Натпис на жигу звери и ђавоље замке

Go down

Натпис на жигу звери и ђавоље замке Empty Натпис на жигу звери и ђавоље замке

Порука  Marko on 13th June 2010, 21:03

Поводом кратког клипа на youtube-u "Жиг звери у пракси" који је Апостол888 направио и пре четири дана објавио, најпре бих да похвалим лепо урађен клип и да одговорим на клип "Жиг звери у пракси 2" (који је одговор на горе поменути клип Апостола888) у коме се говори о светоотачким речима о натпису на печату Антихриста тј. жигу звери како оне тобоже показују да биометрија није жиг звери, јер ту, како аутор овог клипа очито са сигурношћу (наравно лажном) тврди, нема натписа „Одричем се Творца неба и земље...“, „Да, ја сам твој, ти си мој...“, „Добровољно примам, не на силу“ и слични натписи о којима говоре свети оци.
А где су свети оци рекли да ћемо ми видети (голим оком) шта пише на жигу звери?! Рекли су само да ће то бити написано, а нису рекли да ћемо ми то да видимо или да нећемо да видимо. Рецимо за лик ђавола Бафомета јасно је да постоји на документима које је показивао Барозо, председник Европске комисије, али наравно он не каже да је то лик ђавола већ се све то предочава као неки обичан погодан симбол (који ми хришћани ипак лако препознамо на шта се заиста односи). Кажу и да на личној карти у једној држави пише (кад се очита скенером): "Одричем се Господа". То је сведочанство једне жене (помиње се тај случај на youtube-у) да је то видео њен супруг, можда и није тачно, али лично не верујем да измишља нити видим за то разлога. Те речи су, дакле, скривене, а чак и да ништа од тога не можемо да видимо ни скенером (читачем), опет нико нам не гарантује да то само они који су ставили могу да виде, а ми не можемо. Напослетку, само прихватање бар-кода тј. ЛИБ-а + 666 је одрицање од Господа и прихватање Антихриста, па чак и да нигде те речи нису ни скривено написане. Јер, нпр. наше ношење крста и других хришћанских симбола (наравно у истинској побожности, а не у њеном обличју без силе) значи да исповедамо Господа, а то значи да не исповедамо ни Антихриста нити којег другог идола и лажног бога. Дакле, сам симбол нам говори оно што бисмо са више речи исказали. Не каже се случајно: "слика замењује хиљаду речи". Па тако и сваки симбол замењује речи. И зато не би било погрешно ни кад би светоотачке речи о натпису на печату тумачили као њихово објашњење шта тај број имена звери и број звери 666 значи. А зар је тешко сатанистима у Бриселу и другде било коју реч претворити у број?! Наравно да није. Рецимо, у хебрејском и грчком језику свако слово има и своју бројну вредност. Према томе, те речи одрицања лако могу бројно бити представљене било где у компјутеру или на електронском документу.
И не само то. Док с једне стране свети оци нигде не говоре о томе да ће саме речи о одрицању од Творца бити видљиве голим оком, с друге стране и свети оци и свето Писмо говоре да ће се "жиг звери", тј. "печат Антихриста" додељивати преваром. Дакле, на начин супротан онима који говоре: "Шта, па зар би неко крио речи о одрицању? Антихрист ће тражити јасно да се за њега определе". Довољно је да наведем следеће цитате који показују да речи: "Одричем се Творца...", "Да, ја сам твој, ти си мој" и сличне речи одрицања неће бити јасно уочљиве голим оком већ скривене да би се остварила намера ђавола да превари људе да приме жиг о чему говоре наредни цитати (у заградама у цитатима су моје напомене – појашњења):
"Којега је долазак по чињењу сотонину са сваком силом, и знацима и лажним чудесима. И са сваком преваром неправде међу онима који гину: јер љубави истине не примише, да би се спасли". (2 Сол 2: 9-10).
Она (друга звер) обмањиваше становнике земље знацима, који јој беху дани да чини пред (првом) звери...
И учини да се свима малим и великим, богатим и сиромашним, слободним и робовима, додели жиг на десну руку или на чело
“. (Откр. 13:14,16)
Јер ће изаћи лажни христоси и лажни пророци, и показаће знаке велике и чудеса, да би преварили, колико је могуће, и изабране“. (Мат. 24,24)

Видимо, дакле, да ће ђаво преко својих слугу који стварају Нови светски поредак настојати да превари људе да приме његов печат тј. жиг. Како их то вара? Вара их тиме што их преко своје "иконе звери" - телевизије и других средстава масовног информисања обмањује о техничким „погодностима" нових личних електронских докумената, кредитних картица, веричипа, ласерске тетоваже итд. Вара их и вараће их тако што ће рећи да је то и најбоље (на крају ће рећи и једино) решење да се избаве од глади, тероризма, болести, итд. Вара их тако што тајно, скривено, у личне документе ставља речи одрицања. Чак их вара и тако што не ставља јасно арапским цифрама број 666 на документе, јер би тад многим људима постало сумњивије и очигледније о чему се ради. Уместо тога ставља бар-код са три цртице које су оптичка представа у компјутеру бинарно представљеног броја 666. Али, колико год се Сатана крио, не може да се сакрије, јер га истина коју мрзи раскрива. Иако је број звери 666 помало камуфлиран, тако да човек треба да се мало потруди да га препозна, ипак онај ко бди и ко истражује по заповести Божијој, тај ће га препознати. Зато св. Јован Богослов каже: "Ко има ум нека израчуна број звери" (дакле нека га препозна), а потом каже: "јер је број човеков и број њезин 666". Дакле, одмах у другом делу реченице нам даје до знања како да препознамо број звери. Па тако што је тај број 666. За то нам је потребан ум како каже св. апостол, у овом случају практичан ум којим информатички струцњаци, као и сви остали људи препознају тај број. И ево црно на бело препознато је да је тај број звери 666 присутан у бар-коду који се састоји од јединственог идентификационог броја човека и броја 666. Зато се и каже у Писму да је тај број звери уједно и број човека (дакле сваког човека који је примио електронска документа и предао своје податке у електронске базе у државним компјутерима, а ови централном компјутеру у Бриселу, Калифорнији и другде). Бар-код је дакле жиг звери, тј. број имена звери односно бројно име (јединствени идентификациони број) које друга звер која излази из земље (компјутерско-сателитско царство које је управо порочна, "земаљска" мудрост о којој говори св. Нил Мироточиви) додељује људима "пред (првом) звери" из мора тј. у служби "звери из мора" (звери која израња "из мора житејскога", из огреховљеног човечанства подређеног њеној владавини - владавини Новог светског поретка).

Постоје и врло провидне лажи Сатане и њихових слугу где нпр. за име компјутерског система „Звер“ дају објашњење да је оно дато због огромне величине компјутера (као да не постоје други називи за велике предмете и као да не постоје и мале звери) или рецимо кад кажу да није број 666 поменут у светом Писму већ број 616 према „најдревнијим списима“ како то они измишљају (негирајући тиме Васељенске Саборе Православне Цркве који су канонизовали Откривење у коме се помиње управо број 666).

Ђавоље "доскочице" су и у томе што нпр. за оне који су у оптичком бар-коду препознали жиг звери подмеће "неоптички" тј. РФИД бар-код, а за оне који препознају и једно и друго подмеће трећу врсту бар-кода, тј. биометријски бар-код где су отисак прста, више прстију или целог длана, као и црте лица (чела) бројно кодиране у компјутеру и повезане са кодом доступа 666 тј. претворене у бар-код. Типичан пример је Уредба Владе Србије по којој народ може бирати хоће ли личну карту са чипом или без чипа. (“Није шија него врат”). Ова (у Србији) без чипа (тј. без РФИД бар-кода) је чак и без оптичког бар-кода (који, рецимо, постоји на електронским здравственим књижицама), али зато се пролази биометријска процедура тј. бројно кодиране телесне карактеристике човека повезане са бројем 666 у централном компјутеру постају његов лични бар-код (жиг) додељен му од звери (што и јесте крајњи циљ свега). А чињеницу да је 666 код доступа увек присутан у централном компјутеру користи за још једну обману, па многи за електронска документа која на себи имају оптички бар-код без три издужене линије кажу да је то прихватљиво игноришући чињеницу да је тај бар-код на документу (кодирајући део) неодвојив од кода доступа 666 у централном компјутеру (у декодирајућем делу), да са њим чини једну целину, један бар-код систем. Како наведох, Писмо сведочи да ће ђаво "покушати да превари и изабране колико буде могуће". А шта друго и очекивати од ђавола који је "отац лажи" и "кад лаж говори, своје говори". Наравно да неће да нам каже: "Ја сам ђаво, узмите ове документе да би сте ишли у пакао". Ђаво то ради лукаво и подмукло како одувек и чини та „стара змија“. Он одавно све припрема кроз "тајну безакоња", али сада она достиже врхунац кроз појаву звери као четвртог царства на земљи (Данило 7.) тј. обновљеног Римског царства, које ће овога пута обухватити власт над целим светом и сваким човеком осим над истинским хришћанима. Круна свега је појава и зацарење звери као личности - Антихриста.

Дакле, с једне стране ђаво вара кроз разно "заметање трагова", а с друге стране није потребно ни много труда да се превара разоткрије. Како ће онда већина људи примити жиг и клањати се звери тј. учествовати у антихристовом систему? Па зато што "љубави истинске не примише да би се спасли и зато ће им Бог послати (тј. допустити) силу обмане да верују лажи: да приме суд сви који не вероваше истини, него вољеше неправду" (2 Сол 2: 10-12). Они који су се предали уживањима и свакојаким гресима се и не занимају за веру, (или само површно), самим тим ни за жиг звери и зато га неће ни препознати и примиће га (тј. примиће "антикрштење") и клањаће се звери тј. свакодневно ће учествовати у том Новом финансијском и сваком другом антипоретку, тј. "антипричешћиваће" се њиме. А они који бдију, који читају Откривење и уопште свето Писмо и свете оце, труде се да живе јеванђељским животом, они ће све лако распознати. За њих је речено: “Благо ономе који чита и онима који слушају реч пророштва и држе што је написано у њему!“. (Откр. 1:3). Има и оних који иако на неко време духовно обамрли, ипак ће се тргнути и покајати, јер врата покајања су сваком отворена док је на земљи. Али, кајати се треба што пре то боље да окамењена неосетљивост не би човека све више захватала и отежавала му покајање.

Даље, аутор клипа "Жиг звери у пракси 2" наводи речи светог Јована Златоустог да ће жиг звери примити само они који буду заведени чудесима Антихриста. Па нису ли већ сада заведени „чудом научно-технолошког напретка“ коме се већина људи клања као идолу и који је довео до „заборављања троипостасног Бога, бриге о вечном спасењу и страха од будућих мука“ о чему за ово последње време прориче свети Нил Мироточиви?! А свети Игњатије Брјанчанинов и други светитељи говоре да „жалосни прогрес“ ће и довести до зацарења Антихриста и краја оваквог света. И то све јесу чуда Антихриста иако се он још није јавно појавио. Јер, у том духу и говоре свети оци кад говоре о Антихристу. Они кад говоре о њему, говоре и о времену његове јавне појаве и о времену пре те јавне појаве када се већ уводи жиг звери. Јер, свети оци нпр. кажу: „Тако да ће људи моћи да се чују с једног краја света на други, да лете небом..., али све ће то бити Антихристова обмана“. Дакле, они говоре о телефонима, авионима и сличним показатељима „напретка“ и говоре да је све то „Антихристова обмана“ иако видимо да још Антихристове јавне појаве нема (могуће је да сада већ делује, али тајно). Према томе, они говоре о Антихристовом поретку који постоји и пре његове појаве, а у време његове појаве само доживљава врхунац.
Још да напоменем да је термин „жиг звери“ у почетку само као такав коришћен (и једино се он помиње у светом Писму) од светих отаца, а тек касније се користи и термин „печат Антихриста“, али при том свети оци кад су користили тај нови термин увек су имали у виду да он значи „жиг звери“ за разлику од термина "печат Божији" који се помиње у светом Писму, а који свети оци тумаче као печат дара Духа Светога задобијен у светој тајни крштења и миропомазања. А термин „звер“ поменут у Откровењу се односи и на звер као царство (које непосредно претходи јавној појави Антихриста и у пуном обиму постоји у време његове јавне појаве) и на звер као конкретну личност Антихриста. И зато термин „печат Антихриста“ односно „жиг звери“ значи и жиг Звери-Царства и жиг Звери-Антихриста, тако да је из свега јасно да се тај жиг већ сада уводи од Антихристовог царства, тј. Новог светског поретка који се како видимо из дана у дан све више учвршћује (оно што ће довести до супростављања нарастајућој моћи тог царства је покајање православних након којег, како неки свети оци и праведници проричу, извесно долази до појаве руског цара Михаила и грчког Јована, а могуће и српског као потомка Немањића што ће онемогућити Антихриста да завлада целим светом док се не испуне Богом одређени рокови и за његову, због грехова људских допуштену, краткотрајну владавину целим светом уочи Другог Доласка Господњег).
Да ли ћемо се ми Срби покајати пред Христом сада или након тешких страдања, на нама је да одлучимо!

Иначе, свети оци говоре и о томе да ће лажни пророк - претеча Антихриста додељивати људима жиг:
Неће се сам антихрист, већ ће се - претеча антихриста који делује помоћу демона... - постарати да стави на све жиг погубног имена отпадника и заводника на десним рукама да би се престало чињење добрих и праведних дела, као и на челу, да би се заведени научили да буду дрски у завођењу у мраку“ (Св. Андреј Кесаријски).
Мучитељ ће употребити такве методе да ће сви морати да носе на себи печат звери да кад се наврши време он (антихрист) дође да заведе свет знамењима и само у том случају моћи ће људи куповати себи храну и све што им треба, и поставиће надзорнике да би се извршиле његове наредбе. Јер ако у неког не буде утиснуо жиг звери, онда се тај неће заробити ни његовим маштовитим знамењем, потом ни Господ не одустаје од таквих, већ их просвећује и прибија себи...“ (Св. Јефрем Сирин).
И као што се и Антихрист и његово (политичко, религијско, економско, војно,...) царство именује једном заједничком речју „звер“ тако се и лажни пророк* (који се такође још није јавно појавио, али вероватно већ тајно делује, или се можда чак и појавио јавно, али га ми још нисмо препознали - неко попут Бил Гејтса и сличних) и његово (компјутерско-сателитско информационо) царство именује једном заједничком речју „звер“ („звер из земље“). Тј. реч „звер“ има и значење царства и значење конкретне личности.
*Реч пророк често означава само учитеља, а не и неког ко прориче будуће догађаје, и скоро сасвим извесно се и овде ради о неком лажном учитељу, вероватно неком ко убеђује људе у "магичност" научно-технолошких проналазака, да ће им то донети благостање, мир и добре међуљудске односе (та пропаганда је данас масовна) и сл. Мада у извесном смислу они и "проричу догађаје", али не стварно као што то раде Божји пророци већ лажно - најављују епоху процвата итд. Они су самозвани весници "Новог доба". Има их који то раде мудрије, а има их и који то раде мање мудро као што Бил Гејтс отворено заступа став да ће вакцинација кроз депопулацију ("еуфемизам" за израз "убијање становништва") довести до праведнијих социјалних односа и сличне глупости које могу само болесне убице сатанисти да изрекну. Није искључено да ће лажном пророку ђаво помагати и да чини нека лажна натприродна чуда, али лично мислим да се то односи на ова "чуда технологије". Та "чуда" и заводе људе да приме "печат" који је такође технолошко "чудо", а у доба јавне појаве Антихриста ће лажна знамења само доживети свој врхунац и могуће је да ће тада осим технолошких заиста доћи до изражаја и лажна натприродна демонска чуда у спрези са технолошким.

Иначе, треба приметити да су биометријски пасоши обавезни и за малу децу: http://www.bebac.com/index.php?show=category&int_catID=814, а почели су и новорођенчади да додељују бар-код (да их "антикрсте"): http://www.zazivot.org/archives/488 тако да се испуњава онај део пророчанства Откривења који се односи на то да ће жиг звери примити људи свих узраста - од беба до стараца: "Учини све мале и велике...да им даде жиг на десној руци или на челу...да нико не може ни купити ни продати осим ко има жиг, име звери или број имена њезина". На овом линку види се да се бебама додељује жиг на ноге, али ради се о томе да св. Јован Богослов говори о томе да купопродаја неће бити могућа без жига на десној руци или челу, али нигде он не каже да жиг неће бити додељиван и на другим местима на телу што видимо да се данас догађа (иако се превасходно додељује на десној руци или челу), нити да неће бити, поред купопродаје, коришћен и у друге сврхе. Као што нигде не каже да жиг неће бити додељиван кроз документе што такође видимо да се догађа. Оно што Дух Свети није открио кроз Своје Писмо, открио је сада, када се Писмо испуњава, кроз Своју Цркву: http://www.pravoverje.com/Otpadnistvo/Zig/Enciklika2000.pdf
Апсолутна условљеност купопродаје жигом звери је завршна фаза која ће се остварити у време јавне појаве Антихриста, или можда тачније речено, нешто што ће највероватније бити потпуно реализовано непосредно пред само његово јавно иступање (сада се постепено уводи купопродаја путем жига звери, условљава се путовање њиме, итд.), тј. Антихристу ће бити припремљено царство на чије ће чело стати како и пише у "Протоколу Сионских мудраца" (ту се то царство назива "страшилиште", "чудовиште" што је идентично термину "звер" из светог Писма). Као што је Бог пре него што је створио човека најпре створио сву осталу творевину, а затим створио и човека по обличју Своме као круну стварања да буде господар свега створеног. Дакле, да буде цар претходно припремљеног му царства. Кад је Адам изневерио улогу коју му је Бог дао, због чега је избачен из Раја, онда у унапред одређено време, после историјске припреме, долази на земљу Творац творевине, Цар над Царевима, Нови Адам, Исус Христос, Син и Логос Божији, прима наше тело и душу и испуњава оно у чему је Адам згрешио, искупљујући све нас од "греха, ђавола и смрти". Он оснива Своју Цркву која је "Царство Божије на земљи" и која Духом Светим препорађа све верне чланове за вечност. Луцифер, "отац лажи од искони" који је због жеље да буде на месту Бога, отпао од Бога и збачен с Неба, сада имитира Бога, па као што Отац шаље Сина "да спасе што је изгубљено" тако и Сатана шаље "свога сина" тј. човека који ће слободном вољом примити сву сатанску силу у себе - "сина безакоња", Антихриста да "спасе свет" (од еколошких катастрофа, ратова, глади, итд.). И као што Дух Свети од Оца исходи, тако и лажни пророк, лажни маг, од Сатане "исходи", тј. чини лажна чудеса по Сатанском надахнућу и инструкцијама. Тако, на место Свете Тројице, наступа "антитројица" (чији симбол су три шестице): Сатана, Антихрист и лажни пророк. Али, свето Писмо јасно казује који им будући удео Бог одређује - бацање у језеро огњено и сумпорно. (Откр. 19:20, 20:10).

Дакле, ђаво се делом скрива, а делом не, по допуштењу Божијем. Јер, када би био потпуно скривен онда би искушење било превелико, и Господ то не допушта. Као што назив компјутерског система „Звер“ није скривен за оне који имају очи да виде и уши да чују, тако је и са бројем 666. А за оне који „затворише очи да како не виде и затиснуше уши да како не чују“ скривен је и назив „Звер“ и број 666 и сами су себи затворили врата Раја ако се не покају. Апостол Павле каже да „телесни не прима духовнога“, па тако је увек било, а поготову је тако данас кад је време као оно у доба праведника Ноја за које Господ рече: „Додија ми подносити, јер су плот“, а по силини греха је још много горе. Суд данашњим непокајаним грешницима биће већи него старозаветним грешницима не само због веће грешности већ и услед тога што се она дешава након Христовог оваплоћења, распећа, васкрсења и сведочанства целокупне историје новозаветне Цркве до данас и до краја света. Сам Господ каже: "Заиста вам кажем: лакше ће бити Содому и Гомору у дан страшнога суда него граду ономе" (Мк. 6:12).

И зато, они који су се већ самим својим телесним животом или лажно духовним животом (животом који „површни“, „спољашњи“ хришћани у својој самообмани сматрају духовним) одрекли Христа, примајући жиг звери само још и на спољашњи начин показују и потврђују оно што им је у срцу – богоодступништво, али уједно тим спољашњим примањем жига звери додатно погоршавају и запечаћују своје унутрашње духовно стање одрицања од Христа. И зато и Јован Крестјанкин и сви који слично говоре силно греше када кажу да никакав спољашњи знак не може да науди души ако је у њој љубав ка Христу. Јер жиг звери као спољашњи знак је само посљедица унутрашњег жига звери – од злопамћења, среброљубља и осталих грехова до одрицања од Христа и равнодушности према Њему (чак и под маском "побожности"). А истовремено је и узрок још већег духовног пада и вечне погибељи човека ако се не покаје на време. Носити знак звери и уједно имати љубав према Христу једно друго искључује.

За Христа или за Антихриста, за вечно блаженство или вечну муку, питање је које се данас поставља сваком човеку.

Господу Исусу Христу, Сину Божијем и Искупитељу нашем, Оцу Његовом и Духу Светом нека је слава сада и увек и у векове векова! Амин!

Marko


Назад на врх Go down

Натпис на жигу звери и ђавоље замке Empty Re: Натпис на жигу звери и ђавоље замке

Порука  maja on 16th June 2010, 02:13

Odakle ti ideja i hrabrost da ti kazes da Јован Крестјанкин silno gresi???
Ko si ti pa si sam sebi dao pravo da kazes da zig zveri nece biti unutrasnJi nego spoljasni i da izjavis da ljubav prema Hristu ne vredi nista ako se primI zig. To je bogohuljenje samo da znas , izdajes se za vernika a hulis na Boga.Razmisli o svojim recima jos jednom i uvideces da si u strahu od ziga zaboravio na Boziju milost i ljubav - nema nicega veceg i mocnijeg od toga nijednog zla nijednog cipa ni ziga , pazi da ne skrenes sa puta i ne tumaci Jevandjelje kako se tebi prohte i ne huli vise na Boga.

maja


Назад на врх Go down

Натпис на жигу звери и ђавоље замке Empty majo meni izgleda kao da ces ti da primis taj cip-zig u sebe i da se onda nadas da ces se spasiti jer se uzdas u Boziju milost.to mi lici kao na pravljenje plana .sada cu ja da primim zig u sebe i zivim fino do kraja zivota a Bog ce sve da mi oprosti..

Порука  mudrycz on 17th June 2010, 11:14

maja ::Odakle ti ideja i hrabrost da ti kazes da Јован Крестјанкин silno gresi???
Ko si ti pa si sam sebi dao pravo da kazes da zig zveri nece biti unutrasnJi nego spoljasni i da izjavis da ljubav prema Hristu ne vredi nista ako se primI zig. To je bogohuljenje samo da znas , izdajes se za vernika a hulis na Boga.Razmisli o svojim recima jos jednom i uvideces da si u strahu od ziga zaboravio na Boziju milost i ljubav - nema nicega veceg i mocnijeg od toga nijednog zla nijednog cipa ni ziga , pazi da ne skrenes sa puta i ne tumaci Jevandjelje kako se tebi prohte i ne huli vise na Boga.

mudrycz


Назад на врх Go down

Натпис на жигу звери и ђавоље замке Empty Re: Натпис на жигу звери и ђавоље замке

Порука  Marko on 17th June 2010, 15:31

maja ::Odakle ti ideja i hrabrost da ti kazes da Јован Крестјанкин silno gresi???
Ko si ti pa si sam sebi dao pravo da kazes da zig zveri nece biti unutrasnJi nego spoljasni i da izjavis da ljubav prema Hristu ne vredi nista ako se primI zig. To je bogohuljenje samo da znas , izdajes se za vernika a hulis na Boga.Razmisli o svojim recima jos jednom i uvideces da si u strahu od ziga zaboravio na Boziju milost i ljubav - nema nicega veceg i mocnijeg od toga nijednog zla nijednog cipa ni ziga , pazi da ne skrenes sa puta i ne tumaci Jevandjelje kako se tebi prohte i ne huli vise na Boga.

Сваки православни хришћанин, па тако и ја, има и право и обавезу да сведочи истину и зато то и чиним.
Сведочење истине није хула на Бога него прослављање Бога, а одбрана лажи о Богу и човековом спасењу је хула на Бога.
Не говорим сам од себе да је жиг звери који се помиње у светом Писму спољашњи, а не унутрашњи знак. То сведочи само Писмо у којем се тај жиг помиње и то сведочи Црква Православна.
Сам свети Јован Богослов јасно указује да је жиг звери бројно име које звер додељује људима (електронски број како данас видимо) и да је заснован на броју звери 666 који треба да израчунамо, тј. препознамо како нам он сам каже. И ево, препознали смо тај број 666 у бар-код систему. Према томе, Откривење говори о спољашњем жигу тј. знаку – јединствени идентификациони број + 666, а не о унутрашњем жигу. Наравно, Црква не негира постојање „унутрашњег жига звери“, тј. непокајаних смртних грехова који су одувек знак, печат антихриста, али кад говори о овим последњим временима наглашава увођење спољашњег знака као потврде унутрашњег и као потврде прихватања и поклоњења Новом светском поретку и његовом господару - Антихристу. Спољашњи знак: бар-код (оптички, РФИД и биометријски) је управо знак звери који се помиње у Апокалипси.
Поставља се питање ком Јовану више веровати: Јовану Заведејеву или Јовану Крестјанкину?
Јовану, сину Заведејеву, светом апостолу и јеванђелисту, наравно! Кроз њега, као и кроз цело Писмо, сам Господ говораше.
Поменула си милост и љубав Божију и да од ње нема ништа веће и моћније, никакав жиг и чип није моћнији од Бога. Тачна констатација, јер шта има моћније од свемоћног Бога?! Ништа! Али, нетачан је контекст, тј. смисао у коме је ово речено. Јер, тако се тврди да пошто је Бог свемоћан онда никакво зло нам неће наудити, па ни примање жига звери. Тешко да се шта бесмисленије од овога може изрећи. Јер, то онда значи да не постоји спољашње изражавање ни вере ни невере. Неће бити да је тако. Као што је крст који хришћани са побожношћу носе за демоне страшно духовно оружје које их спаљује и прогони, тако је и жиг звери моћно демонско оружје којим зли дуси приступају људској души и задобијају власт над њом.
Према томе, у погледу жига звери, свемоћ Божија се огледа у томе што ће, управо захваљујући њој, до краја света остати они који се неће поклонити звери и примити њен жиг. Иако у мањини и у тешким прогонима, небивалим до сад у историји, они ће, крепљени благодаћу Божијом, постојати све до Другог доласка Христовог. А онима који добровољно приме жиг звери, свемоћ Божија неће на силу наметати своју љубав, јер је та Љубав створила слободне људе, а не роботе и робове (у које их претварају творци Новог светског поретка). Ко прими жиг звери и клања се звери и икони њезиној, тај у себи нема љубави Божије и добровољно је себе лишио Царства Божијег ако се не покаје на време. За документе са жигом звери се може покајати иако са сваким даном непокајаности, покајање је све теже (што због „оправдања“ нашег палог разума, што због дејства злих духова). За избрисиву ласерску тетоважу и за извадиви чип теоретски се може покајати, јер може скинути односно извадити ту врсту жига, али практично тешко да ће се ико од њих покајати (мало њих вероватно ће у томе и успети), јер је доспео у тешки степен ђавопоседнутости. За неизбрисиву ласерску тетоважу и за неизвадиви чип, теоретски покајање је такође могуће, али га у пракси вероватно неће бити. (Занимљив је један случај, ако је прича истинита, треба проверити, како је и оваква ситуација разрешена. Дошао је један човек на Свету гору, ваљда да поклони цркви неке дарове. Али, чим је ступио на праг цркве, зањихале су се иконе и кандила у храму и нека невидљива сила није му дала да уђе унутра. Онда се он покајао и испричао свој живот монасима откривши да на десној руци има угравиран бар-код, јер му је као бизнисмену то омогућавало да лакше финансијски послује. Запањени монаси су му одговорили да је једино решење да одсече руку...). Овде, као да су и буквално испуњене речи Господње: „Ако те рука твоја саблажњава, одсеци је. Јер, боље ти је с једном руком отићи у Царство небеско него с обе руке бити бачен у пакао.“ Ту је, наравно реч о пренесеном значењу, тј. ако човек краде, убија или било какво друго зло дело чини својом руком онда нека се потруди да одсече своја зла дела која је руком чинио, тј. нека се исцели од греха да не би због непокајаних греха отишао у пакао. А, у случају неизбрисивог бар-кода на руци монаси као да су препоручили и буквалну примену речи Господњих.
Лично бих у вези неизбрисивог жига приметио следеће.
Ако се, на пример, човек који има неизбрисиви бар-код на руци покаје, а то значи исповеди и престане једном заувек да користи тај бар-код (који би желео и да скине да може, али нажалост технички је неизводљиво), он (код) на неки начин постаје мртав и недејствен и нема га више пре свега у срцу, души, вољи, духу тога човека иако га још увек има на телу. Тело остаје оскврњено али не више од тога колико је оскврњено тело неког покајаног бившег сатанисте на чијем телу и после покајања стоје истетовиране три шестице и обрнути крст и слично. Дакле, у том случају жиг постaје обична тетоважа и престаје бити жиг. Јер смисао жига је у томе да се човек, користећи га (у процесу аутоматске идентификације помоћу скенера-читача), кроз њега поклања Антихристу и његовом поретку, а ако га човек не користи, из разлога покајања, жиг губи своје назначење и постаје мртав и недејствен, чак иако је још видљив на телу. Дакле, због покајања постаје духовно недејствен, тј. не оставља последице на дух човека.
Наравно, осим тога да тешко да ће се ко покајати кад прими неизбрисив жиг, остаје чињеница да они који су човеку доделили неизбрисиви жиг (сасвим сигурно када је чип у питању) могу и даље негативно да делују на здравље човека, да утичу и на његово расположење, па чак и да га усмрте иако се покајао за примање жига. То је само још један разлог (поред духовног) зашто жиг не треба примати. Дакле, телесно на њега и даље утичу, али духовно не.
Духовно дејство проистиче из нашег личног односа према жигу. Ако нећемо да се клањамо Новом светском поретку, тј. да преко жига учествујемо у „благодетима“ његове посуновраћене цивилизације, онда нећемо ни стављати жиг, а ако хоћемо да му се клањамо онда ћемо га ставити. Ако нам је срце везано за земљу, а не за Небо (самим тим везано је и за преисподњу били ми тога свесни или не), онда ћемо ставити тај знак. А ако стремимо Царству Божијем, пазићемо који знак носимо, тј. ком господару служимо. Јер, по Писму, два господара не можемо служити:
Нико не може два господара служити: јер или ће једнога мрзети, а другога љубити; или ће једноме бити одан, а за другог не марити. Не можете Богу служити и мамону.“ (Мат. 6:24)
Јер шта има праведност са безакоњем; или какву заједницу има светлост с тамом?
А какву сагласност Христос са Велијаром? Или какав део има верни с неверником?
Или како се слаже храм Божји с идолима?
Јер смо ми храм Бога живога, као што рече Бог:
`Уселићу се у њих, и живећу међу њима, и бићу им Бог, и они ће бити мој народ`
“ (2.Кор. 6:14-16)

Бог је љубав и управо из те љубави нам и открива у Писму какво ће зло доћи на земљу и како ће изгледати тај жиг, да га ми не бисмо примили. Али Бог није само љубав него и истина и правда и зато ће Он с правом свим непокајаним грешницима рећи: „Идите од Мене проклети у огањ вечни, приправљен ђаволу и слугама његовим“. Бог жели да будемо у Рају, а не у паклу и зато нам преко светог Писма и светог Предања и описује блаженство Раја и муке пакла. У погледу жига звери, Он јасно каже какве казне још на земљи чекају оне који приме жиг и не покају се пре истека Његовог дуготрпљења:
И једно од четири жива створења даде седморици анђела седам чаша златних, пуних гнева Бога који живи у векове векова“ (Откр. 15:7).
Први анђео отиђе и изли чашу своју на земљу. И насташе зле и љуте ране на људима који имаху жиг зверин и клањаху се лику њезиноме.“ (Откр. 16:2, ... погледати целу 16. главу).
а остали беху побијени мачем који изиђе из уста онога на коњу; и све се птице наситише меса њихова“. (Откр. 19:21, погледати и Откр. 19:17-20).

А такође и какве их муке очекују у вечности:
И трећи анђео следоваше за њима говорећи гласом громким: Ко се год клања звери и лику њезином, и прими жиг на чело своје или на руку своју,
И он ће пити од вина гнева Божијег, које је непомешано наточено
у чашу гнева његовог, и биће мучен у огњу и сумпору пред анђелима
светима и пред Јагњетом.
И дим мучења његовог уздизаће се у векове векова; и неће имати одмора дан и ноћ они који се клањају звери и лику њезином, и ко год прима жиг имена њезина.
Овде је трпљење светих, који држе заповести Божије и веру Исусову
“. (Откр. 14:9-12)

Нека би и тебе Господ избавио од замки лукавога који иде да „вара сав васиони свет“, јер зна да „времена још мало има“!

Marko


Назад на врх Go down

Натпис на жигу звери и ђавоље замке Empty Re: Натпис на жигу звери и ђавоље замке

Порука  онај који се нада on 17th June 2010, 20:00

Ја као неуки, обични грешник стварно незнам зашто се сви толико узбуђују око свега овога, негде сам чуо ил прочитао да ко се удостоји да га штити сила Духа Светога неће ни осјетити невоље које ће да задесе то антихристово царство. Има и ово да се нетребамо спремати за дочек антихриста него за дочек Господа Исуса Христа! Највећи је проблем код нас Срба маловјерност, дај Господе да схватимо колико нам мало треба...
поносан што сам Србин
онај који се нада
онај који се нада


Назад на врх Go down

Натпис на жигу звери и ђавоље замке Empty Re: Натпис на жигу звери и ђавоље замке

Порука  maja on 18th June 2010, 20:41

Pre nego sto opsirnije odgovorim
Marko najlepse te molim da mi odgovoris na dva pitanja:
1.) ko je tvoj duhovnik tj po cijem blagoslovu pises ove tekstove?
2.) da li si upoznat sa stavom Sinoda srpske pravoslavne crkve na ovu temu?

maja


Назад на врх Go down

Натпис на жигу звери и ђавоље замке Empty Re: Натпис на жигу звери и ђавоље замке

Порука  Marko on 19th June 2010, 01:16

1) Саветујем се са браћом у Христу, читам свето Писмо и дела светих отаца, под омофором сам епископа Хризостома Солунског
2) Прилично сам упознат мада пошто СПЦ (због екуменизма, општења са новокалендарцима, јавних проповеди јереси,...) већ одавно није Православна Црква, њени ставови нису релевантни по духовним питањима, па тако ни по питању жига звери и зато само информативно примам њене ставове. Ја се држим одлуке Православне Цркве којој припадам, а која се може сажети у две реченице:
"Не новим електронским документима!"
"Одбијамо електронска документа Антихриста!"
У првом посту сам оставио линк ка последњој Енциклици Цркве о новим документима.
Наравно, постоје људи у СПЦ и другим "званичним црквама" (о. Тадеј, Пајсије,...) који су били честитог живота и који су имали добре ставове о жигу звери и такве ставове прихватам и уважавам. С друге стране, наравно, не прихватам њихов останак до краја живота у јеретичким структурама којима су припадали. Нажалост, умрли су ван Цркве, а само Бог зна шта је то што је душе тих морално исправних људи спречило да прекину заједницу с јеретицима. Бог је коначан судија, а ми треба да се држимо основног православног учења: "Ван Цркве нема спасења".

Marko


Назад на врх Go down

Натпис на жигу звери и ђавоље замке Empty Re: Натпис на жигу звери и ђавоље замке

Порука  Marko on 22nd October 2013, 22:49

Овом приликом желим да кажем да сам погрешио у погледу жига звери. Сматрао сам да је биометрија жиг звери. Али, схватио сам да није. Сам след догађаја и околности, као и духовни преображај ме је навео на такав закључак. Биометрија заиста много подсећа на жиг звери, али ипак није то. Тако да су биометријски документи прихватљиви још увек, све док услов за њихово добијање не буде претходно примање жига звери. Дотле ће биометријски лични документи бити прихватљиви. Молим за опроштај све којима су моји текстови можда непотребно задали проблеме у свакодневном животу. Савле је пре него што постаде апостол Павле, ревновао против хришћана мислећи да Богу служи. Тако сам и ја ревновао против биометрије верујући да тиме чиним добро људима, јер сам искрено веровао да је и биометрија жиг звери, а не само микрочип или ласерска тетоважа у телу. Тек кад се појави прави жиг треба ревновати против тог жига бескомпромисно, без обзира на цену коју ће они који остану на земљи у доба Антихриста поднети у животу (лишавање добара, мучења, смрт,...). Тако да, као што треба избегавати прелест слева исто тако треба се чувати и прелести здесна и исправљати се кад год човек уочи да греши.

Европска унија и остале уније које се формирају групишу се у звер из Откривења, али главну улогу у свему томе имаће ислам из кога ће се и појавити Антихрист. Куран одриче да је Исус Христос (JAOŠUA ha MAŠIJAH) Бог, а Јован у својој посланици и каже да је антихрист сваки онај који одриче да је Исус Христос (JAOŠUA ha MAŠIJAH=Месија, Бог Који спасава) у телу дошао, тј. који одриче да је Бог дошао у телу, односно не признаје Исуса Назарећанина као Бога, што чини ислам који Га сматра само једним од пророка.

Корисна сведочанства о односу ислама и библијских пророштава: https://www.youtube.com/watch?v=9CqvbrzBiw0
Разоткривање "Муслиманског братства": https://www.youtube.com/watch?v=t1K0UtqnTDM&feature=c4-overview-vl&list=PLy9QJX2oahL4NGcVxntOo8LFBqflttsC5
О жигу звери: https://www.youtube.com/watch?v=GtquNNEO7Fw
И овде се између осталог говори о жигу звери: https://www.youtube.com/watch?v=rrWAV2kxBDg
http://www.divinerevelations.info/Documents/a_divine_revelation_of_hell/Serbo_Croat_A_Divine_Revelation_Of_Hell.pdf
Делимично и овде: http://www.amightywind.com/prophecy-serbian/proph34-serbian.htm

По свему судећи, Вазнесење Невесте биће 2030. године и дотле треба претрпити умножење зала, а бити спреман и сваки час за сусрет са Господом живећи у покајању, непорочно, без мрље или мане, како стоји у Писму за Невесту.
Све треба проверавати речју Божијом записаном у Светом Писму и испитивати духове јесу ли од Бога.

Њему слава у векове!

Marko


Назад на врх Go down

Натпис на жигу звери и ђавоље замке Empty Re: Натпис на жигу звери и ђавоље замке

Порука  Marko on 1st January 2015, 20:29

Sve religije će priznati jednog vođu, ostaće samo "malo stado" koje čuje glas istinskog Boga i Pastira – JAOŠUE ha MEŠIJAHA (Isusa Hrista).

O Šoebatu u negativnom svetlu, odnosu prema Vatikanu i sl.:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL96m5jn_nxhvGAFcI3L928dYyptE2nopr

O žigu zveri koji će se dodeljivati u nedeljnim crkvama:
http://amightywind.com/teachings/markofthebeast.html
https://www.youtube.com/playlist?list=PL96m5jn_nxhs6CAZzDkMX-YCjfkAFuX6x

O caru Konstantinu, njegovoj podršci arijancima-antitrinitarcima i sl.:
http://www.letusreason.org/Trin13.htm
Iz tog papskog, modalističkog, arijanskog, muhamedanskog,... miljea će se i pojaviti Antihrist.

Marko


Назад на врх Go down

Натпис на жигу звери и ђавоље замке Empty Re: Натпис на жигу звери и ђавоље замке

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму