АПОСТОЛСКИ ЦЕНТАР 888 ФОРУМ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Истинска православна Црква и исправно служење Богу

Go down

Истинска православна Црква и исправно служење Богу Empty Истинска православна Црква и исправно служење Богу

Порука  Nikifor on 26th August 2010, 01:52
Последњи пут изменио Nikifor дана 5th December 2010, 22:50. изменио укупно 9 пута.
Nikifor
Nikifor


Назад на врх Go down

Истинска православна Црква и исправно служење Богу Empty Re: Истинска православна Црква и исправно служење Богу

Порука  Marko on 26th August 2010, 22:55

Nikifor ::Помаже Бог Браћо и сестре,ево пошто видим да нико није отворио ову тему,или је ја нисам на овом форуму нашао,реших да то и учиним.
Бог ти помогао! Тема већ постоји на овом форуму:
https://apostolskicentar.forumotion.com/forum-f14/topic-t326.htm
Nikifor ::Погледајте Зилоте:
http://serbiantrueorthodox.blogspot.com/2009/11/blog-post.html
Ово је линк српских флоринаца, предвођених Акакијем. Ту има доста тачних и добрих ствари. Све што се слаже са светим Писмом и светим Предањем треба прихватити, а што се не слаже, треба одбацити. Флоринци исправно уче (мада ни то не до краја на исправан начин) да је екуменизам душегубна јерес од које се, по Божијој заповести, треба одвајати, али нису Црква Христова основана на Педесетнице него су, нажалост, јеретици и расколници - по питању исповедања о Христовој личности, затим о новом календару и донекле екуменизму; више о њима можеш прочитати овде:
http://pravoverje.com/Otpadnistvo/Protiv%20florinaca/teme.htm
Има ту доста благочестивих људи који увиђају да нешто није у реду са исповедањем и код флоринаца, али немају снаге да иступе из те заједнице, јер се боје да ће бити у још малобројнијој заједници. Али, не треба гледати ни где је већина ни где је мањина, већ где је Истина. "Тамо где је Истина, ту је и Црква, и где је Црква, ту је и Истина", тако нас уче свети оци. Данас је ситуација да мањина стоји у Истини. Тако Господ и прорече за ова последња времена у којима живимо, као што си лепо приметио говорећи о малом стаду. По писању, видим да си истинољубив, а Господ је рекао да ко тражи, тај ће наћи и ко куца, томе ће се врата спасења отворити. Благодат коју си доживео је тзв. просвећујућа, призивајућа благодат Божија, а спасоносна благодат добија се само у Једној, Светој, Саборној и Апостолској Цркви. Само настави тим уским путем којим си кренуо, следи Истину која је и Пут и Живот, како нам Господ за себе казује, и Он те неће изневерити.
На другом месту, нам такође поручује:
"Познајте Истину и Истина ће вас ослободити" (Јован 8, 32).
"И сви ће вас мрзити због имена мога; али који претрпи до краја тај ће се спасти" (Мат. 10:22)

Препоручујем ти сајтове наше Цркве:
http://pravoverje.com и http://egoch.org

Ако желиш, можеш и писати на мејл сајта Правоверје: mail@pravoverje.com
Господ нека те води на твом путу тражења Православне Цркве!

Marko


Назад на врх Go down

Истинска православна Црква и исправно служење Богу Empty Re: Истинска православна Црква и исправно служење Богу

Порука  aiwesome on 18th October 2010, 04:49

"...A ako te svi ostave i silom te oteraju, ti, kad ostaneš sam, padni na zemlju i ljubi je, natopi je suzama svojim i daće zemlja ploda od suza tvojih, pa makar te niko ne video i ne čuo u samoći tvojoj. Veruj do kraja, pa makar se i tako desilo da svi na zemlji skrenu sa pravog puta i pokvare se, a ti jedini veran da ostaneš, prinesi i tada žrtvu i hvali Boga, ti, jedini koji si ostao.
A ako se dvojica takvih sastanete - eto vam već čitavog sveta, sveta žive ljubavi. Zagrlite jedan drugog u milini i hvalite Gospoda: jer makar samo u vama dvojici, ali se ispunila istina njegova..." - iz premudrih pouka Starca Zosime, Braća Kramazovi, F. M. Dostojevski.

aiwesome


Назад на врх Go down

Истинска православна Црква и исправно служење Богу Empty Re: Истинска православна Црква и исправно служење Богу

Порука  Nikifor on 23rd November 2010, 11:46

Лепо је све то речено oд стране вас Зилота,али из свега овога мишљења сам да сви ми који смо против екуменског удруживања који смо у СПЦ и сви они у ИПЦ Грчке и Русије да приклонимо колена и да се молимо једни за друге да нам Господ подари јединство у очувању вере,а не осуде и да се ујединимо под једним барјаком Истине,да не говоримо више истина је овде или онде,или ми смо Флоринци или Матејевци или Артемијевци или неког другог Владике.Јер је у Светом Писму речено ако се не варам у посланици Коринћанима,да међу вама не буде расправка и препирање и да не говорите Ми смо Павлови или Аполови,или овде је Христос или онде.Сматрам да тако и осуђујемо једни друге,можда је то код ИПЦ Грчке Матејеваца и Флоринаца између њих самих отишло подалеко,па су се и они међусобно изделили,па ни то не личи да је опет добро,опет код нас друга слика,неки хоће да нас уједине са Католицима ако се не варам.Мислим да ће све моћи молитвом и смирењем да се постигне,да нас Господ устроји на прави пут и под један барјак да нас стави,барјак Свете Саборне и Апостолске цркве,а оне који желе бити Католици,нека иду,а молићемо се и за њих да се покају и врате,јер само тако нећемо падати да осђујемо једни друге,јер за све нас Христос пострада,па чак је и Јуда са Христом до краја био и Господ је говорио и указивао све време да ће га један од њих издати,али све до краја није рекао његово име.Друга теорија је та да се ми у сваком случају најпре спасавамо покајањем,што сведочи пример разбојника на крсту,који по делима није имао ништа добро,али покајање га одвело у Царство Небеско.Ја сам лично био у недоумици око рецимо личног припајања Зилотима,али верујем Господу,угледајући се на његов пример смирења,али сталног опомињања на могућа општења са инославнима,да се зна да свест у народу о томе постоји,као што је он опимињао све Апостоле да зна да му један од њих спрема издају и чекао је.Нису сви Архијереји у СПЦ пали,зато постоји Благодат коју и ја лично осећам,а није искључено да се они,за које сматрамо да су пали,да се неће покајати,па се покајањем спасити,нека ми опрости Господ Бог,јер сам нико,да бих ово писао.Опростите и помјаните браћо.Амин.
Nikifor
Nikifor


Назад на врх Go down

Истинска православна Црква и исправно служење Богу Empty Re: Истинска православна Црква и исправно служење Богу

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму