10 разлога због којих ћу искористити своје законско право и узети личну карту без чипа!

Go down

10 разлога због којих ћу искористити своје законско право и узети личну карту без чипа! Empty 10 разлога због којих ћу искористити своје законско право и узети личну карту без чипа!

Порука  Србин_православац on 28th April 2009, 17:20

1. Зато што знам да је и без личне карте са чипом могуће електронски комуницирати и унапредити државну управу и администрацију, као и да не сме бити било чије дискриминације - нисам против модернизације, али јесам против манипулације.

2. Зато што знам да је лична карта са контактним чипом само прелазно решење - сутра ће то вероватно бити универзални документ са даљинским очитавањем, а прекосутра биочип под кожом.

3. Зато што у свету постоји велики отпор чипованим личним документима од стране људи који мисле својом главом и организација које се боре за приватност.

4. Зато што и убудуће желим приватност новчаних трансакција - не желим да се пробудим у друштву у коме ће она нестати јер ће се све куповати биометријском личном картом зато што ће финансијски лобији сматрати да је то добра идеја.

5. Зато што не желим да дајем подршку мафијашким пројектима у којима је техничка опрема за личне карте купљена на нелегалан начин новцем пореских обвезника - ако попустим данас, сутра ће се поновити исто.

6. Зато што нас у највећем броју случајева службеници МУП-а не обавештавају на поштен начин о нашем праву да имамо или да немамо личну карту са чипом.

7. Зато што не желим да будем малтретиран од стране неког службеника или полицајца у случају да је чип на мојој личној карти којим случајем ван функције.

8. Зато што не желим да имам идентификациони документ у чије податке немам стални увид.

9. Зато што сам схватио технократске методе рада и разумем да је очување данашњег права избора да не узмем личну карту са чипом кључно за слободно друштво у коме ће сутра живети моја деца.

10. Зато што нисам опортуниста, одговоран сам члан друштва и размишљам критички, борим се за слободу избора и за своју и туђу приватност.


Искористи своје право -
тражи личну карту без чипа!

Редакција Православља, број 995.
Србин_православац
Србин_православац
Admin


Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму