Оповргавање аргумената присталица биометрије

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 7th January 2010, 19:45

Христос се роди!
Ради спасења што више припадника мог српског,али и других народа,желим да,колико је у мојој могућности, оповргнем аргументе оних који кажу да је биометрија прихватљива,а да је неприхватљив само жиг звери на десној руци или челу.
Поздрав свима!

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 7th January 2010, 20:25

Пре свега да кажем да нико од нас људи није непогрешив,а поготову по питању тумачења светог Откривења Божијег,па ако где погрешим и неко ми аргументовано докаже другачији став,и ја ћу такав став прихватити. Оно што ми је битно, то је желети увек служити Истини.
Чест аргумент присталица биометрије је да пошто још нема Антихриста као конкретне историјске личности, то значи да све што нам долази од државе у којој живимо је прихватљиво. Тако они кажу да су нова електронска документа прихватљива (иако она имају жиг звери 666),јер нам их не даје Антихрист. Грешка њихова је у томе што под речју звер која се помиње у Светом Писму подразумевају само Антихриста. Међутим,иако је тачно да се под том речју подразумева Антихрист,нетачно је да се под њоме подразумева само Антихрист. Реч звер има и значење антихристовог царства (Новог светског поретка или "четвртог царства на земљи" како га назива пророк Данило) - глобалног компјутерског тоталитарног система и глобалног војног,политичког,религијског и сваког другог система који ће се формирати на земљи и пре појаве самог Антихриста. Антихрист не може сам да заснује никакву глобалну владавину ако нема своје слуге,своје помагаче. Те његове слуге и чине тај нови систем,нову светску владу која припрема зацарење Антихриста. Дакле,реч звер има двоструко значење - и значење Антихриста као личности и значење богохулног државно-друштвеног уређења на земљи и пре Антихриста и током његове владавине. Зато је жиг (тј. број) звери 666 неприхватљив било да нам га нуди Антихрист,било да нам га нуди његов систем. Тај жиг нам заправо нуде и Антихрист и систем који му претходи и који ће да постоји када на његово чело стане сам Антихрист.
Неко ко тврди да је жиг звери 666 сада прихватљив,јер још нема Антихриста,онда мора да тврди да су хришћани првих векова требали да се поклоне Нерону,Диоклецијану и осталим императорима који су тражили од људи поклоњење као Богу,јер се у то време још није појавио Антихрист. Исто тако да тврди да су руски катакомбни мученици и исповедници требали да се поклоне Лењину,Стаљину и осталим богоборним антитеистичким комунистичким вођама само зато што још се није појавио Антихрист. Итд.
А свети Јован Богослов нам пише да ће доћи Антихрист и да су сад већ многи антихристи у свету. А ми не смемо да се клањамо ни Антихристу ни антихристима (Антиох Епифан,Јулијан Одступник,Хитлер,Хрушчов,Рокфелер,...) који му претходе.
Касније ћу се позабавити и осталим "аргументима" присталица биометрије.

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 7th January 2010, 22:00

Неки сматрају да ако већ једемо храну са бар кодом који има 3 шестице, зашто не бисмо прихватили и 3 шестице на нашим документима. Ствар је у томе што три шестице на производима које користимо за исхрану не значе да их ми прихватамо као свој број, јер амбалажу са бар кодом бацамо, а нигде не примамо,не потписујемо и не прихватамо 666 као свој број. На електронским документима,ласерској тетоважи на телу и микрочипу у телу ми прихватамо и потписујемо 666 као свој број,као број који се придружује нашем личном идентификационом броју. Тако у бриселском компјутеру "Звер" фајл сваког појединца у систему отвара се за читање и упис података помоћу јединственог личног идентификационог броја сваког појединца,али обавезно и преко броја (кода,шифре) доступа 666. Тако 666 који је "број звери" постаје и број сваког припадника компјутерског система,тј. сваког човека у том систему,постаје дакле и "број човека",а то је оно што се казује у Писму: "Ко има ум нека израчуна број звери; јер је број човека и број њезин 666" (Откр. 13, 16-18).
Једно је дакле број производа, а друго број човека.
Наставиће се.

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 8th January 2010, 01:00

Неки кажу:
"Документа са жигом звери можемо бацити кад хоћемо,а жиг из руке или чела не можемо извадити. Зато су документи још прихватљиви..."
А ко таквом са документом који има жиг звери гарантује да ће дочекати жив дан сутрашњи. То није загарантовано никоме,па тим пре ни њима. И кад онда душа његова пође на суд Божији,а он има жиг Његовог највећег непријатеља?! Дакле, они и да кажу: "Имам легитимацију за пакао,али могу је бацити кад хоћу и тако избећи вечне муке" не би били управу,јер свети оци кажу: "Данас је човече твоје,сутра већ није у рукама твојим". "Сад је време покајања,после смрти нема покајања". Али,они кажу још већу небулозу: "Имам легитимацију за пакао,али могу је бацити кад хоћу и зато је та легитимација прихватљива". Изјава потпуно нелогична. Једино рационално расуђивање је да се за узимање електронских докумената још можемо покајати,јер се тих докумената можемо одрећи,и зато се треба кајати што пре,али за примање микрочипа у тело не можемо се покајати,јер не можемо га извадити из тела. Али,у сваком случају и електронски документи и чип (као и ласерска тетоважа) са жигом звери су душегубни. Дакле,суштина је у броју звери 666 који примамо као свој.
Сутра ћу се,ако Бог да, осврнути на погрешно расуђивање (по питању жига звери) Данила Сисојева и Јурија Максимова.

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 8th January 2010, 10:01

Мој одговор писан је браон бојом.
Похвално је све што је Данил Сисојев писао у разобличењу иноверних и кривоверних,али по овом питању жига звери није управу,као ни Јури Максимов.

Отац Данил: Свети Димитрије Ростовски је писао да су у 18. веку, при појави првих пасоша и првог папирног новца, постојали људи који су тврдили да је то антихристов печат.
Тачно је да су људи који су у појави првих пасоша и папирног новца видели антихристов печат били у прелести. Али,једно су ранији пасоши без жига звери,а друго ови који се данас уводе са жигом звери. Они ранији су прихватљиви,а ови данашњи неприхватљиви,јер траже од нас поклоњење глобалном компјутерском свенадзирућем систему као свевидећем "богу" (заправо ђаволу који изиграва бога) који нам још додељује његов број 666 као знак наше оданости том систему,том лажном богу,идолу.
Јури Максимов: У чему је смисао те замке? Смисао је - натерати човека да гледа не на Христа, већ на неке спољашње ствари. Пасош, личну карту, бар код, шта год било. И онда се дешава да ти не гледаш више да ли си са Христом или не, да ли испуњаваш Његове заповести или не, да се се држим Христову веру или не, већ гледаш да ли си примио пасош или ниси, да ли на паковању постоји бар код или не. То јест, људи престају да гледају на суштину и одвлаче се.
Није то никакво гледање на спољашње ствари, већ управо гледање на Христа зато што прихватањем докумената са жигом звери,ми више нисмо са Христом него са Антихристом и антихристима. Испуњавање Христових заповести није само одлазак на литургије,помагање невољних,итд.него и чување завета датог на Крштењу,а то је да се одричемо Сатане и дела његових,а да служимо увек и само Христу (а тиме и Оцу и Духу Светом). Примањем жига звери,ми се одричемо Христа и поново клањамо Сатани. Ономе ко се одрекне Христа ништа не вреди ни најблагочестивији живот,јер спасења нема ономе ко се Христа одриче,као што га нема ни онима који наизглед,по спољашности, у свему изгледају као православни,а на Литургији помињу папу или оне "православне" архијереје који помињу папу или неког другог јеретика или се моле са њима. Сви такви јеретици и одрицатељи Христа су ван Цркве,ван спасења,они су вуци у јагњећој кожи,а њихов једини правилан пут би био покајање за одрицање Христа и јерес,те повратак Цркви.
Дакле,потребно је и чувати веру и имати добродетељан живот. Једно без другог не спасава.

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 8th January 2010, 10:43

Новинар: Људи који тако гледају на нове пасоше итд. ослањају се на речи стараца: Пајсија Светогорца и неких других, о којима ништа не знам осим оног што је о њима написано на интернету. Како се односити према томе?
Отац Данил: Знамо да су чак и Свети Оци имали неке грешке, када нису учили у складу са Светим Предањем. Како је говорио Свети Викентије Лерински, Свето Предање је оно чему су учили сви, свуда и увек.
Тачно. Чак ни Свети Оци нису били имуни на грешке. Непогрешив је само Бог,апостоли након Педесетница (по питању вере,јер им је Бог дао такву благодат и све што су апостоли рекли о вери је апсолутно тачно;апостоли су могли да погреше кад не говоре о вери,али о вери никад) и Саборна Црква. Зато Цркву називамо једном, светом, саборном и апостолском. Ако нешто неки свети отац није рекао у складу са саборним учењем Цркве,онда такав став не прихватамо. Али,то су изузетно ретки случајеви. Сви појединачни свети оци углавном су све учили у складу са саборним учењем Цркве и њихова дела прихватамо као део Светог Предања Цркве,а ако су учили нешто другачије од Цркве по крупним догматским питањима,онда су морали за то и да се покају. Нпр. блажени Теодорит Кирски и Ива Едески су написали и неке списе који иду у прилог несторијанске јереси. Па иако су били праведног живота и много тога написали у корист Православља,морали су да се на Васељенском Сабору покају за своје јеретичке списе, што су и учинили,а њихови јеретички списи су осуђени.
Ја лично не ослањам се првенствено на речи Пајсија светогорца кад расуђујем о електронским документима него пре свега на свето Писмо и свете оце,а ако се нешто што Пајсије светогорац или било ко други говори и пише, поклапа са учењем Цркве,ја то прихватам (као што је случај са Пајсијевим ставом према документима),а ако нешто одступа од учења Цркве онда ја то одбацујем (нпр. одбацујем његов став када је рекао,ако је тачно да је он то рекао, да је васељенски патријарх "најбољи патријарх који Грци у овом тренутку могу имати у Цариграду" ,јер васељенски "патријарх" је јересијарх и предводник екуменистичке свејереси;мада можда је то Пајсије рекао у смислу да с обзиром на то колико су Грци духовно пали,онда бољег "патријарха" нису ни заслужили). У сваком случају све што је било ко рекао добро и истинито треба прихватити,а што је рекао лоше и неистинито,треба одбацити. Главно је у свему служити Христу који је Апсолутна Истина, а немати никакво пристрашће према било ком духовном лицу него слушати га и следити га само у оној мери у којој он слуша и следи Бога.


Последњи изменио Marko дана 11th January 2010, 19:29. измењено укупно 1 пута

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 8th January 2010, 12:03

Отац Данил:Ствар је у томе што је за нас главно - завет човека са Христом. Ми смо у договору са Богом и Бог са - нама. И како је Господ рекао, нико нас неће отети из руке Оца Небеског. Јер је наш Отац већи од свих. Господ је рекао и "из руке Моје нико неће отети". И сам печат антихристов, који се описује у Апокалипси, у тринаестој глави, сагласно тумачењу Отаца Цркве: Светих Иполита Римског, Андреја Кесаријског, Иринеја Лионског - јесте управо питање личног договора са антихристом. То је такође завет, само другачији. Није узалуд Свети Андреј Кесаријски говорио да као што задобијамо печат Духа Светога у Тајни Миропомазања, тако и антихрист даје зли, нечисти печат. А овде је чак питање у техничким средствима. То је лажно усмерење мисли. Печат можеш ставити обичном оловком, чиме било. Јер суштина тог печата није у неким техничким средствима, већ у томе да човек добровољно прелази на страну непријатеља! То је толико битно!

Тачно - главно је завет човека са Христом. Али ми остајемо у договору са Њим и Он са нама ако испунимо оно на шта смо се заветом обавезали Христу - служити само Њему и ником другом. "Не можете два господара служити", рече Господ. Не можемо служити и Богу и мамону, и Христу и Велијару. Јер једног ћемо љубити,а другог омрзнути по речима Господњим. И само ако Богу останемо верни нико нас неће отети из руку Његових. Могу и да нас убију,али душа нам остаје сједињења са Христом и после овог живота.
"А кажем вама, пријатељима својим: Не бојте се оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити.
Него ћу вам указати кога да се бојите: Бојте се онога који, пошто убије, има власт бацити у пакао; да, кажем вам, њега се бојте
." (Лука 12, 4-5)
И као што се на оглашењу и крштењу договарамо са Христом,заветујемо се Христу, тако се и на антиоглашењу и антикрштењу договарамо са антихристом,заветујемо се антихристу и тиме раскидамо завет са Христом. И тачно је - човек добровољно (било свесно или несвесно,али добровољно) прелази на страну непријатеља. Није тачно да ми сматрамо да је суштина у техничким средствима, тачно - печат се може ставити и обичном оловком, али ствар је у томе што Сатана управо користи техничка средства, јер му она данас најбоље,најлакше и најефикасније омогућују да оствари тоталитарну контролу и свеопште распростирање печата по целом свету и свим људима "малим и великим,слободним и робовима, богатим и сиромашним,...".
Зато управо ово време у које, по пророку Данилу, "знање ће се умножити веома" је време доласка Антихриста.

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 8th January 2010, 12:44

Отац Данил:
Многи из неког разлога мисле да антихрист неће моћи без печата да препозна човека, али у антихристу ће живети сатана, како је речено у Посланици Солуњанима, он ће деловати по дејству сатане, а сатани се потчињавају сви демони. Зли духови ходе за нама, они ионако имају информације о нама које ће користити против нас ако не сада, а оно касније. Како је описано у митарствима Блажене Теодоре, они записују свако зло дело које смо учинили. Зар ће антихристу бити тешко да позове демона и пита где се ко налази? Биће му лако да то уради. Њему није потребно да нас гони због тога. Антихристу ће бити важно да зна, не где се човек налази, чиме се бави, чиме тргује. Њему ће бити важно да човек са њим склопи договор. Да ступа са њим у савез. А уцењиваће уз помоћ глади: не будеш ли ми се клањао, убиће те глађу. Ето целе логике, схватате?

Познато је да ће се у Антихриста уселити Сатана. Само Бог употпуности зна како ће Сатана дејствовати кроз Антихриста. Тачно је да демони прате шта радимо, записују наша недела и после смрти настоје да одвуку душу у пакао због њене кривице уколико је она већа од добрих дела,помисли,речи и жеља. Анђели износе добра дела душе наспрам злих које износе демони,а коначну одлуку доноси Праведни и Милостиви Бог. Али,то што демони натприродним путем много тога знају о нама, не значи да Антихрист неће користити и техничка средства да би што више знао о нама. Напротив, њих већ сада користе његове претече и користиће их још више и Антихрист. То и јесте смисао увођења целог овог глобалног компјутерског система.
Тачно је то што Данил Сисојев наводи да ће Антихристу "бити важно да човек са њим склопи договор,да ступа са њим у савез" и да "уцењиваће човека уз помоћ глади: не будеш ли ми се клањао, убиће те глађу.". Али,није тачно да му неће бити важно "где се човек налази, чиме се бави, чиме тргује". Биће му и то важно,јер ако не зна где се налази,чиме се бави,неће моћи да га гони и убије уколико би покушао да се буни. Зато сада и уводе електронске документе да би нас свуда пратили,а негде већ уводе и уводиће све више чипове које уграђују директно у тело чиме се остварује стопроцентна и неповратна контрола.

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 8th January 2010, 14:23

Отац Данил:Код нас се догодила замена, при чему су ту замену направили секташи. Идеја о томе да ИНН, биометријски пасоши и уопште пасоши јесу печат антихриста долазе из расколничке средине. То за пасоше су смислили расколници. У почетку руски расколници, старообредници, затим бегуни - постојала је таква секта, Јури Максимов је говорио. А што се тиче ИНН, та идеја је дошла од адвентиста седмог дана.[2] 70-их година једна од адвентистичких проповедница је имала некакво "виђење", неки дух јој је открио да је то печат антихриста. Схватате из каквог мутног извора све то долази у стварности?

О односу старообредаца и новообредаца може се нашироко дискутовати, и то је једна друга тема,па не бих сад о томе. Осврнућу се на ово што се тиче теме о жигу звери.
Данил Сисојев каже: "Идеја о томе да ИНН, биометријски пасоши и уопште пасоши јесу печат антихриста долазе из расколничке средине".
Ако неко тврди да су пасоши сами по себи печат антихриста онда су они заиста у прелести. Али,тврдити да су биометријски пасоши печат антихриста није прелест већ православно исповедање. У прелести су они који тврде да биометријски пасоши нису печат антихриста. Сви документи који имају на себи број 666 или га немају, али су повезани са компјутером где се подаци са документа читају и уписују у лични фајл преко кода доступа 666 су (тј. правилније речено имају) печат антихриста, јер печат (жиг,знак,број,бројно име,код,шифра,симбол,ознака) антихриста је 666.
Могуће је да је правилно расуђивање о жигу звери дошло и од адвентиста. Ја знам да су неки православци још осамдесетих година прошлог века расуђивали о броју 666, овде се каже да су адвентисти изнели свој став још седамдесетих година прошлог века. Ако је то тачно и ако раније није било православних који су говорили о броју 666, онда су адвентисти први почели да говоре о броју 666. Али то што су адвентисти о томе говорили не значи да то није тачно иако су адвентисти расколници туђи спасоносној благодати Божијој која се налази само у Православној Цркви. "Дух дише где хоће",каже се у Писму. Дух Свети објавио је у сну и идолопоклоничком цару Навуходоносору визију будућих догађаја,па их је по надахнућу истог Духа Светог пророк Данило протумачио. При том видимо да је Навуходоносор био ван Старозаветне Цркве,а Данило члан Старозаветне Цркве. Знамо да и у новозаветно време некима ван Цркве се Дух Свети јављао,али само у Цркви (Новозаветној) је спасоносна благодат Светог Духа,само се у Цркви Православној људи спасавају. Ван Цркве нема спасења. Друга је ствар што екуменисти злоупотребљавају речи Писма да "Дух Свети дише где хоће",па тврде да то значи да и неправославни (римокатолици,протестанти,...) имају свете тајне. Међутим, то није тачно. Дух Свети по Свом благоизвољењу може да се јавља и кроз неправославне: да исцељује људе,да изгони демоне, да објављује неке истине и пророштва итд., али спасоносну благодат Дух дарује само у Својој Светој Цркви Православној. Зато Господ и каже:
"Многи ће Ми рећи у онај дан: Господе, Господе, нисмо ли у име Твоје пророковали, и Твојим именом демоне изгонили, и Твојим именом чудеса многа творили? И тада ћу им јавно казати: Никад вас нисам знао; идите од Мене ви који чините безакоње" (Мт. 7, 22-23).
Дакле, то што је нека жена адвентисткиња како Данил Сисојев пише имала неко виђење, може бити или да је стварно имала виђење од Духа Светога,па зато њене речи примамо као истините,а можда је заиста имала само "виђење" тј. била је у некој демонској прелести,па онда нећемо прихватати то као виђење од Духа Светога. Не знам ништа о том њеном виђењу,па не могу да судим, али ако је рекла неку истину, ту истину треба прихватити,а ако је рекла лаж, лаж треба одбацити. Наравно,битно је и ко износи истину. Знамо да је Сатана кад је кушао Господа три пута изрекао истину, али кад се види намера Сатанина, виде се да је тумачење истинитих речи Господњих из Писма било Сатанино извртање и покушај да речи Божије окрене себи у корист у чему није успео,јер га је Господ разобличио управао речима Свога Светог Писма. Дакле,ако је та адвентисткиња износила истину да би протурила неку лаж, тј. да би заварала,ако је мешала истину и лаж,износила полуистину итд., онда треба сав демонски прилог одбацити,али никад "не треба са прљавом водом избацити и дете".
Дакле, истина је истина,па ма од кога долазила, у овом случају од секташа адвентиста. Али,ако су они први и почели говорити о броју 666, истина о броју 666 долази од Светог Писма и Цркве Божије,а адвентисти су можда само први запазили пројаву тог броја у документима. При том, то се можда није ни десило по надахнућу Духа Светога него су просто само износили нека своја логичка рационална расуђивања.

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 8th January 2010, 16:07

Отац Данил: А због чега сатана све то шири? Због тога да, када се појави реални антихрист, онда ће сви другови који се боје да приме печат, ипак добродушно прави печат примити. Јер ће тражити печат тамо где га не буде било.

Сатана не шири истину о биометрији, јер онда не би могао себи да покори људе. Сатана шири лаж о биометрији. Он жели да превари људе да мисле да биометрија нема жиг звери или да га има, али пошто га не додељује лично Антихрист, онда је биометрија прихватљива. Већ раније показасмо сву бесмисленост и душегубност таквог схватања биометрије. Сатана жели да кроз електронска документа људи приме жиг звери и да их тако одвоји од Христа и вечно погуби. Сатана је човекомрзац, а Бог је човекољубац. Чак и да се не појави Антихрист (а знамо да хоће) и да нема примања чипа у тело (а знамо да ће га бити и да се већ дешава), већ ова документа одвајају од Бога и спасења. Али, сатана који је ненависник Бога и целе Његове творевине не жели да људи само носе његова документа него и да приме чип или ласерску тетоважу како не би могли више икад да раскину заједницу с њиме. Зато су електронска документа ту да успавају савест људи и припреме их да приме жиг и у тело. Али, жиг на документу погубан је и за оне који никад не приме жиг у тело и зато све треба одлучно одбацити. Жиг звери се прихвата на три начина:
- кроз електронска документа
- кроз чип у телу
- кроз ласерску тетоважу на телу

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 8th January 2010, 19:05

Отац Данил:А ето, Свети Иполит говори овако: "Шта ће говорити човек, примајући печат антихриста? Он ће говорити: одричем се Бога, Творца неба и земље, Његовог Сина Јединородног, Исуса Христа, Светог Духа, Свете Цркве и предајем се теби сам."

А ко нам гарантује да тако нешто није већ написано на електронским документима или чипу, само лукаво скривено да то не видимо, а што све исповедамо кад то потписујемо?! Време ће сигурно разјаснити још неке ствари, али оно што је извесно, то је да прихватањем броја звери за свој број, прихватамо зверску власт која нам га нуди, више не дајемо ћесару само ћесарево, него му дајемо и оно што је Божије, дакле прихватање жига звери значи прихватање антихриста, а тиме одбацивање Христа, а што је исто као да кажемо оно што свети Иполит Римски наводи.

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 8th January 2010, 19:32

Отац Данил: Погледајте, Свети Иполит је био у праву: главно чиме антихрист сада узима своје - одбацивање стварања васељене. Еволуција - зар то није припрема доласка антихриста? Наравно, припрема, теистичка еволуција посебно. Када тврде да је Бог стварао помоћу зла, смрти, то води ка антихристу. Тврдња да Христос није јединствени пут ка Богу - ето пута ка антихристу. Тврдња да ван Цркве постоји спасење - ето, то је пут ка антихристу. Тврдња да ми овде на земљи морамо да се скрасимо (како говори Апостол Павле: када буду говорили мир и сигурност, тада ће доћи погибао) - ето, то је пут ка антихристу.

Ово је све тачно, јер сваки грех, свака лаж, свако безакоње води ка антихристу.Али, и прихватање докумената и чипа са жигом звери је пут ка антихристу. Увођење тих докумената и чипова и јесте знак времена, знак приближавања доласка Антихриста, а за њим убрзо и Господа нашег Исуса Христа. Опасност од Антихриста и јесте пре свега у томе што он намеће свој жиг као знак признавања њега за бога. Његове претече тај жиг намећу већ сада, а у време његове појаве,он ће бити наметан свима. Само прави хришћани неће прихватити тај жиг и зато ће једни бити гоњени у катакомбе, а други мучени и убијани. По светим оцима, мучеништво последњих хришћана превазићи ће мучеништво првих хришћана и биће већи у Царству Христовом од многих светих отаца. Чак свети оци кажу да ће људе који одбију да се поклоне звери, само због непримања жига звери, Господ примити у Рај.

Отац Данил: У идеологији је пут ка антихристу, не у техници.

У идеологији јесте пут ка антихристу, то је тачно. Нама не треба идеологија него Богом откривена вера, Јеванђеље Његово Свето, Црква Његова Света, која је наше правоверје и наше правоживље што води у Царство Небеско, у живот вечни. Али, и у техници је пут ка антихристу. Иако се техника (компјутерска,војна,медицинска,...) употребљава и на добро, она ће ипак бити пре свега злоупотребљена од ђавола да њоме пороби човечанство и омогући долазак Антихриста.

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 8th January 2010, 21:44

Отац Данил: Идеја о томе да постоји један Бог, а да је путева много - то је већ антихристова идеја. А против тога нико не пише. Против тога се не боре.

Тачно. Идеја о томе да постоји један Бог, а да је много путева до Бога, да разне религије садрже делове истине, а ниједна целу, да све религије воде спасењу итд. јесте антихристова идеја. То је тзв. теорија грана, која је екуменистичка идеја, идеја Светског Савета цркава који је у служби зацарења Антихриста. Христова је, међутим, реч супротна тој антихристовој идеји: "Ја сам Пут, Истина и Живот. Нико неће доћи до Оца Небескога осим преко Мене." Наравно,у Духу Светом, како учи Црква која једина Богу и приводи људе, јер "Ко вас (свештенике који нису одступили од Бога) слуша, Мене слуша и ко се вас одриче, Мене се одриче", рече Господ и још: "Коме Црква није мати, томе ни Бог није Отац", рече свети Кипријан Картагински. Дакле, Света Тројица је Једини Бог Истинити и вера православна је једина истинита вера и само она води до Бога, до спасења. Ако неко из друге религије трага за Богом, ако искрено и истрајно тражи, пре или касније ће сигурно наћи Православну Цркву као једину барку спасења. А да против те антихристове идеје нико не пише и да се против тога нико не бори, то није тачно. Против тога многи пишу и боре се, па ево и ја то већ годинама и пишем и говорим, а тако и моја браћа у Христу.

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 8th January 2010, 22:30

Отац Данил: Боре се против тих ствари које су већ давно застареле. Говорили су да тобож постоји компјутер "Звер" у Бриселу, чули сте? Али извините, компјутер "Звер" из 1976. године слабији је од мог компјутера који лежи ту на столу. Да, у вашим рукама је аудио-рекордер који је моћнији од тог компјутера, који је тобож "захватио" цело човечанство. И ето, том старудијом до сада плаше неке. То је једноставно безумље људи који су упали у прелест.

Суперкомпјутер у Бриселу звани "Звер" је веома моћан и није застарео. Он успешно обавља своју функцију тоталитарног надзора и уписа људи под бројем 666. Али, све што моћници овога света раде трајаће све док Свемоћни Господ не каже последњу реч. Кад зло буде на врхунцу моћи, тада ће се сурвати у бездан и срамота и пораз ђавола и његових слугу биће већи и очигледнији.

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 8th January 2010, 22:41

Отац Данил: И признак је овде веома једноставан: приметите, што више човек почиње да се занима борбом са ИНН или биометријским пасошима, то више неспокојнији постаје, постаје раздражљив, злобан, агресиван. Зар је то од Духа Светога? Зар је Дух Свети Бог смутње? Како је рекао Апостол Павле, Бог наш није Бог нереда већ мира. А ја нисам видео још ни једног тихог и спокојног човека, који би се активно занимао борбом са ИНН. Сви су они хистерици.

А ја знам доста људи који су и тихи и смирени, а активно се занимају борбом са ИНН. Истина оспокојава, а неистина онеспокојава. "Познајте Истину и Истина ће вас ослободити". Можда ће неко на почетку бити неспокојан уплашивши се шта да ради за своју егзистенцију и шта ако већ буде гоњен, ако је жиг већ присутан у нашим животима. Али, постепено спознавајући истину, он разуме шта се догађа, увиђа шта му је чинити, зна да га Бог чува ако Му је веран, итд. Дакле, истина је од Духа Истине, Духа Светога и она, макар била у почетку и горка, коначно доноси радост, мир, ред, храброст и спремност за трпљење невоља, и истовремено доноси и будност и трезвеноумље.

Отац Данил: Код нас је био један ауторитетни архимандрит, у једном великом манастиру (нећу рећи како се зове, да не би срамотио), он се активно борио са ИНН и као последица сишао је са ума. У правом смислу те речи. Почео је да јури го по манастиру, да виче неке бесмислице и завршио у лудници. Ето такво је духовно помрачење, које је у потпуности повредило човека.

Ово може бити или клевета или пак истина, али у том случају дотични архимандрит сигурно није полудео од борбе против ИНН, јер од борбе против зла не може да се полуди. За то су нам пример толики исповедници, мученици и праведници у историји Цркве. Могуће је само двоје:
-или да се борио против ИНН не због саме Истине већ можда из неких нижих побуда, или из неке неразумне ревности, али не видим како би то овде могао бити случај.
-или да је полудео од нечег сасвим другог,па му ето приписаше да је полудео од борбе против ИНН.
У сваком случају, у овим речима Данила Сисојева не препознајем неко истинољубиво расуђивање већ више препознајем сарказам с циљем да се облате борци против електронских докумената.

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 8th January 2010, 23:34

Слично је писао "јеромонах" Доситеј Хиландарац. Он је говорио како борци против биометрије само чекају Антихриста уместо да чекају Христа који је Љубав. Доситеј тиме само сведочи да се он спрема да за свога месију дочека Антихриста, а не Исуса Христа, јер свети оци јасно уче да "кад буду говорили да је на земљу дошао Христос, знајте да је то Антихрист".
Зна се да ће Јевреји дочекати Антихриста као свог дуго чеканог месију, а да ће потом многи увидевши превару Антихриста, покајати се и исповедити Исуса Назарећанина на Крсту Распетога и Васкрслога за Истинитог Бога и Месију. Није ни чудно да овако Доситеј говори када се зна да је не тако давно на Хиландару угостио и братски изгрлио екуменистичке јеретике " патријарха" Вартоломеја и "епископа" Атанасија Јевтића. Овај други је иначе о броју 666 рекао да причу о томе шире неки "секташи апокалиптичари". А и Хиландар је изгорео због тамошњег безакоња, јер је хиландарски игуман Пајсије избацио 12. главу из типика Светог Саве, а наш највећи Србин, духовни отац наше нације, први српски архиепископ и просветитељ запретио је страшним анатемама сваком ко се дрзне да промени његов типик. Те анатеме су убрзо сустигле игумана Пајсија који је умро у тешким мукама од рака главе, изгубио је 48 чланова породице у рату у Босни, а две трећине Хиландара је изгорело. Екуменисти (неки свесно, неки несвесно, али добровољно) утиру пут Антихристу кроз подржавање уједињења свих религија и зато се и не буне против антихристовог броја 666. Пре око 12 година сам читао о томе како ће долазак Антихриста и његову владавину потпомоћи многи (већина) људи у мантијама. То се данас потврђује пред нашим очима. Много је Јуда издајника данас. Дакле, Доситеј и остали антихристи кажу да треба да чекамо само Христа, а ми хришћани кажемо да чекамо и Христа и Антихриста. Антихриста очекујемо да бисмо га препознали и избегли његове замке због чега нам је Господ и оставио знаке времена, а Христа чекамо не бисмо ли како и ми се нашли као сунаследници Његове Бесмртне и једине вредне Славе. Дај Боже да се и што више оних који иду на руку Антихристу покаје док је време и приступи Једином Човекољупцу и Спаситељу!

Постоји пророчанство светог Серафима Саровског и других праведника да ће се, ако буде покајања (а мислим да је заправо мислио на то да ће покајања сигурно бити), у Русији зацарити православни цар Михаило. Неки говоре и о грчком цару Јовану, а изгледа и о неком трећем православном царству. Православна унија ће на једно време одложити увођење нових докумената на њеним територијама, биће света и Антихрист јој неће моћи ништа учинити. Тек касније ће Антихрист напасти и та православна царства и завладати читавим светом. Можда све то има везе са три цара која се помињу у Светом Писму на које ће устати Антихрист. Време ће показати. Наше је да се окренемо дубоком и искреном покајању и да очекујемо све што се има догодити. Заиста, сада више него икад "приближило се Царство Божије".

Иначе, један од најзначајних знакова времена је и људска неосетљивост и неочекиваност Другог Доласка Христовог:
"Али пазите на себе да срца ваша не отежају преједањем и пијанством и бригама овога живота, и да Дан овај не наиђе на вас изненада (Лк.21,34)".
"Као што је било у дане Нојеве, тако ће бити и у дане Сина Човјечијег: јеђаху, пијаху, жењаху се, удаваху, до онога дана кад Ноје уђе у ковчег и дође потоп и погуби све. Слично као што бијаше и у дане Лотове: јеђаху, пијаху, куповаху, продаваху, сађаху, зиђаху, а у дан кад изиђе Лот из Содома, удари огањ и сумпор са неба и погуби све" (Лук. 17, 26-28).

Оптински старац Варсануфије (+1913) је говорио: "У Апокалипси је речено: Блажен је онај који чита и они који слушају речи пророчанства (Отк. 1,3). Ако је то написано, значи да је заиста тако, јер речи Светог Писма су речи Духа Светога. Али у чему се састоји то блаженство?
Онај ко буде читао Апокалипсу пред крај света биће заиста блажен, јер ће разумети оно што се збива. А разумејући, припремаће себе. Читајући, он ће видети у догађајима који се описују у Апокалипси ове или оне њему савремене догађаје."

"Не бој се мало стадо, јер би воља Оца вашега да вам даде Царство."(Лк. 12:32)

Толико од мене. Поздрав свима!
Богу слава за све!

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Sergian on 17th March 2010, 23:53

Помаже Бог!..О чему ви овде дискутујете и дижете непотребну панику?.. Laughing ...Те нове личне карте, здравствене књижице и пасоши немају апсолутно никакве везе са Антихристовим жигом.
Ви, који то тако мислите, у великој сте прелести!...

Sergian


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Калашњиков on 4th December 2010, 18:21

Помоз Бог! Одличне ствари си поставио брате Марко и хвала ти на труду!
Калашњиков
Калашњиков


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 10th December 2010, 22:49

Бог помогао!
"Забадава добисте, забадава дајите". (Мат. 10,8)
Слава Богу у векове!

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  РабМаксим on 13th December 2010, 22:29

Али Откровење говори о жигосању након зацарења антихриста, и то након што почне друга половина његове владавине када земља постане пуста и тада ће људи примати жиг да би добијали храну, али неће добијати ништа.
РабМаксим
РабМаксим


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Marko on 27th December 2010, 20:22

РабМаксим ::Али Откровење говори о жигосању након зацарења антихриста, и то након што почне друга половина његове владавине када земља постане пуста и тада ће људи примати жиг да би добијали храну, али неће добијати ништа.
Откривење нигде не помиње да ће људи бити жигосани само након зацарења Антихриста већ и пре тога.
То је овде детаљно образложено:
https://apostolskicentar.forumotion.com/t237p345-page

Marko


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  grigorije on 18th January 2011, 02:00

Мало "јуначко" сведочанство из "јуначке" еколошке државе. SmileyСведочење једног момка који је морао због фирме да вади пасош:
"Е па браћо, дошло је на ред да вам коначно испричам своје комплетно искуство поводом овог случаја. Ја сам лично звао оца Јоила и причао са њим. Рекао ми је да не узмем. Он је пре неког времена отишао (а водила га је нека његова бивша ученица, пошто је отац био професор хемије) на сликање за нови документ. У тренутку кад су га усликали, осетио је да му благодат одлази и почео је да виче "Станите, станите, нећу!" и кад су престали благодат му се вратила. Када сам га питао, па како оче, зашто, он је рекао да се то вероватно њему као јеромонаху десило да би могао другима да прича. А сада ћу вам испричати како се све одиграло у петак. Поклапања многих околности ми говоре или да овде има вишег промисла или да је тешка прелест у питању.

У петак ујутро сам звао и манастире Рукумију и Црну Реку. Тамо сам чуо да је владика Артемије дао благослов (онима којима треба за посао) да ваде биометријски пасош, јер то није жигосање, јер пасош је обавезан а чип ће бити добровољан. Да будем искрен, мене то тада није до краја умирило. Сада кад размишљам о свему, и чип ће бити донекле обавезан, јер се неће без њега моћи продавати и куповати (дакле они који неће чип биће ван закона). Али будући да је мој колега добио благослов од свог духовника са истим објашњењем и да сам чуо да у манастиру Рукумији немају неки став о томе (у смислу да мисле да је пасош ОК), у петак пре подне сам отишао у канцеларије у Н. Саду где се ваде пасоши. Скоро целу ноћ сам се молио Богу да не донесем погрешну одлуку и да ме заштити од сагрешења. Са истом том молитвом сам отишао у канцеларију. Док сам уплатио, на крају сам добио број. Био је 66. Мени то лично ништа у том тренутку није значило. И мислим да само по себи, као изолована околност то не значи ама баш ништа. Отишао сам на посао забринут да ли радим праву ствар. Током претходног дана и вечери сам читао и "Духовно буђење" старца Пајсија како ће духовници успокојавати своја чеда "како то није ништа и како је битно у шта верујеш", што је и мој духовник мени рекао. Такође сам читао и "Тајна Цркве и тајна безакоња" и цитате које је овде већ написао. Све ми је и даље било сумњиво, али уопште немам на кога да се позовем да не урадим то.

Дошло је време да се вратим у канцеларије. Дошао сам и био је ред 47-48 на реду. Почео сам да се опет молим Богу на бројанице да не урадим погрешну ствар. Уопште ми није било свеједно и осећао сам неку тегобу. И онда је кренула песма од групе Eagles "Hotel California" и ту ми се смучило све (песма је о паклу, о хотелу у који можеш да се пријавиш али никад не можеш да одеш). Молио сам се и негде на броју 54 сам морао да изађем напоље и позовем једног брата (хаџију, иначе) који ми је већ рекао да нипошто неће ништа узети. И питао сам га "брате, реци ми барем један рационалан разлог зашто нећеш да узмеш пасош?".
Хаџија: "нећу да га узмем, нећу да ништа моје иде тамо у Звер". (мени то није било довољно рационално па сам ћутао коју секунду).
Хаџија је наставио: "јеси звао о. Николаја из Параћина?".
ја: "нисам". он "даћу ти ја број за једно сат и по времена, немам именик овде".
ја: "брате, мени треба број у року од десет минута!!!".
хаџија "чекај, чекај, пробаћу напамет да се сетим" (ту ми издиктира број који је мислио да је тачан).
Ја назовем и није ни два пута зазвонило и јавља се отац Николај. Објасним му ствар укратко. Он ми каже да је то веридба са антихристом.
ја: "да, али оче, има ли то негативне последице по душу?"
о. Николај: "неки кажу да има".
ја: "оче, ко, реците ми бар једно име. Ко каже то?" (јер ја не волим те исказе "неко каже").
о. Николај: "па отац Јоил каже да је кренула да му одлази благодат кад је кренуо да вади карту па је одустао и вратила му се благодат".
ја: "хвала, оче! нећу ништа да радим док се не чујем са њим".
Оца Јоила нисам успео да добијем у петак, а директор ме није питао ништа за пасош па сам се правио луд. О. Јоила сам добио тек у суботу и објаснио му да ми на послу траже да вадим та документа (нисам помињао оца Николаја). о. Јоил:"не узимај. Мене је моја бивша ученица водила да вадим ту нову личну карту и кад су ме сликали почела је да ме напушта благодат и рекао сам станите, нећу, цепајте све и благодат ми се вратила". Морам да признам да сам у том тренутку био прилично збуњен (мислећи на све оне људе који су то узели) и рекао му: "па оче, ево имам једног брата који је то узео већ"
о. Јоил "ништа му не говори да га не бациш у униније, сад је то већ готово"
Тада ми је о. Јоил испричао за још један случај из Аустралије где је неки човек из обести узео имплант и да се спрдао са свима и да су њега ушли бесови и да му ништа није помогло ни то што је одсекао себи руку.
Морам да признам да сам спуштио слушалицу и расплакао се због свих који су то узели. После сам звао оног хаџију и испричао му све и он ми каже: "брате, број 66, хотел Калифорнија, ја који сам се сетио напамет броја телефона који нисам звао годину дана, и отац који се тако брзо јавља на телефон. Јел` ти мислиш да је све ово случајно?". Морам да признам да цела ствар јесте занимљива и да поклапања има превише. Или је само у мојој глави (дакле прелест) или је виши промисао у питању.

Сутрадан сам чуо од једног брата да је питао о. Стефана (из Велике Ремете) о томе и да и о. Стефан мисли да то није ништа (чак је рекао како су се свети оци увек плашили технике и да је он чак рекао и Николају параћинском исто то, будући да је Николај гостовао недавно код њега). Што ће рећи, цела православна Србија осим о. Николаја параћинског и о. Јоила мисли да је узимање докумената ОК. Мени је цела ситуација нејасна. Ако су њих двојица у праву, онда је ситуација много гора него што сам мислио. Ја мислим овако: ако је прелест да су документа пад, показаће се тако што се ништа битно неће показати у наредних годину две дана. Ако је истина и озбиљно (да су документа пад) онда ћемо већ у неколико наредних месеци до годину наићи на много озбиљна дешавања. Не знам ни сам. Ја пасош сада нећу узети, а ако ме отпусте, нека буде тако. Да ризикујем нећу. Ето, браћо, рекох, скинух са савести и душу спасих. А ви свима прослеђујте овај линк. Можда сам ја луд, а можда је све горе него што ми мислимо."
(ја ћу само додати да сам причао са о. Јоилом и да ми је све исто рекао. Ишао је да извади биометријску личну карту јер је требао регистровати аутомобил. Када су почели да га сликају, осетио је, како он каже, "духовно пражњење" и рекао им да прекину и одустао од процедуре. Каже "ако је икако могуће да не узимамо", е сад да ли тиме подразумева да ако неко баш мора узети, узме или не - не знам.)


grigorije


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Sergian on 19th January 2011, 14:41

Брате, немој да слушаш глупе бабске приче од стране тешко прелешћених људи, који себе сматрају "духовницима" а немају везе са Православљем.
Сви ти наведени, и Јоил, и Николај и остали, су ван Цркве Христове и не могу имати расуђивање од Духа Светога!
Па, данас о Антихристу највише причају прелешћени адвентисти (суботари) и разни други слични њима...Још није то време дошло, нити ова електроника у пасошу и личној карти има икакве везе са одрицањем од Христа.
Не заборави да је страх веома добар друг ђаволу.

Sergian


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  grigorije on 13th March 2011, 03:54

Ako mogu da se uzimaju nove licne karte i pasosi kao st kazes sta je onda ovo
http://www.pravoverje.com/Otpadnistvo/Zig/index.htm

grigorije


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Sergian on 13th March 2011, 14:31

grigorije ::Ako mogu da se uzimaju nove licne karte i pasosi kao st kazes sta je onda ovo
http://www.pravoverje.com/Otpadnistvo/Zig/index.htm
To je razmisljanje prelescenih ljudi slicnih protestantima koji u nastupu panike ne vide dalje od svog nosa.
Jos nije vreme Antihristovo, jos nekoliko decenija ima do toga, a elektronika sama po sebi nije nikakav greh. To sam objasnjavao na ovom forumu.

Sergian


Назад на врх Go down

Оповргавање аргумената присталица биометрије Empty Re: Оповргавање аргумената присталица биометрије

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму