Помоћ деци са КиМ-а

Go down

Помоћ деци са КиМ-а Empty Помоћ деци са КиМ-а

Порука  Србин_православац on 8th April 2009, 16:14

Сећате ли се потресне репортаже о маленом србчету из забачене косовске енклаве које усамљено живи иза високих зидина свога дворишта усред албанског окружења? Памтите ли исповест његових родитеља која срце раздире: србче малено не може да издржи самоћу и жељно по сваку цену игре и дечијег друштва устрашено излази из свог дворишта са лоптом у руци и убрзо се враћа кући уплакано и пребивено од албанске деце. И тако свакога дана, зарад мало дечије радости - много суза и батина. Зато, само зато - што је Србче Христово...

Браћо и сестре, много је туге на Косову! Много је суза, дечијих суза! Браћа наша страдална су од издајничке србијанске власти сасвим остављена! Бог Свети помаже али и ми помозимо! Не чекајмо, не часимо, но сами, свако за себе, помозимо браћу рођену!

На питање шта је потребно свештеник Радослав из Косовске Грачанице скромно каже: "молитва је најпотребнија, а остало - од срца шта ко дâ. На свему смо благодарни". На моје инсистирање сазнао сам да одеће имају довољно, али да све остало недостаје (храна, средства за хигијену, обућа, дечији прибор, књижице, играчкице, слаткиши...)

Браћо и сестре, ко има сувишка може много да помогне на следећи начин:

1. прилог упаковати у картонској кутији (све скупа не сме да пређе 20 кг)

2. улепити кутију траком и увезати конопцем (може и пластичним).

3. Због шиптарске "царине" обавезно залепити на кутији папир са натписом: "Хуманитарна помоћ у основним животним намирницама (или: у средствима за и хигијену, или: у играчкама...) за рашко-призренску епархију".

4. однети у пошту (само државну) и при предаји пакета у поштанској упутници уписати следеће податке за примаоца:

МАНАСТИР ГРАЧАНИЦА
38205 Косовска Грачаница
контакт особа: свештеник Радослав Јанковић 064 640 28 16

(трошкови слања су до 250 динара)

Драга браћо и сестре, на Косову Христос тамнује, на Косову Христос тугује, на Косову Христос гладује! Помозимо до Васкрса Косовскога! Амин!
Србин_православац
Србин_православац
Admin


Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму