, а другога љубити; или једноме вољети, а за другог не марити. Не можете Богу служити и мамони.'' Мат. 6,24. У пажњи на чело одвајамо се од умова у којима је зли дух; и фиксирамо дух на челу, што значи на уму имамо дух на вратима срца. И ако хоћемо да Бог дјелује преко нас ми се морамо обратити Њему; призивајући Га у духу (у сабраности пажње), јер пуни себе ми се и надамо у себе, уздајући се у себе и своју гордост.И зато, пазимо гдје дишемо... пазимо на унутрашњи уздах приликом молитве, да издах добије снагу унутрашњег уздаха; јер унутрашњи уздах (удах у пажњи духа) је духовни уздах. То у опиту уочите... молите се у унутрашњем уздаху и уочићете смисао ријечи у сабраности духа! Уосталом, све радите као да се припремате за молитву и уочићете све немолитвене моменте; пазићете да пуноћу Духа Светога у вама не замијени пуноћа себе!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 8th March 2019, 01:35


Духовни човјек умује по духу
Пуните око духом а не спољашњом фасцинацијом испред вас, која отуђује пажњу од вас! Схватате, живот је унутар вас, какав живот? Молитвени живот! Све молитвом провјеравамо, да , сваку мисао, ријеч и дјело. Ту, у тој атмосфери припреме за молитву човјек може да уочи многе мисли које не гледа, које у небудном стању пролазе кроз нас. То вам је подешавање пажње од ума ка духу и ту тражење Бога Невидљивога; иако невидљив може се осјетити и Његова благодат коју несебично даје као одговор на молитвену пажњу у духу у овим последњим временима. И тако у тој молитвеној будности на наш унутрашњи живот ми можемо примијетити сујетну, блудну, углавном отуђивачку мисао како протиче кроз нас; али чим угледа ђаво, који убацује мисли пасивне у нас, атмосферу припреме за молитву он бјежи; бјежи од молитве као везе са унутрашњим Богом. Ви сте чули да Бог срце скрушено неће одбацити; то вам је смјерност мисли ка унутрашњем свијету (срцу) у ово доба надмености и уздигнутости изнад пажње на себе -скрушености срца има у пустињи самоће далеко од људи који би можда у нама изазвали гордост; али лијек за гордост јесте молитвена пажња и при сваком послу кад радимо, чинимо као да се прпремамо за молитву. Јер ако нијесам скрушенога срца онда сам ја већи и од себе и од тебе; та сујета и надменост духа у немолитвеној атмосфери приказује мене као ја сам нешто велико, вриједно изузетног поштовања; да, у немолитвеној атмосфери мени је важно мјесто у друштву и то гледајући себе као лажну величину , а није ми важно мјесто у Богу гдје мир духа влада. Знате оно човјек се изненада домогне гомиле пара или постане директор некога предузећа и он већ није он; он живи у немирима духа јер дух се покренуо ка духовима злим. Док духови зли у надмености духа пребивају, надмени човјек (који се издиже изнад људи..) умује по свијету; тјелесни човјек умује по тијелу, усељавајући у себе злога духа; док духовни човјек умује по духу. Видите, умовање по чулном јесте предавање срца, које је центар живота, нечему вани што је напунило око; док кад ти у око упадне спорт, рецимо, ти умујеш по спорту!? Мисаони поглед је кад ти у око упадне отуђивач, рецимо, да ти будност помути; а ти мисаони поглед усмјериш на дух у бистром оку и молитвено стражиш на вратима вјечности, што јесу врата срца! Жалац у тијелу је кад човјек умује по тијелу; јер блудна мисао јесте умовање по тијелу, али се умовање ту не завршава – на дјелима се завршава! И зато пуните око духом да вам и дјела буду духовна!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 12th March 2019, 15:09


Борац се бори да остане у себи
Борац трпи нападе од људи. Данас су то најближи, углавном они који најбоље знају ваше СПОЉАШЊЕ биће. ''А предаваће вас и родитељи и браћа и рођаци и пријатељи; и побиће неке од вас.'' Лука 21,16. Ако вас не гоне једни онда ће други, углавном ђаво ће наћи неког ко ће гонити ваше СПОЉАШЊЕ биће! И не чудите се, тако је програмиран систем Звијери... алгоритми, ех, ти алгоритми. Произвољење масе је довело до паметне технике; а резултат је: глупи људи који вјерују мртвој техници. Ту мјеста за Живог Бога нема, кад ''људи живе живот као никада до сад''!? А моја бол што си ти занијемио гледајући засљепљујуће призоре супертехнолошког 21. Вијека је евидентна! Постао си дио машине, дајући срце супертехнолошком Новом Добу; пажњу заледивши у погледу испред себе; јер је важно гледати на оно што је пред вама, али морамо знати КАКО ГЛЕДАТИ на оно што је пред нама! Дакле, на све испред себе гледати у пажњи на себе, да никад усне не занијеме Божијега Имена! Јер већ ван пажње на себе ми смо у домету злих сила; јер ево рата, ево глади, ево панике, ево немира...којима требамо одговорити на прави начин, а то је молитва у пажњи на себе (оној крстоносној), док Христова молитва у пажњи на себе (унутрашњој пажњи) је право рјешење. Крстоносна пажња јесте усредсредђивање на дух у нама ради Духа Владалачког Коме треба угодити по писму: дух скрушен и срце скрушено је жртва коју Бог неће одбацити! Све то оружје се тражи негдје испод пажње очију и испод пажње чела , невидљиво, дубоко у нама. И то је скрушеност, погруженост у дубини срца и смјерност мисли ка духу. На основу ове приче ви можете сагледати безумље паметне технологије и нас у њој, на основу које ће дезертери духа постати издајници Бога и ближњег. А треба заиста постати дио Божијег устројства: '' Да прими део ове службе и апостолства, из кога испаде Јуда да иде на место своје.'' Дјела 1, 25. Већ ако нећете бити дио службе коју вам је Бог предодредио постаћете као Јуда који испаде због издајства! Стање је јако озбиљно зато је потребно будно штимовати пажњу, јер ако искочимо из пажње на себе, вратимо се светој пажњи на себе и боримо се да останемо у Богу; и постаћемо борци који се боре да остану у себи (погруженост срца и духа) и призиваћемо Бога у наш свијет са циљем да побиједимо технолошки свијет ван нас. '' Помози ми, Боже мој, да победим свет у мени, па ћу лако победити свет изван мене." Св.Николај Жички .
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 596189

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 21st March 2019, 21:43

.Николај Жички .
Трпљење да борац остане у Духу Правоме
У духу је сила, коме бистре очи стреме; и ум се приклања (погружава) да ту (у духу) потражи Бога. У духу смирује мисли ума да не одлутају у немире духа. Јер човјек се смирује у Богу Кога молитвено тражи и налази у духу, јер је речено: ''И биће да ће се сваки спасти који призове име Господње.'' Дјела 2,21. Молитвена мисао погружена у пажњи духа стопира мисао да одлута од себе; молите се, и ђаво ће нападати на вашу мисао да је одвоји од вас, да то не буде смирена мисао већ немирна... И тако се молитвена мисао оспољава и прелази у немолитвену мисао. Постоји безброј искушења поводом тога да се одвојимо од Бога , напади на ум од стране људи и демона; ви ако сте борац неће се дешавати како хоћете него ћете морати много претрпјети на путу истине свог бића; и ако се питате зашто се искушење да изађемо из себе дешава баш нама, знајте да се без искушења нико не може спасити! '' Нико без искушења не може ући у Царство Небеско; да нема искушења нико се неби спасао.''(Преп. Антоније Велики) Друже, шта тражиш да без искушења у којима треба да се искаже трпљење, добијеш од Бога било какво духовно искуство. Мора то трпјети се, па у смиреном духу и слави Бога добити дар! '' А које је на доброј земљи то су они који реч слушају, и у добром и чистом срцу држе, и род доносе у трпљењу. Ово говорећи повика: Ко има уши да чује нека чује.'' Лука 8, 15. Видите, од трпљења вам је искуство, од трпљења бјеже ђаволи; да, то је трпљење да борац остане у Духу Правоме, а има доста искушења...за борца тај план је испуњен. Напади ђавољи су префигани и данас удоба екуменизма, биометрије и Новог свјетског поретка ти напади и успијевају; тако да се демон лако усели у срце нерасудних Хришћана. Тај демонски план да уништи вјеру у Хришћана довео је на свијет дијете Новог Времена. У људима владају криви духови који вежу човјека са демонским силама; и зато криви дух има силу разбијања људске личности. Људи неће да трпе неистине екуменизма, неће да трпе план Новог свјетског поретка и биометрију до смрти већ се придружују злим силама немогући трпјети ударце са лијеве стране. Па људи, побогу, ви са вашим нетрпљењем губите Прави Дух који вас води у Рај! Тај Прави Дух, нашим молитвама у смиреном духу, дјелује из нас - да би Он одговорио људима, ситуацијама и времену. Времену у коме наше тијело стари, и мора борац не рачунати вријеме по тијелу које пропада, већ по духу који вјечно траје!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 28th March 2019, 16:11


Мјесто у друштву је илузија постојања
Унутрашњи уздах, то је вођење рачуна на удах да милује дух; унутрашњи уздах се веже са бистрим оком, док бистро око је оштар поглед на детаљ испред вас у пажњи на очи. Благодатна снага је у вама, из духа избија, што у срцу се скрива. И зато у молитви тражимо благодат да нас води, она је та која чува душу од неблагодатних момената, а то су моменти гдје је изузета молитва од нас, кад се ухватимо демонске енергије мисли ван пажње од нас. Зато, пажња не излази из нас, ту је тајна наших побједа и пораза! Људи, свако пасивно осећање је пораз, а свако такво осећање одводи од Бога и привлачи душу тами. Зато је веома важна пажња на себе, осјећање очију, осјећање чела и осјећање струјања ваздуха у нама. Унутрашњи уздах, о, то је то сидро које нас задржава у себи. Дух је извор коме сва пажња у човјеку иде; јер ако је Црква Православна онда је то црква у пажњи на себе, онда је то Црква унутрашњег духа који слави Господа Сведржитеља! Видите браћо и сестре, улазак у Цркву вашега спољашњег човјека је небитан; тако је нажалост стање у човјеку 21. вијека; он је по имену Хришћанин, односно њега зову Хришћанин а он је у ствари паганин! Управо зато што у Цркву не улази унутрашњим духом, он ни не зна за Прави Дух јер живи кривим духом а криви дух плива у пасивним осећањима! Драги борци, ви који знате за Прави Дух у вама, ви сте борци јер чувате Прави Дух у вама пажњом на себе; јер важно је сву пажњу посветити Правом Духу у вама и борити се да дух не изађе из вас. У вама је љубав, у вама је живот, у вама су душе које призивате и зато никада не излазите пажњом из вас јер ако изађете изаћићете ка пасивним осећањима. А пасивна осећња су осећања гнева, среброљубља, мржње, злопамћења... а све то због некаквог спољашњег мамца. Долази рат, мука, долазе нека дешавања која људима, у којима је дух овога свијета, неће одговарати зато што живе споља док унутра су запоставили. А ви молитвено стражите над Правим Духом и ту тражите живот јер је речено: човјек ако се споља распада... ''За то нам се не досађује; но ако се наш спољашњи човјек и распада, али се унутрашњи обнавља сваки дан.'' 2 кор. 4,16. Драги борци, морамо живети и дисати унутрашњим човеком, споља је илузија која нас привлачи и буди пасивна осећања у нама. Она зграда и твој диван стан то је стан за твога спољашњег човјека, онај аутомобил скупи то је мамац за илузију постојања; мјесто у друштву је илузија постојања јер кад умреш од тога ништа неће бити, само ти и Бог и осећања која си давао. А ти осећања даји, чувајући свој дух од спољашње непажње и држећи се унутрашњег уздаха!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 3rd April 2019, 20:54


Унутра је живот док је напољу смрт
Сврх свега што се чува чувај срце своје, јер из њега излази живот. Приче 20,23. Умно делање, ако је небудно, онда такво ''умовање'' улази у срце кроз разбијена врата срца, и човјек живи смрт! Умно делање је мишљење (размишљање, умовање) У ДАТОМ ТРЕНУТКУ. И оно покреће на акцију у смјеру лијевом или десном; у смјеру пражњења срца безумним дјелатностима или у смјеру срца, гдје таква смјерност ( Смјерност – у смјеру) сабраност чини. Данас у опасном 21. вијеку ''умовање'' по свијету празни срце Бога разбијајући врата срца да уђу умни разбојници. Те силе демонске које су опколиле човјека добро пазе на мисао човјека да буде по свијету, по људима... али да смути мисао како би Сатана управљала мислима и дјелима човјека 21. вијека.Овдје се заустављамо на борца, а борац је онај који се бори и не предаје струјама времена! Не, ја нијесам рекао да је супротан од борца само дезертер, већ онај који није заинтересован за борбу за душу своју. Борца гуши размишљање о вани зато се настањује унутра да чува врата срца од мисли које разбијају благочестиву мисао. Ово вријеме је вријеме напада на тијело борца; гуше ђаволи да уморе везујући борца за свијет и свјетовну мисао. Ти драги борче мисли о смрти кад ти ђаво и слуге његове представе живот ван Бога; и кад те гуши свјетовна мисао да те уплаши мислећи да се можеш угушити ти опет мисли о смрти, јер ту је сусрет борца и Умрлог а Васкрслог. Јер ђаво хоће да бјежиш од гушења а ти мисли о смрти у Богу, па што Бог да! Јер мислећи о животу у току гушења ђаво гања (због несмирености), већ мислећи о смрти у току гушења ђаво бјежи ( од смирености). Овдје пишем о гушењу од свјетовног мора или тјелесном гушењу; у тим гушењима (кад недостаје ваздуха) убрајам и тјелесна мучења која ће бити због непристајања односно прихватања струје Новог времена. Зато остати пажњом на вратима срца и не одаљавати се у демонске мисаоне сплетке веома је важно! Не одаљавати се од врата срца тако чувајући срце од пажње ка вани, што је отуђивање од самога себе. Немој бити у људима, у стварима... јер то може изазавати бригу или везаност за нешто што није Бог. Свијет 21. вијека има шему за разбијање личности и топљење у масу која се предала струји Новог Доба. А личност, она се налази на вратима срца и зове се наш унутрашњи човјек, призивајући Име Божје. То се зове распињање тијела духу. Гледајући смрт пред собом борац се брине како гледа; да, унутра је живот док је напољу смрт и зато гледајмо да уочимо оштро испред себе у пажњи очију која унутра води!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 13th April 2019, 13:53


Може ли екран да чува срце у јунака!?
Будно мотрећи на своје мисли, можеш уочити како ђаво убаца мисао, вребајући чулни одговор у мислима или у дјелима. Чула избацају дух напоље; драги пријатељи у духу је суштина, и зато пажњу дајемо на унутрашњи уздах, а пошто је унутрашњи уздах молитвени уздах то значи да је унутрашњи уздах духовни уздах. Човјек овога свијета даје своју пажњу аутомобилу рецимо, и ту му је суштина зато се десило данас да је неко запалио аутомобил јер није прошао технички преглед. И сад кад је суштина човјека напољу, окованог у материјалу унутрашњост оставља празну; и зато са човјеком 21. вијека ђаво може да чини шта хоће. Кад човјек дозволи да му мртва ствар управља срцем у њему, од таквог бездиханог идолопоклоника се може очекивати све оно што му ђаво приреди. Гдје је ту борац, има ли га у овој причи? Има, има како да нема јер кад не дише духом, молитвеним уздахом он се приближава човјеку који је своју пажњу дао аутомобилу (а не духу у њему). Има, има...гледаш мобилни и поглед си заробио по илузорним сликама, игрицама и питаш се гдје ти прође вријеме, а треба пазити на вријеме, зар не? Слободан поглед у пажњи очију је супротно од заробљеног погледа; да не причам о другим чулима која се вежу за отуђивачку мисао, а то је ум усредсређен на нешто споља. Поглед у пажњи очију је духовни поглед, ако је свјестан Духа Коме се у духу (у пажњи духа) обраћа, гдје је ум усредсређен на вратима срца. Док многи и премноги поглед заробе за екран, питам се – може ли екран да чува срце у јунака!? Око нас су духови отуђивачи пажње, схватате ли? Да, ја говорим о обавезној утемељености пажње у свој дух што јесте одвајање пажње од духова туђих. А то је потез твоје воље да останеш у себи, али невоља испитује нашу смиреност па ми неријетко отиђемо пажњом од себе. Утемељење пажње на вратима срца захтијева молитву, јер без молитве као везе са Господом човјек се растемељи, па уђе у дијалог са туђим духовима који убацају у мисли мислени мамац у циљу да човјек одговори ван себе. Већ, поглед у пажњи ока гледа оштро у смиреност духа; шта ја то кажем... па да, свако трпљење трпи се у смирености духа! Оно што нас веже са духовним животом јесте унутрашњи уздах, јер да нема њега ми смо мртваци у можда здравом тијелу; јер не дишемо Бога ради, но наше дихање крије се негдје споља... па можда нас је мисао одвела пут нечега за што се поглед (мисаони или визуелни) заробио. Јер онда се дешавају, кад не гледамо у пажњи очију, мисли пасивне које тјерају на небудна дјела.
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 17th April 2019, 22:13


Остани у унутрашњем делању Христове молитве
Држи се стриктно Христове молитве у пажњи на вратима срца; тамо гдје је вјечна садашњост, у духу, пази се на вријеме у тијелу! Пажња на очи и пажња на чело су упућени на пажњу на вратима срца; јер ту, на вратима срца, је капија вјечности гдје се утемељује Христово Име, принуђавајући себе на призивање Христовог Имена! Зашто принуђавајући себе? О, па ђаво и људи принуђавају на отуђење и ''лакши живот'' са жигом Звијери и прихватањем лажног (антихришћанског) система вриједности; зато борац вољом принуђава себе на призивање Христовог Имена, нарочито у тренутцима присиљавања на отуђење; зато вољом призивамо Име Божје, да не би невоља овладала са нама и сломила нам вољу! А држати себе у вољи за небом је повезано са призивањем Имена Христовог кад нам затреба помоћ. А кад нам то треба помоћ? Стално! Приликом невоље за мир у духу и приликом мирних околности за радост у духу; тако да ум стално молитвено дела у духу и кад се ми не молимо Дух се моли за нас неисказаним уздасима . Просто призивати Име Христово за отуђеног, о колико је то тешко, бити једноставан мислим; али неделатни људи не желе знати суштинско делање (просто призивање Христовог Имена) које их увлачи у спасење! Човјек овога свијета тражи алтернативу спасенске дјелатности било гдје напољу...у хлебу и играма које одвајају од Христа. На ум ми паде туризам, вјечно бјежање од себе у тјелесна уживања, посољена мишљењем о уживању напољу. А дјелатност која спасава је тако проста призивањем Христовог Имена у унутрашњој пажњи. Док људи напољу баштине спољашњу пажњу и бјеже од простоте у сложену (многообразну, широкостазну) илузорну стварност. И огромна планина мисли, у циљу да молитва заћути и направи сјенку прелази се обраћањем пажње на Христову молитву у духу! А одвраћају, како не одвраћају, људи антимолитвених мисли, јер им дјела ''смрде нечовјештвом'' Његош; мисли које одвраћају од мисли о молитви, кад човјек обраћа пажњу на мислене вукове тјелесне или бестјелесне, па ти њихови сигнали одвраћају од унутрашње пажње на молитву. Ма шта ти говоре помисли, ти не обраћај пажњу на њих, већ се моли у пажњи унутрашњој: ''Ма шта да ти говоре помисли, ти свој посао ради: моли се!'' Свети Амвросије Оптински. Што год да се споља дешава, тако јаке мисаоно – делатне снаге, да одвучу борца. од његовог основног делања, он нека остане у унутрашњем делању Христове молитве; унутра невидљива молитвена стварност, споља видљива илузија широких стаза, а ти, како си?
Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 24th April 2019, 15:00


Испред себе чувај миран дух у себи
''Боље је бити у миру него у праву'', све мислећи – не бити у расправама које проузрокују свађу и нервозу. Мир срца за Христову молитву, јер немири су за демонско гушење! Ти зли осјећаји, што јесу зли дуси, се упињу да улију у срце човјека зло осјећање живота; а то је лутање ума по овостраним илузијама, разним везаностима нашег духа (осјећања) са духовима злобе из поднебесја; то је онда кад помисли заслијепе и заробе се увредама, и овостраним везаностима од којих потичу све лажне вјере. Схватате ли... с ове стране СВЕ је илузија; и те куће, коњи, краве... само битно је како се односимо са тим илузорним материјалом. И твоје тијело и њена ИЛУЗОРНА љепота, јер она јесте лијепа, али то је твоја илузорна слика о њој! То није реалност, не то је пролазност, реалност је у духу и није у чулима; реалност је Христос Непромјењиви! Ти снажиш дух Христовим Именом, призивајући Оно што је вјечни живот у теби; око тебе су људи који баштине у себи говор од споља, оспољавање из пролазности; један је онај који пази на вријеме, коме га даје, јер су дани зли; други је заведени са оковидом спољашњошћу, па му ријеч у пролазност упада, већ ако је ријеч онда је и мисао и дјело. ''И похвали господар невјернога пристава што мудро учини; јер су синови овога вијека мудрији од синова видјела у својему нараштају.'' Лука 16,8. Значи, око душе се не расправља, ни лијево ни десно (ни ван себе (споља) ни у себи)! Видите, нису сви браћа који се браћом зову, браћа су они који се изнутра граде! Како? Христовим Именом! Испред тебе илузија, замка за дух, ако дух држиш (чуваш) у немирима споља; зато чувај дух у миру унутра, да не излази из унутрашњости сањајући кошмарне снове! Зато је Бог поставио границу преко које се не смије прећи, јер ако пређеш улазиш у кошмар! Та граница су десет Божјих Заповијести. Дух се чува унутра, јер кад би изашао из себе одмах би био у домету злих савјетника (укради, учини прељубу, убиј...). А пошто је све с ове стране илузија, пазите што радите, јер је вјечност близу: '' Ако дакле у неправедном богаству вјерни не бисте, ко ће вам у истином вјеровати? И ако у туђем не бисте вјерни, ко ће вам дати ваше?'' Лука 16, 11-12. Схватате ли, лоповлук и лагање су кошмарни сан и ту се тренутно и зна лажов и радовати, али смрћу га чека вјечни кошмар и болно плакање због изгубљене вјечности! Борче, ти си окружен адским људима, али и у тебе големи се пакао крије, зато испред себе чувај миран дух у себи ради мира срца у Име Христа!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 3rd May 2019, 03:17


Тишином ка споља дајеш простора тишини унутра
Стражење уста повезано је са бистрим оком срца; и у пажњи усана Христово Име разгони таму неконтролисаног говора! Човјек бистрим оком контролише све покрете у тијелу; јер, не заборавите, тијело не жели да види Бога, зато Христово Име разгони тјелесну таму. У унутрашњем уздаху је снага дјеловања борца, ту је чеп да у срце не уђе спољашњи уздах (уздах од споља), и зато зачепи дух унутрашњим уздахом! Та пажња, то праћење даха кад се улива у дух (на вратима срца) и ту у унутрашњем уздаху молитва, је мјесто због кога Сатана диже големи рат на борца; само да напусти то мјесто! Борац у пажњи очију прати дах у духу, борац је сав у унутрашњем уздаху; и, да вам кажем, Сатана упорствује да зијевањем спријечи борца да дела у унутрашњем уздаху. И, већ, унутрашњи уздах спречава зијевање, спречава улазак у сан... само, држи се унутрашњег уздаха у пажњи очију! Мисли о унутрашњем уздаху и мисао ће ти бити у духу; али Сатана ће упорствовати да ти мисли преусмјери на било што друго осим унутрашњег уздаха! Видите, кад борац тражи љубав он прво иде пажњом пут срца; јер ту, у сабраности (у срцу) борац, у пажњи очију, гледа Бога! Човјек овога свијета тражи љубав около себе (ван себе) у немирима, али у себи је не налази; он у себи не види ништа; и, већ, кад је сав споља – он је мртав за унутра! Док је унутра, у правом духу, живот; духовни мртвац тражи живот у духу овога свијета!? Кад борац тражи смирење, он иде пут срца и у духу се зауставља; да ту, у духу, призива Божје Име и Божја Благодат узводи борца ка смирењу које одговара његовом духовном стању .''Напредовање човеково ка Богу јесте смирење, јер колико се неко спушта у смирењу, толико се узвисује у напедовању.'' Старац Клеопа. Мисао, ријеч и дјело у духу се страже; и сад се питам: како одговорити отуђивачима онај дан кад виком и насиљем буду дејствовали, станући испред нас? Исповједништвом (биометрији – НЕ!) и ћутањем! Расправе са отуђивачима нема! Пажња на очи и на чело које се утапају у пажњи на дух зовемо унутрашња пажња; све што је унутрашње то је духовно, и унутрашњој пажњи даје живот унутрашњи уздах. Али смрт је у устима кад из срца избије ватра страственог говора; човјече, вансебни око тебе су против твог става и они су непријатељи твог личног спасења! Одвој се (умом) од њих и ради свој посао, они нека чине свој, не сметај им противречењем! Твој посао је молитва до смрти; и не ометај молитву нестражењском ватром из уста; тишином ка споља дајеш простора тишини унутра, миру који одговара Христовој молитви.
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 10th May 2019, 12:52


Сваку мисао дочекај на унутрашњи уздах
Мисао повежи са унутрашњим уздахом, а то је пажња на дах у духу, на вратима срца; јер гдје ти мисао иде, или ван себе или у себи, уздах ће ти казати! Спољашњи уздах је мисао која није повезана са унутрашњим уздахом, зато прати дах, јер ако није у пажњи на прави дух онда га воде зли духови по вансебним мислима. Молитву повежи са унутрашњим уздахом, то ти је, брате, дах у сабраности; усрдна молитва (молитва у клијети) да не би ван срца (вансрдно) тумарао мислима! Будан на унутрашњи уздах, борац не да спољашњем уздаху да се усели унутра; зато се свака мисао повезује са унутрашњим уздахом; то је, у ствари, сабирање мисли у унутрашњем уздаху, далеко од расијавања мисли у недуховном уздаху. Да, ја говорим о смиреној мисли, док је смирена мисао мисао на вратима срца, на мјесту смирења, гдје уске стазе побјеђују широке; гдје Прави Дух влада над тијелом, свијетом и ђаволом! Сваку мисао дочекај на унутрашњи уздах и видјећеш војске мисли које нису од Бога. Али уједно и бијег немирниих духова од мира у сабраности! Зато ђаво наводи на мир и радост ван себе; да се човјек не смирује у Правом Духу, већ у духу забава и вансебних мисли, зависности од спољашњег мира, што јесте био мир блудног сина. Демонска енергија преко небудног даха у духу улази у срце, гушећи духовну атмосферу недуховним садржајима; тако несмирена мисао гони смирену мисао у Богу. И испуњеност срца демонским садржајима чини да: ''Јер изнутра из срца људскога излазе мисли зле, прељубе, курварства, убиства, Крађе, лакомства, пакости, злоће, лукавство, срамоте, зло око, хуљење на Бога, понос, безумље.'' Мар. 7, 21-22. Видите, кад срце испуните дахом из духа небудног на дах, мисли зле пуне атмосферу срца дахом из атмосфере кнеза таме, испод неба. Зато са дахом Христово Име у дух нека се стражи, јер ако не стражимо у молитви спаваћемо у отуђивачима! Тај уздах има толику снагу да, ако је молитвени, гради човјека у спасењу; док, ако је нестражењски удах мисли вансебне, човјек добија снагу мисли зле, са којом срце испуњава. Видите, треба пазити што мислимо, јер мисао је сила која избаца дух напоље; зато делатна мисао је мисао у пажњи на себе. У мислима зацртајте пут од пажње чела до пажње духа, то је траса на којој се одвија живот, и на том путу нема демона! Док дах испуњава срце кроз врата срца и чини то да срце свијетли као сунце или мрачи као непостојање. Немојмо се гушити од вансебних, неделатних, мисли; мисао повезана са дахом у пажњи духа Христа нека призива!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 14th May 2019, 00:42


Молитва у духу вас спаја са вјечношћу
''Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њим иду.'' Мат. 7,13. О, колика је ово тајна коју нам Господ откри! Уска врата јесу врата срца, али пази на пут! Пут усредсређења на себе док мислиш, говориш и радиш: ''Управо тај стрпљив, монотон рад је пружао могућност УСРЕДСРЕЂЕЊА ИСКЉУЧИВО НА СЕБЕ САМОГ, ПОГРУЖАВАЊЕ У МОЛИТВУ, ПРИМОРАВАЈУЋИ ДА СЕ ПОСТИГНЕ И ОСЕТИ МИР У ДУШИ.'' старац Антоније. Унутрашњи пут, пут рада на себи, тај умни напор да борац побиједи самог себе; јер тијело хоћс да се запали од страсти, док дух има тежњу да плане од молитве. Зато диши у духу да не би дисање своје дао спољашњем уздаху. Дакле, уздиши у себи, што значи – буди свјестан даха у духу, да ти дах не оде у друге духове: ''Не уздишите један на другога, браћо, да не будете осуђени: гле, судија стоји пред вратима.'' Јаков 5,9. Јер врло је битно гдје видимо свјетлост; борац свјетлост налази у благодатним зрацима од Сунца правде из дубине срца! Модерни човјек свјетлост види у тами спољашњости, што очима сними то у срцу носи. Зато борац пажњом на очи тражи благодат у срцу, гдје је пажњу на чело (ум) усредсредио; унутра је Сунце, Чију благодат молитвено иштемо, па ако Бог хтедбуде осјетићемо зрак из Рајског блаженства; ако не осјетимо, слава Богу, али изнутра чекајмо благодат – одатле долази! У срцу је Вјечно Сунце, гдје се ум окренуо да би се гријао и спасио од смрзавања које јесте у одвраћању пажње од унутрашњости; јер кад обратиш пажњу на извлачење пажње од унутрашњег мира, немири те воде по спољашњости! Схватате ли, молитва у духу вас спаја са вјечношћу, стално понављање Имена Божијег у покајној скрушености. То је стражење над собом, стајање (умом) на вратима срца и стално призивање Божјег Имена. Демони и зли људи нападају на ум, док борац погружава ум у срце, гдје Вјечно Сунце пржи хладне умове. И те пролазне утваре бјеже од Имена Христовог; јер борац подгријева срце своје сталним призивањем Христовог Имена! Данашњи људи су непримирљиви, што значи – не могу на једно мјесто; но лутају умом куда их ђаво води. Тражећи мира тијелу бјеже (умом) од мјеста смирености (срца скрушенога) у циљу да ухвате мир са ђаволом!? Па ти туризми (ум што даље од себе), па ти телевизори, мобилни телефони, компјутери (ум са друге стране духа) и жалац у тијело рањено блудом... то су све широке стазе, бијег од себе у мисао прељубничку, ријеч отуђивачку и дјело тјелесно.
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 22nd June 2019, 13:27

Умрежавање - Page 21 454542
Дјела вјере нас вежу са вјечним животом
''људски живот сновиђење страшно!'' Његош. Како то кад ја уживам у животу? Како то кад је мени све по таман, људи ја имам живот, бродове, јахте, купатила и јела и пића...питао би се неко. Како то кад мене све боли, људи ја сам болестан и осјећам бол, болница ми је други дом... мене боли то је реално, а неко ми каже сновиђење. Па добро, некоме је реалан овострани, тренутни живот јер он канда има пара, или нема, па је у очајању. Очајање или радост овостраног живота у везаности за опипљиво – то је сновиђење од онога тренутка кад је Адам изгнан из Раја. Очајање је мјесто ван Царства Небеског, ван нас, исто као што је и највећа радост у везаности за овај свијет мјесто отуђења! Оно што је најважније за човјека то је однос са Богом унутар њега, значи подвиг савладавања самога себе у мјесту отуђења. За то је битно често се молити, постити, скрушено се кајати и трудити се да се приближимо Господу. Ван нас је мјесто отуђености од себе, од кога се требамо пазити да се не залијепимо пажњом за спољашњи мамац. ''По једнодушном мишљењу Светих Отаца, управо пажњом човека покушавају да завладају демони: то су јединствена врата, кроз коју они могу да проникну у душу.'' Архимандрит Лазар Абашидзе. Мјесто ван Раја је мјесто отуђености од себе, то је мјесто прилепљивања за спољашњу таму која се чини нама невјерницима свјетло, у циљу да се залијепимо (пажњом) за њега!? Значи, веома је битно гдје човјек види светлост, јер он се одмах привеже за нешто што сматра светлост; човјек овога свијета привезује се за мјесто своје погибије (духовне). Ту можемо наћи и борца кад се привезује за новац, аутомобил, јахту, скупе хотеле, све луксузно, шта да вам кажем... шта, ви кажете да није борац богат да се веже за јахте и луксуз... па није ни сиромах па се веже, како? Погрешним мислима, сујетом... све су вам то мјеста ван нас и ту се треба покајно вратити себи и тражити Бога у себи а не мамона ван себе; видите, ово је сновиђење, али је веома важно како се понашамо у овом сновиђењу. Јер смрт се ближи а послије смрти улазимо у вјечност постојања, и ми одлазимо у онај свијет са нашим карактеристикама. И ако смо били слични Богу, Бог ће потражити ту сличност а ако смо бјеснили на своје ближње и бијес ће потражити сличност њему. Ван нас су снови сујетни, остварени или неостварени; али јесу тежња за успјехом у овом сновиђењу. Људи, па он је успио, рекли би многи, дошао је до врха у друштву, пословању, спорту... Успио јесте, али у сновиђењу, у бунилу, Бог те видио! Док ови што нису успјели су у очајању, јер их нико није примијетио, нису се обогатили, једноставно, нису успјели у животу ( у сновиђењу). Зато је контакт са Богом излаз из лавиринта успјеха и неуспјеха у овом сну (у ствари није сан спавања него сан на јави). Молитва и дјела вјере нас вежу са вјечним животом док успјех на путу овостраном значи ваљање у блату!

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 28th June 2019, 19:48


Они који живе у лажи, од лажи и истину траже!
У ћутању пред отуђивачима је снага, и то таква снага... снага олује; то је кад пазимо свој посао и не уплићемо се у туђе послове (''Само ти, синко, ради свој посао.'' Старац Вукашин); нарочито се не уплићемо у Божји посао (О, маловерни, запамтите, што год више бринете ви сами о себи, то мање Бог брине о вама!'' Владика Николај). Отуђивач повлачи у себе небудног на себе; тијело повлачи у себе непажљивог на дух; молитвено несабрани у духу тражи излаз из пажње на себи у дијалогу (једногласју) са духовима таме испод неба. Пазити на мисао да не гмиже као змија по земљи, но довести на раван духа: Све долине нека се испуне, и све горе и брегови нека се слегну; и што је криво нека буде право, и храпави путови нека буду глатки;'' Лука 3,5. Јер призивамо Христа у наш дом духа, на кога пажњом указујемо. Све у животу иде добро, ако смо ми на правом мјесту. Ко то ''ми''? Наш унутрашњи (духовни) човјек! То мјесто је у духу (додир (пажњом) срца с горње стране); мисао се успокојава у духу, тамо гдје се молитвено трчи за Правим Духом. Човјека овог свијета смирава мисао о задовољавању тијела (чула); мисао о богатству,стицању свега али не мира у души, свега што отуђује пажњу од духа. Заиста, дијалог са људима отуђивачима је могућ ако човјек изађе из себе; на нама је мир са онима напољу колико до нас стоји, али немојмо тражити да схвате Истину они који живе у лажи! Саговорник је убијеђен да је у прошлом животу био неко. А ко је тај неко... не зна, али има доказ да је прије овога живота живио у неком другом тијелу!? Наиме дешава се тренутака да осјети као да је тај тренутак већ некад преживио; и то он зове: сјећање на прошле животе!? И шта да му кажеш? Покрете ума из овог живота и то животне детаље, можемо звати сјећање на детаљ из живота; мало свјеснији се може сјетити тог тренутка из прошлости који је проузроковао покрет ума. Чулни људи, они што отуђују пажњу од духа, имају искривљено схватање духовности; духовност је истинољубље, док они који живе у лажи, од лажи и истину траже! Такви људи су спремни на сваки компромис са лажи ради стомака и задовољења чула. Какве везе, борче, ти имаш са њима; родбинске, пријатељске, непријатељске? Никакве! То не значи мржњу према њима, али значи одвојеност пажње од отуђивача пажње; јер они су ти који повлаче нашу пажњу у себе; видите, ја тражим од себе и од вас да мислимо о Небеском кад нам земаљско мисао квари; и тражим да се вратимо себи кад нас извуку из себе они који јесу ван себе. У 21. вијеку скоро свако је ван себе; престиж и гледање један од другог чини то да ђаво води пажњу на пашњаке отуђености од себе; језик који говоре то је отуђивачки језик, који држи истину у чулности. Борац држи истину у духу и тамо влада тишина Христа ради; која се рефлектује споља у миру, колико до нас стоји.
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 4th July 2019, 16:31


Свака мисао која узнемирава дух од ђавола је!
Напад на чеони дио главе, о то је демон или човјек упоран да смути мисли борца. Тешко је вријеме, али Господ нам даје оружје у овом тешком времену да лако поднесемо упорство биометријских првака и демонских скретничара мисли (са молитве). Дакле демонске мисаоне силе убацају у мисли њихов садржај. Коме? Небудним на чело, јер нападају на чеони дио главе одакле се мисли рађају (за оспољавање или усрдност мисли). А нама је дао Господ у овом времену да у ПАЖЊИ НА ЧЕЛО – МИСЛИМО О МОЛИТВИ. Ту у усрдности мисли о молитви у пажњи чела крије се благодатна снага ( јер Господ одмах одговара на молитвену пажњу упућену Њему). Да се подсјетимо... пажња на очи бјеше за оне који виде (тјелесним очима), док пажња на чело бјеше за слијепе. Зашто онда потенцирам, нама који видимо, пажњу на чело? О, слијепи код очију... ђаво или тјелесни убјеђивачи (да примимо биометрију, рецимо) небудном на чело заслијепе мисао, па он стварно не види (уочава) ништа испред себе! А нама треба мисао о молитви у пажњи чела! Јер заповијест о љубави према ближњем се испуњава у Богу; иначе ван пажње на дух гдје Дух Свети обитава – ми не умијемо да волимо! Послушање тијелу и тјелесним карактеристикама претпостависмо послушању Богу; што значи – слушамо тијело у својим чулима, док гушимо молитву у пажњи чела (у мисли о молитви). Па видите како свијет, што иде крају, све више иде на буђење чула, а уз то иде обавезно гушење духа. И сад је пред нама важно питање: како вољети ближњег отуђивача? Свака мржња на брата од ђавола је, засљепљује очи, да ништа не видимо испред себе; зато, пратити мисли у пажњи чела, да буду мисли о молитви:'' А који мрзи на свог брата, у тами је, и у тами ходи, и не зна куд иде, јер му тама заслепи очи.'' 1. Јов. 2,11. Пажња на чело има своје усредсређење да умом буде у дому свом молитвеном унутар нас; ту, у сабраности у себе борац смиреношћу призива Смиреног! И ево одакле је поријекло наше љубави према ближњем, из смирености Богу, јер ван Бога ми не умијемо вољети! У пажњи чеоног дијела главе – мисао о Христовом Имену, у доба удара на чеони дио главе од стране планине отуђивачких мисли, које избацају дух напоље. Гдје? У чула! Човјече, свака мисао која узнемирава дух од ђавола је! Мисао на отуђиваче (тјелесне или бестјелесне) се побјеђује са мишљу о Христовом Имену у пажњи чела! Јер Христос даје мир срцу, зато мислимо о Христу са би срце било мирно! Мисао о Христовом Имену у пажњи чела - у мисли о молитви! Печат Божији на челу твоме је мисао о Христовом Имену у пажњи чела! Већ ако на уму имамо подражавање мисленим вуковима (јер вук је јачи од овце), на нашем челу ће бити печат отуђивача; али да знамо да бистро око контролише јели пажња на чело или није; јер ваља бистрог ока гледати испред себе! ''И гледаће лице Његово, и име Његово биће на челима њиховим.'' Откр. 22,4.
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 596189

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 10th July 2019, 18:26

Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542
Гледај кога умом пратиш
Нападају са свих страна борца, да га извуку из унутрашњости, бестидни они...Што је ово? Извући унутрашњег човјека и пробудити спољашњег недуховног ( чулног) човјека- то је циљ ђавола! Нападају спољашњег човјека кршећи Божије заповијести - људи отуђивачи, што је ово људи моји! Ти напади побјеђују се унутар себе, силом молитве која је јача од мислених сила злих људи. Нападају тјелесно биће , са циљем да га сатру... А ти шта радиш? Придружујеш се нападачима (на ум) и прихваташ њихову игру, хлеба земаљског ради; или идеш путем мученика који су давали тијело на поједење лавовима само да би сачували дух. Нерадосни створови, чија се (вансебна) радост улива у очајање, су наши изгонитељи из самог себе! Из ове вјековне борбе може се видјети да једина, права радост, је унутрашња радост! И све наше туге и демоноподобна осјећања потичу од прихватања мисли отуђивачких које изгоне из себе несвјесне себе; јер циљ демона је преусмјерити поље борбе са поља духа на вансебно поље. Име Божије позива на радост унутрашњег човјека, и зато држи се унутрашњости; призивај Име Божије у духу Које разгони све што узрокује немир духа! И тако, у таквом миру човјеку се јавља радост, јер заиста ''добро нам је овдје бити'' Мат. 17,4.''. Стражимо над духом, браћо, Христовим Именом! Што се споља (у чулима) збива... безброј отуђивача (тјелесних и бестјелесних), што чекају твоју реакцију не би ли заробили дух у чулима која се одазивају у немирима духа. Зато што обраћамо пажњу вани, у чулном свијету, а не обраћамо пажњу унутра, у духовном свијету, ми (у датом тренутку) чулно и одговарамо на уштрб духа. Демони извлаче пажњу (из себе) помоћу неостварених (или остварених) тјелесних жеља, страхова (у будућности холографских и оних других). Док је човјек овдје немоћан! А треба ли бити моћан? О не! Све би ми овдје хтјели да створимо сами, и да то што смо створили буди у нама радост и мир!? Тражимо споља мир, али нас људи спречавају, ''што је ово, људи моји'', па нам отимају ствари (од споља) или се богатимо стварима или сјећањима од споља, што у нама буди спољашњост! Демону је важно да спољашњост стане унутар човјека; и да се никад не сјећа Бога Који гради мир у човјеку! И зато, човјече, кога хвата демон, да га задржи на спољашњем сјећању – гледај кога умом пратиш; а умом прати срце и призивај у духу Узрочника праве радости која се рађа из искуства мира Божјега у нама. ''Уклони се од зла, и чини добро; тражи мира и иди за њим.'' Псал. 33,14. И зато борче, немој тражити сигурност, мир, радост, љубав, храброст споља; не богатство, удобност, смисао... унутра је корак куда треба ићи, гдје мир и тишина влада, и због тог искуства радост се јавља – чиста као суза покајника!

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 19th July 2019, 00:40


Христос се неће уселити у немирно срце!
Гдје ти је храброст? Храброст ми је од Бога, Кога сам унутра нашао покрећући ум ка срцу и уста испунивши Христовим Именом! Делатно смирење је праћење унутрашње (благодатне) смирености. Како? Пажњом на вратима срца! И у делатном стању нека те нађе сваки непријатељ, ти води рачуна о свом унутрашњем миру и моли се! ''Најпаметнији човјек је онај, који слиједи своје срце.'' Симеон Атонски. О, колико је ово велика мудрост, коју, тумачећи је свјетски дух, бити ће оскрнављена и обезличена! Човјек овога свијета мисли као објекат, плашећи се да мисли као субјекат; управо зато што не прати своје срце, већ вансебни зов (да изађе из пратње срца)!? Пратиш (пажњом) дух невидљиви; и не држиш се грчевито за видљиво (чулно); јер смрт се спрема, има да нас нема! Зато не задржавај се на бјесовска страховања, чија тема је свијет и ми у овом свијету; и на буђење страсти које од нас прави гневљиве, похотне, надмене... демоноподобне људе, сличне анђелима Сатаниним. Помоћу Божанске силе побиједи себе, уздајући се у Бога; али уздајући се и у себе као у мртваца! Људи, ми имамо два пута, па који од њих нас привуче, тим путем и идемо. Један привлачи на умно делање Христове молитве, јер осјећамо дубоки мир срца, од кога нам унутрашња радост до овација; други привлачи заводљивим мислима, тако да осјећамо огромну радост од мира што нам пружа живот у угодности и многим чулним задовољствима. Видите, ђаво има многих заводљивих дарова, само ми требамо да се ухватимо за један заводљиви мамац (хлеба и игара); док за спасање треба подвиг који се састоји у савладавању свијета, тијела и ђавола. Тјелесне угодности, пријањање пажњом за њих, су замка за неискусне; јер оно што свијет и ђаво нуди ствара привлачност у погледу (чулима); гле рај у конформизму, у осјећању љепоте овостраног (чулног) живота; рај у облачењима, и кад си обучен по последњој моди ти више ниси ти већ оно што носиш, а то је већ сујета. Ми мало о оковидом, а гдје је ту смрт за оковидо? Подвижник заиста мисли о смрти свакога трена ако је могуће; јер већ следећег тренутка може се десити нешто непредвиђено и већ смо у смрти. Размишљајући о смрти за овај живот, живот чула, борац се сели тамо гдје је живот духа; а то је у молитвама за спасење од чврсте везаности за овај живот; за тијело пропадљиво, науштрб духа који је вјечност у нама! ''Када страх за тело уступи место страху за душу, тада страх за тело ишчезава, као што восак нестане од топлоте.'' Свети Исак Сирин. Јер тијело немир носи и духу пркоси, јер тијело немир (духа) сије, док у духу Рај се крије! А вођење рачуна на смиреност духа је затварање врата срца за све немире; јер ти то радиш Христа ради, зато што се Христос неће уселити у немирно срце! А срце се узнемирава јер смо у мислима са отуђивачима који буде тијело, а успављују дух; а требамо бити са Богом: ''Да би Бог био са нама, потребно је да ми будемо са њим." Св.Филарет Московски.
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 25th July 2019, 23:46

.
У сјећању је тајна страха!
Отуђивач у обраћању пажње њему исисава енергију живота: и борац губи духовну снагу, која се акумулира у ћутању према отуђивачу и окретању пажње ка унутра (ка Богу). Да, у пажњи духа буди смирен (пред Богом) увијек! Па кад непријатељи бану ти се окрени (пажњом) унутра; и смиравај се у духу (пред Богом) призивајјући Божије Име! ''С непријатељима се бори смирењем'' (Старац Силуан). Кад се појаве они (тјелесни или бестјелесни) да нас присјете њих (отуђивача) - ми призовимо Бога у сјећању! Сјетимо се Бога у духу, кад хоће отуђивач да нас присјети себе ван пажње духа! Јер ће доћи људи да нас присјете на Биометријска документа да морамо узети; па ће сву своју (без)умну силу (човјек је умна сила) употријебити да нас избаце из себе (из страха Божјега); не би ли упали у немире духа, побјегли од страха Божјега и ушли у страх демонски. Видите, у сјећању је тајна страха! Зато страх од Бога у пажњи духа разгони све страхове ван пажње духа; јер отуђивач присјети на вансебне покрете душе и чека одговор душе ван страха Божјега. Страху Божијем предходи сјећање на Бога у пажњи духа! Хоћемо ли да кроз нас пролази Божија сила? Будимо смирени у духу и не излазимо из страха Божјега! То је твој посао: чувај свој унутрашњи мир од (при)сјећања на спољње немире! ''Сјетих се Бога, и обрадовах се; размишљах, и омалодуши се дух мој.'' Псал. 76,4. И зато је веома важно присјећање на Бога кад смо нападани вансебним сјећањима! Дође ти ђаво да те сјети себе. Кога, ђавола? Не, него вансебна пажња сву нашу пажњу да заокупи. Тај ђаво може бити у човјеку скретничару пажње; јер он ријечима и дјелима отуђује пажњу борца, у циљу да се фокусира на отуђивачке ријечи и дјела. Видите ли да ће у тренутку најближи постати непријатељи нашег спасења! Они су узели картице, биометријска документа, имају мобилне на додир и далеко су од себе и страха Божјега! И данас су пуни вансебних сјећања и оно чега су пуни то и у ријечима и дјелима емитују. И доћи ће пред нама и рећи МОРАШ! Биометријска документа (смрт душе) мораш узети! Одговор борца је - Не! Вриска, галама, ударци и ко зна што још бити ће одговор демона из њих! На нама је да чувамо унутрашњи мир од спољњих немира; кад неко виче на нас, да нас присјети своје близине (даљине), ми се сјетимо у том тренутку ''Бог, Бог'' у пажњи духа (у страху Божјему). Борац гледа отуђивача испред себе у пажњи очију; и његова пажња на очи се спаја са пажњом на дух, јер отуђивачи су упорни (упорствују, упињу се) да се наша пажња споји са њиховом пажњом (упињањем); и борац се духовно односи са викачима који галаме не би ли дух извукли из нас. Видите, дух гледа у смрт тијела, и зато борац ћути пред тјелесним узбуњивачима! У данима страдања Бога хвалимо, јер ми смо војска Христова, зар не?
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 2nd August 2019, 22:19


У пажњи чела да се држимо молитве
Тјелесни човјек се бори против духовног човјека! У свијету је, дакле, рат за душе: '' Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемјери, што преходите море и земљу да би присвојили јединога, и кад га присвојите, чините га сином пакленијем у двоје већијем од себе.'' Мат. 23,15. Књижевници – начитани, и због те начитаности горди, сујетни и површни; и фарисеји – надмени и у тој надмености сурови спроводитељи СВОЈИХ закона. Да, тајна безакоња (условљавања) у акцији је ван нас, а шта је у нама? Да ли ми молитвено стражимо над собом или се пуштамо струји Новог Времена да влада над нама? Да ли ми гледамо у дубину срца, утртом и уском стазом у пажњи очију и чела преко духа – до дубина срца? Или поглед расијавамо по површини земље, по широким стазама – па ђе нас ђаво поведе (и наведе)? Пут ка дубини смирења или површини узнемирења, то је правац пажње ка срцу или ван себе. Мјесто подвига је веома битно – да пажњом будеш на том мјесту; јер у свијету немаш пријатеља, у мобилном телефону, озвјереним људима, екранима, спорту који буди страст, себи оспољеном; јер ако је мјесто подвига битно, онда је бијег од тог мјеста унутар нас - силазак с крста! Јер уста су за то створена да славе Бога на сваком мјесту странствовања и у сваком тренутку ношења крста! Крст тражи тишину срца, тишину духа; а за то су потребна уста пуна славе Божје – тако се бори против свог старог (тјелесног) човјека; и кад те нападну службеници таме у циљу да одговориш са болом срца, нека те нађу на путу ка дубини смирења! Јер рђаве мисли траже слабу тачку у човјеку, да га узнемире својим присуством. Рђаве мисли су силе тјелесне или бестјелесне које атакују на борца да му заробе ум; јер ту гдје нема сабирања у Богу присутан је вјечни издах (''издахнуо је (умро је)) ван Бога! Рђава мисао је рђава умна сила: "Не дозволи рђавим мислима да започињу разговор са тобом." Старац Јефрем Филотејски. Пажња на чело нас одваја од отуђивача ума, пажња на очи нас одваја од оспољавања срца; и тако наступамо на главу змије, која упорствује да нас ослијепи - да не видимо духовну стазу; и да нас отрује умним отровом у забораву страха Божјега. Јер требаће нам пажња на чело кад стане пред нама отуђивач ума, у циљу да се одвојимо од отуђивача ума; и у пажњи чела да се држимо молитве, која има свој пут до дубина срца. И пажња на очи која у оштром погледу даје бистро око, које види пут до дубина срца: ''Ако су кораци моји зашли с пута, и ако је за очима мојим пошло срце моје, и за руке моје прионуло шта год,'' Јов. 31,7. Видите ли сад умно ропство Биометрији, како предају ум и срце Антихристу, стомака ради!? Да ли видите ропство екранима, излозима и конформизму? Биће рат суров, али суровији је рат за душе; на борцу је да се моли на путу ка унутра!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 7th August 2019, 13:16

Умрежавање - Page 21 454542
Пажња на очи одваја од туђег ока
Напади на ум од безумних мамониста, биометријских чудовишта, се надзире! Туђе очи, очи звјериње, скениране у звијери, упрте у борца очекују пад борца! Док борац у молитви види лијек, у молитви са пажњом и у пажњи духа. Јер пажња на чело (ум) нас одваја од туђих (отуђивачких) мисли; пажња на очи нас одваја од туђих очију (злог ока); остало све је усмјереност пажње ка дубини срца! И зато се молимо Христу, јер кроз Христа човјек је изнад отуђивача: "Кроз Христа, човек је већи од звезда и јачи од свих сазвежђа." Св. Владика Николај. Зло око гледа оно чиме је напуњено срце. Зло око је свуда око нас (демони и тјелесни они); али и у нама зло око се крије кад нам је срце пуно осуђивања ближњих. Сад, како се избавити од злог ока? Па, центар живота је срце, и духовно око је у ствари око срца; јер сва духовност (и вјера) у срцу се крије, из срца нас гледа Бог и свети којима се обраћамо. Зато је пажња на очи веома важна, јер тада очи гледају вјером да нас Бог гледа из дубина срца. А ми гледамо у пажњи на дух; и опитом видимо да је духовно око – око духа које гледа (вјером) у дубину срца! Док пред нама очи звјериње упрте у нас; на главу би ти се попели, само што те знају; и пењу се ближњи модернисти, кад те нагоне на оно што нећеш. Лијек за пењање на главу је молитва у пажњи чела: али мисли на лијек (молитву) у пажњи чела. И пажња на очи која одваја од туђег ока, енергија (усмјереност) те пажње иде до дубина срца; и борац видећи (уочавајући) удубљење испред себе, у ствари види унурашњост свога бића! Борац испред себе види Цара смирености из унутрашњости у пажњи очију; осјећајући благодатну смиреност у срцу. И шта да вам кажем, кад овако усмјерим (подесим) пажњу (на себе) осјећам смиреност која није од мене – благодатна смиреност је то! Али овај ПОДВИГ молитвеног узрастања, гдје човјек осјећа атмосреру нову у себи лако се губи старим (тјелесним,чулним) човјеком! Пред нама је задатак јасан: сачувати смиреност у доба кад су напади на ум од стране војника широких стаза евидентни; држати се утабане трасе пута уских стаза, што значи – не излазити из себе, развијајући с тиме чула (оспољавајући се) а богаљећи дух. Кад изађе из себе да се споји са умним силама злим борац спава живот, умни бјесови су будни и нападају ум, док борац спава!? А зашто спава? Јер молитвено не стражи над собом; јер му се очи склапају од бола и туге од напада злих умних сила! ''И вративши се нађе их опет где спавају; јер им беху очи отежале; и не знаху шта би Му одговорили.'' Мар. 14,40. Зато у пажњи на очи имај Христову молитву, ту здраву везу ума и духа; путању (уску стазу) од ума до духа, гдје се у духу јавља снажно осјећање молитве! Јер у пажњи очију МОЛИТВА - то је стражење које рађа силно осјећање Божанства унутар нас! Док спољњи центар одвлачи пажњу, ти штимуј пажњу на себе и МОЛИ СЕ!
Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 15th August 2019, 16:13


Пажња на себе у непажљивом (на себе) окружењу!
Шаптач (ђаво) шапуће тијелу у циљу да се тијело узбуди и пробуди се страст која иначе одваја од Господа. Ђаво шапуће тијелу у циљу да срце растави од умно-срдачне молитве, везе са Божанством у нама; ђаво шапуће тијелу у циљу да успостави дијалог са рањеним тијелом (чулима); ђаво напада на чело и очи кад види да је наша пажња на себе изузета! Док наш подвиг се састоји у томе да сву нашу пажњу усредсредимо на вратима срца; јер или ђаво прича са нама односно буди страсти нашег тјелесног бића, или ми чинимо напор да сву пажњу усредсредимо на дух у нама; и ту потражимо Господа у циљу да заједно са Њиме пролазимо кроз вјетрове и олује овог живота. Борац воли усамљеност, осамљивање од свијета и од свих животних бура у циљу да се усредсреди на себе и ту призива свога Бога. Јер ако тражите срећу у свијету, наћи ћете је на крилима нечастивога! Јер то није циљ човека, да у пролазности (да прође) нађе себе у успјеху у овом животу, материјалу или чак правилном уређењу свијета; циљ човјека је достићи вјечност и живјети вјечност у пролазности! Ђаво шапуће тијелу и наводи човјека на гњев, и дух се узбуди и немирно тијело вуче ка болести. Једино право стање човјека је смиреност и у смирености тијело одговара смирено. "Онај ко се гневи убија душу своју, несносан је за људе и мрзак пред Богом."Св.Јефрем Сирин. И видите, браћо и сестре, однос са нашим срцем креира наш пут ка Богу; јер кад се гњевимо или кад смо љути ми уствари слушајући шаптача смо пробудили гордост у нама. Зато добро треба пазити на срце, јер ту је Благо које даје смиреност или увезено смеће из спољашњости. И тако на путу смирености срца ми наилазимо на пажњу ока и чела: У пажњи ока имаш унутрашњи уздах, у пажњи чела имаш унутрашњи уздах! Сва пажња коју ми имамо треба да се усредсреди на дух; а та пажња не треба да излази у простор вансебности; што значи присебан човјек је онај који је додир (пажњом) очију и чела усредсредио (усмјерио) на додир срца. И на том путу молитва освјетљава пут до Неба: ''Као што су уска врата, и тијесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе.'' Мат. 7,14. Борац у пажњи на дух мисли на дубину срца, гдје мисли срца казују на којој си ТРЕНУТНО страни; да ли бијеш битку за душу вјечну или душу пролазну; да ли си на страни Бога или на страни ђавола. Да ли молитвеним уздасима срце испуњавамо Именом Исуса Сладчајшега; тиме чистећи себе од страсних покрета и саблажњивих хтјења; или немолитвеним уздасима срце испуњавамо смутљивим мислима што их ђаво или рђава жеља шаљу. Заиста, чувајмо срце молитвеним вапајима, јер свакога тренутка битка је за душу сваке личности; вријеме данас захтијева појачану пажњу на себе у непажљивом (на себе) окружењу! Или ћеш мислима ходити унутрашњим небом или по сујетним задовољствима тјелесним; јер много је трчања за лијепим тјелесним доживљајима, али ти изабери путеве тешке!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  ivan on 21st August 2019, 13:40


Пази на вријеме сад у пажњи духа (у духу)
''Јер он говори: У вријеме најбоље послушах те, и у дан спасенија помогох ти. Ево сад је вријеме најбоље, ево сад је дан спасенија!'' 2. Кор. 6,2. Добро пазимо на вријеме сад, то је једино вријеме које имамо, да послужимо Богу; јер ћаволу служимо ван свијести о сад. За Божијег слугу сад је одговор за проток времена; јер сад је енергија Божијег присуства у животу борца. Само је сад наше, ђаво и систем звијери могу нас нападати на другим мисаоним фреквенцијама. Ђаво бјежи од сад у прошлост или будућност; и одатле нас мисаоно напада; да, напада ако види да ум и срце човјека вибрирају на таласној линији коју ђаво шаље. Пазећи на вријеме сад ми растјерујемо ђавола који бјежи од сад; јер Бог је у вјечном сад, док ђаво буди машту о прошлости и будућности. И ако ми нисмо подесили фреквенцију на вјечно сад у духу, онда нас ђаво може водити по вибрацијама невјере ван нас. '' Пазите на вријеме, јер су дани зли.'' Ефес. 5,16. Ђаво нам представља будући догађај језив или лијеп само да нас одвуче у будућност, већином скору; не би ли одвукао пажњу од вјечног сад у духу; и протјерао нас мислено у дане зле пред нама; зле, јер зли дух одвлачи пажњу од времена сад у духу; или нас је протјерао (мислено) у сјећања, доживљај, већином скори, који је оставио у нама лијеп или ружан утисак. Вјечно сад је у духу, ако се пази на вријеме сад у пажњи духа (у духу); у центру пажње је то што радимо у времену сад у духу, претпостављам да се молимо; Христова молитва у времену сад је једино право сјећање, односно присјећање на вјечност у нама. Човјек овога свијета сјећа се тијела и тјелесних потреба; и, пошто му је пажња у чулима, спреман је да пренебрегне дух да би тијелу угодио. Зато он не види јаму у коју упада због Биометрије; јер заборави Христа у духу кад га ђаво присјети сујетне земље. Бог нам је дао енергију за сад; ако пазимо на сад, у циљу да Богу дамо сад кроз молитву и пост у духу. Јер молитва у духу, пазећи на вријеме сад, чисти наше небо од ђавољих сплетки! И Бог дјелује преко нас и из нас, јер ми смо издвојили вријеме сад за молитву у духу; схватате ли, вријеме сад се може десити само у духу; и то свођењем ума у срце, гдје се пажња зауставља на дух (на вратима срца). Срце вибрира и борац то осјећа; при нападима злих умних сила осјеђа се вибрација, коју прати неугодно осјећање (туге и боли, рецимо); искуство при овим нападима је јако битно, јер у том осјећању вансебности борац се сјети Бога из вјечног сад у духу; гдје се осјећају храњива осјећања које прате вибрације из благодатне вјечности. Јер вријеме сад у духу се поклапа са вјечним сад у Царству Небеском; гдје мир, правда и радост торжествују! Иначе ван духа не постоји сад, човјек се мора умом погружити у срце, и у тој скрушености завапити – Господе помилуј!
Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542 Умрежавање - Page 21 454542

ivan


Назад на врх Go down

Умрежавање - Page 21 Empty Re: Умрежавање

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Страна 21 of 24 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23, 24  Next

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму