АПОСТОЛСКИ ЦЕНТАР 888 ФОРУМ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Екуменизам-сатанска религија

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty Екуменизам-сатанска религија

Порука  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ on 24th April 2009, 15:32

Помаже Бох и Христос Воскресе браћо и сестре
Занима ме ваше мишљење о екуменизму а ево и једнох занимљивог текста:

Свејерес екуменизма је измишљотина Сатанина и сви који су присталице екуменизма јесу сатанисти. Тако каже Св. Ава Јустин Поповић.

Екуменизам је покушај помирења и јединства хришћанских цркава бар тако га представљају.
''Екуменизам је заправо заједничко име за псевдохришћанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. А сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име свејерес. Током историје разне јереси негитале су поједине особине Богочовека, Господа Христа а европске јереси одстрањују васцелог Богочовека и на његово место стављају човека, зато нема велике разлике између папизма , протестанизма , екуменизма и осталих секти.

Знање о нашој православној вери и Цркви једино нас штити од разних секти и култова. Није само довољно волети православље већ и њиме живети. Ми јесмо другачији од других верских групација.Православље између осталог значи имати храброст да будеш другачији и имати снагу да останеш непромењен.
Ако је неко другачији не значи да је погрешан и Апостоли су се разликовала од својих савременика и свети оци од своје средине.
Да би остала верна себи Православна црква не сме да мења себе, већ да се одупре разним предлозима који се косе са Православљем и да мења свет. Православље се састоји у његовом верном очувању аутентичног хришћанства , она је чувар истог.
Православље не сме и не може да мења Христа већ хришћане. За православне вернике и Православну Цркву Христос је један , непромењив – што мора бити и православна вера . Православна црква је настала у Светој земљи пре него сто је било хришћана у Риму.
Поделом цркве у историји Хришћанства настаје и стална борба православне цркве за очување свог идентитета али и постојања. Највише је управо Православна црква била на удару противника.Територије насељене православним верницима нападали су разни непријатељи Православља Арапи,Турци, Татари и крсташи. У новој историји то су радили комунисти,усташе, муслимани, Немци. Рушене су православне цркве и манастири, убијани су православни хришћани. Нису наравно и поред тога могли да униште Православље.
Формално подела Цркве се догодила 1054 године али многи истроричари сматрају да је почела доста раније а данашњи екуменисти желе да остваре јединство хришћанства за које се Христос молио у својој првосвештеничкој молитви али не у истини него на компромисима у лажима а православац не сме прекорачити границе своје вере.
Апостол Павле нас упућује на заповест Господњу која важи за све, па и за Коринћане '' не упрежите се у исти јарам са неверницима. Јер шта има праведност са безакоњем или какву заједницу има светлост са тамом?А какву сагласност Христос са Велијаром? Или какав део има верник са неверником? И какво је слагање храма Божијег са идолима ? Јер ви сте храм Бога живога, као што рече Бог. Уселићу се у њих и живећу у њима и бићу им Бог и они ће бити мој народ. Зато , изиђите из њихове средине и одвојите се , говори Господ и не дохватајте се нечистог ја ћу вас примити, и бићу вам отац и ви ћете бити моје кћери и синови говори Господ Сведржитељ.
Апостол Павле јасно поручује Ефесцима '' Нико да вас не заварава празним речима јер због тога долази гнев Божији на синове противљења. Не будите дакле саучесници њихови јер некада бејасте тама а сада сте светлост у Господу. Владајте се као деца светлости и немојте узимати учешћа у бесплодним делима таме него их још разоткривајте''.
Код нас нажалост одређене групе одричу се Православља трансформишући се у римокатолицизам.
Пример са православне капеле на Богословском факултету у Београду скинуте су Царске двери са иконостаса и скинут је крст са иконостаса. Трасформацију из православља у католицизам прате видљиви знаци прихватања римокатоличке безбозне форме. Нови календар приморава римокатоличку цркву да се противи Светом Јеванђељу, нарушавајући ход Јеванђелске историје.

VII Васељенски Сабор 1.правило
''Са сладошћу примамо божанска правила и свецело и непоколебиво држимо одредбе ових правила изложених од свехвалних Апостола , светих труба Духа , и од свих шест Васељенски Сабора , и од оних који су се помесно сакупљали ради издавања таквих заповести , и најзад , од свететих Отаца наших. Јер сви они , једним и истим Духом просвећени узаконише оно што је корисно. И кога они предају анатеми , и ми анатемишемо , и кога предају свргнућу и ми га свргавамо , и кога одлучењу и ми га одлучујемо.''

Вера наша вера чиста.......СТОП ЕКУМЕНИЗМУ

https://2img.net/r/ihimizer/img21/3860/svetimarkoefeskipe4.jpg

Свако добро
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 24th April 2009, 21:07

Дефинитивно НЕ екуменизму..... толико
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty ...

Порука  Брат у Христу on 24th April 2009, 23:32

Мислим да нема потребе постављати питање ''шта мислите о екуменизму?''. Сви добро знамо да је екуменизам Антихристова религија.
Имам два друга на Богословском факултету. За св. Саву, ове године, био сам на литургији на факултету и запрепастио сам се када сам видео католичке свештенике. Шта ће бре они у Православном храму?! И стварно, капела на факултету ми је више личила на католичку, него на православну. Саблазнио сам се и никада више нећу крочити на тај факултет... Питао сам свог духовника шта мисли о томе, о тим католицима, а он ми каже како је то нормално и како је потребно да ''размењујемо искуства''. То ми је било довољно да схватим о чему се овде ради. Сви студенти, укључујући и ове моје другаре, мисле како је екуменизам добар и како ће се путем њега, католици вратити православној вери! lol! Потпуно су им испрали мозгове. А још и кад погледам ко све уписује Богословију, мајко моја! Све сами металци и панкери, са дугим косама, сатанистичким обележјима, мартинкама, ланцима, итд... Зар таква једна особа да ми сутра буде свештеник?!
Главни заговараоци екуменизма су Амфилохије, Иринеј и Атанасије. И врло су лукави! Подржавају их већина епископа, од којих бих издвојио жичког Хризостома. Ниже свештенство се буни, али потајно, нико не сме да се гласно одупре. Пишу се ту и тамо, стидљиво, неки текстови, али нема вајде од тога. Народ је црква, али народ више ни не зна шта је права православна вера. Тако да неће бити ништа од куке и мотике.
Ускоро, када доће до коначног раскола, следићемо прави пут. ''Познаћете их по делима њиховим''
Брат у Христу
Брат у Христу


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 25th April 2009, 10:55

колико ја видим тамо је већина ових што хоће да се удружују са католицима.... Хтео сам да идем на Богословију после 4-те, а сад морам дебело да размишљам да ли да идем тамо или не...
ја нон стоп причам мојима о екуменизму, они ми кажу да не лупам глупости, ја се онда изнервирам и то је то.... ја причам како неке владике не дају благослов за факултет, они ме и даље зезају...
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty савет

Порука  Брат у Христу on 25th April 2009, 12:02

СнагаСамсонова ::колико ја видим тамо је већина ових што хоће да се удружују са католицима.... Хтео сам да идем на Богословију после 4-те, а сад морам дебело да размишљам да ли да идем тамо или не...
ја нон стоп причам мојима о екуменизму, они ми кажу да не лупам глупости, ја се онда изнервирам и то је то.... ја причам како неке владике не дају благослов за факултет, они ме и даље зезају...

Један савет... немој да разговараш са својима о овим темама, јер то не разумеју. Немој да се обазиреш шта ти причају, само прати пут Господњи, јер све ван њега води у пропаст. Не бих ти препоручио да уписујеш Богословију, јер то више није као што треба да буде. Своју веру задржи за себе и не експонирај се превише у друштву. Само ће ти се смејати. Не вреди глувом причати, нити слепом махати испред очију.
Брат у Христу
Брат у Христу


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 25th April 2009, 12:11

ок, хвала на савету....
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty Re: Екуменизам-сатанска религија

Порука  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ on 25th April 2009, 14:41

Ја мислим да ће у ова задња времена пред други Христов долазак остати људи који ће бити верни Православљу,који ће сачувати истинска учења Цркве каква су нам оставили Свети Оци,Христос је рекао сазидаће Цркву коју неће надвладати ни врата пакла,Господ ће мислити на нас и увек ће оставити бар једног правог духовника,да неможемо да се оравдама како нисмо имали од кога да научимо,сви ми знамо да Христос увек побеђује,обедићемо и ми екуменизам уз Божију помоћ.
нека тако буде.АМИН Боже дај!!!!
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 25th April 2009, 15:51

ко је све екуменистички настројен од владика, јер се зна ко су и колико их има ???
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty Re: Екуменизам-сатанска религија

Порука  Константин on 25th April 2009, 16:03

СнагаСамсонова ::ко је све екуменистички настројен од владика, јер се зна ко су и колико их има ???
све се зна, ал неће нико јавно да их етикира....мало је правих остало, можеш их на прсте руке пребројати
Константин
Константин


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty Re: Екуменизам-сатанска религија

Порука  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ on 25th April 2009, 16:10

Као што рече Свети Владика Николај "Свјештеници вјером ослабили,
Калуђери посте оставили"
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 25th April 2009, 16:56

да знаш

неко од вас је написао : Да муслимани пређу у православље били би бољи од старих православаца....

страшно
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty Re: Екуменизам-сатанска религија

Порука  ноник on 25th April 2009, 22:48

ију наопако :( па ја на том факултету купујем књиге и свашта нешто а вала ћу и мог духовника да приупитам о неким озбиљнијим стварима а не смао о тим неким формалним, све се каним али никако, имам утиска да је сад мања гужва па ћу га лепо посадити у порту на једну кафицу да се лепо испричамо :)

е кад сам већ код формалности...јел ви целивате било шта у цркви после причешћивања?
ноник
ноник


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty Re: Екуменизам-сатанска религија

Порука  Константин on 26th April 2009, 13:28

Sve je receno...[img]Екуменизам-сатанска религија Svetimarkoefeski[/img]
Константин
Константин


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty Re: Екуменизам-сатанска религија

Порука  Синђелић1809 on 26th April 2009, 13:59

Скоро сам причао са другом који иде у неку правну средњу школу. Каже да му је пријатељ на такмичењу из веронауке имао питање да наброји римокатоличке храмове по Београду и шта је екумeнизам?. Он написао да је то ђавоља јерес и нису му признали одговор
Синђелић1809
Синђелић1809


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 26th April 2009, 14:08

ма будале
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty ...

Порука  Брат у Христу on 26th April 2009, 16:13

Синђелић1809 ::Скоро сам причао са другом који иде у неку правну средњу школу. Каже да му је пријатељ на такмичењу из веронауке имао питање да наброји римокатоличке храмове по Београду и шта је екумeнизам?. Он написао да је то ђавоља јерес и нису му признали одговор

Време је да се полако организујемо и да будемо у сталном контакту браћо и сестре. Не верујте више ником. Лепо су старци 19-тог века рекли да ће последњим Хришћанима духовници бити књиге, а не људи, јер правих духовника скоро па неће ни бити. Тренутно је ситуација врло магловита, јер још увек није дошло до раскола цркве, па је све измешано, али када се догоди коначан раскол, видеће се ко је прави. И њих треба да следимо. Битно је само да сви заједно останемо у контакту, јер ћемо заједно лакше пребродити ову кризу!
Брат у Христу
Брат у Христу


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 26th April 2009, 16:18

тачно,,,, још само кад би позвали неког доброг свештеника или тако неког да нам да који савет...
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty екуменизам

Порука  РабМаксим on 26th April 2009, 18:40

ко није погледао филм рат за душе нека погледа ту је све речено.
РабМаксим
РабМаксим


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty Re: Екуменизам-сатанска религија

Порука  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ on 26th April 2009, 18:48

е кад сам већ код формалности...јел ви целивате било шта у цркви после причешћивања?
Posle Svetog Pricesca netreba ni u kom slucaju celivati bilo sta,da nebi nedaj Boze ispala neka cestica Tela i Krvi iz usta,cime bi ucinili veliki greh nemarnostio prema Svetoj Tajni.

Oprostite na latinici kompjuter mi je u kolapsu

Svako dobro od Gospoda.
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty Re: Екуменизам-сатанска религија

Порука  Fickov on 26th April 2009, 20:10

СнагаСамсонова ::тачно,,,, још само кад би позвали неког доброг свештеника или тако неког да нам да који савет...

Pozvao sam oca Gorana Zivkovica on je nas prijatelj foruma :-)
Fickov
Fickov
Admin


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 26th April 2009, 20:16

ок супер надам се да није екумениста Laughing
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty Re: Екуменизам-сатанска религија

Порука  Fickov on 29th April 2009, 16:54

СнагаСамсонова ::ок супер надам се да није екумениста Laughing

Ekumenista je, isao je da primi prsten kod Pape i zajedno je sa protenstantima drzao sluzbe :!:

lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

Salim se lol!
Fickov
Fickov
Admin


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty Re: Екуменизам-сатанска религија

Порука  Μαθθαιος on 30th April 2009, 01:01

Ја бејах на том такмичењу, које Синђелић помену, и питали су да се наброје ДВЕ римокатоличке цркве... што је ствар опште културе као што је свештеник и рекао. А такође је и било питање да се наброје 7 цркава(што је лако) и два манастира на територији Београда, тако да је свакако предност дата православљу.
Што се тиче екуменизма, наравно да није довољно рећи да је јерес, треба образложити шта тај појам означава... ипак је то испит знања...

А та прича о томе како су сви свештеници лоши... о томе немам снаге расправљати. Не може се рећи да 100% свештенства ваља... нека не ваља и 90%, ја Цркву не бих напуштао. Цркви Христовој верујем, и мада је чине несавршени људи, радије ћу се окружити њима, него неким књигама...

Уздравље браћо! Поново сам међу вама... нек вам је са срећом! Laughing
Μαθθαιος
Μαθθαιος


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty Re: Екуменизам-сатанска религија

Порука  Fickov on 30th April 2009, 09:24

Μαθθαιος ::Ја бејах на том такмичењу, које Синђелић помену, и питали су да се наброје ДВЕ римокатоличке цркве... што је ствар опште културе као што је свештеник и рекао. А такође је и било питање да се наброје 7 цркава(што је лако) и два манастира на територији Београда, тако да је свакако предност дата православљу.
Што се тиче екуменизма, наравно да није довољно рећи да је јерес, треба образложити шта тај појам означава... ипак је то испит знања...

А та прича о томе како су сви свештеници лоши... о томе немам снаге расправљати. Не може се рећи да 100% свештенства ваља... нека не ваља и 90%, ја Цркву не бих напуштао. Цркви Христовој верујем, и мада је чине несавршени људи, радије ћу се окружити њима, него неким књигама...

Уздравље браћо! Поново сам међу вама... нек вам је са срећом! Laughing

Добро нам дошао :!: :cheers:
Fickov
Fickov
Admin


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty порука

Порука  СнагаСамсонова on 12th May 2009, 20:19

шта је са манастирима, да ли су и они на удару екуменизма....
СнагаСамсонова
СнагаСамсонова


Назад на врх Go down

Екуменизам-сатанска религија Empty Re: Екуменизам-сатанска религија

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму